עד מתי!

ש מים

New member
עם כל הכאב, זה לא מפתיע

קיצוצים ושכר רעב לעובדים הסוציאלים. תקציב עלוב למערכת החינוך. הרשויות המקומיות בפשיטת רגל... אז למה אתה חושב שנגיע? בדיוק לזה! כל עוד התופעות הללו לא יגיעו לקיסריה, לסביון, להרצליה פיתוח, לצפון ת"א, לרמת-אביב ג', לרמת השרון, לדניה ולרחביה - אף אחד כאן לא יתעורר!

isaacl

New member
באמת...

שאלה של תקציב. ואם השופטים יקבלו תקציב רב יותר לרחם על עוד רוצחים, והעובדים הסוציאלים ימשיכו לשוחח עם פושעים על האמא החורגת שהתנהגה אליהם לא יפה, ואם המורים יקבלו משכורות נהדרות אבל יבינו לנפש הנוער, ואנשי מקצוע יפטמו את כל החברה האלה בריטלין, אז ניוושע? לצערינו, הבעיה איננה בעיה תקציבית. הבעיה היא בעיה ערכית. פשע איננו מחלה, ומדינת ישראל איננה ארץ מקלט ל"נפשות מתות", כדי לפתור את בעיית הדמוגרפיה. כל עוד לא נטפל בערכים שלנו, כל עוד נסמיק כאשר אנחנו שואפים לדבר על חברה מוסרית, אז באמת אין על מה להתפלא.

הבעיה היא

שנתנו לפושע להסתובב חפשי ברחובות זאת גם הסיבה לאלימות בבתי הספר שנותנים לילדים עם בעיות התנהגות ללמוד בבתי ספר רגילים שכנראה לא יודעים איך להתמודד איתם בנוסף אחרי שהם כבר בצעו עבירה נותנים להם כל הזמן הזדמנויות שניות כל זה תחת התרוץ ש"צריך לעזור להם" ואף אחד לא חושב שיש ילדים טובים ש"אוכלים חרא" מהפושעים האלה מה שמפליא זה שמבחינה לימודית יש לתיכונים תנאים מפה עד הודעה חדשה הבעיה שנוצרת מכך היא שילדים טובים אם בעיות בלימודים לומדים בבתי ספר מלאים בפושעים ובבתי הספר הרגילים יש פושעים עם קצת פחות בעיות בלימודים לדעתי צריך לפתוח בתי ספר שמתמחים בבעיות התנהגות ומאפשרים לעשות בגרות מלאה או יותר ובבתי הספר הרגילים לפתוח יותר כיתות שמתאימות לילדים עם בעיות בלימודים אני יודע שקצת סתיתי מהנושא אבל הרעיון הוא דומה: צריך להרחיק עברינים מהאוכלוסיה

ש מים

New member
מסכים איתך

אבל אין מה לעשות: אני יודע שזו הגישה המרכסיסתית הידועה לשימצה, אבל שכר נמוך גם בא לידי ביטוי באיכות אנושית נמוכה יותר (אין הרבה אנשים שילכו לעבוד במקום מסויים רק בשל "אידיאולוגיה", אם כי אני בהחלט מכיר גם כמה משוגעים כאלו). ברור שלצד כח אדם מספק ואיכותי יש לצקת גם תכנים איכותיים ונכונים. שיהיה לך שבוע טוב ומבורך!

Boogieman

New member
אמת

העניין הוא שזה לא הולך להגיע לסביון והרצליה-פיתוח, המצב של החבר'ה האלה דווקא משתפר. זה המצב של כל השאר שמתדרדר (נתונים יבשים-ההכנסה של 8 העשירונים הנמוכים יורדת ושל 2 הגבוהים עולה). ברמה היותר עמוקה, העניין החברתי-כלכלי זה רק סימפתום של האידיאולוגיה של אותם אנשים שאומרים "לך לעבוד יא בכיין" כשאין עבודה. יש קשר ישיר בין התפרקות הקשרים הקהילתיים והמשפחתיים, החינוך והרווחה לתופעת האלימות.

ש מים

New member
"התפרקות קשרים קהילתיים-משפחתיים"

הקשר בין זה לבין פשיעה הוא כבר ברור לחלוטין. נעשו על זה אין-סוף מחקרים ועבודות. שימו לב לרקע החברתי-משפחתי של הנער!! (וכאן - יש חשיבות עצומה לעזרה סוציאלית נכונה!). לא למדו כאן כלום מטעויות הקליטה של שנות ה-50'
המדינה ממשיכה להתנהל לפי תורת החפיף וה-"נעשה ונראה".

siziphus

Active member
הנה משהו שכתבתי

בפורום אחר, בתגובה להתקפה על המורים, אבל לעניות דעתי גם משקף את דעתי על הנושא המדובר כאן! http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-3076-18065-12114694,00.html http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-3076-18065-12114724,00.html (ההמשך)

משהו מהיום יום בתגובה../images/Emo140.gif

חיים קראתי את מה שכתבת, ולא נותר לי אלא להסכים עם כל מילה,קצת על היום יום שלי שמאד תואם את מה שנכתב כאן. קצת ארוך.....אבל קשור לאלימות ולבתי ספר. אני סיימתי תואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה,אהבה נוספת שלי הייתה תמיד ספרות והחלטתי לעשות הסבת אקדמאים להוראה עם התמחות בספרות. כיום אני סמינריסטית שמסיימת את הלימודים ואני מלמדת פעמיים בשבוע.הסיבה שאני החלטתי לעשות הסבה להוראה הייתה מעין שליחות עד כמה שזה נשמע אירוני, אולי כאשר אתה הופך להורה,אתה מתחיל להיות מודע כמה חשובה השפעת המורים על ילדייך,אולם לא לקחתי בחשבון שילדים קודם כל מקבלים את החינוך מההורים (סוכני החברות הראשוניים שלהם). אני גרה בצפון תל אביב ואת הסטג' שלי אני עושה בחולון בשכונה לא קלה, ידידי הטוב נשלח במסגרת הסטג' שלו ללמד בהרצליה פיתוח. מדי פעם אנחנו נפגשים לקפה לספר את החוויות שלנו מבית הספר. כתבת על להצליח בכל מחיר,ועל הכי חשוב לא להיות פראייר,שזה מה שההורים מנחילים היום לבני הנוער עוד מגיל צעיר,אין לך מושג כמה זה נכון,וזה עוד הרע במיעוטו. אני מלמדת כיתה של 40!!! תלמידים, שמתוכם 15 בעלי בעיות לימודיות ובעיות רגשיות!! (בעיות רגשיות זה בעיות של אלימות פיזית ומילולית, ובעיות לימודיות אלו בעיות קשב וריכוז קשות,מתוך ה15 תלמידים לצערי רק 3 מהם הם ילדי ריטלין,מה שמקל עליי כמורה,אולם כל השאר לא מטופלים בגלל אי הסכמת ההורים לבעיית ילדם,פשוט הכחשה טוטאלית למצב הילד. אי לכך אני צריכה להתמודד עם כיתה של 40 ילדים ועם אחוז גבוה של בעיות. לא פעם אנו מתרעמים על הקושי של התלמידים שטובים,להגיע להישגים בכיתה בגלל בעיות של אלימות וקשב וריכוז,ילד אחד לא מטופל יכול להרוס שיעור שלם, הן לתלמידים והן למורה. לגבי הרקע הסוציואקונומי והעדה, התלמידים שבכיתתי באים מרקע מאד נמוך,ורובם משתייכים לעדות הגרוזיניות,רוסים,ומרוקאים. שהוצבתי לעשות סטאג' בחולון דווקא הרגשתי מאד מאותגרת,לצערי במציאות אני שחוקה עוד לפני שהתחלתי ללמד כל השבוע,ודי מרגישה מחוץ למערכת. האלימות - לא פעם אם הוריתי לתלמיד לשבת כי הפריע (ואני מלמדת כיתות ו' גיל 11) קיללו אותי,גידפו אותי,וכן אמרו לי: המורה המשפחה שלי היא חמולה רצינית,תתחילי להסתכל מאחורי הגב שאת יוצאת מהכיתה בסוף יום לימודים!! ואלו ילדים בני 11... הידיד שלי שמלמד בהרצליה פיתוח נכנס לעימות עם אחד התלמידים,גם כן בכיתה ו', והתלמיד ענה לו: אם תמשיך להרגיז אותי,אבא שלי יבוא ופשוט יתבע אותך ואת התחת העלוב שלך!! ואתה מורה כך שהרבה כסף להגנה לא יהיה לך...כך שאינני יודעת היכן נעים יותר ללמד..התשובה כנראה שבשום מקום כרגע. האלימות בבית ספר שאני מלמדת בו ככ גבוהה, שאני בהפסקות פשוט משמשת כשוטר, פעם אחת ילד הרביץ לאחת הבנות,ואיים עליה כי אם היא תספר,אחיו הגדול שלומד ג'ודו פשוט יבוא ויטפל בה,שניהם הגיעו למנהלת...והיא פשוט מילאה דו"ח, ושיחררה אותו הביתה,לאחר שבוע הילדה קבלה את אשר הבטיחו לה ולא הגיעה שבוע לבית הספר,התלמיד הורחק לשבוע בלבד מהלימודים ואחר כך חזר ללמוד באופן רגיל. לכן אני מסכימה עם כל מה שכתבת,לצערי חשבתי שאני באה לעשות שינוי,להעלות את רמת המורים בארץ,כי חינוך הוא המפתח,הוא הגורם החשוב ביותר להצלחה,אולם אני מרגישה שאני נלחמת בתחנות רוח,ומינורית מדי על מנת לחולל איזה שינוי. לצערי למורים אין כיום כח,אין להם גיבוי,הכל מתחיל בבית,הורים כיום מרשים לעצמם לזלזל במורים מול ילדיהם, ומכאן זה רק גדל וגדל ואם ההורה מרשה לעצמו,כך הילד ילמד גם לעשות. עצוב.....

ש מים

New member
שאלה: וכיתה קטנה יותר?

האם היה קל יותר לטפל/ללמד בכיתה קטנה יותר? האם חסר כח מקצועי (סייעות/עובדות סוציאליות/מורות ללקויי למידה/יועצות חינוכיות וכו') בביה"ס? במידה והתשובות חיוביות, אזי זה מראה שהבעיות הן תקציביות...

אין ספק../images/Emo140.gif

לעיתים אני מעבירה שיעורים לקבוצות קטנות יותר,והאפקטיביות רבה יותר, כאשר אני מלמדת 15 תלמידים, יש לי יכולת להתייחס לצרכים האישיים של כל תלמיד ותלמיד,ולא להשחק.אני יכולה להקשיב יותר,ואף להכין מסגרת לימודית שתתאים לצרכים המיוחדים שלו במידה והוא זקוק לה. מחקרים רבים בחינוך שקראתי מוכיחים כי המצב האידיאלי ללימוד כיתה הוא כאשר כיתה מונה כ20-30 תלמידים. תראה,אם הכיתות יהיו קטנות יותר,זה עדיין לא אומר שלא תהיה אלימות,של יהיו בעיות קשב וריכוז או בעיות אחרות,אך אין ספק שזה יפחית את הבעיה מפני שאני אוכל לעזור/לטפל באופן אישי יותר, לעומת מצב שבו אני נכנסת ללמד 40 תלמידים בכיתה (וכל מה שאני חושבת עליו לעיתים זה או איפה המגן אפוד שלי , או לחילופין תרגילים שלמדתי בארניס בלילה לפני..לצערי הרב..) לכן אני מאמינה שהבעיה היא שילוב של תקציב (אני מראש הייתי מודעת למשכורת מורה,ולא הגעתי בגלל המשכורת...ושלא יגידו לי שמורה עובדת חצי יום,אני רואה כמה שעות אני מקדישה בבית אפילו לשני ימי לימודים-וזה הרבה) כמו כן הבעיה היא בחינוך בבית,וההתפוררות מערכת החינוך/ערכים/מוסר שלנו כאזרחים במדינה, הנושא מצער אותי מאד, אולם אני מקווה שאוכל לעשות שינוי,אפילו הקטן שבקטנים,בכל זאת... נועה

ש מים

New member
תחזקנה ידייך!! ../images/Emo140.gif

אני מקווה שיהיו עוד הרבה כמוך ושלא תשברי, אבל "בעיית החינוך בבית", כפי שאת קוראת לה, היא בראש ובראשונה תוצר של חברת שפע מערבית (שלא לאמר: "קפיטליסטית"), בה כל דבר נמדד בחומר ובה משפחה ממוצעת אינה יכולה להתקיים ממשכורת אחת (ולרוב גם לא משתיים...
). כל הכבוד ואל תשברי!!!

ילדי ריטאלין

בלי לזלזל, חס וחלילה, בעבודה הקשה והראויה שאת עושה - אני לא בטוח שמבחינה אישית, לתלמיד, ריטאלין זה פתרון טוב. לצערי אני רואה את ההשפעה של כדור ריטאלין אחד בבוקר עד אחרי הצהריים והערב - ישנוניות, התנהגות "מסוממת" ועוד...

אוהד אני מסכימה אתך

במאה אחוזים,אולם לצערי ישנה מגמה של "שילוב" כיום במערכת החינוך,דרך שרק פוגעת בתלמידים הטובים ופוגעת בתלמידים עם הצרכים המיוחדים,לא פעם עולה השאלה מדוע חייבים לשלב אותם על מנת להיות פוליטיקלי קורקט, ולא לבנות מסגרת אשר מתאימה לצרכים שלהם,בעבר היו בתי ספר מיוחדים (עדיין קיימים אבל פחות) כיום המגמה היא לנסות לשלב אותם במסגרת רגילה - השיטה גרועה, אין ספק. לגבי הריטלין אתה צודק במאה אחוזים אולם ישנם ילדים שאם אתה רוצה לנסות ללמד אותם,שישבו קשובים וישתלבו במערכת,אתה חייב לטפל בהם, וריטלין לצערי הוא השיטה כיום, לטוב ולרע. אכן הילד בא מסומם על כדורים,אולם ללא הכדורים הוא פשוט לא ילמד,וינשר מבית הספר, מדוע? כי אין לו מענה אחר כיום לצרכיו,פשוטו כמשמעו.

למעלה