עד כמה פינק הם פרוג

FunkyMonk

New member
../images/Emo6.gif

ג'נסיס עשו פרוג שפינק פלויד רק יכלו לחלום עליו. השימוש הנהדר בגיטרה יחד עם הקלידים (שלדעתי זה הכלי המרכזי אצל ג'נסיס, לעומת הגיטרה אצל הפלוידים), והמילים המשובחות. המקצבים שיודעים לשנות את עצמם בדיוק לפי התחושה שהשיר רוצה להעביר... כשאני משווה את Supper's Ready, לאחד השירים ה"נחשבים" של פינק פלויד, לא יודע, Echoes למשל... האחרוה מוכנה פשוט יותר טוב, ולא במעט. מבחינתי ג'נסיס היא להקת הפרוג הכי טובה שהייתה, ועוקפת את הבאה אחריה בלא מעט. (אם אתם תוהים, פינק פלויד אחריה)

Liorking

New member
אנימלס פרוג

'גנסיס עשו פרוג שלא עניין את פינק פלויד כי הם עשו דברים הרבה יותר טובים. לכל המתקיפים אני אומר מראש שזו דרכי להביע את דעתי. Supper's Ready כמו Nursery Cryme (חוץ משני שירים) הם דקות ארוכות של שעמום. לא שזה לא טוב, זה פשוט לא מדבר אלי. פיטר גבריאל יכול לשחק עם אלף מבטאים ולעשות אפילו מבטא דרומי אמריקאי ומבטא אוסטרלי ואפילו שווייצרי. בנקס יכול להמשיך לשחק עם הקלידים שלו והאקט יכול לנגן על גיטרה בגלגל ענק. זה לא עושה לי את זה (למרות שאני די אוהב את Selling England By The Pound). לעומת זאת, כשאני שומע פינק פלויד אני מרגיש כמו ברווז. רוב מה שלהקות הפרוג יס, ג'תרו טאל וג'נסיס (יותר ג'נסיס) עושות פשוט לא עושה לי את זה. אני מעדיף את הקלידים של רייט עפ"נ הקלידים של בנקס ואת גילמור בהרבה, אבל בהרבה על האקט. קולינס באמת מתופף יותר טוב ממייסון (שגם הוא מתופף טוב), אבל הוא עדיין לא בונזו.

סתם מחשבה \ עצה

אם פינק פלויד היא להקה הפרוג (?) האהובה עליך, וכל שאר הלהקות המרכזיות בז'אנר לא עושות לך את זה, אולי... לא יודע, כדאי לך להסתובב יותר בפורום פינק פלויד שקיים בתפוז?

Liorking

New member
אני כן

אני מסתובב גם בפורום פינק פלויד וגם בפורומי לד זפלין ואגדות רוק. פה אני נמצא בשביל לשמוע דברים מעניינים בתקווה שאני אתחבר אליהם, וכדי להתווכח.

אנחנו עוד ניפגש

בעוד חמש שנים כשנגיע לאלבום השנה של 1973, ואז תראה מי ינצח בתחרות האלבום הכי מעולה ומצוין ביקום של הפרוג!

מורנא007

New member
האלבום יפסל מראש

כי הוא לא פרוג.
אולי הוא האלבום הטוב ביותר ברוק... בעצם אם תרצו שהוא ירוץ, הוא ירוץ בניגוד לדעתי, אין לי בעיה עם הנ"ל כמארגן.

מורנא007

New member
ליאור

לפני שהדיון הופך לכן לא כן לא וכו', בוא נסכים שדעותינו חלוקות.

meandmeandme

New member
צודק! ויש לי הוכחה!

נשווה את כמות הילדות בנות ה16 שקשקשו על התיק שלהם את צירוף המילים 'פינק' ו'פלויד' לכמות הילדות בנות ה16 שקשקשו על התיק שלהם את המילה 'גנסיס' או 'יס' ונצא עם הוכחה ברורה לכך שפינק פלויד הם פשוט הלהקה העלאית! אה-הא! עוד לבנה בחומה!

וזה כשלעצמו טיעון ילדותי....

ושטחי, שמנסה לנסח הגדרה על אומנותית דרך השלילה (אם הרבה ילדות בנות 16 רושמות פינק פלויד אז הם בטח לא פרוגרסיב) כמו שאני רואה בכל ארוע המוני זאטוטים זבי חוטם עם חולצות של דרים, וזה לא הוביל אותי לרציונל המפוקפק שדרים אינם פרוגרסיביים. אה - הא! עוד חור בהיגיון!

meandmeandme

New member
אה-הא...

הרעיון לא היה לנסח הגדרה על דרך השלילה, הרעיון אפילו לא היה להגיד שפינק פלויד הם להקה פרוגרסיבית או לא, הרעיון היה להביע את העובדה שאיכשהוא כל דיון סביב הלהקה הזאת הופך תוך שתיים שלוש הודעות לדיון ילדותי וטפשי כתוצאה מהערצת הנעורים שכל כך מאפיינת אותה. ובנוגע לדרים, גם היא לא הלהקה הכי טובה בעולם, בניגוד למה שהרבה ילדים וילדות בנות 16 יגידו לך.

הם לא אומרים לי, ואני לא....

מתעסק בזה. והטיעון שלך מרמז שהבחירות המוזיקליות שלך נועדו לבדל אותך מטעמם של בני נוער, בכל אופן, האליטיזם המופגן הזה נראה די מלאכותי. וכל ויכוח פה, בקשר לכל להקה הופך לדיון ילדותי וטיפש, אם לא שמת לב.

D r o r R

New member
פינק פלויד הגיעו להרמוניות מעולות,

ולסאונד נקי מאוד, מגובש ושלם כמו שלא שמעתי במקום אחר. אבל אחת הסיבות לדעתי, היא שהם בד"כ לא ניסו לעשות מוזיקה מאוד מורכבת (ביחס לפרוג, כמובן). מה שאני אוהב בפינק פךויד זה הפשטות, הם אומרים את מה שהם רוצים להגיד בצורה יפה פשוטה ומאוד אסתטית. למרות זאת, מבחינת מורכבות של המוזיקה ורבדים, הם ממש לא הכי טובים. אין סיבה לעשות מהם מה שהם לא. כמעט לא שמעתי דברים שהעבירו לי תחושה של עושר מוזיקלי כמו ההתחלה של "קרוב לקצה", וזה שומו שמים של פינק פלויד. לא חסרות כאלה דוגמאות, ולכן אני חושב שפינק פלויד צריכה לקבל את הכבוד שמגיעה לה, בתור אחת הלהקות הגדולות, ביחד עם יס, ג'נסיס, ג'טרו טאל, ג'נטל ג'יאנט ואחרות.

FunkyMonk

New member
פינק פלויד?

פינק פלויד והרמוניות מאוחדות פשוט לא מתחבר לי. במיוחד לאור העובדה שווטרס כל הזמן השפיעה ברמה נכבדת על המוסיקה שתהיה כפי שהוא רוצה, מה שעשה אותה יותר מלוכלכת, ויותר מתאימה לשירים. ידעתי שיקום עלי קהל מעריצים ברגע שאני אגיד שפינק פלויד לא הלהקה הכי טובה... שיר - זה שהצד האפל הוא האלבום שהיה הכי מיינסטרים ב-73' לא אומר שהוא הכי טוב. אני מניח שאתה לא חושב שהאלבום האחרון של בריטני ספירס הוא האלבום של שנת 2004, נכון? (או של כל שנה אחרת) סביב פינק פלויד יש הרבה מאד הייפ - שהוא לאו דווקא נכון. למשל, תשאל מישהו שמכיר פינק פלויד, האם הוא מכיר ג'נסיס (ואני מדבר על ילדים בני 16, לא על אנשים שחיו את התקופה), כנראה שהוא לא. יותר מזה - תשאל אותו איזה שיר שלהם הוא הכי אוהב, הוא יגיד לך The Wall, במקרה הטוב Another Brick in the Wall, ואולי אפילו יטרח לציין איזה חלק.. לא נראה יש פה מישהו שחושב שזה השיר הכי טוב שלהם. פינק פלויד איכותיים מאד, אבל בתור אדם שאוהב פרוגרסיב, אני הרבה יותר אוהב את ג'נסיס, מה לעשות. פינק פלויד עושים לי את זה - מאד עושים לי את זה, פשוט שאני לא מתחבר אליהם כמו שאני מתחבר לג'נסיס.. ד"א, מישהו פה הזכיר שמה שהוא אוהב בפינק פלויד זה הפשטות - אם זה מה שאתה חושב על פינק פלויד, אתה לא באמת אוהב אותם. דווקא מבחינה מוסיקלית פינק פלויד מאד "מתוסבכים", עם למשל "רוחת הבוקר הפסיכדלית", "זהר יהלום מטורף שכמוך" זו אחת יצירות הפרוג האהובות עלי. אבל כשאני משווה, שוב, לג'נסיס, אני רואה את ג'נסיס - את כל השירים שלהם אני אוהב. אולי שניים שלושה שאני לא כל כך אוהב. אצל פינק פלויד יש לא מעט שאני לא אוהב - זה לא עושה אותם יותר גרועים. יוצאות פאשלות מדי פעם, מה לעשות. שוב אני אגיד - זה לא שאני לא אוהב את פינק פלויד, ולהפך - אני מת עליהם, אני שומע אותם כל הזמן. אני מעריך אותם פחות או יותר ברמה אינסופית - מבחינתי הם הלהקה שהשפיעה הכי הרבה בחצי מאה האחרונה - וההשפעה שלהם תימשך לנצח. אבל ג'נסיס פשוט יותר... טובים. זה שהם לא השפיעו כמו פינק פלויד (והם השפיעו המון, בכל זאת, בין אם על הפרוג ובין אם על הפופ) לא עושה אותם פחות טובים.

D r o r R

New member
אני ממש לא "קהל מעריצים" שקם אליך,

יכול להיות שלא הבהרתי את הנקודה שלי בצורה הכי טובה. התכוונתי שיש בצליל של פינק פלויד משהו מאוד מלוטש ונקי. אני כן רואה איך הכל מתחבר יחד בצורה מדהימה. הפשטות שהתכוונתי אליה היא יותר בקטע שהם לא מחפשים להראות את הוירטואוזיות הכי מדהימה, והעושר הצלילי הכי גבוה, הם עושים מוזיקה שאפשר לומר עליה ממוקדת, קולעת. לא אמרתי לשנייה שהם הכי טובים, רק אמרתי שהם בין הטובים, וזה למרות שיש להקות שטובות לפחות כמוהם.

FunkyMonk

New member
אתה לבד לא,

אבל היו פה איזה ארבעה שקמו. בכל מקרה, כל אחד והטעם שלו. אני חושב שפינק פלויד מעולים, משובחים, ראויים לתהילה נצחית - אבל ג'נסיס יותר.

D r o r R

New member
הכוונה שאני לא חלק מ"קהל המעריצים"

כן, אני אוהב את פינק פלויד, והם עשו דברים יפים מאוד, אבל הם לא קדושים/מושלמים/הכי טובים (תבחר מה שאתה רוצה). עובדה שברוב הפעמים כשאני חושב לעצמי מה אשמע עכשיו, פינק פלויד מגיעים אחרי קרוון, יס, ואן דר גראף, ג'נטל גיאנט וג'נסיס. מה שכן, לזכות פינק פלויד אזקוף את כניסתי לעולם הפרוג. כשהייתי צעיר יותר ולא הצלחתי עדיין להתחבר לאלבומים שאני נהנה מהם היום, הצלחתי להתחבר לפינק פלויד. זאת גם כנראה הסיבה שהם מכרו הכי הרבה.

למעלה