עד כמה פינק הם פרוג

Gile2

New member
עד כמה פינק הם פרוג

פינק פלויד בעיני רבים אך כנראה לא בעיני עצמם רוק מתקדם. הם בוודאי היו חדשניים, בוודאי יצרו אלבומי קונספט, בוודאי יצרו קטעי מוזיקה ארוכים, ובעיקר ניסו והצליחו ליצור מוזיקה רצינית. ועם זאת הם ניראים מעט יוצאי דופן בהשוואה ללהקות הגדולות כמו ג'נסיס, YES,KC, וכדומה. כאילו מרכיב זר למי שנחשב לחלק טבעי ואינטגרלי של התחום. בכל אופן צידו האפל של הירח הוא לעניות דעתי אלבום הפרוג הטוב בכל הזמנים.

FunkyMonk

New member
הפינק פלויד

נכללים בז'אנר בשם "פינק פלויד" שהוא מעין סטיה מהפרוג לפסיכדליה בסגנון מקורי ומיוחד. הם, ד"א, טוענים שהם אף פעם לא חשבו על המוסיקה שלהם בתור פרוגרסיב.

meandmeandme

New member
פינק פלויד נעו בין הרבה סגנונות

לעיתים בעקבות פונטנציאל מסחרי, לעיתים בעקבות פונטנציאל אומנותי, בין הסגנונות שהם מדדו נכלל גם הרוק המתקדם, אך השפעות אלו קיימות אולי בשלושה אלבומים וגם בצורה מתונה ומדודה. לא ניתן להגיד שפינק פלויד היא להקת רוק מתקדם אבל ניתן להגיד שהם שאבו מהסגנון רעיונות וקונצפטים שבאו לביטוי בחלק מעבודתם. זהו.

וינסנטי

New member
היי...

הדארק סייד הוא האלבום הטוב ביותר בכל הזמנים. באשר לפרוג, אפשר כבר להתווכח...

epitaph

New member
נראה לי...

שהוא התכוון שזה לא אלבום פרוג. דעתי קצת שונה ממה שהולך כאן אבל נמאס לי כבר מהויכוח המפגר הזה...

Liorking

New member
הם רק הופיעו איתו

דארק סייד הוא כן אלבום הרוק והפרוג הטוב ביותר בכל הזמנים.

FunkyMonk

New member
Nursery Crime

טוב בכמה מונים ממנו. (אוי לא, אני לא חושב שפינק פלויד זו הלהקה הכי טובה שקיימת!)

Liorking

New member
הם לא הושפעו מאף אחד מהם

הם הושפעו מהביטלס ומבוב דילן. יכול להיות שיש עוד השפעות, שמעתי משהו על זה שהם נהגו בתחילת דרכם לנגן קאברים לשירים של הסטונס ושירי בלוז או RnB. הם בטח לא הושפעו מאבבא, פינק פלויד נהיו כוכבי על לפני שהטמבלים האלה בכלל הופיעו.

כבר דיברנו על זה בעבר

קיימת הסכמה בפורומים, שאי אפשר לצמצם את פינק פלויד לז'אנר אחד ויחיד. הם לא 'רק פרוג' כמו שהם לא 'רק פסיכדליה' או לא רק 'רוק אצטדיונים'. היו להם הרבה תקופות. הם התחילו בתוך להקת פופ בריטית מן השורה, עברו לפסיכדליה, המשיכו לאוונגארד עם השפעות קלאסיות, ניסו את כוחם במוסיקה עם השפעות סימפוניות, ואז כיוונו יותר לכיוון הרוק הגרנדיוזי של האצטדיונים. מספיק לשמוע את 'אטום הארט מאדר' ואת 'אקוז' כדי להבין את הכיוון הפרוגרסיבי של הלהקה, שהיה (ולא בהפתעה) בשיאו בשנים 1969-1975.

למעלה