עד כמה פינק הם פרוג

jbloo

New member
הם לא היו אף פעם

"להקת פופ בריטית מן השורה". התקופה עם סיד בארט הייתה הרבה יותר מתקדמת משאר התקופות שלהם, ולא סתם הנרי קאו וקריס קאטלר מציינים את "פינק פלויד של סיד בארט" לצד פראנק זאפה מתקופת האימהות (
) כהשפעות ישירות עליהם. ממליץ לך לשמוע את האי-פי שלהם שיצא לפני כמה שנים מפסקול הסרט tonight lets all make love in london שמכיל ביצוע בן 16 דקות משנת 66 ליצירה Interstellar overdrive, יצירה שלטעמי עושה בית ספר לאילתור חופשי ללהקות כמו קינג קרימזון. קח בחשבון שכשיצא הפייפר אז הטענה העיקרית נגדם הייתה שהם התמתנו, לא להפך.

היו גם היו

כשיצא הסינגל "ארנולד ליין", הוא הגיע למצעדים וצבר קהל גדול בגלל העובדה שזה היה להיט פופ חביב ונחמד. גם "סי אמילי פליי" הוא שיר קליל וחמוד. אחת הסיבות שפינק פלויד נשארה אצל EMI היתה ההצלחה של הסינגלים הללו. אחרת היו זורקים אותה החוצה.

jbloo

New member
אהה, 2 שירים

מספיקים בשביל להגדיר אותם כלהקת פופ בריטי? מה גם שהדוגמאות האלה לא משהו בכלל בשביל הנקודה שלך, שכן הן קלאסיקות פיסכדליה.

שני שירים הם רק דוגמה

יש להקות שכל הקריירה שלהם מסתכמת בהצלחה של סינגל אחד. פינק פלויד בתחילת שנות השישים מכרו המון אלבומים בעזרת קומץ סינגלים שהגיעו למקומות הראשונים במצעד הפזמונים. בדיוק כפי שמליוני אנשים מכירים את הלהיט האחד והיחיד מתוך 'החומה' וזהו בעצם. אין לי עניין להתווכח איתך האם 'ארנולד ליין' הוא קלאסיקה של פסיכדליה או לא, כיוון שלי ברור שזה להיט פופ - וחברי הלהקה בעצמם אמרו שזה היה להיט פופ. לא פלא שהוא עדיין משודר באם-טי-וי ואף נכלל באוסף שלהם, לצד סי אמילי פליי.

jbloo

New member
אבל לא התייחסת בכלל

לא לאי-פי שציינתי ולא למה שקאטלר אומר עליהם (נכון, כל מה שקאטלר אומר צריך לקחת עם קמצוץ מלח, אבל דווקא פה אני לא רואה מה האינטרס שלו לחבר את הנרי קאו עם להקה דינוזאורית כמו פינק פלויד- אלא אם כן באמת המוזיקה שלהם פתחה לו את הראש). גם אם ארנולד ליין וסי אמילי להיטי פופ (נניח, אני ממש לא חושב ככה, אבל ניחא), זה עדיין לא הופך אותם ל"להקת פופ בריטי מן השורה", לאור שאר האאוטפוט שלהם באותה תקופה. ואסיים בציטוט של איאן אנדרסון- "החלילן בשערי השחר הוא תקליט הפרוגרסיב הראשון שיצא"

אין בעיה להתייחס

לא מכיר את האי-פי שציינת בכלל, ואני לא חושב שהרוב המוחץ של חובבי פינק פלויד מודעים לקיומו. לגבי כריס קאטלר - קראתי את ספרו ואני לא מסכים כמעט עם שום דבר שהוא אומר שם. הדעה שלו היא דעת מיעוט, ובכלל נראה שהוא חושב לפעמים שמוסיקה היא כמו פוליטיקה, והיא לא. אתה לא יכול להגיד שאתה *חושב* שארנולד ליין וסי אמילי פליי הם *לא להיטי פופ*, מכיוון שהם אובייקטיבית *כן להיטי פופ* כי הם היו סינגלים להיטים, הם מכרו המון אלבומים, הם נכללים באוספים והם מופיעים באם-טי-וי עד היום. הם להיטי פופ - עובדתית. הם אפילו מופיעים בתוכניות של להיטים. לגבי הציטוט של אנדרסון - הוא אמר בראיונות שג'טרו טאל זה לא פרוג, ואז באתר הרשמי שלו כתב על חלק מן האלבומים של הלהקה שהם *כן* פרוג. ואחר כך הוא ירד על רדיוהד. נראה כאילו הוא עדיין לא מבין את משמעות הפרוגרסיב בכלל.

jbloo

New member
נו,

כבר "הסכמתי" איתך שארנולד ליין וסי אמילי פליי הם להיטי פופ (רק לשם הויכוח), עדיין, איך בדיוק זה מבטל את כל שאר הדברים שהם עשו באותה תקופה? מילא, אם היה מדובר בתקופות שונות (כמו נניח תקופת הפופ המזוויעה של יס), אבל עוד באותו זמן הם עשו דברים שרחוקים שנות אור מ"פופ בריטי מן השורה", וזה היה נפח היצירה העיקרי שלהם באותו זמן- מספיק בשביל להשפיע כמעט על כל מי שנכח באותו זמן (מסופט מאשין ועד הנרי קאו)... (אגב, ההצלחה של ארנולד ליין וסי אמילי פליי במצעדים הייתה מאוד שולית, מקום 20 במצעד בשנת 67 למשך שבוע אחד עדיין לא הופך משהו ל"להיט פופ בריטי מן השורה" :p)

אתה מבולבל לגמרי

'אמילי' הגיע למקום השישי במצעד הבריטי. 'ארנולד' הגיע למקום העשרים במצעד הבריטי. גם האלבום הגיע למקום השישי במצעד הבריטי.

jbloo

New member
ומתי לעזזל תתיחס לנקודה?

נראה לי שיש הגבלת אורך לת'רדים בתפוז.

אם אתה ממש רוצה להיות מרוצה

אז *כן*, פינק פלויד לא היתה *סתם* להקת פסיכדליה-פופ. היא עשתה פופ מגניב, עם השפעות פסיכדליות מוצלחות, והיתה אחת מלהקות הפסיכדליה החשובות של תקופתה. מרוצה?

jbloo

New member
פינק פלויד

בשנים 66-67 היו להקת פסיכדליה. נקודה. אולי הכי מובהקת שיש. עכשיו אני מרוצה

פסיכדליה ופופ לאו דווקא סותרים

במיוחד אם מתחשבים בעובדה שבסוף שנות השישים הפסיכדליה הייתה בשיא הפופולריות שלה.

jbloo

New member
לא סותרים

אבל עדיין לקרוא לפינק פלויד "להקת פופ בריטית מן השורה" בהתייחס לתקופה הכי יצירתית שלהם זה עיוות ממדרגה ראשונה.

Liorking

New member
מסכים עם כל מילה

פינק פלויד אמנם הוציאה כמה סינגלים שדי הצליחו, אבל זה עדיין לא הופף אותם ללהקת פופ מהשורה. כל להקה (כמעט) מוציאה סינגלים. להקות פופ מהשורה הן כאלה שכל הזמן מוציאות סינגלים, כמו הביטלס, הסטונס, האיגלז, אלטון ג'ון ועוד הרבה. פינק פלויד לא כאלה - הם הוציאו כמה כי כל להקה רוצה להצליח, אבל הם לא היו עד כדי כך ממוסחרים כמו הלהקות הנ"ל. שני סינגלים ועוד כמה שנבלעים ברשימת הסינגלים (שאותה ממלאת בכבוד הביטלס) לא הופכים להקה לפופית מהשורה.

Liorking

New member
הם כן

צריך להקשיב להדים, אמא לב אטום, חיות, Shine On You Crazy Diamond וגם להקשיב לתקופה הפסיכדלית שלהם כדי להבין שזה לא סתם פסיכדליה חביבה. פינק פלויד, פרוג או לא (לרוב כן) שמים בכיס הקטן שלהם את כל להקות הפרוג האחרות. מה שג'נסיס, ג'תרו טאל ויס עשו לא מגיע לציפורניים של פינק פלויד (ובטח שלא לקרסוליים).

The Cabana Boy

New member
אתה רושם את זה כאילו זה משהו קבוע

וזה לא. כל אחד והטעם שלו. ואנימלס זה בקושי פרוגרסייב.

למעלה