עד כמה אני מסתכנת?

S Butterfly

New member
עד כמה אני מסתכנת?

שלום לחברי הפורום,
אני כותבת כאן כדי להתייעץ עם מי שנכנס לפה באווירה של לב פתוח ורצון לעזור. יש לי סיפור לספר, ואחריו אבקש עצה. אני מאד זקוקה לעצה טובה.

הכרתי את בן הזוג שלי, בעלי, לפני עשרים וחמש שנים. שנינו היינו סטודנטים לכימיה באוניברסיטאת ת"א. אבל הוא קנה לי קופסאת צבעי פסטל, ולמרות שהמשכנו לדוקטוראט, הפכתי עם השנים לציירת בעידודו ותמיכתו. כל השנים עזרנו זה לזו להגשים חלומות והיינו חברים. האמנות מאד חיברה אותנו והעפילה על העובדה הביולוגית שהוא לא יכול היה ללדת ילדים. עד לפני 15 שנים עוד עבדתי ככימאית, אבל התמיכה הנלהבת שלו בציור, התוצאות הטובות והטיולים הרבים שעשינו כדי לראות אמנות, הביאו לכך שמאז אני בסטודיו.

לפני שמונה שנים עברנו לטורונטו והוצאנו אזרחות. בעלי עבד בחברת תרופות כולל קשר עם, או ייצוג מול ה-FDA , ואני קיבלתי ביקורות מעולות על העבודות שלי מאנשי מקצוע אבל לא הזזתי מספיק כדי להתפרנס מזה. בנתיים הגיע משבר גיל המעבר\חמישים של שנינו, בעלי החליט שחוזרים לארץ, וכשחזרנו גם החלטנו להיפרד. להתגרש. אין ספק שהחיים בקנדה תרמו גם לפרידה הזו, אבל זה לא הנושא כרגע.

החיים בארץ לא מעוררים תקווה עבורי, המשיכה לחזור לקנדה היא עצומה, אבל הפחד לעשות את זה לבד, במצב שנוצר, הוא גם עצום. אני יודעת שאף אחד לא יכול לענות עבורי מה נכון לעשות, אבל אני בצומת קריטית וזקוקה לשמוע משוב ומחשבות של אחרים. יש לי קצת כסף להתחיל, אבל האישו הכי גדול הוא האם אוכל להתפרנס. לא איכפת לי לעשות עבודות פשוטות כמו שיעורים פרטיים בכימיה לבגרות, או להיות שופרית של קשישים, אבל האם אני ריאלית? האם אצליח למצוא עבודה, אפילו בעגלות? בגילי? יש אנשים שאומרים שעם ציורים כמו שלי אני יכולה ועוד איך להצליח. יש אנשים שאומרים שאוכל לפתוח גלריה קטנה. יש אנשים שאומרים לי שאני אצמח מהמשבר ויש אנשים שמרפים את ידי ומביטים רק על השורה התחתונה של חשבון הבנק. מצורף כאן אתר האינטרנט שלי, יש בו את כל הסיפור בהרחבה, וגם הרבה תמונות ממחישות. מי שיש לו זמן ולב להתעמק בסיפור שלי, אשמח לשמוע ממנו האם כדאי לי לקחת את הסיכון ולחזור לבד לקנדה. או לוותר ולחפש עבודה ככימאית בארץ. אם אגיע לפת לחם מי יכול לעזור בקנדה, או שאקפא שם למוות ברחוב? להמשיך את ההגשמה שלי או לוותר? [URL='http://www.sigbenjamin.artspan.com']www.sigbenjamin.artspan.com[/URL]

תודה לכם

מותק, האם את

בת 90?
תסלחי לי, אבל אני הייתי עובדת על החוסר הביטחון העצמי שלך... הן על הגירה
והן בכיוון התעסוקתי...
&nbsp
וזאת בכנות, בלי להעליב.
&nbsp
לא מבינה,
את בחורה בת 50,
50 זה ה40 החדש...
את צעירה
&nbsp
לא יודעת האם יש לך אזרחות קנדית =PR
&nbsp
אבל אם יש לך אז תחזרי לשם
למה לא?
תחפשי לך בן זוג חדש (כשתהיי פנוי ריגשית לזוגיות חדשה)
&nbsp
ותעברי, תלמדי לסמוך על עצמך
הרי כבר גרת בקנדה
בטח יש לך שם כבר חברים\ידידות\מכרות
&nbsp
אני יודעת שבצפון אמריקה ובאירופה קל יותר להתפרנס מאומנות מאשר בארץ ישראל
ועוד עוד צעירה!!!
&nbsp
תעשי דברים שאחר כך את לא תצערי על דברים שאת לא עשית !
כי אם לא תנסי לגור לבד בקנדה, ולחזור לשם בעצמם- כשבאמת תהיי זקנה בת כ90 את תצטערי על זה...
תצטערי שלא ניסית...
&nbsp
אם תרצי תמיכה וחיזוק -אני אקשר אותך למאמנת האישית שלי (קואוצ'רית),
שהמומחיות שלה היא רילוקיישן והגירה.
&nbsp
בקיצור תסעי
והשמיים האם הגבול

נ.ב האומנות שלך היא יפה ובטוח תצליחי למכור אותה שם!
&nbsp
&nbsp

S Butterfly

New member
תודה, את מתוקה, מילים כדורבנות

וכן, אשמח על פרטים של המאמנת

einel8

New member
Help

Hi
I am soory I don't have hebrew here
First I can tell you that I left Israel 9 years ago on my 50th birsday
It can be done but depends on your capabilities.
The fact that you are prepared to work for any job is defenatly a good start
When I came here I was prpared to do any job - only to leave Israel
(I culdn't take all the package there any more (driving, pushimg, arsing, and all the thinkgs that it oferes
You have to ofer somthing that I am not sure you give it enough impotance
You can sponser a future canadian and there are many many people that would like to share with you this dream
there areon the nigbour forum - many people that are reading every day the forum for leaving Israel and you can try to meet with a nice person
You have to be very very carefull but it is possible to meet the right person
For 2 it is much more easy
I am breathing art and have friends that are painting
Very hard to make a living from it
many of them selling on ebay
you can do it from Israel also
I can tell you that after I came here
I never looked back
It's a great country and a great way to come to the finish line
much more happy
Good luck

פורטי40

New member
הציורים יפים, מרנינים.

אבל אני לא מתמצא מספיק בשוק האומנות כדי לדעת אם אפשר להתפרנס מהם.
גם על שאר השאלות קשה לי לענות. ההרגשה שלי היא שאם את מוכנה לעבוד בכל עבודה (כמעט) בינתיים, אני בטוח שניתן למצוא עבודה בקנדה עבורך.

S Butterfly

New member
תודה, מה שמעניין -

כל התגובות שקיבלתי מקנדה הייתה בהן אופטימיות, וכל התגובות שקיבלתי מישראל פסימיות. אני בארץ ארבעה חודשים וכל יום מצב הרוח שלי יורד. התקווה נחסמת. לו לא הייתי שמונה שנים בקנדה הייתי מאמינה לתרחישים הפסימיים שאני מקבלת מפה. אנשים כאן כל כך שחוקים מניסיונות שניגמרים רע שהם לא מאמינים לכלום. כשחוזרים לכאן עם אופטימיות ואמון בסיסי בזולת מקבלים לא מעט חבטות. אבל גם פגשתי אנשים ניפלאים לא הכל גרוע.

yogavitgeva

New member
קנדה שונה מישראל

גילך 50 פלוס לא יהיה בעיה מכיוון שהתרבות פה שונה ויש ביקוש רב לעובדים מבוגרים, ובמיוחד לדוברי שפות נוספות בעלי יצירתיות מוכחת . ישנו גם פלח גדול של בנקאים ואנשי עסקים מבוססים המתחילים פרק ב אשר מאוד יתענינו באמנית בשלה בגילך.

shoren78

New member
אם את בריאה ומוכנה לעבוד יהיה בסדר

מה שלא מבינים בישראל זה שבקנדה יש כל מיני עבודות שלא קיימות בישראל, או שאי אפשר להתפרנס מהן בכבוד בישראל. למשל מנהלת משמרת בסטאר-בקס. אני מכיר מישהי שעובדת בזה ומאוד מרוצה. אם את מוכנה לגור באלברטה תמצאי עבודה פשוטה בלי בעיה. אפשר להתפרנס מלהיות נהגת אוטובוס, או אפילו מזכירה מחליפה. אם לא תצליחי ותראי שאת אוכלת חסכונות בלי סוף, עבודה שלא מצריכה הכשרה ממושכת אני בטוח שתמצאי, ואני מכיר כמה אנשים שזו הקריירה שלהם והם מאושרים. כך שבמקרה הגרוע ביותר תגורי באיזור יותר זול של קנדה ותעבדי בעבודה סבירה. אני לא חושב שאת מסכנת המון במעבר הזה, אלא אם התרחיש שתיארתי הוא משהו שאת לא מעוניינת בו ואם לא תהיי אומנית מצליחה בטורונטו לא תהיי מאושרת בשום דבר אחר.

S Butterfly

New member
זו הייתה האינטואיציה שלי

ואני שמחה שאת כותבת את זה - יש המון אפשרויות למי שלא ניתפס למקצוע האקדמי שלו, והקנדים לא משתחווים לתעודות אקדמיות כמו בישראל, יש המון מקום לעסקים קטנים ולנותני שירות. תודה על הרעיונות לחיפוש עבודה. אני קולטת לאט לאט, וגם מהמסרים בפרטי, שאני יכולה לעשות את זה.
אני חושבת שיועיל להרבה ישראלים שמגיעים להבין את הנקודה שציינת. החיים בקנדה דומים ללימוד באוניברסיטה, הם מפתחים ומעשירים, אז לא נורא אם עובדים קצת בעבודות סטודנטיאליות.

shoren78

New member
קחי בחשבון שזה לא יהיה גן של שושנים

התסריט הפחות טוב כולל לגור באיזור נידח, וחיים מהיד לפה או בלי חסכונות. אמנם לא חרפת רעב, אבל לא תענוג גדול. לא סיפור פשוט.

TrigATUSA

New member
זאת שעובדת כמנהלת משמרת בסטרבקס

היא גרה לבד או אם שותפים?
למה אתה קורא להתפרנס בכבוד?
&nbsp

shoren78

New member
היא ובעלה מגדלים שלושה ילדים באלברטה

הוא נהג משאית. גרים בבית עם חצר, אוכלים בסדר, יש חוגים לילדים. לא טסים לחו״ל ואת החופשות עושים עם קרוון. אני יכול לדמיין חיים גרועים יותר.

TrigATUSA

New member
נראה ששכחת לציין פרט "קטן"

נראה לך שבעלה מרוויח כמו שמרוויח מנהל משמרת ב STARBUCKS? או יותר קרוב לפי 2 או 3 מזה..
&nbsp
פרט "קטן" ששכחת לציין לגבי חייה המאושרים של זו שמשתכרת שכר מינימום הוא שיש לה בעל שמפרנס אותה
ואיזו רמת חיים הייתה להם אם שניהם היו עובדים ב STARBUCKS ומגדלים שלושה ילדים? הייתי אומר על גבול הרעב.
&nbsp
אם אני לא טועה, בחוש שישי אני מנחש שגם לגברת יש מקור הכנסה נוסף.... כזה שמכפיל לה את השכר השנתי

TrigATUSA

New member
לצערי, עושה רושם שכל האנשים כאן

שמבטיחים לך חיים נפלאים מעבודות השרדות לא לגמרי חשבו על זה עד הסוף
או שסתם כנראה לא הקשיבו לשאלה שלך

S Butterfly

New member
אני מסכימה עם זה אבל

בארץ מצאתי עבודות שהן לא הישרדות ואי אפשר להתקיים מהן (לבורנטית ומורה לכימיה של תיכון). בקנדה יש שכר מינימום הגיוני ליוקר המחייה פחות או יותר.יש לי תעודות אקדמיות ואולי אמצא משהו סביר. אני מסכימה שלא יהיו לי חיים ניפלאים ממשמרת לילה בטים הורטון, אבל אפילו כמגהצת בדריי קלין יכול להיות לי סביר, יחסית לאלימות שסביבי כאן בארץ. בכביש ובין אנשים. זה גם עניין של הרגשת התקדמות, בארץ מיציתי את עצמי, בקנדה אולי אתחיל מנמוך אבל תהיה לי הרגשה שאני בדרך למשהו מפותח יותר, לפחות מבחינת האמנות שהיא חשובה לי. תודה על הדאגה המפכחת שמובעת במסר שלך, אני מסכימה עם זה, אבל ההרגשה שלי היא שקנדה היא ארץ של הזדמנויות ואפשרויות ואילו בארץ הכל חסום, תמיד הדברים לא אפשריים.

TrigATUSA

New member
אני לגמרי תומך במה שאתה אומרת

אני בהחלט מאמין שבסופו של דבר איכות החיים בקנדה יותר טובה
ובהחלט שאם תצליחי לטפס מעבודות השרדות לעבודות מקצועיות יכולים להיות לך חיים נחמדים
העובדה שחיית בקנדה, את מכירה ומדברת את השפה נותנת לך נקודת פתיחה עדיפה
&nbsp
אבל את גם צריכה ללכת לזה עם עניים פקוחות ולהבין שעם שכר מינימום בקנדה את תחיי על הקצה, ואולי תצטרכי לעשות אלף ואחד התפשרויות
&nbsp
את פתוחה לחיות בגילך עם שותפים לדירה? או בדירה מרתף מעופשת ובלי אור?
את פתוחה ליסוע כל בוקר שעה לעבודה מהפרבר הזול בו תגורי?
או לעבור לגור לעיר קטנטנה באמצע הכלום ומכוסה בשלג 8 חודשים בשנה?
זו יכולה להיות המציאות שלך בשנים הראשונות. אני מכיר לא מעט מהגרים שזו המציאות שלהם

למעלה