עדכון + שאלה

Ultra Spidey

New member
עדכון + שאלה

קודם השאלה: במה נמדד כבל טוב? כלומר, מה ההבדל בין כבל איכותי ללא איכותי? מצאתי בשבט כמה מטרים של כבל עבה מאוד (לא רק הבידוד - גם הכבל עצמו הוא ממש עבה - בערך סנטימטר קוטר) סטריאו, שאחד הערוצים עשוי מנחושת ואחד מכסף. האם הוא נחשב איכותי או שיש מדד אחר? ולעדכון: הבאתי מהשבט רמקול לRuby שאני בונה. בדקתי רמקול רמקול לראות לאיזה מהם יש יותר Impedence (שלפי מה שהבנתי מרמז על איכות), ומצאתי רמקול 10 וואט ועם 16 אוהם Impedence, שזה המון יחסית למה שראיתי עד כה. אז חיברתי אותו, והוא פשוט נשמע מדהים. הוא מקבל יפה את כל הטווח שהגיטרה נותנת, ולא חותך באסים. הווליום מאוד גבוה (הווה אומר שאני אצטרך להוסיף גם את הבאפר ופוט לווליום) והצליל מאוד ברור. הקלין נשמע הרבה יותר טוב מהמרשל 15 וואט שלי. חסרון יחיד שאני מוצא הוא שאין לו אקולייזר, אבל את זה אפשר לסדר ../images/Emo8.gif העליתי את הGAIN עד הסוף, כדי לראות כמה אוברדרייב אני אקבל. אז כן, הקליפינג יותר חלש מהרמקול של המחשב (2 וואט 8 אוהם), אבל הוא נשמע טבעי מאוד. עוד מעט אני אפתח את הרמקול ואבדוק אם יש מספיק מקום ללוח של ההגברה.. אם כן, אני לא אצטרך לבנות לו בוקסה חדשה, אני אוכל להשתמש במה שקיים (+ לקדוח כמה חורים) עכשיו הדילמות שאני נמצא בפניהן: המגבר עובד על 9 וולט, ויכול לעבוד גם על 12. נשאלת השאלה - האם להוסיף לו גם מתאם לשנאי? כי נכון לעכשיו הוא פועל על סוללה רגילה של 9. להוסיף כניסה לאוזניות? למצוא איך מוסיפים Line Out? להוסיף אקולייזר פשוט של 2-3 ערוצים, או לקנות אקולייזר של DanElectro ו"להתאים" אותו למגבר? הצעות נוספות יתקבלו בברכה ../images/Emo13.gif

The Walrus

New member
כבל איכותי נמדד בהרבה דברים

מבחינת הסאונד אז הכבל האידיאלי לא פוגע בצליל כלל אלא משאיר אותו בדיוק כמו שהוא קלט מהפיקאפ. כמובן שכבל נמדד גם לפי איכות בנייה (קצת לא מתאימה לי המילה בנייה, אבל מילא), כמה זמן הוא נשאר וכו'...

Ultra Spidey

New member
הזכרת את האפקטים של כבל איכותי,

אבל לא את הגורמים להם. ברור שכבל איכותי לא מאבד צליל, וההלחמות שלו וההגנה שלו יותר אמינים מכבל פשוט, אבל פרט לאיכות הייצור, האם יש פרמטרים נוספים המשפיעים על הכבל? קרי - מה גורם לכבל לא לאבד צליל?

Vintage

New member
התנגדות

או יותר נכון חוסר התנגדות, ככל שההתנגדות תהיה נמוכה יותר הכבל יהיה "שקוף" יותר. מה תורם להתנגדות נמוכה זאת כבר תורה שלמה בפני עצמה.

Ultra Spidey

New member
מה הטווח של התנגדות טובה?

אני אמדוד את הכבל עם המולטימטר..

Vintage

New member
לא יודע, אבל זה תאורתי

אל תשכח שחייבת להיות התנגדות מסויימת וככל שיהיה יותר כבל תהיה יותר התנגדות, אז כבל עבה מידי (חתך של ס"מ נשמע לי מוגזם בטרוף, לדעתי אתה למדת למדוד כמו נשים ../images/Emo3.gif) יתן הרבה יותר התנגדות ולכן האיכות תרד, מצד שני כבל דק מידי לא יעמוד בעומס ופשוט יתחמם ויתנתק. נסה לחבר רמקול למגבר (לא מנורות חס וחלילה) עם גיד אחד של כבל נחושת, וכבל בקוטב השני, תראה שברגע שתעמיס מספיק הגיד יקרע מהעומס, מצד שני ההתנגדות שלו הייתה אפסית עד שהוא נקרע ../images/Emo8.gif זה חלק אחד שמשפיע על העניינים, תוסיף לזה את היכולת של חומרים שונים לעמוד בעומסים שונים והתנגדויות שונות ותבין שזה לא כ"כ פשוט לקחת מולטימטר למדוד ולהגיד זה כבל טוב. יאללה די לקשקש, אני הולך לנגן קצת (קניתי היום מיתר אחרי שנקרע לי../images/Emo13.gif) ואני ממליץ לך לעשות אותו דבר ../images/Emo8.gif

Ultra Spidey

New member
אל תדאג, אני כאן מנגן על הRuby

ורוב הסיכויים שאני אקנה את כל החלקים שוב ואבנה עוד אחד ../images/Emo13.gif

Vintage

New member
עזוב שטויות

תבנה P1, אני מתכנן לבנות אחד כזה כבר 4 שנים ופשוט מתעצל, לאט לאט אני אוגר חלקים ובסוף אני אקים את עצמי לחדר העבודה לבנות אותו.

Vintage

New member
אני לא מבין איך זה

שכל מי שבתפוז לא שמע על גוגל../images/Emo3.gif כנס לax84.com חפש ב legacy products. מדובר במגבר 5-15 וואט מנורות, צעצוע נהדר לבית ואפילו יש קיטים מוכנים להזמנה.

Ultra Spidey

New member
גוגל הוא חבר קרוב

אבל כשכל המידע שלך הוא "P1", קצת קשה למצוא למה התכוון המשורר: P1 - Prestige and Performance Car Club U.I.M Powerboat P1 World Championship Sony Ericsson P1: the 5th generation P-series smart phone and the ... Sony Ericsson P1 review: A smart sharp-shooter - GSMArena.com p1: Blogs, Photos, Videos and more on Technorati P1 Systems Home Page Sony Ericsson P1i / P1 - Mobile Gazette - Mobile Phone News Nikon USA: COOLPIX P1 P1 - sr.se

Vintage

New member
נכון אבל פה נכנס ידידנו הטוב מוח

שאומר שכנראה אנחנו עוסקים בגיטרות, אז אם תחפש P1 guitar זה יהיה הקישור הרביעי בגוגל, אם תשכיל עוד יותר ותבין שאני איתך על אותו גל, אזי חיפוש של P1 amp יוביל אותך בקישור הראשון ../images/Emo3.gif סתם אני מציק לך, תכלס אתה צודק.

למעלה