עדכון קושחה - מוחק את כל מה שיש בטלפון?

הטלוויזיה שלך עם הסטרימר מובנה

תראה, נקודת מבט משפיעה, אם הTV שלך למשל מקרין את הסרטים בצורה טובה? האם הוא עובד חלק בכל פורמט של סרטים? הבטיחו תמיכה מלאה? האם התירגום עובד טוב? כל תירגום? תראה, בעיקרון אתה מקבל מוצר שאמור לספק תאימות רחבה, ובמקרים כאלו זה מאוד יתכן שבעיה בתאימות מסויימת תהיה, זה בהחלט לא משהו שיגרום לTV להיות חסרת ערך, זה רק אומר שהיא לא מושלמת, וזה כלכך צפוי במוצרים כאלו, אין מה לעשות הTV של היום הם יצורים מורכבים וככאלו תצפה בעיות.

תומאס

New member
קודם כל תודה על ההסבר כי לא ידעתי שיש לי

סטרימר מובנה. כשבדקתי טלויזיות לפני קניתי, לא נתקלתי במושג הזה. וגם לא קניתי טלויזיה של יצרן איכותי או טלויזיה יקרה אז לא ציפיתי ממנה ליותר מדי, רק שתעשה את מה שמובטח ללא תקלות. בינתיים - כן. רואים טוב כבלים וסרטים גם דרך USB. יכול להיות שאתה צודק ויהיו בעיות תאימות אבל אני מצפה מיצרן ומיבואן וממוכר בחנות לבוא ולהגיד אולי יהיו בעיות כאלה וכאלה. ואז אני אחליט אם אני רוצה דגם פשוט יותר ולא מתקדם או בכלל יצרן אחר. אבל תנו לי את המידע בתור צרכן.

ezaton

New member
מעבר ל- disk on key

האם חיברת דיסק קשיח נייד פעם? סיכוי גבוה שזה לא יעבוד בגלל הפורמט של הדיסק. אז האם יצרן הטלויזיה אשם או יצרן הדיסק? (התשובה היא ששניהם לא). אם תנסה לנגן סרטים בפורמט HD כלשהו, האם הטלוויזיה תסחוב אותם בלי לקרטע? אלו דברים שנמצאים מעבר ליומיום שלך כרגע, אבל זה שלא בדקת אותם (או השתמשת בהם) לא אומר שהם יעבדו בהכרח חלק באותה נקודת זמן שבה אכן תנסה.

תומאס

New member
לא ניסיתי לחבר דיסק קשיח.

ואני לא יודע אם הטלויזיה אמורה לדעת לקרוא דיסק קשיח. גם לא ניסיתי לנגן סרטי HD כי הטלויזיה היא לא FULL HD אני חושב שהטלויזיה צריכה לעשות את הפעולות שהיא אמורה לעשות. ואם זה לא קורה אז זה לא בסדר. זה הכל. אם היא אמורה לקרוא כונן קשיח והיא לא קוראת אז יש פה הבטחה שלא מתקיימת וזה לא תקין. בעיניי לפחות.

ידידי המלומד (תומאס )

" לגבי מייקרוסופט ובאגים - נראה לך הגיוני מה שאתה אומר??? שבגלל שזאת מערכת מסובכת אז זה בסדר שיש באגים?? " כן ! מערכת הפעלה זה דבר כ"כ מורכב שדורש תיקונים ועידכונים ללא הפסקה . בדיוק בשביל זה ישנה הפונקציה של עידכוני מערכת ( לצורך העניין - קיימת לא רק בחלונות , אלא גם בלינוקס ואפילו שומו שמיים גם במק ..) בשביל לעדכן תכונות ויכולות , לסגור פירצות אבטחה שצצו ,ולייצר התאמה טובה יותר לחומרה . ואם אתה מאד רוצה להשתמש בהשוואות לביניין ( אולמי ורסאי ) או במטוס ( מטוס אל על באמסטרדם ) בתור דוגמה .. תהנה .. אתה רוצה מוצר מושלם ? כנראה שתאלץ לייצר אותו בעצמך
השימוש המסיבי בסימני שאלה וקריאה - לא מוסיף כלום לאמירה שלך ..

תומאס

New member
מערכת מורכבת? אנחנו מטיסים חלליות לחלל.....

להטיס חללית זאת מערכת מורכבת. עם כל הכבוד.... ומצידי - יואילו בטובם האדונים הנכבדים של מייקרוסופט, אפל, גוגל וכו' - לעבוד על הפיתוח ועל הבדיקות 10 שנים או 20 שנה או כמה שייקח ויוציאו מערכת איכותית ותקינה ובלי באגים. כשאני קונה מוצר אני מצפה שהוא יהיה תקין כי אני משלם במיטב כספי. אף אחד לא עשה לי הנחה בטענה שהמוצר עוד לא גמור. במיוחד בשבילך - בלי סימני קריאה.

למה להאשים אותם? תעשה לבד

פתח מערכת הפעלה משלך ותראה לכולם איך היא "יציבה"... "בהצלחה!"

תומאס

New member
אני מאשים אותם כי זאת העבודה שלהם

על זה הם מקבלים כסף. לפתח ולייצר מוצר טוב ומושלם. אני בעבודה שלי אם הייתי עושה את מה שהם עושים אז היו מפטרים אותי מיד. ולא אני לא יכול לפתח מערכת הפעלה גם כי אין לי ידע בתחום וגם כי זה נראה לי ממש אבל ממש משעמם....

אתה צודק, זה לא המומחיות שלך

אתה לא מבין בזה, ולכן גם אין לך ממש יכולת להגדיר את הבעיות שגורמות למה שמתסכל אותך, מתסכל? כן, מה עושים? ממשיכים כל הזמן לדאוג ולשפר את המערכת, מכיר את העניין של הפריצה באייפון? הפריצה מתאפשרת בזכות באגים שיכולים לפגוע במשתמשים, למזלם של אותם משתמשים מי שמשתמש בבאגים עושה את זה לשיפור השימוש במכשיר, קרי פריצה ג'לברייק ואנלוקד, אבל הפריצה האחרונה השתמשה בבאג של קריאת PDF ולמעשה גורמים עוינים ניצלו את הפריצה הזו לבצע פעולות מזיקות וחודרניות, חדירה לפרטיות ושימוש בכלים לאסיפת מידע פרטי. אפל עידכנו והצליחו לסגור את החור הנ"ל.

או אם לתמצת את דבריו של אלרונד ..

מושלם , זאת הארץ שבה חיים סינדרלה והגמדים .. באגדות . מוצר מושלם (או קרוב לזה ) יגרום לחברה שמייצרת אותו בשלב כזה או אחר לפשיטת רגל ..לא צריך אחזקה וטיפול .. אין מוצר מושלם , ובדיוק בשביל זה יצרניות המכשירים ( במקרה המדובר שלנו ) ממשיכות לבדוק את עצמן ולהקשיב ללקוחות וע"י זה להמשיך לפתח את המוצר ולעדכן אותו . אותו כנ"ל MS עם מערכות ההפעלה שלה .

S1ndrome

New member
צר לי על הבוטות

אבל אתה כותב בצורה מאוד ילדותית. זה לא העבודה של החברות. אתה לא חייב סמארטפון, אתה גם לא חייב וינדוס ואתה אפילו לא חייב מכונית. אתה בוחר להשתמש(או שלא) בכל הדברים האלה. אתה יכול להאשים את עצמך רק בזה שאתה משקיע במשהו כסף, וחוזר להשקיע בו כסף למרות שאתה לא מרוצה(אני יוצא מנקודת הנחה שאתה משלם עבור העותקים שלך של וינדוס). אם תשאל אותי, בתור איש מקצוע שמפתח מוצר כלשהו, אז כל עוד אנשים קונים את המוצר שלי ובכמויות, אין לי בעיה לשחרר אותו עם באגים. אני אעשה את המקסימום כדי שיהיו כמה שפחות, אבל אני לא אפתח אותו במשך 10 שנים כדי לתקן כל באג אפשרי, ואז אני גם אהיה מיושן כי המוצר שלי הוא בן 10 שנים. כמו שאלרונד אמר לך, אם אתה לא מרוצה, במקום להתקטנן על גבי פורומים באינטרנט, גש לאתר אנדרואיד הקרוב, תוריד את קבצי המקור של המערכת(שהם חינמיים) ותתחיל לעשות בעצמך. כל עוד אתה משתמש במוצר של מישהו אחר אתה נאלץ להתמודד עם מה שהיוצרים שלו חשבו לעשות. ועוד נקודה קטנה שלא קשורה לדיון, אין דבר כזה מושלם בעולם, כמו שכבר אמרתי, אם הכל היה מושלם אז לא היו לנו בעיות בחיים. כלומר אנחנו מתפשרים על רמת איכות מסויימת, ואז השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה הרמה שאתה מוכן להתפשר עליה.

תומאס

New member
כנראה לא קראת את ההודעה הראשונה שלי

כל הסיפור התחיל כי באתי לשאול אם זה נכון ששדרוג גרסה בסלולרי מחייב פירמוט מכשיר - זה לא מכשיר שלי אלא של ידידה שלי וזה מה שאמרו לה וזה נשמע לי לא הגיוני אז באתי לשאול פה. לי אין סמארטפון יש לי נוקיה בן 3 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו. אין שדרוגים, אין עדכונים, אין פירמוטים. הכל עובד נהדר. אני בוחר להשתמש בחלונות כי זאת מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר ולכן רוב התוכנות מתאימות את עצמה אליה. זה לא סותר שאני שילמתי עליה מחיר מלא בחנות והם חובתם לספק לי מוצר טוב. נניח שתלך מחר לחנות ותקנה טלויזיה או מקרר ואחרי חודש הם לא יעבדו טוב והמוכר יגיד שיש באג - זה יהיה מקובל עליך? לא. אתה תלך ותתלונן ותבקש להחליף או לקבל את הכסף בחזרה. אבל כשזה מערכת הפעלה? פתאום זה מקובל על כולם לקבל מוצר לא מוגמר, מוצר עם בעיות. צר לי שאתה שלם עם עצמך שאתה מוכר מוצר שפיתחת בזמן שאתה יודע שיש לו באגים "כל עוד אנשים קונים". מה שבעצם אתה אומר זה שיש פרייארים וכל עוד יש פרייארים אז לך לא אכפת. חבל. זאת בכל אופן ממש לא הגישה שלי לא בתור קונה ולא בתור התנהלות מקצועית בעבודה. אוי ואבוי אם יצרן רכב יידע מראש שיש לו באג ברכב ובכל זאת ימכור אותו. זה לא ייגמר בכלבוטק אלא בועדת חקירה. מושלם = תקין. מושלם = שיעשה את מה שהוא אמור לעשות. אם יש לו באג אז הוא לא תקין והוא לא עושה את מה שבשבילו הוא נקנה. מאוד פשוט.

באגים קיימים במערכות מורכבות

מכוניות הן מערכות מורכבות, תמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש, לאורך הזמן בלאי ושימוש יגרמו להם להתגלות ולהציק, זה גם קיים במכשירים סלולרים, ככל שעובר הזמן מרגישים וגם סובלים מבעיות, עכשיו בעיות חומרה אם קורות אפשר לנסות לתקן עד גבול מסויים, בעיות תוכנה לעומת זאת אם המפתחים טורחים אז גם כאן יש פיתרונות ולפעמים גם תיקונים נרחבים, ולפעמים גם גורמים לבעיות חדשות, ראה את העידכונים של חלונות, זה שאתה לא רוצה לעדכן, זה עניינך, אתה לא ממש חייב לעדכן, אתה יכול להישאר עם הגירסה שקיבלת אותו, מצד שני לרוב בעידכונים יש דברים שמושכים אותך (לא אותך ספסיפית באופן כללי) ולכן מפתה לעדכן למרות שלא חייבים, בקיצור בשורה התחתונה זה בדיוק העניין, יש לך משהו מורכב ומעניין הוא בא עם כל החבילה שלו, קבל או וותר, חברה שלך בחרה לקחת את זה, אתה לעומת זאת לא, כך שלא ממש מובן הוויכוח שלך, וויכוח למען וויכוח ולא על מנת ללמוד ולהפנים זה לא משהו בריא.

S1ndrome

New member
עדין אתה לא מבין

אני, לפני שאני קונה טלויזיה, אני קורא עליה, בודק ביקורות ומתעניין לגבי התכונות שלה שמעניינות אותי. קראתי את ההודעה שלך והבנתי שהבעיה היא של ידידה שלך ולא שלך, אני מגיב להודעות שכתבת לגבי מוצר פגום ולגבי זה שלא שווה לקנות מכשיר כלשהו. אני לא ממש יודע איזה אפליקציות לא עובדות על גרסה 2.1. כשאני עבדתי עם הגרסה הזאת לא נתקלתי מעולם במשהו שרציתי לעשות ולא יכלתי. "מושלם = תקין" - האם המכשיר שהידידה שלך קנתה לא עובד? האם הוא תקול? סך הכל שדרוג דורש מחיקה של כל הנתונים, זה לא נראה לי באג, המכשיר יכול לעבוד גם עם גרסה ישנה יותר, וכמו שכבר אמרתי ניתן לגבות את כל המידע בצורה דיי פשוטה. אתה בא עם דעות קדומות ומחליט מה המכשיר אמור לעשות ומה לא, במקום לבדוק מה המכשיר יכול ומה לא, ורק לאחר מכן לקנות אותו(הדעה לגבי המכשיר היא שלך אני מניח). עדכון גרסה זה לא באג. אתה לא יודע מה העדכון עושה ומה הסיבה שצריך למחוק את כל המידע. אם תעקוב אחרי החדשות, אתה תראה שפעם בכמה זמן, חצי שנה או אולי שנה, ישנה איזושהי ידיעה על חברת מכוניות כזאת או אחרת שהתגלתה באחד הרכבים שלה בעיה כלשהי והם מבקשים להחזיר את הרכבים מהסדרה המסויימת כדי לטפל בבעיה, לא זכור לי שהיו ועדות חקירה - ראה מקרה טויוטה שבגלל הבעיה היתה להם נפילה כלשהי במכירות אבל נראה שהם יצליחו להתאושש. אם אתה רוצה הקבלה לעולם הטלויזיות אז בבקשה, קניתי טלויזיה עם חיבור יו אס בי, אבל אם אני מחבר דיסק און קי של מעל 2 ג'יגה היא לא מצליחה לקרוא אותו. האם זה באג? לא, זה כתוב במפרט של הטלויזיה. האם יש טלויזיות עם חיבורים טובים יותר? יכול להיות שכן, אבל אני החלטתי להסתפק ב 2 ג'יגה. הקטע הוא שבדקתי לפני שקניתי ולא האשמתי את חברת הטלויזיה אחרי שקניתי.

יאיר B

New member
והינה לך דוגמא חייה ועדכנית מעולם הרכב:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131828,00.html מכונית שעולה רבע מליון שקל (!) עם תקלה מסכנת חיים (!!). התקלה היא בינלאומית וקשורה לתקלת תוכנה (!). אתה רואה מישהו בעולם הולך לבקש להחליף את המכונית או לקבל את הכסף חזרה? אף אחד לא עושה ולא יעשה את זה. וגם שום בית משפט לא יקבל את הטענה הזאת. במקום זה כל בעל רכב כזה ילך למוסך, הבעיה תתוקן והכל יהיה בסדר. אותו דבר בתוכנה: עושים "ריקול" שזה בעצם שיחרור של עדכון והכל מסתדר.

תומאס

New member
כמה תקלות יש ברכב וכמה באגים יש במערכת הפעלה?

חברים די מיציתי את הנושא האמת. כל אחד שיקנה איזה סלולרי שמתאים לו וזהו. מדינה חופשית :)

voguemaster

New member
אממ... חלונות כתוכנה

יותר מורכבת מכל התוכנה שיש במעבורת חלל, בכמה סדרי גודל כנראה. יתרה מכך, הפיסיקה של שיגור לחלל ידועה, מערכות המיחשוב שיכולות לתמוך בשיגור בחלל יכולות להיות יותר ענתיקות מאשר מחשב פנטיום (הראשון!), יותר קרוב ל-286. על מה אתה מקשקש ? גם מערכות המיחשוב המורכבות שיש ביוסטון נשענות על מערכות הפעלה כאלו ואחרות והן, כתוכנות לכל דבר, הרבה פחות מורכבות מאותן מערכות הפעלה. יש דברים מורכבים יותר מלהטיס לחלל, תתפלא. יש גם דברים מורכבים יותר ממערכת הפעלה, תתפלא.

תומאס

New member
אני לא מבין בחלונות ולא מבין בתכנות אבל אם

אתה לא יוצא נאס"א - אני במקומך לא הייתי יוצא בהצהרות כאלה.

voguemaster

New member
לא צריך להיות יוצא נאס"א

צריך לדעת פיסיקה - יש. צריך לדעת מחשבים - יש. ובנוסף, זה דבר ידוע שהשיגורים הראשונים לחלל הסתמכו על מערכות מחשב עם כח עיבוד *הרבה* יותר קטן ממה שיש לנו היום, אפילו במחשב PC. תחקור בעצמך ותגלה, אל תאמין לי.

למעלה