עדכון קושחה - מוחק את כל מה שיש בטלפון?

ezaton

New member
למיטב זכרוני

בשנת 1969 עוצמת המחשוב לא היתה משהו, והמחשבים החזקים (יחסית) בנסיבות היו כבדים. אם אני זוכר נכון, כל קילו לחלל עולה 20K$, כך שהם, כנראה, לא החזיקו מחשבים חזקים במיוחד באפולו 11, זה שנחת על הירח. גם המחשבים החזקים של אז, אם אני לא טועה, היו לא חלשים יותר מה- Casio FX82C שקיבלת לבר המצווה שלך (כולם מקבלים את זה. זאת אקסיומה).

תומאס

New member
כשאמרתי שלדעתי יותר מסובך להטיס חללית לחלל

לא דיברתי על המערכת מחשבים שיש בחללית. דיברתי על המורכבות שיש בתהליך החשיבה, הפיתוח והייצור של גוף שיכול להמריא ולהגיע לחלל. ואם האדם האנושי עשה את זה אז הוא בוודאי צריך להיות מסוגל לייצר מערכת הפעלה בלי באגים. הרי בשביל מה יש גרסת "בטא"? בדיוק בשביל זה. משחררים אותה לקבוצת לקוחות (בד"כ בחינם) תמורת זה שישתמשו במערכת ויבדקו אותה. מבחינתי, הצרכן, ברגע שנגמרה העבודה על גרסת בטא ויצאה לשוק הגרסה הרשמית - היא צריכה להיות ללא רבב. ופה המחלוקת - שאתם מקבלים את זה שיש שגיאות ובאגים ואני לא. זה כל הסיפור.

S1ndrome

New member
סביר להניח שאתה נתקל בבאגים כל הזמן

אתה פשוט לא מודע לזה. האם השתמשת פעם בווינדוס 95-2000? אם כן אז אתה כנראה מכיר את המושג blue screen of death. ועדיין עם באגים כל כך רציניים אנשים המשיכו לקנות ולהשתמש כי זה הכי טוב שהיה בנמצא באותו זמן נתון. מה גם שאני לא חושב שעדכון מערכת זה באג. אין מה לעשות, תמיד אנחנו לומדים עוד ומשתפרים. לפי השיטה שלך ההתקדמות הטכנולוגית שלנו היתה צריכה להעצר כשהאדם הקדמון למד לטפס על עצים ולאסוף פירות וככה הוא יכול לחיות בלי לדאוג לצייד והסכנות שבו.

תומאס

New member
אני מבדיל בין שיפור לבין תיקון באג

זה בסדר ללמוד ולתקן שגיאות אבל לא על חשבון הלקוח. שישבו במעבדה ויחקרו ויפתחו וייצרו וכשהכל יהיה מוכן שיוציאו לשוק למכירה.

voguemaster

New member
הבעיה שלנו עם האמירות שלך

שהן פשוט לא מציאותיות, סליחה על הבוטות. אין דבר כזה בחיים מושלם, ואין דבר כזה ללא רבב. זה פשוט לא קיים, בטח ובטח שלא בתוכנה. זה בלתי אפשרי. יתרה מכך, לא רק שהמושלמות לא קיימת אלא שאנחנו אפילו רחוקים ממנה מאוד. היה מחקר פעם על ההשלכות של המורכבות של פיתוח תוכנה ומסתבר שהתוכנות שאנחנו כותבים - אנחנו מבינים בערך 20 אחוז ממה שהן עושות (לא מדבר על תוכנה שמציגה HELLO WORLD). זה פשוט בגלל שהמוח האנושי לא יכול לחשוב על כל הפרטים וכל האפשרויות. זה נתון. זו מציאות. תחיה איתה. אתה פשוט לא מסוגל לקבל את המציאות יקירי.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif עם הסתייגות ..

לא חושב שהוא לא מסוגל לקבל את המציאות , אלא שכמו הרבה אנשים שלא באים מעולם ה IT ( על פניו יש לא מעט אנשי IT בפורום ) חוסר המודעות /הבנה של העולם הזה ( העולם של הגיקים כמו שהחברים שלי קוראים לזה ..
) גורם להם לחשוב בצורה שונה שהיא די רחוקה מהמציאות הטכנולוגית

תומאס

New member
מושלם זה לא מוצר שלא יכול להתקלקל

מושלם זה אומר שהוא יצא מהמפעל תקין לחלוטין. אם עד היום לאחר הרבה שנים מייקרוסופט עדיין מגלה באגים ב XP (אני יודע כי אני מקבל תיקון לבאגים בערך כל חודש - כמו כולם...) אז סליחה אבל זה לא מוצר תקין ולא מוצר איכותי ולא מוצר שהיה צריך לצאת לשוק למכירה. תאר לך שאתה קונה מקרר ופעם בחודש במשך שנים יבוא אליך טכנאי לתקן כל מיני רכיבים במקרר - אתה תקבל את זה? אתה תגיד וואלה קניתי מקרר מעולה?

voguemaster

New member
תומאס יקירי

אם מיקרוסופט הייתה שוקדת על שימוש לאורך כמה שנים ב-XP כדי למצוא בה את כל התקלות היא מעולם לא הייתה יוצאת. אתה פשוט לא מבין את סדרי הגודל של המורכבות של המערכת הזו. ואם כבר, ועם כל הכבוד למקררים, הם מוצרים פי 1000 (לפחות) יותר פשוטים ממערכת הפעלה כמו XP, כל שכן חלונות 7. אפילו אנדרויד שהיא לינוקס מצומצמת היא פי הרבה הרבה הרבה הרבה יותר מורכבת ממקרר. מקרר זה מוצר שמבוסס על עיקרון פיסיקלי מובן היטב, פשוט ובעיקר מכני. אין שם כמעט מורכבות, שתדע לך. חבל שאתה מתעקש על הגישה שלך. היא פשוט לא ריאליסטית. המוצרים הגדולים האלה הם כ"כ מורכבים שהמוח האנושי אפילו לא מסוגל לתפוס אותם, גם לא המוח של אלו שיצרו אותם. הדרך היחידה אפילו *להתקרב* למוצר שלם וטוב היא לאורך זמן - מציאת כל הבאגים לוקחת הרבה זמן. זו המציאות וכולם מקבלים אותה מלבדך. ואגב, לגבי הנוקיה שלך - אני בטוח שיש מלא עדכונים, חלקם עדכוני אבטחה חשובים מאוד שאתה בכלל לא מודע אליהם. אתה חושב שאתה לא צריך אותם כי בפועל הסיכוי שיקרה לך משהו הוא לא גדול אבל העדכונים האלה חשובים, מאוד.

תומאס

New member
אנחנו כנראה לא נגיע להסכמה. וזה בסדר.

אני יכול לחשוב על הרבה מאוד מערכות מורכבות שעובדות נהדר (רק תחשוב למשל איזה מערכות יש במטוסי נוסעים, במטוסי קרב, במאיץ החלקיקים בז'נווה וכו'). תאר לך שטייס היה מקבל פתאום הודעת שגיאה - יישום זה אינו תקין ולכן המערכת תאתחל את עצמה....וכל המערכות במטוס קורסות... הדוגמא של המקרר היא כדי להמחיש את זה שלדעתי (ואני מבין שאני במיעוט) מוצר שנמכר לצרכן - לא מקובל עלי שיהיה עם תקלות / באגים. זאת דעתי. אם מייקרוסופט לא מסוגלת להוציא מערכת הפעלה בלי באגים אז בבקשה או שתמכור אותה בחצי מחיר ותודיע לצרכנים שיש באגים בערכת או שתושיב עוד 5000 מתכנתים שיבדקו את המערכת. אני בתור צרכן - זאת לא בעיה שלי. זכותי לקבל מוצר תקין. לגבי הנוקיה - יכול להיות שאתה צודק. אני באמת לא יודע. אני רק יודע שהוא עובד נהדר (טפו טפו טפו) ואני מרוצה ממנו לשימושים שלי.

עמיתR

New member
עניין של מחיר, מורכבות

1. כמות התכנה שיש במערכות הפעלה גדולה בסדרי גודל ממטוס. 2. אפילו אז, כדי שהדוגמא תהיה שקולה, מחשבי המטוס צריכים לעבוד עם כל חומרה של כל יצרן מהעולם, עם חלקים שאינם באחריות ייצרן המטוס, ולהריץ גם תוכנות שהן חלק ממערכת ההפעלה (DRIVERS) שלא הייצרן כתב, ועדיין הוא ייחשב לאחראי עליהן. 3. היה באתר NASA מאמר על עלות פיתוח התכנה שם. דובר על כ 1000$ לשורת קוד מבצעי . בWINDOWS XP היו כ 45,000,000 שורות קוד עם יציאתה. ועדיין, בחללית שנחתה עם מאדים לפני כעשור היה באג חמור שגרם למחשב שלה לבצע איתחול בלופ אינסופי. בוצע עדכון תכנה מכדור הארץ (REMOTE DEBUGGING או לא??). http://research.microsoft.com/en-us/um/people/mbj/mars_pathfinder/authoritative_account.html אלה עובדות החיים. הייתי מעורב בפרוייקט שהכיל כ 5 מליון שורות קוד, מפוזרות על פלטפורמות רבות. הופעלו מיטב הטכנולוגיות ההנדסיות הידועות כיום על פיתוח תכנה. זה נראה לא סביר שאי אפשר להוציא פרוייקטים כאלה בלי באגים, כי מבחוץ המערכות האלה מולבשות בבגדים שגורמים להן להראות פשוטות.

תומאס

New member
אל תשכל שהיוצ ומייקרוסופט היא "אורים ותומים"

אז כולם (יצרני חומרה, מפתחי תוכנה, וכו') מתאימים את עצמם אליה. כי מן הסתם הם רוצים שהרכיבים שלהם יוכלו להיות על רוב המחשבים (ורוב המחשבים עובדים על חלונות). אני לוקח את המילה שלך לגבי העלויות הכספיות וכמות שורות הקוד - ויחד עם זאת, תקן אותי אם אני טועה אבל מייקרוסופט חברה רווחית כבר המון שנים (אולי מאז ומעולם) והבעלים שלה הוא מס' 2 בעשירי העולם. אז יכלו להשקיע קצת יותר על חשבון הרווחיות. יותר זמן, יותר כסף, יותר מתכנתים, יותר ביקורת. אתה לא חושב? הבאג שהיה בחללית חמור מאוד. כמעט בלתי נתפש. אבל זה עדיין באג אחד. יתרה מזאת, בחללית אתה מוגבל (אם בכלל) ביכולת שלך לעשות ניסוי לפני הטיסה. במטוס חדש, יש טייס ניסוי, בתוכנה יש גרסאות בטא וגם שנותנים לאנשים להתנסות עליהם. מה תעשה בחללית? תטיס אותה למאדים בתור ניסוי? חוץ מזה כמה באגים יש ב XP שנחשבת למיטב ידיעתי למערכת הפעלה היציבה ביותר של מייקרוסופט? הרי בטווח זמן של 10 שנים מדובר על אלפי באגים.

עמיתR

New member
לא, זה לא פועל ככה.

בגדול, נראה לי שאתה מסרב לקלוט שגם אצל NASA עובדים בני אדם, אפילו שהם מיטב המומחים הותיקים והמנוסים. אם תסכים לקרוא את הקישור שהבאתי, מוסבר שם למה זה לא נמצא לפני הטיסה. ויודע מה? אם אתה רואה שהכל מערכת תוכנה מורכבת יש עדכונים ללא הרף (כולל FIREFOX, מערכות מקינטוש, לינוקס כדוגמאות המוכרות ביותר), אז סימן שכיום, זה מה שהידע של האנושות בהנדסת תכנה יודע להביא. זה לא "על חשבון הרווחיות", אלא על חשבון זמן יציאה לשוק, ועבודה מול מתחרים. וגם אז, היו הרבה מאד מאמרים אקדמיים בנושא, כולל הצעה ליישם לינוקס מיושן אבל יציב ביותר. זה לא יצא לפועל, והמאמרים מסבירים למה. היצרנים מתאימים עצמם למיקרוסופט, אבל זה לא עוזר למיקרוסופט. כשאתה קונה כרטיס מסך של ATI או כרטיס קול של קריאטיב (דוגמאות מייצגות בלבד..), את התכנה שלו לא כותבת מיקרוסופט. שים לב לCD שמגיע רק עם הלוח-אם שלך.. כמה דרייברים יש עליו, ושום דבר מכל זה לא נכתב אצל MS.

תומאס

New member
אבל אתה בעצמך כותב שהם לוקחים בחשבון

זמן יציאה לשוק ועבודה מול מתחרים - כלומר יש סיכוי סביר שאם לא היה לחץ של זמן ולא היו מתחרים אז המוצר היה יוצא יותר מאוחר אולי לאחר בדיקות נוספות. ואם זה המצב אז זה חמור מאוד לדעתי. ברור שבנאס"א עובדים אנשים וברור שאנשים יכולים לטעות - אבל בשביל זה בכל תחום עבודה של בני אדם יש מישהו מעל שחלק מהתפקיד שלו זה לבדוק בדיקה חוזרת ולפעמים יש שתיים ושלוש וארבע בדיקות לאותה פעולה. לגבי הכרטיס קול וכרטיס מסך - מן הסתם בהם אין באגים. אני כמובן מדבר רק על סמך נסיון אישי שלי בלבד.

עמיתR

New member
רוב הקריסות של חלונות זה בגלל תוכנות צד שלישי

אתה מכיר מוצר שלא עומד בלחצי שוק? אתה קולט שבשביל תכנה ברמה שאתה מבקש, צריך לעבוד עליה 20-30 שנים, והיא תעלה עשרות אלפי דולרים? אתה תהיה עדיין עם DOS וחלונות 3 בצורה הזו!

תומאס

New member
בטח שאני מכיר מוצר שעומד בלחצי שוק

כמו שאתה יודע יש למוצרים ביקורת איכות ותו תקן ועוד הרבה גורמים מפקחים. כל יצרן וכל יבואן צריך לעמוד בבדיקות. אני פשוט חושב שבגלל שיצרני התוכנה יודעים שהם יכולים להוציא לשוק מוצר לא גמור אבל להמשיך להוציא לו עדכונים ותיקונים כל הזמן, אז הם מרשים לעצמם לעשות את זה. אם מייקרוסופט הייתה צריכה לשלוח טכנאי הביתה לכל אחד שקנה את המערכת הפעלה שלה ויש לה באג - אז הם בחיים לא היו מוכרים מערכת הפעלה עם באגים. תראה כמה ניסויים עושה טבע על תרופות וכמה אישורים היא צריכה לפני שהיא יכולה למכור תרופה מסויימת. ולטבע יש ים לחצי שוק ומתחרים ופקיעת תוקף של פטנטים ועוד מיליון דברים. אז מה? הם יוציאו במודע תרופה עם תופעות לוואי? כן ברור שיכולה לצאת תרופה ואח"כ יתגלו בעיות אבל זה לא במודע.

עמיתR

New member
למה אתה בורח כל הזמן לנושאים אחרים?

מה הקשר בין מטוס, תרופות או כל תעשייה אחרת לתכנה? הסברתי לך, עם כל הדורמאות שבעולם, מה מצב הידע האנושי כיום בתכנה. זה הBEST שהאנושות יודעת לעשות כיום. למה אתה לא בא בדרישות שלא יודעים לקיים לתעשיות אחרות, וכשאומרים לך "לא יודעים איך לעשות את זה" מאשים אותם בשחיתות? אני פורש. היה מעניין, אבל חזרת להתחלה ואתה שוב מדקלם אותן ססמאות כאילו לא הסבירו לך כלום. ואיכשהו, אתה תמיד רק נגד חברה מסויימת אחת..

תומאס

New member
אם זה מצב הידע אז שיבואו ויגידו אנחנו לא

מסוגלים למכור תוכנה בלי באגים - ואנחנו בכל זאת מבקשים מחיר מלא - מי שרוצה שיקנה.

צריך למצוא לך את הדיווחים על תקלות תוכנה

במטוסים!! אין לך כנראה מושג על מה אתה מדבר, העולם הזה נעשה מאוד מורכב, יש מלא סיפורים של נחיתות חירום ואף התרסקויות בשל תקלת תוכנה, תמיד אחרי אירוע כזה עושים בדיקה אם זאת הייתה תקלה של המטוס מבחינת חומרה או תוכנה, או טעות אנוש, זה לא תמיד רק טעות אנוש, יותר מידי הסיבות האחרות.

תומאס

New member
מטוסים מתרסקים זה נכון

אבל בתוך כל המטוסים אם תיקח שתי קבוצות: מטוסי נוסעים ומטוסי קרב, ותוריד את גורם טעות האנוש, אז תישאר עם אחוזים בודדים מול אלפי מטוסי הנוסעים והקרב הטסים יומיום. ומתוך המקרים הנ"ל אם תבודד את אלו שנגרמו כתוצאה מבלאי חלקים או מחלקים שתוחזקו לא נכון אני לא יודע כמה יישאר בגלל באג בתוכנה כלשהי.

למעלה