אהבתי מאוד את הפוסט שלך! הוא די מסכם את הנושא
כמו שכבר כתבתי אין לי בעיה וזה אפילו טוב שמשדרגים תוכנות בהתאם לטכנולוגיה. אבל XP קיימת אם אני לא טועה כבר משנת 2001 וזה אומר שעד היום אפילו אחרי 10 שנים מייקרוסופט מגלה שם באגים ופירצות וזה נראה לי שזה היה קצת חצוף מצידם למכור מערכת הפעלה שיש בה כל כך הרבה שגיאות ותקלות שבמשך שנים לא מצליחים לתקן הכל. בעיני באגים שנמשכים 10 שנים זה לא "תקלות קלות" כמו שאת קוראת להן. לגבי שדרוגים - אני מסכים איתך לגמרי. אף אחד לא חייב לשדרג ואף אחד לא מכריח אותי. יש לי מחשב בן 4 שנים ואני מבין שהגיע הזמן לשדרג אותו לא בגלל שהוא לא פועל טוב אלא בגלל שאני רוצה שהוא יפעל מהר יותר וחזק יותר. אין מה לעשות זה מחיר הקידמה והטכנולוגיה. מקובל עלי. ההסבר שלך לגבי הטלפונים ממצה ומדויק. אני מבין את זה שהסמארטפונים דורשים "תחזוקה" כמו מחשב. גיבויים, עדכונים, אולי גם אנטי וירוס, וכו'. וגם נרמז פה קצת בדיון הזה שנושא השדרוג של מערכת ההפעלה זה אחד ההבדלים בין אייפון לאנדרואיד. וזה משהו שלא ידעתי שיש כזה הבדל ביניהם (כמו שכבר כתבתי אין לי ולא היה לי סמארטפון). אני יכול להגיד לך שאם אני אחליט לקנות סמארטפון אז זה בוודאות לא יהיה אנדרואיד כי אני ממש לא בקטע של להתעסק עם הטלפון. יש לי נוקיה דור 3 (כי רציתי מסך מגע) וכל מה שאני משתמש בו זה לשיחות וסמסים. לא תמונות ולא שירים ולא כלום. גם כי זה לא מעניין אותי וגם כי פעם אחת כבר גנבו לי סלולרי ואני לא רוצה לדמיין מה קורה עם יגנבו לי סמארטפון עם תמונות ושירים שיש לי שם. הרי רובנו לא עושים גיבוי כל יום. אז תמיד משהו הולך לאיבוד. גם את המחשב אני מגבה רק פעם בשבוע. שלא לדבר על זה שיש אנשים ששמים דברים חשובים או אינטימיים בטלפון ואז כשהוא נגנב זה לא רק הרגשת האובדן אלא החדירה לפרטיות שיש בידי הגנב. ואם נחזור להתחלה, להודעה הראשונה שלי פה - אם ידידה שלי הייתה יודעת שטלפון עם אנדרואיד הוא כזה שצריך קצת יותר לתחזק אותו אז אני בספק אם היא הייתה בוחרת בו. אני בכלל לא הכרתי את כל השמות האלה (סימביאן, אנדרואיד, וכו') ונראה לי שהרבה אנשים לא מכירים ולא יודעים אלא רק מי שאוהב את זה וקורא על זה ומתעסק עם זה. לי באופו אישי המחשב מייצר מספיק "התעסקות" (גיבוי, אנטי וירוס, חיפוש רוגלות, שדרוגים, תוכנות חדשות, וכו') אז הדבר האחרון שאני צריך זה גם טלפון כזה...