עדכון קושחה - מוחק את כל מה שיש בטלפון?

ezaton

New member
ממש לא

מטוסים, אגב, נבדקים הרבה יותר משאתה בודק את הסלולארי שלך. לו היית משקיע בציוד אלקטרוני מתאים, ומבצע לו כחצי שעה-שעה בדיקות לפני הפעלה *בכל הפעלה* או אחת ליום, היותר מביניהן, אז סבירות הבעיות בו שהיו משפיעות עליך היתה קטנה. ועם זאת, מטוס F15 נחת בלי כנף בארץ, באג תוכנה גרם למטוס לכבות מנועים באוויר, באג במערכות בלמים גרם למטוס לבלום ברשת בקצה המסלול - וכל אלו (ועוד, שאני פשוט לא זוכר) הן בעיות שהיו רק בתקופת הסדיר שלי, לפני למעלה מעשור. אז באמת...

תומאס

New member
אם לא מדובר בבעיות חלקים אלא בבעיות תוכנה

אז מה שאתה מתאר פה זה מזעזע. מצטער אבל אין לי מילה אחרת לזה. אני באמת לא חושב שזה משהו שאפשר לעבור עליו לסדר היום. זה כבר לא מחשב ביתי שקורס זה חיי אדם!

עמיתR

New member
אתה גם דורש שרופאים לא יעשו אף טעות, לעולם?

הרי שם זה ישירות חיי אדם.

תומאס

New member
רופא שעושה טעות - משלם עליה. אתם כולכם מקבלים

את העובדה שהתוכנות פגומות וזה בסדר וככה זה צריך להיות.

עמיתR

New member
שוב, אתה טועה ומטעה. רופא לא משלם על טעויות

אלא אם מוכיחים שנעשתה רשלנות במזיד. נעשים תחקירים פנימיים, כדי שילמד מהטעות, אבל אם כל רופא היה הולך לכלא על כל טעות, לא היו רופאים כלל. אבל כנראה בעיניך אנו חיים באוטופיה, ורק אנשי התכנה הרשעים מתנכלים לך..

תומאס

New member
במקרה בתחום הזה אני מבין

רופא שהתרשל גם אם לא במזיד - למשל שכח תחבושת בתוך גוף אדם במהלך ניתוח - ישלם על זה ועוד איך. גם חשוף לתביעת רשלנות רפואית וגם ע"י משרד הבריאות. אבל מה הקשר בכלל? ברור שאנשים יכולים לטעות - זה אנושי. לא מדובר בתוכנה למחשב ולסלולר שבמקרה יש לה באג אחד. זה יכול לקרות. מדובר במצב שבו יש אלפי באגים כלומר התוכנה הזאת לא תקינה לחלוטין ועדיין הוצגה כתקינה והוצאה למכירה. אתה רוצה להשלים עם זה ולהגיד לעצמך "יורד עלי גשם" למרות ש "יורקים עליך" - סבבה. לך על זה. בעיני המצב שקיים היום בשוק הוא בעייתי.

noa_f

New member
תוכנה היא לא כמו מוצר קשיח. היא ניתנת לשינוי

בניגוד לחומרה, את התוכנה אפשר להמשיך ועדכן עם הזמן. זה כמו שישאלו אותך אם אתה רוצה לקבל מסך גדול יותר לטלויזיה או מנוע שזולל פחות דלק, בלי לקנות טלויזיה או מכונית חדשות.
זה היתרון הגדול בתוכנה והיופי שלה וזה גם החסרון הגדול - כי אפשר להמשיך ולפתח אותה לנצח. אז שמים נקודת עצירה ומוציאים את המוצר. אף חברה לא מוציאה מוצרים מקולקלים בכוונה לשוק, אבל לפעמים מגלים בעיות קלות בהמשך וכיוון שהתוכנה ניתנת "לתיקון" (בניגוד לקירקוש בדשבורד של המכונית או לצריכת דלק גרועה או לדעיכת התאורה במסך) - אפשר לתקן אותן. זו אחת המטרות של שדרוג מערכות. מטרה שניה וחשובה יותר היא הוספת תכונות. אף אחד לא מכריח משתמש לשדרג מערכות הפעלה. אתה יכול להשאר עם מה שהיה קודם ויש רבים שעושים את זה, אחרים שמחים לקבל את האפשרויות החדשות. עם זאת, לא תוכל לדרוש ממפתחים להשאר בגבולות של התכונות הישנות, כאשר יש להם חדשות. אתה לא יכול לראות תכנים ברזולוציית HD על מסך ישן ואתה לא יכול לקבל צריכת דלק של מנוע חדיש במכונית בת 10 - באותה הצורה, אתה לא יכול להריץ תוכנות שמתאימות ליכולות החדשות על מערכת שלא מסוגלת לתמוך בהן. אתה אולי לא מכיר תוכנות שרצות על win7 ולא ירוצו על winXP - אבל נסה להריץ אותן על win95... דוגמא נוספת היא משחקים שלא מוכנים לרוץ על תצורת חומרה מתחת לדרישות מסויימות או ללא רכיב תוכנה מסוים. (ויש עוד דוגמאות) אנחנו רגילים לכך שפלאפון הוא מוצר צריכה פשוט ולכן הקונספט של שדרוג פחות מוכר לנו, אבל טלפונים חכמים יושבים על הגבול שבין "מוצר צריכה" לבין מה שאנחנו תופסים כ"מחשב אישי". לכן אפשר להנות מהיתרונות, כמו שדרוגים וגם לסבול מהחסרונות (באגים, וירוסים, איבוד מידע וכו'). טלפון חכם שם המון כח בכיס שלנו. אבל עם כח מגיעה גם אחריות. אחריות לגבות חומרים, אחריות לשים לב מה מתקינים וכו'. ככל שאנחנו מכניסים לתוכו חלק גדול יותר מהחיים שלנו - החשיבות של האחריות האישית גדלה. גם החברות עצמן מבינות את הצורך הזה ומנסות להקל על המשתמשים לנהוג באחריות הזו. וגם כאן יש תפיסות שונות: האייפון יושב קרוב יותר לצד של "מוצר הצריכה". התפיסה של אפל היא לתת למשתמש משהו שעובד בצורה חלקה ונעימה והמחיר הוא ויתור על תכונות מסויימות לטובת הפשטות. התפיסה של אנדרואיד הפוכה. אנדרואיד דומה יותר למערכת הפעלה עצמאית למחשב אישי. היתרון הוא אפשרויות גדולות יותר להתאמה למשתמשים שונים ולמכשירים שונים והחסרון הוא שהמשתמש חייב להיות יותר אקטיבי וידען בהתנהלות מולה. עם זאת, שתי המערכות מאפשרות גם דרכים אוטומטיות וחצי-אוטומטיות לגבות ולנהל את המידע ורצוי מאוד להשתמש בהן. אני, למשל, מגבה אפילו את הפלאפון הפשוט והטיפש שלי על המחשב באופן סדיר. ולמה? כי רשימת אנשי קשר מלאה ומאוחדת מאוד חשובה לי. גם למחשב יש לי גיבויים סדירים (על כוננים קשיחים וגם "בענן"). כיוון שהמידע עליו מתחיל להיות בעל חשיבות מאוד גדולה, מעבר לענייני עבודה (כל תמונות המשפחה!!! כל המוסיקה, המשחק היחיד שמרגיע ילד עצבני...). זה פשוט ענין של הרגלים, שצריך לשנות. החלופה היא להשאר ללא היתרונות שהטכנולוגיה מציעה לנו. לדעתי, הם שווים את העבודה הנוספת.

תומאס

New member
אהבתי מאוד את הפוסט שלך! הוא די מסכם את הנושא

כמו שכבר כתבתי אין לי בעיה וזה אפילו טוב שמשדרגים תוכנות בהתאם לטכנולוגיה. אבל XP קיימת אם אני לא טועה כבר משנת 2001 וזה אומר שעד היום אפילו אחרי 10 שנים מייקרוסופט מגלה שם באגים ופירצות וזה נראה לי שזה היה קצת חצוף מצידם למכור מערכת הפעלה שיש בה כל כך הרבה שגיאות ותקלות שבמשך שנים לא מצליחים לתקן הכל. בעיני באגים שנמשכים 10 שנים זה לא "תקלות קלות" כמו שאת קוראת להן. לגבי שדרוגים - אני מסכים איתך לגמרי. אף אחד לא חייב לשדרג ואף אחד לא מכריח אותי. יש לי מחשב בן 4 שנים ואני מבין שהגיע הזמן לשדרג אותו לא בגלל שהוא לא פועל טוב אלא בגלל שאני רוצה שהוא יפעל מהר יותר וחזק יותר. אין מה לעשות זה מחיר הקידמה והטכנולוגיה. מקובל עלי. ההסבר שלך לגבי הטלפונים ממצה ומדויק. אני מבין את זה שהסמארטפונים דורשים "תחזוקה" כמו מחשב. גיבויים, עדכונים, אולי גם אנטי וירוס, וכו'. וגם נרמז פה קצת בדיון הזה שנושא השדרוג של מערכת ההפעלה זה אחד ההבדלים בין אייפון לאנדרואיד. וזה משהו שלא ידעתי שיש כזה הבדל ביניהם (כמו שכבר כתבתי אין לי ולא היה לי סמארטפון). אני יכול להגיד לך שאם אני אחליט לקנות סמארטפון אז זה בוודאות לא יהיה אנדרואיד כי אני ממש לא בקטע של להתעסק עם הטלפון. יש לי נוקיה דור 3 (כי רציתי מסך מגע) וכל מה שאני משתמש בו זה לשיחות וסמסים. לא תמונות ולא שירים ולא כלום. גם כי זה לא מעניין אותי וגם כי פעם אחת כבר גנבו לי סלולרי ואני לא רוצה לדמיין מה קורה עם יגנבו לי סמארטפון עם תמונות ושירים שיש לי שם. הרי רובנו לא עושים גיבוי כל יום. אז תמיד משהו הולך לאיבוד. גם את המחשב אני מגבה רק פעם בשבוע. שלא לדבר על זה שיש אנשים ששמים דברים חשובים או אינטימיים בטלפון ואז כשהוא נגנב זה לא רק הרגשת האובדן אלא החדירה לפרטיות שיש בידי הגנב. ואם נחזור להתחלה, להודעה הראשונה שלי פה - אם ידידה שלי הייתה יודעת שטלפון עם אנדרואיד הוא כזה שצריך קצת יותר לתחזק אותו אז אני בספק אם היא הייתה בוחרת בו. אני בכלל לא הכרתי את כל השמות האלה (סימביאן, אנדרואיד, וכו') ונראה לי שהרבה אנשים לא מכירים ולא יודעים אלא רק מי שאוהב את זה וקורא על זה ומתעסק עם זה. לי באופו אישי המחשב מייצר מספיק "התעסקות" (גיבוי, אנטי וירוס, חיפוש רוגלות, שדרוגים, תוכנות חדשות, וכו') אז הדבר האחרון שאני צריך זה גם טלפון כזה...

בוא נשאל אותך ככה, האם בכל השימוש שלך

בחלונות XP (איכספי
) לא יכלת להשתמש בה בגלל כל הבאגים או הבעיות? או שהמערכת שירתה אותך וסיפקה לך את האפשרויות שהיית צריך? שנית, איזה מכשיר נוקיה יש לך? 5800? כי זה אחד המכשירים הגרועים שיש בשוק, סמארטפון עם מלא בעיות ובאגים, אז אתה בטח שואל איך זה שהוא עובד כלכך טוב בשבילך תומאס? כי אתה כנראה לא ממש מנצל כלום שעלול להפריע אצלך...

תומאס

New member
טוב אז ככה

בנושא המחשב - כמובן שהבעיות הן לא ברמה יומיומית אבל אחת לחצי שנה נגיד פתאום קורה משהו. זה יכול להיות אינספור הודעות שגיאה ואז הטכנאי בא ומנסה לתקן אחת אחת ואחרי כמה שעות הוא אומר טוב מספיק לא הצלחתי לתקן הכל, צריך לפרמט. וזה יכול להיות שפתאום המחשב נדלק אבל לא מזהה שיש לו מערכת הפעלה ואז במעבדה אומרים שצריך לפרמט ולהתקין מחדש. בקיצור, כל מיני דברים כאלה, שקורים בוקר אחד ככה סתם בלי סיבה. כשהמערכת עובדת אז ברור שהכל בסדר וכמו שאמרתי לא הייתי יודע שיש פרצות ובאגים אם לא הייתי מקבל את ההודעות של מייקרוסופט. לגבי הסלולרי - כן יש לי נוקיה 5800 ולפחות כשקניתי אותו היו עליו ביקורות מאוד מומלצות גם בזאפ וגם בפורום סלולר בתפוז, חוץ מחסרון אחד שאמרו שהסוללה שלו נגמרת מהר. אז נכון היא באמת נגמרת מהר אבל ידעתי את זה קודם אז אני לא מתלונן. חוץ מהחסרון הזה אני מאוד מרוצה ממנו. אולי אתה צודק והיום הוא נחשב גרוע, אני באמת לא יודע. לא בדקתי מה אומרים עליו היום, ויכול להיות שביחס למכשירים שיש היום הוא נחשב גרוע. אין לי מושג. אז נכון אני לא משתמש בו לשירים ואין לי בו אפליקציות חוץ מ WAZE אבל יש לי אותו כבר כמה שנים והוא מתפקד נהדר. אף פעם לא נכבה ככה סתם, אף פעם לא התקלקל, ובדברים שאני משתמש (שיחות, סמסים, תמונות, WAZE) הוא עובד לי סבבה לגמרי.

noa_f

New member
תודה ../images/Emo13.gif . כמה דברים:

1. ברנו מגאן שלי יש באג רציני בגיר. הגיר האוטומטי של רנו היה ידוע כבעייתי ובכל זאת לקח להם כמה שנים וכמה דגמים עד שהם הוציאו משהו יותר טוב והם גם מעולם לא הודו באופן רשמי שיש בעיה... (ופה מדובר בתיקונים שמגיעים לעשרות אלפי ש"חים). אז איך הם עשו את זה? עשו. ולמרות הבעיה, אני נוסעת לעבודה עם האוטו כל יום. לפחות חברות תוכנה מוציאות לפעמים תיקונים לבעיות שמתגלות ובד"כ לא מדובר בדברים שמונעים מהתוכנה לרוץ. בד"כ הבעיה גורמת לכך שהיא לא מתפקדת בצורה עילאית. אבל איזה מוצר עושה את זה? אנשים באמת לא יודעים מהן הפלטפורמות, מה ההבדלים ביניהן ומה מתאים להם. הרבה מאוד אנשים קונים את המכשירים מהמפעילה או מחנות שהם מכירים ואז הם מקבלים את ההמלצות של המוכרים (שלא חפות מאינטרסים). הבעיה היא לא במכשירים ולא בתוכנה - הבעיה היא באנשים. אנשים שמוציאים למעלה מאלף ש"ח על מכשיר ולא בודקים מה זה, אנשים שמוכרים מכשיר יקר ללקוח שלא זקוק לו רק בשביל הכסף, וכו'. זה ענין של התנהגות צרכנית נבונה. לקנות נעליים ב-700 ש"ח בלי למדוד ולראות שנוח זו שטות וגם לקנות טלויזיה סופר HD לאוהל נטול חשמל זה טמטום. מי שוקנה פלאפון - חייב לבדוק מהו, כמו עם כל קניה אחרת. פלאפון חכם עולה היום יותר ממכונת כביסה, יותר מחלק מהטלויזיות, יותר ממדיח כלים, יותר ממחשב אישי לפעמים. אז למה לא בודקים קודם? זו כבר הבעיה של הקונים.

תומאס

New member
הוספתי את רנו לרשימה השחורה ../images/Emo13.gif

נכון את צודקת, אני חושב שרוב האנשים לא יורדים לפרטי פרטים בקניות שלהם. אני חושב שבמקרה של סלולרי זה גם חוסר מודעות וגם שרוב אנשים (אני חושב - לא בטוח) קונים את המכשיר מהמפעיל הסלולרי ואז כביכול לא משלמים עליו (בגלל החיוב - זיכוי) אז לא ממש מתעמקים בנושא. וגם בגלל שאתה יכול לבדוק ולהחליט על מכשיר ואז לגלות שהמפעיל הסלולרי לא מוכר אותו...אז מה עזרו לך כל הבדיקות שעשית? אני יכול להעיד על עצמי שלא עניינו אותי הפונקציות של הנוקיה כי רציתי טלפון מסך מגע פשוט ויפה ושלא יעלה הרבה כסף, וזאת היייתה הבחירה שלי (אני מזכיר - לפני 3 שנים....) ואני לא מתחרט. עובדה שעד היום לא חשבתי בכלל להחליף אותו. כמו שהבנת אני לא בקטע של גאדג'טים ושדרוגים ולהחליף סלולרי כל שנה כמו שיש כאלה שעושים.

Zמבוש

New member
בתוכנית אפולו

וההנחתה על הירח השתמשו במעבד 8086 כי זה מה שהיה אז , ובכמות זיכרון פיצית ובכל זאת הצליחו להנחית אדם על הירח משום מה . במחשב הניח שיש לי יש פי כמה וכמה זיכרון מעל מה שהיה שם .

noa_f

New member
אהממ... ה-8086 יצא כמה שנים טובות אחרי

הנחיתה הראשונה על הירח...

noa_f

New member
גם אם הוא היה כבר קיים ב-69 (והוא לא) הסיכוי

שנאסא היתה משתמשת דוקא במעבד הזה הוא קלוש...

voguemaster

New member
הוא לא, ה-8086 יצא בסביבות שנות השמונים

ליתר דיוק ע"פ וויקיפדיה הוא יצא באמצע 78, משהו כמו 9 שנים אחרי הטיסה לירח.

למעלה