עדיף כלום מכמעט ?

זה לא נעים לי !

המוניטין הזה ! אני מאד בעד רומנטיקה, ואהבה שמנצחת רק מה לעשות יקירה ... גם האגדות של היום - שונות ממה שהיה בימי סינדרלה

לא נעים לך?

אתה מוזמן להתלונן מצידי וזה נחמד שאתה בעד רומנטיקה ואהבה שמנצחת זה אפילו כמעט ונשמע אמין רק רוב הסיכויים שהאהבה שלי היא לא האהבה שלך אבל זה בסדר בעולמנו יש מקום להרבה אהבות כאלו או אחרות :)

יערית

New member
קראתי אותך ותגובות לתגובות

ואני תוהה, איך אפשר להשוות רגש/אהבה/זוגיות לסביח של עובד שיחיה לחיים ארוכים וטובים(ויש גם טובים ממנו אגב)? איך אתה כגבר, חושב שיכול להכנס לראשה של אישה שהוא שונה בתכלית השוני מגבר? לגברים קל יותר להיפזז מקשר לקשר כשאין משהו רציני בנמצא, לאישה קשה יותר, היא יכולה להיות יזיזה, היא יכולה גם להסתפק במועט, אך לא לאורך זמן, הזפטה הריגשית מכה בה ומאוששת אותה מיד מהמקום שבו היא נמצאת. עכשיו, יש נשים שמתנהלות בדיוק כמו הראש הגברי, מטעמי נוחות בלבד ולא מעבר לזה- כי אם היה מגיח מישהו שיציע לה יותר, היא תיקח את זה בשתי כפות ידיים ותנוס! אין כמעט חתונה, ואין כמעט אהבה, ואין כמעט סקס ואין כמעט... יש אהבה ויש אין אהבה, נקודה! כל היתר זה ממקום מאד מאד קשה של האדם בעצם היותו לבדו או כשהוא בורר אנשים כמו אורז. מה שאתה מציע לנו כאן הנשים, הוא בלתי אפשרי ואם אפשרי זה לזמן קצוב ביותר, וגם אתה אם הכמעט שלך מלא כלום תברור היטב את אלו שתבלה איתם את הלילה, נכון?

יקירתי,

אני לא מציע לכן הנשים כאן דבר. גם אין בי יומרה להכנס לראשה של אישה. העליתי כאן משהו שחלף במוחי - אפילו לא ממש כשאלה, אלא יותר כאמירה אקסיומטית שכזו. ועובדתית, מן הסתם, בגלל מה שאת עצמך כתבת על נשים - הבחירה שלהן לרוב היא שעדיף כלום על כמעט ... כמו שטענתי .. ולגבי הנשים שמתנהלות "אחרת" - ייתכן שזה מטעמי נוחות, ייתכן שזה מטעמי התפכחות - אבל אני נוטה לחשוב - שהן (כמו בלונדיניות :) נהנות יותר .. ואם שאלת לגבי - באופן שאולי יפתיע אותך - אני נוטה להעדיף כלום על כמעט. כמעט תמיד :)

יערית

New member
אני מבינה מה שכתבת

והמקום "הכלום" הזה שנשים רבות בוחרות, הוא ממקום חזק לא ממקום חלש שמסתפק בכמעטים, יש הרבה כמעטים לצערי בימינו אנו, תמצא אותם אצל הרווקות הגרושות האלמנות וכל מי שעדיין לאאוהבת את עצמה מספיק. באוכל, אני כמעט אוכלת ואין לי בעיה, בקשר אנושי אני רוצה להיות במלואי מול אדם שיימצא מולי במלואו. שמחה שאתה לא מסתפק בכמעט:)))

אני אוהבת

כשאת לא עוצרת את עצמך עד הסוף

אנחנו

יש לנו איזה קפה הפוך חלש/זירו - בשביל לדון באם המקום הזה של הבחירה הוא ממקום של חוזק .. אני ממש לא חושב כך .. אבל גם אם כך וגם אם כך - אותי משעשעת השורה התחתונה ... שכבר הצהרתי עליה פה כמה וכמה פעמים ... אם יש אלוקים בשמיים ... הוא בוודאות גבר שוביניסט :)

THE KID A

New member
אתה כמעט מצליח

לשכנע. יאללה, שמשהיא כמעט תצרף אותך לפוך...

b e c k y

New member
לשכנע?

הוא לא מנסה לשכנע. הוא מאפשר. הסאב-טקסט הוא: "אלו הנתונים וזוהי המסגרת. אם מתאים לך, את מוזמנת לבוא ולהשתלב. לא מתאים לך, אל תבואי". זה סוג של עצלות. הוא לא מחכה שמישהי תצרף אותו, אלא שתבוא אליו ותהיה שם בדיוק במידה שנוחה לו.

יערית

New member
לגיטימי :))

בסופו של דבר, אם אדם עומד על רצונותיו והולך על פי מה שהוא מאמין בו, הוא מוצא את זה :))

b e c k y

New member
לא מותק.

הרבה, הרבה יותר רחוק.... בעולם אחר, מקביל לחלוטין.

b e c k y

New member
ככה זה.

לא מספיק לך אחת בפורום שמסוגלת להסתכל לך בעיניים בלי להתכופף?

sumerfield

New member
מותק, תרשה לי לעזור בניסוח...

נראה לי שהיית צריך לכתוב האם עדיף לשבת במחבוא מאשר לנסות ולהעיז. (אולי להעז? אני לא חזק בעברית היום..) יש לא מעט מקרים (לא רק בזוגיות, אלא בכלל בחיים - בחוויות, בעבודה, ביחסים עם אחרים, באוכל, בתרבות, ובכל מה שתחשוב עליו), בהם אנשים חושבים שעדיף כחום מאשר כמעט. שעדיף להפעיל פילטרים בעובי של מיקרונים על כל החלטה, מאשר לנסות להעז ולקפוץ ראש אל המים (כי לא יודעים מה העומק או הטמפ'), ואז הם מוצאים את עצמם יושבים מול ספרית הפורנו ההולכת וגדלה במחשב, או יושבות מול דלי הגלידה הקרוב. אחרי שנים, הם גם נזכרים לבכות על זה שלו היו מנסים את הכמעט, אולי במקרה הרע זה גם היה מצליח להם .... אנשים נשארים תקועים שנים במשרות משמימות כי הם לא ירצו להסתכן ב"כמעט הצלחה" ויעדיפו את הכלום של ישיבה במשרד תחת בוס(ית) מתוסכל, אנשים נתקעים בזוגיות נוראית כי יפחדו לנסות אחרת (שוב - מעדיפים "כלום" של אושר על "כמעט אושר" ), ויעדיפו להשאר לבד מתחת לפוך מאשר לךהסתכן ב"כמעט" אהבה. הפחד בד"כ הוא מלהודות בפני עצמם שהם נכשלו בניסיון. ולכן עדיף לא לעשות כלום, כי אז בוודאות נמנעים מהכישלון. אם אני מביט על יחסים בין המינים, אזי חלק מזה נטוע גם בחינוך. "אל תזדייני עם כל מה שזז, כי אז יחשבו אותך לשרלילה" (אלא אם ה"כל מה שזז הבא" יהפוך פתאום לאהבת חייך). דבר שגורם לפעמים לנשים לפחד כל כך, עד שהן מוצאות אלפי תירוצים מדוע לא לנסות אותך, וגם אם כן מנסות, אז תמיד המחשבה על הכישלון מונעת אותן מלהפתח באמת ולהתנהג כאילו שההצלחה בדרך (ואז הכשלון אכן מובטח, אבל היות ולא היה זיון, אז זה לא באמת כישלון ....). (פרדון על ההכללה, אני יודע שלא כולן כאלה, אבל אם יש כאלה, זה רק נשים. בספק אם תמצאו גבר כזה...) בקיצור אחינו, הפחד מכישלון הוא אחד הגורמים היותר קרדינליים בכשלונותינו. בגלל זה אני ממליץ לך למצוא בת-בן. לפחות את הפחד מכשלון ביחסים תנטרל על ההתחלה. אתה יודע, כשאני קורא שוב מה שכתבתי, אני מרגיש שאולי גם אני טעיתי בניסוח. אני רואה המון סביבי שמעדיפים כמעט על כלום... נשארים בקשרים של כמעט אהבה, רק בכדי שיהיה למי להתקשר ועם מי להתכרבל בלילה, במקום לבחור בכלום ובלנסות להשיג את הכל... נשארים בעבודה משעממת במקום לבחור שוב בכלום שמתוכו צומחים... הייתי פעם באיזו סדנא, שבה אמרו שצריך לפנות את כל הכמעט, ליצור כלום בכדי שיהיה מקום לבנות מחדש. הבעיה היא שיש כאלה שמפנים, יוצרים כלום ואז מפחדים לנסות כל מיני "כמעטים" בכדי לא להכשל, ובכך נשארים עם הכלום. ואללה, סיבכתי הפעם.
(אלא אם מישהו קרא כאן ממש לעומק)

דווקא הפעם

לא ממש הצליח לך לסבך והדגש על הפיסקה הלפני אחרונה שלך: "אני רואה המון סביבי שמעדיפים כמעט על כלום... נשארים בקשרים של כמעט אהבה, רק בכדי שיהיה למי להתקשר ועם מי להתכרבל בלילה, במקום לבחור בכלום ובלנסות להשיג את הכל..." זה בדיוק זה וכשיודעים שזה זה זה לגמרי פשוט <את זה אמר לי פעם מישהו מאוד מאוד חכם>

למעלה