חבל לי
כמה דברים "חבלים" לי פה א. מה שנאמר שם ובעוד מקומות ב. העובדה שנאלצתי לגרום לזה לעלות לעמוד הראשון ולמעשה לתת לזה פרסום נוסף. ג. והעיקר: לעניין השרשור הזה חבל לי שאף אחד מהמגיבים לא התייחס באמת למה שאליו כיוונתי. אמרתי בהערת אגב שהתוכן לא נראה לי, אבל לא הייתי פותחת את הפה בגלל זה, כי אני יודעת שמה שמפריע לי לא בהכרח מפריע לאחרים, ואין לי זכות למנוע ממישהו לומר משהו (כך מקובל. אני לא בטוחה שזה נכון באופן גורף). אבל נראה שלא שמתם לב לדגש שלי (מעניין למה), והוא לא היה על עצם הדברים אלא על השימוש בטקסט בעל אופי מסויים ותוכן מסויים וסחיבתו לשירות הפורנוגרפיה המילולית. בעיניי זה דומה (או זהה) למקרה שמישהו ייקח סיטואציה הקשורה בשואה וישתמש בה כבסיס לבדיחה אירוטית. האם גם במקרה כזה תשאלו האם צריך לצנזר את התכנים הללו משום שיש מי שזה מפריע לו? ולתגובת אטיוד, הלל ושלי (כל אחד מן העמדה שלו): גם אי תגובה היא סוג של תגובה, בהבדל קטן: כשאינך מגיב כי אתה חושב ש"זה לא ראוי" או ש"זה כל כך נורא שעדיף לא להרעיש" או "שלא יתייחסו לזה ברצינות" או מכל סיבה אחרת, האחרים (ובעיקר הכותב עצמו) לא יודעים מה אתה חושב. אני מודה שהתלבטתי אם לומר משהו, ואחרי יממה חשבתי שאם לא אגיד - מי ידע? ולעומת זאת אם אגיד, אולי יש סיכוי שמישהו יחשוב בפעם הבאה. כבר עלו כאן בעבר ויכוחים הקשורים לתוכן הדברים שנאמרו (בלי קשר לפגיעה אישית באדם זה או אחר), ואנשים שונים הביעו את מחאתם בדציבלים ברמות שונות. וברור מכך שיש נושאים שאנשים שונים רגישים אליהם ברמות שונות. אי אפשר כנראה לנחש רגישויות (אם כי במקרה דנן אני חושבת שכן), ולכן אמרתי מה שאמרתי, ועכשיו אתם יודעים מה הרגישות שלי (ושל עוד כמה מלבדי) ואם זה יגרום לפחות לאדם אחד לחשוב פעם נוספת לפני הפעם הבאה שירצה להביא דבר כזה, זה היה שווה מבחינתי. ושוב אני מדגישה: אני לא מבקשת (לא יכולה לבקש, כנראה) צנזורה של נושאים או תכנים. אני מדברת על רגישות לדברים שאחרים מייחסים להם ערך מיוחד, ושהפגיעה באותם דברים כמוה כפגיעה אישית. הייתי רוצה לראות את המקום הזה, על אנשיו, כמקום שיש בו רגישות אלמנטרית (ובדרך כלל זה מה שאני רואה). דרך אגב, את מה שקישר אליו אוח כלל לא קראתי. כנראה לא פתחתי ברגע שראיתי את הכותרת.