עבר קצת זמן

לכך בדיוק כיוונתי

כשכתבתי "תכנים שאנחנו רוצים להגדיר כ"מחוץ לתחום"" תרגום בגוף הסרט: שאלתי אם התכנים וההקשר של מעוז צור ושירים אחרים בעלי משמעות דתית הם תוכן שאנחנו מעוניינים להגדירו כמחוץ לתחום.

אז תסבירי

למה התכוונת ב"שיר שלפחות עבור חלק מהאנשים פה יש אליו יחס שמעבר לשיר חנוכה כדוגמת סביבון סובסובסוב"

אי הבנה

אמרת: "שאלתי אם התכנים וההקשר של מעוז צור ושירים אחרים בעלי משמעות דתית הם תוכן שאנחנו מעוניינים להגדירו כמחוץ לתחום". ואני לא אמרתי בשום מקום שאני רוצה שמעוז צור יהיה מחוץ לתחום, כלומר שלא ידונו בו. כנראה גם אתה לא התכוונת לפרשנות הזאת, אך זה מה שיצא מדבריך. כשעליתי בחזרה למעלה השרשור הבנתי שזה המשך של הדברים האלה: "האם יש תכנים שאנחנו רוצים להגדיר כ"מחוץ לתחום" לצרכי דאחקות (ואילו)?" ורק החיבור של שני אלה יחד מבהיר את דבריך/שאלתך. אין לי התנגדות עקרונית לשימוש בטקסטים מן התנ"ך או מן הסידור בהקשר מבודח. השאלה היא רק מהו תוכן הבדיחה וההקשר, ומהו היחס המשתמע ממנה אל הכתובים. אני למשל נהנית מאוד מן הפנינים של אוח, שמשתמש הרבה בציטוטים ועושה בהם שימוש המעלה חיוך. אבל ברור שהוא עושה את זה מתוך כבוד לכתובים. גם אין לי בעיה עם שימוש בשיר כמו מעוז צור תוך שינוי חלק ממילותיו והעמדתו כבעל תוכן אחר, כפראפרזה על השיר המקורי הידוע. אבל מה שנעשה כאן הוא מוקצן בעיני: ההעמדה של קטע מן התנ"ך או מן התפילה בתוך קונטקסט מיני, יש בה כפי שאמרה מנטה גסות רוח, ומבחינתי הדברים יוצאים מגדר ה"לא לטעמי" (על דברים שהם "רק" לא לטעמי אינני מלינה בקול), והם מגיעים לנקודה שבה אני מרגישה שעליי להביע את תחושתי הקשה. בקיצור, למקרה שלנו: אם כל כך חשוב לאנשים להביע כישורים יצירתיים בתחום הזה, אשמח אם יחפשו את המקורות בסביבונים ובנר לי דקיק ויניחו למעוז צור. דרך אגב- נדמה לי שכוונת ה"משורר" לא היתה להפיק בדיחה. הוא התכוון לשיר (שעל איכותו ככזה כבר העיר אטיוד). ולדברים של דלית אני ממש לא מנסה להגיב. אתה מנסה לשכנע אותי או את מנטה שאנחנו טועות? לא פתחתי כאן ויכוח אידאולוגי, לא ביקשתי להוכיח שאני צודקת או לנסות לשכנע מישהו לשנות את גישתו העקרונית. מן המשפט הראשון שלי ולאורך כל השרשור דיברתי על עניין אחד: רגישות, וניסיתי להסביר למה זה מפריע לי. אין טעם לבוא בטענות לוגיות ולנסות להפריך בהן עניין של הרגשה. זה לא עובד. תראו, אני לא מתכוונת, ולא יכולה, לכפות על מישהו שלא לומר מה שהוא רוצה. ביקשתי להביע את הרגשתי, וכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה, על פי מידת רגישותו ואכפתיותו. אני מקוה שיש אנשים שלקחו מן הדיון הזה משהו, וזה אולי ישפיע על דברים שייאמרו פה. זו היתה כוונתי.

טוב, אז אני רוצה לומר

משהו מעט כופרני - וזה בטח קשור לחינוך הלקוי שלי. אני דווקא מצאתי את השיר הזה משעשע - מעין הרחבה של הרעיון שנהגה על ידי גנגי - "יצא שהרווחנו גם שיר לחנוכה וגם שורה ליומיום, מה רע!" אני לא מבין באיכויות שיריות, אבל אם אני מתייחס להסבר המנומק שלך נגד השיר, את אומרת שמה שמפריע לך הוא "שימוש בשיר תוך שינוי חלק ממילותיו והעמדתו כבעל תוכן אחר". אני לא חושב שזה מה שנעשה כאן. אני לא ראיתי בזה העמדה של מעוז צור כבעל תוכן אחר, אלא לקיחה של מילים מתוך מעוז צור (ושירים אחרים), והבנה שלהם במשמעות אחרת, בתוך השיר החדש, במנותק מהמשמעות של "מעוז צור". רגע, למשפט של גנגי את גם מתנגדת?
אגב, אני מסכים שהפרשנות הארוטית שאוח קישר אליה כן עונה להגדרות שלך (וגם סרת טעם).

אטיוד5

Active member
תיראי ...

לא חשבתי שזה פורנוגרפי (משעמם לרוב). ובטח לא אירוטי (חבל). חשבתי שזה סתם סתם סתם לא מוצלח. בעיקר בגלל הקצב והחריזה הקלוקלים. וגם הרמיזות לא היו קלאסה מובחרת. בעיניין רגישויות - לא נפגעתי בכלל, ולבטח לא במובן שאת הדגשת. עם זאת לא חשבתי שיש לזה מקום בפורום. ועוד בעיניין רגישויות - כמו שאמרת, אי אפשר לנחש אותן, הרמות שונות וכו', ולכן גם קשה להגדיר מהי אותה רגישות אלמנטארית שאת מבקשת שנפגין. הרגישות שלי, למשל, נשתייפה קלות מזה שהעלית את ה"יצירה" הזאת לדיון מחודש. (ואמנם התנצלת על כך בצדק).

מעניין אותי

למה חשבת שאין לזה מקום בפורום? והרגישות האלמנטרית שדיברתי עליה כאן היא לפחות כלפי קטעים שנלקחו מן ה"מקורות יהודיים" או כפי שמכנים זאת אחרים "דברי קודש". זה קשה?

מתנצל ../images/Emo122.gif

קיבלתי. הפנמתי. יש אמת בדבריו של ספלינטור שלקחתי את מה שנאמר על ידי גנגי והרחבתי. אני שוקל להשתמש בהצעתו של מוגג בפעם הבאה שאעמוד בפני פירסום תוכן שיימצא שנוי במחלוקת (ביני לבין עצמי). המסקנה האפשרית היא אולי שצריך להיזהר בפורום שאתה חדש בו, ולהיות לכמה ימים קורא פאסיבי (או אולי כותב קונצנזוסיאלי). הדבר האחרון שאני ארצה לעשות זה לזלזל בדתו או באמונתו של מישהו. אני רוצה לציין שגם בקריאה נוספת, החמשיר בעיניי הוא עדיין חביב ובלתי מזיק. אבל זו רק דעתי. הרוב כנראה חושב אחרת, והעובדה היא שאנשים נפגעו, ועם עובדות אני משתדל לא להתווכח. אני שוב מתנצל בפני כל מי שנפגע.
ואם יש דעות נוספות קטלניות/אוהדות/פושרות, אשמח לשמוע.

למעלה