אני זוכר שיוסף פתר את החלום של הנחתומים שהיו איתו בכלא במצרים.
ממש לא צריך גוגל, כוכבית ענתה בצורה מושלמת.אני זוכר שיוסף פתר את החלום של הנחתומים שהיו איתו בכלא במצרים.
אבל השאר?
אלה שאלות שרק רש"י יכול לענות עליהם.
או מי שטורח לחפש בגוגל.
יש מי שרגשי הנחיתות שלו גורמים לו להשמיץ את מי שיודע יותר ממנו.ממש לא צריך גוגל, כוכבית ענתה בצורה מושלמת.
גוגל היא עלה התאנה המושלם של חלק גדול מכם, חחחחח.ממש לא צריך גוגל, כוכבית ענתה בצורה מושלמת.
סליחה ומחילה, סבא, אבל אפילו אני מכירה את הביטויים הללו ללא גוגל. זאת למרות שהכותרת של חלק מהאימרות צריכה להיות "ארמית שפה קשה".אני זוכר שיוסף פתר את החלום של הנחתומים שהיו איתו בכלא במצרים.
אבל השאר?
אלה שאלות שרק רש"י יכול לענות עליהם.
או מי שטורח לחפש בגוגל.
אז את שתהי בריאה שאפו, נחונת בזיכרון מופלא.סליחה ומחילה, סבא, אבל אפילו אני מכירה את הביטויים הללו ללא גוגל. זאת למרות שהכותרת של חלק מהאימרות צריכה להיות "ארמית שפה קשה".
דבר איתי אחרי שתקריא את ההגדה.אז את שתהי בריאה שאפו, נחונת בזיכרון מופלא.
אני מה לי ולארמית?
ואתא חוטרא דהיכה לכלבאדבר איתי אחרי שתקריא את ההגדה.
חד גדיא, דזבין אבא בתרי זוזי
כנראה שמלאך המוות לא הבין ארמית...ואתא חוטרא דהיכה לכלבא
אילו לא היה כתוב "דהיכה לכלבא"
לעולם לא הייתי מבין ש"חוטרא" זה מקל.
ועוד דבר...
"ואתא הקדוש ברוך הוא ושחט למלאך המות, דשחט לשוחט"...
אילו הקב"ה שחט את מלאך המוות, לא היינו אמורים כיום לחיות לנצח?![]()
חברה ממוצא כורדי סיפרה לי לפני כמה שנים שאצלם בבית ארמית היתה השפה המדוברת, משהו כמו היידיש אצל האשכנזים והלדינו אצל יוצאי ספרד. הענין עלה בדיוק לקראת פסח, כששוחחנו על ההגדה.מעניין (לאחר קריאת חלק מהתגובות) להזכיר שכל עניין הארמית בשפת חז"ל ובשפתנו היום מקורו בגלות. כלומר לכאורה עם חזרתנו לארצנו, ניתן לוותר עליה ולחזור לעברית מדוברת (עתיקה או תקנית). אבל הארמית כל כך השתרשה בקרב לומדי התורה, המזמורים והשפה החז"לית שקשה לדמיין את עולמנו (עולם התורה וההגדה לפחות) בלעדיה. עם זאת, לעניות דעתי תוך כמה דורות נראה אותה כמעט נעלמת מחיי היומיום שלנו (בעולם הלימוד). מי שמכיר את הגמרות של ימינו ואת ירידת הדורות יכול אולי לזהות את המגמה הזאת.
התכוונתי יותר לעולם לימוד התורה. בעוד שבמשך עשרות ומאות שנים למדו מגמרות בשפה הארמית, היום יש אלטרנטיבות לאלו שמתקשים בכך (שטיינזלץ, שוטנשטיין, וכדו'). לענ"ד לא מן הנמנע שבמשך השנים הבאות גמרות אלו ייקחו את ההובלה בעולם הלימוד והגמרות שלא ניתן להשתמש בהן בלי להבין את הארמית מראש ישמשו רק את ה'חכמים' והמשקיעים יותר ויהפכו לאט לאט למשהו שמשמש בעיקר יחידי סגולה.חברה ממוצא כורדי סיפרה לי לפני כמה שנים שאצלם בבית ארמית היתה השפה המדוברת, משהו כמו היידיש אצל האשכנזים והלדינו אצל יוצאי ספרד. הענין עלה בדיוק לקראת פסח, כששוחחנו על ההגדה.
חברה ממוצא כורדי סיפרה לי לפני כמה שנים שאצלם בבית ארמית היתה השפה המדוברת, משהו כמו היידיש אצל האשכנזים והלדינו אצל יוצאי ספרד. הענין עלה בדיוק לקראת פסח, כששוחחנו על ההגדה.
תודה על ההבהרה. אותה חברה סיפרה שכל המילים הארמיות בהגדה ברורות ומובנות לה.זה לא ממש ארמית, זה ניב שהתבסס על הארמית. נפוץ בשימוש אצל נאש דידן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.