עבודה קטן

עבודה קטן

באחד מאולפני התרגום מחפשים מתרגם לשני סרטים (לפחות) מעברית לצרפתית. מישהו?

Milochka1

New member
נייט ראבוטה ../images/Emo3.gif

אולי אלך ללמוד צרפתית, נראה כי דורשים אותה בכל מקום

גמני מתרגמת מצרפתית

ודווקא יש לי מתרגם לצרפתית, חבר שלי פנסיונר, אבל כידוע מתו לי המחשב וההרד-דיסק ביום שישי האחרון ונותרתי נטולת טלפונים, כתובות, ספריות ותת-ספריות לאלפיהן...

Milochka1

New member
אוי אוי אוי... ../images/Emo10.gif

מה שמזכיר לי...לעשות גיבוי ומהר...

לא גיביתי, לא צרבתי, לא שמרתי

ועכשיו אני משלמת בעוגמת-נפש, בעצבים ובת'לפים שקלים. תגבו, מהר!

ST

New member
../images/Emo10.gif

למה ת'לפים שקלים? מותר לשאול אם את יודעת מה קרה, טכנית? והם המחשב מת או ההארד-דיסק, או שניהם? אולי אפשר להציל בלי לשבור חסכונות (למרות שבדרך-כלל הטיפול בדברים כאלו הוא יקר, אבל לא בכל המקרים...)

אוי ואבוי לך, יא פסימיסט!

ההרדיסק הולך לאמצעים מתוחכמים אמרתי. אולי הם בכלל גאונים ויצליחו להציל אותו? אני אגיד לך מתי להספיד, אם בכלל.

ההבדל בין פסימיסט לאופטימיסט?

- לפסימיסט יש יותר אינפורמציה ... אבל לעצם העניין: לא נעים אבל לא נורא. רוב הדברים ניתנים לשחזור. העלות מרקיעה שחקים רק אם ההרד דיסק עצמו קרס.

Milochka1

New member
יש עוד הבדל

הפסימיסט אומר "יותר גרוע מזה כבר לא יהיה" האופטימיסט אומר "בטח שיהיה"

Boojie

New member
מנסיון, אפשר להציל המון.

כשההרדיסק שלי מת, הלכתי למקום בחיפה שהמליצו לי עליו בחום ("ספקטור", זה נקרא, זה ברוממה, ומי שרוצה אני אשמח לתת לו עוד פרטים), שגאלו לי את כל מה שהיה חשוב על ההרדיסק, במחיר שווה לכל נפש (משהו כמו 400 ש"ח, ואם תבדקו בחברות שעוסקות בדברים האלה תגלו שזה ממש לא יקר).

tafustafus

New member
../images/Emo91.gif איך להמנע מדברים כאלה

בסוף כל יום עבודה אני שולח לחשבון דואר אלקטרוני אותו אני מחזיק במיוחד למטרה זו את כל הקבצים עליהם עבדתי באותו יום. מדי פעם אני נכנס לחשבון ומוחק ממנו גרסאות ישנות. כך, אפילו אם יישרף ביתי על כל תכולתו, עדיין תמיד תהיה בידי הגרסה האחרונה של כל הדברים עליהם אני עובד.

Boojie

New member
כנ"ל.

יש לי חשבון הוטמייל שאני מחזיקה במיוחד לצורך העניין, וכמו כן יש לי גם דיסק און קי שעליו אני מגבה תמיד את הדברים החשובים (בפרט כשאני יוצאת מהבית לכמה ימים, שאם תהיה פריצה או משהו). אבל זה לא מספיק, כי הרבה מהעבודה שלי היא דרך האימייל, ואין שום דרך נוחה לגבות באופן מתמיד את תיבות האימייל (ואצלי, הנפח הכולל של תיבות האימייל שלי הוא יותר מג'יגה וחצי - אנחנו מדברים פה על תיבות אימייל של הרבה שנים, כשאני לא מוחקת שום דבר שקשור לעבודה, וגם לא את רוב החומר האישי). ואכן, כשהלך לי ההרדיסק, הדבר העיקרי שהייתי צריכה שישוחזר זה תיבות האימייל.

Y. Welis

New member
זה בהחלט מחיר מצויין

עלות שיחזור מדיסק שלא מתפקד ברמה הפיזית, מתחילה ברוב המקומות שאני מכיר מ-300 דולר ומעלה.

Boojie

New member
החברות הגדולות שעוסקות בכך

גובות מחירים רצחניים. ממש רצחניים. והאמת? יחסית לעבודה שנדרשת בשחזור הרדיסק של אדם מהישוב, ממש אין לזה הצדקה. זו דוגמה מובהקת של תעריף על פי היסטריה ולא על פי שעות עבודה.

Y. Welis

New member
התכוונת 'תעריף יאוש' - כשהבנאדם

חושש שכלו כל הקיצים. לרוע המזל הם עובדים בדיוק על הרגש הזה, ואכן חבל.

המחיר שביקשו ממני

20 דולר לבדיקה הראשונית (הערכת מצב). במקרה שמישהו ניסה להציל את הדיסק קודם ופתח אותו פיזית - 100 דולר. זה הראשוני. אח"כ, להצלה עצמה (כולל הבדיקה הראשונית) - עד 600 דולר. וזו חברה מהטובות בארץ אם לא הטובה בהן. לא נראה לי היסטרי בכלל.

למעלה