עבודה קטן

ST

New member
אוי. ../images/Emo10.gif

תמיד לגבות את ספר הטלפונים! זה אחד הדברים הכי חשובים (והיותר קשים לשחזור...) ובכלל צריך להחזיק גיבוי למחשב, או לפחות לחומר מצומצם שאותו חשוב לשמור.

Fanja

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo122.gif../images/Emo201.gif

איזה סיוט! מקווה שגיבית לפחות חלק, ושבמהרה תשובי לאיתנך ולתיקיותיך וספריותיך יקומו כעוף החול וישקקו files!!!....

בדה"כ באמת לא נורא

יש לי גיבוי בפלופיס של כאלפיים סרטים, ובאולפנים יש המון סרטים שלי שאני תמיד יכולה לבקש שישלחו לי, ואת רוב תרגומי השירה והשייקספיר יש לי בניירות, וכתובות המייל מתמלאות מחדש וכמוהן הטלפונים ובעוד כמה דקות יבואו לקחת את ההרד-דיסק הבנזו לנסות להציל אותו באמצעים מתוחכמים, אחרי ששני טכנאים בנפרד הסתלבטו עליו ולא הצליחו. תחזיקו לי אצבעות.

Fanja

New member
הנה ../images/Emo214.gifלהמתיק את ה../images/Emo184.gif

"תחזיקו לי אצבעות" וכמו שבְּני היה אומר: טוב, אבל איך תתני לי אותן? ואני צריך להחזיק אותן במקרר ?

"עולמי חרב עליי"

אמרה יהודאי ביום שישי בערב, כשעולמה חרב עליה. יומיים הייתי באבל (לא צחוק) ואח"כ התקינו לי מחשב חדש ותוכנות שטסים איתן לירח ולפני רגע בא השליח מהחברה המתוחכמת ולקח את ההרדיסק. ו-ע-כ-ש-י-ו כולם ביחד להחזיק לי אצבעות ולהתפלל. בתוך 24 שעות ייפול הפור, יצליחו לא יצליחו.

ST

New member
../images/Emo45.gif החבר'ה האלו בדרך-כלל יודעים

מה הם עושים. מתפללת שיצליחו.
אל תצפי ל-100% שחזור, אבל החברות שמתמחות בזה יודעות מה הן עושות.

hastings

New member
תנחומיי מעומק הלב, וכמה המלצות

להוותי עברתי פעם אירוע דומה. ולהמלצות: ראשית אם קורה לכם דבר כזה לא לתת לטכנאים להתעסק יותר מדי עם ניסיונות להציל את הדיסק הקשיח אלא ללכת *ישר* למומחים. לעולם אי אפשר לדעת לאן בדיסק יכתבו הניסיונות האלה ואיזה מידע הם ידרסו. ולגבי הגיבוי. המלצה חמה - להתקין במחשב דיסק קשיח נוסף ולגבות אליו את החומר. דיסק קשיח של 40 ג'יגה עולה בין 300 ל 400 שקל וזהו אמצעי גיבוי זמין ואמין. ומשהו יותר בסיסי וחינמי - בעת קניית מחשב חדש לבקש ממי שמתקין אותו לחלק את הדיסק הקשיח לשתי מחיצות (שני כוננים לוגיים). על האחת (C שעשרה ג'יגה יהיו מעל הראש בשבילה) תותקן מערכת ההפעלה ושאר התוכנות, ועל האחרת (D) שמרו את החומר שעליו אתם עובדים. כך אם נפגעת מערכת ההפעלה וצריך לפרמט את C כדי להתקין מחדש החומר השמור על D לא נפגע.

Y. Welis

New member
כדאי גם לשקול דיסק נתיק

שניתן להוציא מהמחשב ולשמור במקום חיצוני, ופעם בכמה שבועות לחבר ולגבות. לעיתים ספק ששובק חיים שורף יחד איתו כל מה שמחובר אליו, כך ששמירה בחוץ בטוחה עוד יותר. הנפח אגב הממוצע היום הוא 80 ג'יגה, ב-300 ש"ח.

נורית - אל תתיאשי!

זה קרה לידידה שלי והכל הכל הכל הלך לה.... עד שהגיע הבן שלי אעשה עבודת פלאים והציל לה כמעט את כל החומר. אז יש מקרים שזה אפשרי. מחזיקה לך אצבעות

בהצלחה! ../images/Emo101.gif

כנראה באמת הגיע הזמן להפסיק להגיד "לי זה לא יקרה."

תודה, אתם על הכיפאק

באמת אמרתי "לי זה לא יקרה" ודווקא לי, עם ההיסטוריה שלי, לא מתאים להגיד דבר כזה אבל אמרתי. תודות לכולם על ההשתתפות, התמיכה, האמפתיה והתפילה. גם אני מאמינה שהחבר'ה האלה יידעו לעשות ניסים, לפחות עם חלק מהחומר ובסה"כ זה גם יעלה לי, כך נראה, פחות משחשבתי. אבל השיקול הכספי פה זניח.

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif גם אני מחזיק אצבעות...

ואני מקווה שהצלחתי לעזור... נחכה ונשמע.

05 מיכל

New member
טעויות שכל אחד עושה בדיוק פעם אחת

לא פחות ולא יותר. לא פחות - כולן נופלים בה; לא יותר - כי אחרי הפעם האחת כבר לא שוכחים להיזהר! ככה בעלי אומר.

Boojie

New member
לא ממש.

מנסיון, פשוט אי אפשר לעשות גיבוי מלא לעתים מספיק קרובות. וזה לא משנה אם זה קרה או לא קרה לך כבר - אי אפשר באמצעים פשוטים ונוחים לדאוג לגיבוי עדכני תמיד. מי בפורום הזה יכול להגיד שבכל יום ויום יש לו גיבוי מלא של כל הדברים החשובים על המחשב שלו? אני לא מאמינה שיימצא פה אפילו אחד כזה.

ססילי

New member
נכון ולא נכון,

נכון שכמעט אף אחד לא עושה. בחברות מסודרות זה נעשה אוטומטית. אבל לא נכון שאי אפשר: כיוון שכמעט כל החומר שחשוב לגבות הם מסמכים, וכיוון שמסמכים תופסים מעט מקום על המחשב, אפשר לרכז אותם בספריה אחת (אם תתי ספריות כמובן) ולגבות את כולה על בסיס יומי. למי שמגבה אל דיסק נוסף שמחובר תמיד, אפשר אפילו לעשות את זה אוטומטי: יש בכל ווינדווס אפשרות לקבוע משימות קבועות שיתבצעו על פי הגדרות המשתמש, למשל פעם ביום. אפשר בוודאי לקבוע משימת העתקה כזו.

למעלה