עבודה עם סינים

Omiz

New member
../images/Emo8.gif האקס ג'ינגלי שלך...

סבבה, אני אמסור... פעם שעברה שהייתי אצלהם זה נגמר בהרבה בקבוקים ריקים של יין קוריאני... חזק הדבר הזה
גם YITAI וגם NITZANO באותה הודעה, כנראה שעשיתי משהו טוב

guanyin

New member
יש מישהוא שעוד לא מכיר אותו?

בכל מקרה - מי שלא הולך לשם קודם, שידאג למסור ד"ש מנועה (מהטיול לשישואנגבאנה לפני מיליארד שנים בערך). הוא יזכור (או שלא...)

yi tai

New member
בכייף הולך..

אני חולה על אוכל תאילנדי. תודה איתי

bizhar

New member
נו, טוב שלפחות הם לא גזעניים...

קמתי. ישבתי. מכיר סינים וסיניות מוכשרים בטירוף. בינתיים הם הגיעו לחלל, מסובבים את כלכלת העולם על האצבע הקטנה, ואנחנו? אנחנו צנועים. מאוד צנועים. וממש נחמדים.

renjintso

New member
אני חושבת שהדבר העיקרי

(וגם בעיני, כמו שיעל אמרה, ההתנהגות בכלל לא משונה אלא מאד טיפוסית) זה חוסר הרצון לשאול שאלות כדי להשתפר בעבודה. סין זו פשוט לא תרבות שמעודדת לשאול שאלות. להיפך, אם אתה שואל, אתה נתפס כמי שלא יודע ו"מאבד פנים", אז עדיף לעשות את עצמך כאילו הבנת. מהניסיון שלי, עם אנשים אינטליגנטים אפשר להתגבר על זה. אפשר פשוט להגיד שהיא מוזמנת לשאול ויסבירו לה ולתת לה את ההרגשה שזה בסדר. זה ייקח זמן אבל. אולי כדאי להסביר את זה גם לבוס. מעבר זה אני חייבת להגיד שנראה לי קצת תמוה להעסיק מזכירה סינית, או בכלל זרה. התכונה העיקרית שמזכירה צריכה זו היכולת להבין את הבוס מהר, ולהיות דרוכה לצרכים שלו ושל העסק, וזה לא ממש מסתדר. בכל אופן כל הכבוד על הניסיון לעזור ושיהיה בהצלחה.

happydog23

New member
עוד כמה נקודות -

הרושם שלי הוא שלסינים הרבה יותר חשוב יציבות וביטחון בעבודה מאשר תנאים או נוחיות, לכן הם הרבה פעמים ישאפו לעשות הכל ע"מ להישאר בעבודה. לשאול שאלות על העבודה נתפס כדבר מסוכן מאחר וזה מעיד שהיא לא יודעת. בכלל בתרבות הסינית, כאשר נתפסים בטעות, או כשלא יודעים, אז מעמידים פנים שכלום לא קרה, או כאילו שיודעים, אחרת, כמו שאמרו, זה גורם לאיבוד פנים ולאיבוד המשרה. בנוגע לכך שהיא לא מגיבה כשהוא צועק או נבזי, זה גם כן מאוד טיפוסי - גם כתוצאה מהמרות של הבוס, וגם מכיוון שלצעוק או לבכות זה לא דבר שעושים בציבור (בבית זה משהו אחר). תנסי לדבר איתה על דברים שלא קשורים בעבודה - אוכל, מזג-אוויר, איך היא מסתדרת בבית, אנשים וכו' בד"כ הרבה יותר נוח איתם אחרי שהם נפתחים, מרגישים בנוח ונהיים חברים, ולא רק חברים (חברות) לעבודה.

Omiz

New member
אם המנהל שלך מדבר אליה

בגסות אז הוא אידיוט בלי קשר לכלום.... סינית שמועסקת בישראל בתור מזכירה נשמע לי די תמוה... האם יש לה אישור עבודה בארץ? אל תדאגי, אני לא ממשטרת ההגירה. בתור אחד שמועסקות אצלו כ-10 סיניות, הבעיות שאת מעלה הן דיי שכיחות וצריך לנסות להתמודד איתן ולא להתעצבן, כמו שבדרך כלל קורה...צריך לחייך, לטמון את הראש בין הידיים ולהסביר להם שוב... סתם כמה הערות: - תסבירי לה בדיוק מה צריך לעשות, אל תשאירי מקום לפרשנויות או לקוות שהיא תעשה משהו ביוזמתה... - תזמיני אותה לארוחת צהריים ותראי איך היחסים שלכם ישתפרו ותוכלי להבין אותה יותר (מצד שני את עלולה להיחש, להרגלי אכילה שונים משלך...), רצוי שזמן הארוחה לא יהיה מאוחר מ-12:30. - אם היא נשארת בעבודה כנראה שהיא זקוקה לכסף אולי תסבירי לנו איך סינית עובדת בתור מזכירה בישראל? האם נדרשת שפה סינית לעבודה?

מזכירה סינית

תודה לכולכם על התגובות. העשרתם אותי ואני מרגישה שהתגובות השונות נתנו לי כלים להמשך ההתמודדות עם המזכירה. יש לה אישור עבודה בארץ, היא חיה כאן כבר שלוש שנים ונשואה לישראלי. אני מניחה שקבלו אותה לעבודה מלכתחילה בלית ברירה. לא, אין צורך בסינית בתפקיד הספציפי הזה, אלא באנגלית. בתקופה שבה חפשנו מזכירה, התקשינו למצוא צעירה ישראלית שתסכים להיות מזכירה, ללא אפשרות להתקדם לתפקידים אחרים בעתיד. היא היתה היחידה שהביעה נכונות לכך. לפיכך, אף על פי שהיא היתה (ולצערנו עדיין) חסרה את המיומנויות הבסיסיות (עבודה על מחשב) לתפקיד, הוחלט לקבלה, כאשר כחלק מתהליך החפיפה מישהו לימד אותה את הבסיס של עבודה בחבילת Office. זהו, בינתיים אני מצליחה להתייחס אליה בסבלנות וזה עובד יפה, לתת לה הוראות מדוייקות (גם אם אני צריכה לחזור עליהן בכל פעם מחדש...) ועוד כל מיני דברים שהציעו לי כאן. תודה על העזרה ועל ההעשרה!

Omiz

New member
נראה לי

שאנחנו צריכים להתגייס למצוא לסינית עבודה חדשה בארץ... יש משהו שהיא יודעת לעשות חוץ מזה שהיא סינית? באיזה אזור בארץ היא נמצאת?

אMור

New member
הנה - מאלוהים

בעיצומו של השירשור, העובדת שלי באה אליי עם המצלמה הדיגיטלית של המשרד: - Ady, we have virus in the camera - Really? Let me have a look - No, I already clenead it - Very good, doctor
"יש משהו שהיא יודעת לעשות חוץ מזה שהיא סינית?" OMIZ היקר - לא בכל יום מועלית פנינה שכזו, שראויה להיכנס לחתימה!!!

bizhar

New member
שרשור מוזר וקצת דוחה. חייב לציין

סליחה. באמת סליחה שאני, חדש פה בפורום, מעז.... אבל קצת מוזר לי שדווקא בפורום המוקדש לסין ותרבותה מובעת התנשאות וזילזול כלפי הסינים ואף אחד מנכבדי הפורום לא קם ומוחה. משום מה מזכיר לי את התקופה הקולוניאליסטית בראשיתה של אמריקה. הא, תראו יש פה אינדיאנים!! האינדיאנים עם מאוד מעניין אם כי קצת פרימיטיבי, בואו נראה מה אפשר להוציא מהם... ניתן להם חרוזים ונקבל זהב. רק שבמקרה שלנו ה"אינדיאנים" יאכלו אותנו בלי מלח. ולעצם העניין, כאחד שעובד צמוד עם סינים, הלוואי והייתי מקבל מספקים בארץ את מה שאני מקבל מסין. מכל הבחינות. אולי זה מקרה פרטי אבל לכל הפחות עוזר להימנע מהכללות שמריחות רע.

yaelisam

New member
מצטערת אבל...

אתה לא יכול להתווכח עם התנסויות דומות של אנשים שונים במקומות שונים בסין.... אף אחד פה לא פתח מועדון שנאת הסינים- תאמין לי שאף אחד פה לא היה בסין אם זה מה שהוא היה חושב. העובדות הן שהתרבות מאד שונה- ומה שנראה לנו כברור מאליו- להם לא נראה כברור מאליו- ולא רק אנחנו חושבים ככה- אלא גם הסינים- שחושבים לעצמם (וגם מסתכלים עלינו ברחוב באופן כזה) מי אלה החוצנים המוזרים האלה ומה לעזאזל הם עושים??? מה לעשות כששתי תרבויות כ"כ שונות נפגשות שני הצדדים חושבים שהאחר הוא מוזר. בסה"כ "מנגינת הלב" מנסה לעזור למזכירה שעובדת אצלם וכל הכבוד לה. היא מנסה להבין אותה, מדוע היא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת. ומה לעשות שיש כאן עוד אנשים שצפו באותם ה"סימפטומים" בדיוק??? ברור שלא כולם כאלה, אבל מהחינוך שמקבלים כאן בסין- זה מה שיוצא. זה אולי עובד ברוב המקרים- והם מתקדמים, ומצליחים וכמו שאבא שלי אומר "ישלטו בכל העולם יום אחד" - אבל כשהם עובדים בשביל מעסיקים מתרבות שונה- זה מתנגש. מה לעשות! אם הייתי עובדת אצל מעסיק סיני הייתי צריכה להתאים את עצמי אליו! ככה זה בחיים. בנוגע לאמירה על זה שהסינים לא גזענים- סליחה- אבל בחיים שלי בשום מקום בעולם (גם לא במקומות אחרים בהם אני בולטת בשוני שלי) לא הרגשתי לפעמים כ"כ מגעיל. יש ימים שרק המחשבה שאני צריכה לצאת מהבית ולחטוף מבטים סקרניים / בוחנים / שיפוטיים תקרא לזה איך שתרצה, רק המחשבה על זה עושה לי חשק להשאר בבית. ואני עוד גרה באחת הערים הכי גדולות ומודרניות. סליחה על הרמת הכפפה- אבל פשוט מה לעשות שלפעמים הכללות באות לבטא את הלך הרוח וההתרשמות של אנשים מהדברים. זה מה שנתקלנו בו- ואנחנו משתפים. ועוד משהו- האם אתה לקוח של סינים? כי בתור לקוח שלהם ולא קולגה / בוס שלהם הרושם שלך בוודאי שונה מאד. יש לי דיונים דומים עם אבא שלי- שהוא לקוח של חברות סיניות רבות. גם הוא רואה רק צד אחד. ולסיכום- אכן דאגת שלא יהיה כאן שקט!

bizhar

New member
תודה על הרמת הכפפה:)

תראי, זה שאנחנו שונים זה ברור. כדאי לזכור את זה כשמותחים ביקורת... הערת אגב שמייצגת אולי משהו מכוונתי: העיר פה מישהו שאצלו העסק הוא אקס טריטוריה. אצלו אפילו מתקלחים כל יום ולא עושים תלתלים... יפה מאוד. באמת כל הכבוד שהצליח לחנך פראים. את יודעת למשל, שבתקופת עליית הקומוניזם בסין, כבוד גדול היה לא להתקלח? מקלחת לא היתה זמינה ונחשבה לפינוק בורגני. לכיני הראש קראו בחיבה "חיות המהפכה".. מי שהעז להתקלח הסתכן בגירוש מהמפלגה. אפרופו מקלחת, אנחנו חייבים המון לתרבות האירופאית שהמציאה עבורנו את הבשמים המשובחים ביותר. גם שם זה בא במקום מים זורמים. אם קצת נלמד היסטוריה וננסה להבין תרבות, אולי נמנע מכל מיני הכללות ואם לא נימנע, לפחות נהיה זהירים בשיפוטנו. וכן, אני לקוח של סינים למזלי...:)

yaelisam

New member
יודעת בהחלט

על מהפכת התרבות ודעתה בענייני מקלחת. אבל בתור לקוח של חברה- כשאתה נכנס למשרדים שלהם- לא היית מעדיף למצוא עובדים ערניים, שיודעים על בואך, לבושים באופן נקי ומסודר, לא מריחים רע (לא ביקשנו מריחים טוב- רק לא רע) בייחוד לא בחום המהביל והלח בצורה בלתי מתקבלת על הדעת של הקיץ הסיני? כאלה שלא נראה שכל מה שבא להם זה לישון במקום לארח אותך הלקוח? בכל מקום בעולם יודעים שאיך שהחברה נראית- כך היא גם מוכרת. אם הייתה לי חברה בארץ שמוכרת לסינים או כל סוג אחר של אנשים שבאים מתרבות שונה משלי- סביר להניח שהייתי מנסה להתאים את המשרד שלי לתרבות שלהם- כדי למצוא חן בעיני הלקוחות הפוטנציאלים. במקרה לגמרי במקום עבודה מערבי לגמרי בארץ ישראל נאסר עלי ללבוש מכנסי ג'ינס ונעלי סניקרס, או נעליים פתוחות, שום עגילים גדולים ואסור היה לי לדבר בשפת האם שלי בסביבת העבודה (טוב זה חוק של החברה בכל העולם - כי הם מנסים ללמד אנשים אנגלית
). בכל מקום בעולם מצפים מעובדים לבוא לבושים בקוד לבוש מסוים. אני לא רואה את ההבדל.

bizhar

New member
טוב, אז לא הצלחתי להרגיז.

בפעם הבאה אשתדל יותר:) בכל מקרה, מה שבעיקר צרם לי היא האינטונציה שבה נכתבו הדברים. (ובסין ממילא לא יבינו כלום בלי האינטונציה המתאימה:)

happydog23

New member
אני חושב שפשוט נפלת לשירשור

של אנשים שהיו/עודם הרבה זמן בסין ולכן מרשים לעצמם להתבטא בחופשיות, מתוך ידיעה שהאחרים יודעים למה הכוונה. כמו שאמרת - אתה חדש, לכן דברים לפעמים יוצאים מהקשרם (וסליחה שאני נשמע כמו פוליטיקאי). גם כשהבוסית שלי - אנגליה החיה כבר 7 שנים בארץ - מדברת על ההתנהגות בכבישים, או על חוסר הנימוס והסדר כשעומדים בתור, זה יכול להישמע בתור זילזול או התנשאות לשומע מבחוץ, אבל אני לא מרגיש שום צורך להיעלב- היא חיה פה מבחירה ולא בגלל העבודה, ומדברת עם אנשים שהיא מכירה היטב ולכן יודעים במה מדובר ומה כוונתה.

אMור

New member
אין מה להילחץ...

כל מי שחדש בהוואי הפורום ויקרא דברים שכאלה יחפז מיד למסקנות + הרצון למשוך תשומת לב ו"לעורר ענין". הכל טוב, אח שלו. כולנו כאן אוהבים את הסינים גם אם הם מאותגרים במיני תחומים ומקלחות... מן הומור שחור של מקומיים... טייקי טיזי תשאל את כל הסובלים כאן - אף אחד מאיתנו לא מחליף את סין בלוקיישן אחר... אה...ועוד משהו קטן: wakey wakey...אנחנו ב- 2007. שנה הבאה אולימפיק בצ'יינה. אם הסינים יעמדו על הפודיום במקום הראשון ולא רק באולימפיאדה - מקלחת ביום בימי 37 מעלות ו- 90 אחוזי לחות, לא ביקשנו הרבה.

למעלה