עבודה עם סינים

עבודה עם סינים

הי לכולם! מקווה שזהו הפורום המתאים להעלות בו את השאלות שיש לי, ושמי מהמשתתפים יוכל להעשיר אותי בנסיונו ובידע שלו, אז ככה: במקום העבודה שלי מועסקת מזה מספר חודשים אישה סינית צעירה, כמזכירה. היא נמצאת בארץ מזה שלוש שנים. אף על פי שהיא בחורה סימפטית ואינטליגנטית למדי, ישנן אי אילו נקודות קושי בעבודה היומיומית עימה. מעבר למחסום השפה (הן בעברית והן באנגלית), שכאן לא המקום לדון בו, קשה לעבוד איתה כי ה- common sense שלה עובד אחרת. דוגמא: לפני כמה ימים היא התבקשה לעדכן את ספר הכתובות/טלפונים הממוחשב. היא שאלה שאלות על הפרט הטריוויאלי ביותר, מבלי לחשוב בעצמה ולהסיק מסקנות לבד על איך העבודה אמורה להתבצע. היות ואני עובדת איתה הכי צמוד מכולם, השאלות האלה גרמו לי לאבד את סבלנותי, עד שהבנתי (מתוך שיחה עם חברה שמבינה בזה) שדרך המחשבה של אנשים סיניים (ואולי בכלל של ילידי המזרח הרחוק) שונה משלנו. הייתי שמחה אם מישהו יסביר לי קצת על צורת החשיבה של אדם סיני. המנהל שלי מדבר אליה בגסות ובאגרסיביות והיא בכלל לא מגיבה ולא עונה לו. היא אפילו לא נראית כאילו היא נפגעת מהדברים שהוא אומר (כל אחת אחרת היתה בורחת בבכי כי תאמינו לי שהוא יכול להיות די נבזי). אולי זה עניין של אופי (כנראה צריך אופי חזק מאוד, ואם זה המצב, אז כל הכבוד לה!ולי בכלל אין מה לחפש פה...), ואולי זה עניין של תרבות. מה בתרבות הסינית יכול להסביר את ההתנהגות שלה- החינוך לקבלת מרות ללא עוררין? כניעות?? מעבר לכך, מיום שהגיעה לכאן, היא מעולם לא שיתפה בקשיים (והרי היא התקבלה לעבודה שאין לה כישורים בסיסיים לשם ביצועה). נהפוך הוא, היא תמיד מתנהגת כאילו הכל ממש 100%. לפעמים אני שואלת את עצמי אם בוחן המציאות שלה תקין, שהרי מבחינה אובייקטיבית, אישה עם מחסום שפה וללא מיומנויות עבודה על מחשב, או מיומנות ניהול משרד בכלל (ניהול יומן של המנהל, הזמנת בתי מלון לאורחים/למנהל כשנוסע לחו"ל, הזמנת כרטיסי טיסה וכד') מאוד תתקשה להשתלב בכל סביבת עבודה היום. איך ניתן להסביר בהקשר תרבותי את ההתעקשות הזאת לדבוק בעבודה כזו, שברור שהבחורה לא מתאימה לה? כל בחורה "מערבית" היתה הרי עוזבת מזמן ומחפשת עבודה מתאימה יותר לכישוריה. מה יגרום לבחורה סינית להשאר בסביבת עבודה שבה היא בקושי שורדת, לא מבינה ובקיצור, שכמעט בלתי אפשרי בשבילה לתפקד באופן שמניח את הדעת. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך התרבות הסינית מתייחסת לקריירה/עבודה/פרנסה, ומה בתרבות הסינית יכול להסביר את ההתנהלות של המזכירה שלנו. אין לי מושג כמה זמן היא עוד תחזיק כאן מעמד, אבל כל עוד היא כאן, הייתי רוצה להבין יותר, כדי להיות יותר סבלנית וסובלנית כלפיה, ולעזור לה. המון תודה (בעיקר על הסבלנות שלכם)!

LiranTheWizard

New member
האמת? אני לא מכיר בחורות

סיניות שעובדות בארץ בתור מזכירות. רק בתור מורות לשפה הסינית באונ' ושאר מוסדות. אני יותר מכיר סינים שנמצאים כאן בתור עובדים זרים. אני יכול לומר לך שאם היית דוברת מעט סינית אולי היית יכולה לדובב אותה בצורה טובה יותר. מה שאת כותבת נשמע מאוד משונה.

משונה...

בוא תגיד לי מה משונה ואנסה לענות. אגב, ידוע לי שמאז שהגיעה לארץ היא כן עבדה תקופה מסויימת בהוראת השפה הסינית.

סינית 2

New member
מה שמוזר בסיפור שלך...

יותר מהאופי של הבחורה לא ברור לי למה הבוס עדיין מעסיק אותה אם לפי טענותייך היא לא מתאימה לתפקיד, הוא לא רואה את זה שהיא לא מתאימה? אולי לה זה לא מפריע ונכון, כנראה שבחורה ישראלית מזמן היתה מחפשת תפקיד אחר ואולי היא לא מוותרת בקלות אבל אני לא מכירה אותה ולא בטוח שזה אופי סיני,אולי זה אופי שלה עצמה?

yaelisam

New member
welcome to china../images/Emo24.gif

ברוך הבא למעגל העבודה הסיני!!! מה שתארת בכלל לא משונה... אני בטוחה שכמה מחברי הפורום שמעסיקים עובדות סיניות יוכלו להעיד שמה שסיפרת קולע בול, אבל בול להתנהלות סינית טיפוסית. נכון אני מכלילה, אז תירו בי- אבל אתם יודעים שזה ככה. כשקראתי מה שכתבת זה היה כמו לקרוא פוסט של מישהו שגר בסין ועובד עם סינים.. לדוגמאות מפורטות אני אתן ל-OMIZ ו- אMור לענות... בכל אופן- ברור שבסין יש גם אנשים / נשים שלא עובדים בצורה כזאת, אבל הלך הרוח הכללי הוא כזה. יש בוס- ולבוס מצייתים, מי שלא הבוס שלך בד"כ אין לו מילה, אף פעם לא מתלוננים, אף פעם לא שמעתי סיני מתלונן כמו שאנחנו יודעים להוציא קיטור, מעטים שואלים איך לעשות משהו- גם כשהם לא יודעים מהחיים שלהם (ואז אלה שכן שואלים- מקבלים ממש אות הערכה מאיתנו- כי זה כ"כ יוצא דופן) ובקיצור כל מילה שלך חקוקה בסלע... עצות? לא ממש יודעת איזה עצות לתת לך... אולי אם את בעמדה לתת לה הוראות (לא כמו מפקדת- אלא דרכים איך לעשות משהו) אז תני לה כמה שיותר פרטים שאפשר- גם הדברים שנראים לך הכי פשוטים, גם כאלה שלא היית מסבירה לילדה בת שנתיים (ואני רק רוצה לציין שאני לא משווה אותה לילדה בת שנתיים- את הרי אמרת שהיא מאד אינטליגנטית- אבל גם ציינת שה- common sense שלה שונה- כך שמה שנראה לך ברור- לה לאו דווקא יראה ברור). אם היא לא נפגעת ממה שהבוס אומר- אז אין כאן בעיה, אולי היא לא מבינה בדיוק- ואולי כך עדיף (היו לי כמה בוסים נבזיים בחיי- וואלה- עדיף לא להבין בדיוק מה הם אומרים
), ובכל אופן לדעתי שאלי אותה הרבה שאלות- איך היא מתכוונת לעשות את זה ואיך היא מתכוונת לעשות את זה- הכריחי אותה להתמודד עם השאלות האלה שאת חושבת שהיא לא שואלת את עצמה- זה עוזר להוציא מהם את התשובות שהם לא יתנו "בחינם". שוב, כמו שאמרת- זו תרבות אחרת. הם נעלבים מדברים שונים למשל, ויש להם עבר מפואר (ומכוער גם לדעתי האישית) שמסביר למה הם עובדים באופן בו הם עובדים.

LiranTheWizard

New member
בנוגע לשורה התחתונה שכתבת

עבר מפואר כן - למה מכוער? באיזה מובן? אנחנו גם לא נראים טוב בכל דבר...

yaelisam

New member
שמעת על מהפכת התרבות???

זה לא עבר כ"כ יפה. בעצם זה עבר מאד מכוער. מאד. וחוצמיזה גם למקומות אחרים יש עבר מפוקפק- והעבר הזה מסביר איך האנשים במקומות האלה מתנהגים...

LiranTheWizard

New member
שמעתי גם שמעתי

גם כאן אצלנו צריך איזו מהפכה... (לא כמו מהפכת התרבות כמובן)

yaelisam

New member
../images/Emo6.gif אולי... אבל ברצינות עכשיו -

זה מאד מסביר את הלך הרוח כאן (בסין), למרות שעברו כ"כ הרבה שנים מאז שהם התחילו לשקם את עצמם... כאן עדיין הולכים לישון שנ"ץ של שעה וחצי במשרד אחרי הארוחת צהריים... במקומות מרוחקים יותר, שעדיין מקשיבים לרדיו קומוניסטי כל היום, יש להם אפילו מיטות במשרדים למנוחה המקודשת הזאת... בקיצור- הם עובדים מאד שונה מאיתנו במערב (אם אנחנו נחשבים למערב
), למרות שאפשר לראות שהצעירים משתנים במהירות ומסתגלים (בערים הגדולות כמובן).

laoxuesheng

New member
מה רע ברדיו קומונסטי ומה רע בשנצ?

מה את עושה בצהריים? עובדת? עדיף לכתוב בפורום מלישון שנצ?

yaelisam

New member
כשהעובדים לא עושים כלום כל היום

זה קצת בעייתי שהם ישנים שעה וחצי באמצע "העבודה"...
אבל לדעתי האישית מאד- זה לא כ"כ לעניין שבמשרד ראשי של מפעל כל העובדים ישנים במשך שעה וחצי באמצע היום. חצי שעה- שעה של הפסקת צהריים זה בהחלט מספיק בעיני- ושיעשו מה שהם רוצים בזמן הזה- הבעיה מתחילה שזה שמ- 11 בצהריים אין עם מי לדבר עד 13:00.

אMור

New member
עם כל הכבוד לתרבות הסינית

העובדים שלי יודעים יפה מאוד שמתחם המשרד שלי הוא אקס-טריטוריאלי. אצלי לא ישנים צהרים, לא יורקים, מתקלחים כל יום, לא לובשים אותו בגד יום אחרי יום, לא מסלסלים שיער בסגנון סקוצ'ברייט ומאמצים שיטת עבודה עצמאית. הסינים רגילים לפקודות מגיל 0 - בגן, בבי"ס ובטח ובטח בבית, ככה שאני לא מרגיש כמו איזה דיקטטור נבזה... זה מה שהם מכירים - ואף דורשים, במידה מסויימת. חוצמיזה שהם מקבלים יחס ותנאים שלא יקבלו בשום מקום עבודה סינים - ככה שכולם מבסוטים. אגב, מישהו אמר "מזכירה סינית"? זה אוכסימורון מובהק! בחורה שצריך להזכיר לה כל חצי שעה מה היא צריכה לעשות - היא לא מזכירה - ושיקום מישהו ויראה לי סינית אחת שזוכרת את כל המטלות שלה - שלא לדבר על מזכירה לבוס שלה אודות הדברים העומדים על סדר היום שלו... ועל הבוס הישראלי שמעסיק "מזכירה" סינית בישראל, אסיים במשפט הבא: מי שהולך לישון עם סינים - שלא יתפלא אם יקום בבוקר עם פרעושים

yaelisam

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

קבל חמישה חיוכים

Omiz

New member
בעל מסעדה

ישראלי בסין פעם אמר לי שהעובדים שלו אוהבים שעושים להם מסדרים בבוקר, זה מגבש אותם וזה מה שהם אוהבים...אני לא יודע אם זה נכון אבל הוא היה דיי משוכנע בזה, והוא נמצא בסין יותר ממני ו-אMור גם יחד...

guanyin

New member
omiz:

דיברת על אלון מננג'נג? מה שלומו? איך הולך במסעדה? איך האוכל? וכמה שנים הוא כבר בסין?????

Omiz

New member
3 נקודות

פעם אחרונה נפגשנו לפני איזה 3 חודשים והולך להם בסדר... אני מקווה שילך ויהיה יותר טוב...

yi tai

New member
אפשר להדחף?

מי זה אלון מננג'ינג? בדיוק אתמול הייתי בננג'ינג לכמה שעות ותפס אותי גשם נוראי.. אני בודאי אבקר שום עוד כמה פעמיים בקרוב.. על איזה מסעדה מדובר? 谢谢了 איתי

Omiz

New member
חופשי אפשר להידחף

אלון זה בחור מאד נחמד שיש לו מסעדה תאילנדית עם אוכל פיצוץ בנאנג'ינג. אין לי את הכתובת כרגע, אבל אשלח לך את הנייד שלו במסר והוא כבר יסביר לך? הולך?

nitzano

New member
אלון בחור 10

אם אתה פוגש אותו תמסור לו וליוסי (אחד הבעלים) ד"ש ממני. שמעתי דברים טובים על המסעדה שלהם ולצערי עדיין לא התאפשר לי לבקר בה.

למעלה