עבודה- מה עושים?

ש1234

New member
איפה ראית שאני רוצה לבכות על גורלי? מי אמר

שאיני מחפש לעשות שינוי? בימים הקרובים אני מתכוון לעשות שינוי, אך האמירה שלך אינה במקומה. אינך מכיר אותי- על סמך התכתבויות של מספר ימים רק ניתן לדעתי לראות עד כמה אני נחוש לחפש את הפתרון. נשבר לך האינטראקציה איתי שמטרתה "לכוון אותי למקום שאתה רוצה שאפעל בו"? מותר לך. אבל לדעתי לתגובתך לא רלוונטית להתכתבותנו ולא מקדמת בעיני, בטח לא אותי.

יודה ב

New member
ל- ש1234 היקר

אני מודה שאני לא מכיר אותך, יחד אם זאת מההתכתבות אתך, אני ואחרים, ניסינו להפנות את תשומת הלב שלך לעבר המטרה שאליה תרצה לכוון. לי לא נשבר מהאינטרקציה אתך, להפך ברגע שתתחבר למטרה שלך ותעזוב את כל ההסברים והצידוקים למקום בו אתה נמצא כרגע, אשמח להנחות אותך בדרך.

ש1234

New member
המטרה נכון להיום זו עבודה כשכיר במקצוע שלי,

שיש לי ממנו המון התנסויות שליליות, ועדיין אני חושב שכנראה אין לי ברירה אחרת (ואני מקווה שאיני משול לארדם שמטיח כל הזמן את ראשו בקיר).

יודה ב

New member
ש1234

המטרה שלך היא לעבוד כשכיר במקצוע שלך, שיש לך ממנו המון התנסויות שליליות? מכיוון שהתוצאה שתקבל צפויה מראש, כנראה שיש לך לך כוונה סמויה מאחורי הפעולה הזו. כשאני אומר סמויה, אני מתכוון שזה רווח כלשהו שאתה מחפש בהקשר מסוים ויכול להיות שאינך מודע לו. מה יכול להיות הרווח שלך מכך שאתה מחפש כל הזמן להיכשל?

ש1234

New member
אני חושב שהמטרה זה סוף סוף להצליח איפה

שכל הזמן נכשלתי עד כה, וכך אף פעם יותר לא אכשל. זה לא נשמע הגיוני? נראה לי שאתה חושב שאני רוצה להמשיך להכשל. זה ממש לא המצב. אני עו"ד וחושב שלא ייתכן שכל הזמן אני נכשל במקצוע. חייב להיות בסוף שאצליח בו- או שלדעתך זה בבחינת להמשיך להטיח ראשי בקיר?

יודה ב

New member
הי

אני דיברתי על כוונה סמויה. אנחנו מונעים גם מכוונות שאנחנו לא מודעים להם. לפעמים יש לנו ערכים ואמונות שמתנגשים. לדוגמה : אם אני מאמין שאני רוצה להיות אדם מצליח כי יביא לי אושר והנאה ואני חושב שאדם מצליח הוא מי שמצליח בכל מקום. וגם מאמין שהצלחה והנאה לא הולכים ביחד. אזי יכול להיות שאני נמצא בקונפליקט גדול שיגרום לי לבחירות לא נכונות ויכשיל אותי. יש אפשרות נוספת למה שאתה מציע לחזור ולנסות לעשות משהו שאינך אוהב? אני רוצה לצטט לך את אינשטיין: אי שפיות זה, לעשות את אותו דבר ולצפות לקבל תוצאות אחרות. מה תעשה שונה כדי לקבל תוצאות אחרות? אני רוצה גם לומר לך שזה שאתה נכשל במקום שאינך אוהב, לא עושה אותך כישלון. זה רק אומר שלא בחרת נכון ויש לך אפשרות לעשות בחירה שונה.

ש1234

New member
אני חושב שמה שקרה בעבר זה שהייתי כל כך מלא

חרדה שאכשל, שפוט הייתי משותק ולא הייתי מסוגל לעשות שום עבודה, לא משפטית ולא אחרת. כיום אני חושב שעבדתי על עצמי ואני כיום אדם שמסוגל לעשות. לכן אני מאמין שכיום אני מסוגל להצליח במקום שבעבר לא הצלחתי. אני חושב שאותן בחירות היו כיום מביאות לתוצאות שונות לאור העבודה העצמית האנטנסיבית שלי על עצמי לכל אורך השנים. כלומר- אני מעוניין לעשות את מה שאיינשטיין דיבר עליו כעל אי שפיות, כשאני מאמין שמי שהשתנה בדרך זה אני. נשמע הגיוני?

יודה ב

New member
בוקר טוב

כל מה שאתה מאמין בו הוא הגיוני. אם אתה מאמין שאי ההצלחה שלך נבע מחרדה שאתה נקי ממנה, אזי הפעם תעשה את זה באופן בגישה שונה ולכן אתה שפוי על פי הגדרתו של אינשטיין.

ש1234

New member
אבל עדיין קיימת בעיה, והיא-

כיום לא שווה להיות עו"ד. גם לו הייתי עו"ד שבטוח בעמצו שהוא מאוד מוכשר מבחינה מקצועית, עדיין כיום יש המון עו"ד שלא מוצאים את עצמם. לכן איני בטוח אם הכיוון הנכון הוא דווקא עו"ד. ולגבי החרדות- זה לא שאין לי כיום חרדות, רק שאני חושב שכיום יש לי יותר כלים לטפל בהן.

ש1234

New member
מטרתי- לדעת מהו הצעד הבא, הנכון והמתאים לי.

אני רוצה שהצעד הבא לא יוביל אותי ודאית לכשלון, אלא יהיה לעבר התקדמות והצלחה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה מתאים

איש יקר, נשמע שהעיסוקים שבחרת לעצמך עד עכשיו לא מתאימים לך. במקום לעסוק בשאלה מה לא מתאים, בוא נבדוק את השאלה מה יכול להתאים. אם היית יכול לקבל מחר את עבודת החלומות שלך, כאשר גמד המשאלות מספק לך את כל הכישורים והתעודות הדרושים לכך - איזו עבודה זו הייתה? אם אם אתה לא יודע להצביע על העבודה המדוייקת, בוא ננסה לבדוק מה האיכויות שלה: עם אנשים/עבודה עצמאית? במשרד/בחוץ? שכיר/עצמאי? תחום עיסוק? (פיננסי/ניהולי/בעלי חיים/עמותות............) אילו רק שאלות מנחות - נסה לבדוק מה האיכויות שאתה יכול להגדיר ביחס לעבודה.

ש1234

New member
תשובות

איכויות העבודה צריכות להיות כך: עבוגה עם אנשים במשרד ואפשרי גם בפגישות מחוץ לו? שכיר כיום כי אני לא מסוגל להיות עצמאי (אך מצד אחד מאוד קשה לי שאומרים לי לעשות (במיוח כשמדובר בדברים שאני מרגיש שיש כוח פנימי שמתנגד לכך שאעשה אותם!. תחום עיסוק יכול להיות פיננסי/ ניהולי (למרות שאין לי ניון) ויכול להיות גם בעמותות.... אני אדם עם המון רעיונות, מאוד יצירתי, מתנסח ברהיטות בכתב ובעל פה, קולט דברים מהר, שונא להיות לבד וללמוד בלי אנשים, אוהב מאוד אנשים וזקוק לקרבתם.

ענבל כהן חמו

מנהל
עוד

אני מזמינה אותך להיות יותר יצירתי בתשובות שלך. השאלות ששאלתי הן שאלות פתוחות - לא צריך לבחור מבין האפשרויות אלא להביא לסיעור מוחות. יש משהו קצת פסיבי בתשובה שלך - נראה כאילו אתה מחכה שמישהו יגיד לך מה התשובה. כדי להתקדם אנו זקוקים לראש הפתוח והיצירתי שלך. אילו עיסוקים נראים לך מעניינים? אם אילו אנשים היית מתחלף בג'וב?

ש1234

New member
הייתי שמח להיות מנכ"ל חברה שעובדת עם מדינות

בחו"ל, שיש לי הרבה עובדים שמגדילים רווחיות החברה, שאני נפגש עם נציגי המדינות השונות, סוגר איתם חוזים ומביא להתקדמות החברה.

ענבל כהן חמו

מנהל
גם אני...

מה מאפיין עבורך את התפקיד הזה? מה אתה אוהב בו חוץ מסמלי הסטאטוס? אילו עוד תפקידים נראים לך מלהיבים? מה מאפיין אותם?

ש1234

New member
בתפקיד כזה הייתי מרגיש שכבר הגעתי למשהו, או

שלפחות אני בדרך הנכונה. הייתי אוהב בו את היכולת להניע אנשים והלגיע לתוצאות, את הפגישות עם אנשים ברמה, את העובדה שאני מרוויח כמו שצריך, שאני מוערך, ושאני מתקדם בחיים- נפשית, רוחנית, ופיזית. תפקידים של להניע אנשים אחרים מלהיבים אותי. תפקידים של קידום יזמויות והבאה לכך שתהליכים יוצאים אל הפועל ואני מרוויח כשלמעשה מרוצים מהשרות שנתתי.

נעמי67

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב

קראתי חלק משאלותיך וגם את התשובות שקיבלת מהמאמנים המצויינים של הפורום והשאלה הבסיסית ביותר שאני מבקשת להפנות אליך היא: מה הצעד הראשון שאתה הולך ו/או מוכן לעשות באופן המיידי לקראת שינוי המציאות העכשוית? יום מבורך,

ש1234

New member
לחפש איפה אני יכול לעבוד כמה שיותר מהר כדי

להכנס למעגל העבודה ולהיות עסוק ומרגיש שאני מקדם מהלכים לקראת רכישת ניסיון והצלחה עתידית שתבנה מהצלחותי הקטנות

למעלה