עבודה- מה עושים?

ש1234

New member
לדעתי לא חייבת להיות הדרך שלי אבל אני רוצה

להשיג את מטרותי.

bridges

New member
ואם למען מטרותיך תצטרך לוותר קצת על החופש...

כפי שאתה רואה אותו כחופש? ואם באמת נכנסנו לשאלה של מטרות: מהן המטרות שלך? היכן היית רוצה להיות בעוד שלוש שנים? חמש שנים? עשר שנים? רונן

ש1234

New member
בעבודה שיהיה לי נעים לעבוד בה וארוויח בה כמו

שצריך. אני מוכן למען זה לוותר קצת על החופש שלי.

מעריך את הכנות שלך

אפשר לקרוא את הכאב והתסכול מתוך הכתוב שלך. מעריך את הכנות שלך. יש לי שאלה אליך, מה אתה מעדיף, ללכת לעבודה כדי להתפרנס או לעסוק בהגשמה ומימוש ולהתפרנס מזה? מרבית האנשים שואלים: מה עלי לעשות? כאשר זו כלל אינה השאלה הרלוונטית. הרבה מאוד אנשים למדו איתך משפטים, קיבלו בדיוק את אותם הכלים. לכאורה, היית אמור להצליח כמוהם? אז מה קרה? השאלה היא לא מה על האדם לעשות, אלא מי האדם העושה? האם הוא בוטח, מאמין, מוביל, אוהב או שמא מתוסכל, מריר, כעוס? ראה, השקעת המון שנים והמון כסף בלימודי משפטים, כדי לרכוש ידע ומה יצא לך מזה? תסכול, כאב. אני מזמין אותך ללמוד ולהשקיע במשאב הכי חשוב שלך, אתה עצמך. אני מזמין אותך ללמוד איך להשתנות. זה הרבה יותר זול מלימודי משפטים, דורש מעט זמן יחסית, אבל משתלם ברמות שלא דמיינת כלל. קום ולך ללמוד. בהצלחה לך. מאמין בך. אתה יכול!

ש1234

New member
מה אני מעדיף?

לעסוק בהגשמה ומימוש ולהתפרנס מזה. במהלך עבודתי אכן צפים ועולים בי רגשות של תסכול, מרירות וכעס. אני כבר שנים לומד ומשקיע בי עצמי ולומד להשתנות. זה בדיוק העניין, שאני מודע לשינויים אך בפועל כנראה אני שוכח להראות כלפי חוץ את השינוי. כך למשל בראיון עבודתי מאתמול לדעתי הקרנתי כבדות שתביא כרגיל לכך שלא ירצו לעבוד איתי!!!

ללמוד מהעבר וללכת לעתיד

האם שאלת את עצמך מדוע פוטרת מעבודות אלו? חשוב לבדוק באומץ ובכנות את הסיבות לכך, ומהן תוכל ללמוד מה אתה צריך לשנות - בסוג העבודה, במקצוע, בהתנהגות שלך. מצטרפת להמלצה לעשות זאת בעזרת איש מקצוע - אדם ניטרלי ומקצועי ידע לשאול את השאלות, ידע לשים לב לתשובות ולהביא אותך לתובנות שיובילו אותך לדרך שיותר מתאימה לך. בעזרת N.L.P. תוכל גם לחזק בטחון עצמי, לשנות הרגלים שאולי מפריעים וכו'. לכן ההמלצה לשלב אימון עם N.L.P., היא המלצה טובה. שיהיה לך בהצלחה.

ש1234

New member
ועוד איך שאלתי.

אני מביא לדעתי לעבודה שלי הרבה פעמים לחץ וחוסר סבלנות אטומי שגורם לכל מי במחיצתי להרגיש שלא נעים לו לשהות במחיצתי ולרצות להתרחק ממני בהקדם. אני מתקשה לעשות לעיתים דברים מסויימים בעבודה (כמו לשמל לשבת על התחת ולערוך מסמך משפטי) ואז אני מתמלא לחץ וחרדה וקשה שלא לקלוט את זה עלי. בנוסף- קשה לי לעשות מה שאומרים לי. יש דברים שאומרים לי הממונים עלי שעלי לעשותם, אך אני מרגיש מבפנים שאני ממש לא מסוגל לעשותם ולכן לא עושה לעיתים את מה שאומרים לי, וכתוצאה מכך מועף (זה מה שקרה במקום עבודתי האחרון). אני יכול להביא את עצמי כאדם אנרגטי שכייף להיות במחיצתו וזה מה שיעשה לדעתי את ההבדל.

האם אתה עם קשיי קשב וריכוז?

אם כן - אתה צריך לטפל בכך וללמוד כיצד להתמודד עם עם הקשיים במקום העבודה.

ש1234

New member
אכן אני היפראקטיבי. קשה לי לשבת על התחת לאורך

זמן וקשה לי לתמיד במקום עבודה. אני מנסה ללמוד איך להתמיד בעבודה אך עדיין לא מצליח.

כמו שכתבתי - אפשר לטפל

יש אימון שמותאם לאנשים עם קשיי קשב וריכוז והיפראקטיביות. בנוסף - כדאי לבדוק את האפשרות לקחת ריטלין כאשר צריך.

ש1234

New member
אימון שמותאם להיפרים- למה כוונתך?

בנוסף, מה שחשוב לדעתי- שאקרין לסביבה נעימות ושכדאי להיות בקרבתי.

אימון לאנשים עם ADHD

לומדים להתארגן עם הזמן, לומדים להשתלט על מה שמקפיץ, רוכשים הרגלים חיוביים ועוד. שאלתי לגבי ריטלין, האם ניסית פעם? כאשר אתה בהשפעת הכדור - אתה יותר רגוע ויש לך יותר סבלנות לאנשים.

ש1234

New member
ניסיתי ריטלין והוא אכן עזר לי. כיום אבל איני

יכול ליטול אותו, כי הוא מתנגד עם הכדורים האחרים שאני נוטל. אני יכול לקחת פרוב'יגיל שזה מה שהפסיכיאטר שלי המליץ- שמעת על זה?

ש1234

New member
אז זהו שדברתי עם הפסיכיאטר שלי על נושא

העבודה לא פעם ולא פעמיים. הוא ושב שאני מאוד מוכשר ולא מספיק ברור לו למה איני מצליח בעבודה. בכל מקרה מבחינת הכדורים הפסיכיאטריים אני מספיק מאוזן כדי למצוא עבודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לצערנו, לא כל פסיכאטר מבין בADHD

אם הרופא שאתה עובד איתו לא מבין מהן בעיות קשב וריכוז הוא לא יוכל לתת לך את הפתרון המתאים. שווה לשקול לקבל דיעה שניה מרופא אחר. יתכן שהתרופות שאתה מקבל מאזנות דברים מסויימים, אך לא נותנות מענה לבעיות הקשב והריכוז. אנשים עם ADHD הם בדרך כלל מוכשרים מאוד, אך בעיות הריכוז וההתארגנות מקשות על מאמציהם להתקדם ולהצליח. אם ריטלין עזר לך, בקש ממנו תרופה שתלך עם התרופות האחרות שאתה מקבל. יש תרופות מלבד ריטלין שידועות כמועילות, למשל סטרטרה. אז תוכל להוציא את הכשרונות שלך לאור ביתר קלות.

ש1234

New member
במקרה שלי הפסיכאטר מבין מה זה adhd. אני אמור

להתחיל לקחת כדור דומה לריטלין שלא מתנגש עם התרופות האחרות שאני נוטל.

יודה ב

New member
ש 1234

שלום לך איש יקר, קודם כל נראה שאתה אדם די מוצלח: למדת משפטים, עשית סטאז', עשית מבחנים וכו'. יחד עם זה צברת מספר כישלונות. אבל הם בעיקר נבעו בעיקר מחוסר החיבור שלך למקצוע. אתה יודע, גם איינשטיין (שהוא מבריק לכל הדעות) נכשל בלימודיו מכיוון שהוא לא הסתגל למערכת החינוך. המסקנה שלכל אחד יש מקומות שבהם הוא יכול להיות מוצלח ומקומות אחרים בהם הוא עלול להיכשל. אז מה היה לנו עד עכשיו: מצד אחד הצלחות ביכולת ללמוד. מצד שני יכולת די מוגבלת בבחירות :). אז מה דעתך להיעזר בגורם חיצוני שיעזור לך לבחור? אימון יכול להתאים לך בברור המקומות שבהם אתה באמת חזק, וגם יש בך תשוקה. שם תוכל להיות גם תותח וגם שמח.

ש1234

New member
לא מדוייק שהיו לי הצלחות ביכולת ללמוד.

מאוד סבלתי כשלמדתי, הרבה העתקתי, והתנהלו הלימודים שלי נחווית על ידי ככשלון וממש לא כהצלחה. אהל אני כבר אחרי לימודים. הבעייה שגם העבודות נחוות אצלי ככשלונות צורבים. ניסיתי הרבה עבודות ואיני יכול לאמר שהייתה לי הצלחה אחת. באף אחד מהמקומות לא רצו שאשאר במקום העבודה אלא רק רצו להפטר ממני.

יודה ב

New member
שלום לך,

ההצלחה שלך נמדדת במבחן התוצאה. הדרך לשם הייתה קשה מכיוון שלא אהבתה את מה שאתה עושה, תאר לך מה יכולה הייתה להיות ההצלחה שלך אם היית בוחר בעיסוק שאתה אוהב. הבחירה שלך לקבל את התוצאות שלך ככישלון או כאיתות לכך שהבחירות שלך לא מוצלחות, היא סוג של הרגל. מה שאתה קורא כישלון, הוא סוג של איתות לכך שעד היום לא בחרת נכון ויש אפשרויות אחרות עבורך, מקומות שבהם הכישורים והעדפות שלך יבואו לידי ביטוי. אני מזמין אותך להסתכל על האפשרויות המלהיבות שמחכות לך כשתדע איך לבחור את מה שמיועד לך!

למעלה