עבודה- מה עושים?

ש1234

New member
מה שאני יודע זה שכשעבדתי למשל בעריכת דין,

היה לי מאוד קשה לי לשבת על התחת ולעשות את העבודה. אני אוהב ללמוד מאנשים אך לא אוהב ללמוד דרך קריאת מאמרים וכוק... אין לי סבלנות לכך. לדבי תיווך- אין לי כוח סתם לרוץ כל הזמן ולראות או להראות דירות. אין לי את "הדרייב" לעשות זאת. אני אוהב מאמבק מוחות, אני אוהב את הקשר עם האנשים. אני לא אוהב שאני צריך לקרוא מאמרים או לשבת על התחת עם עצמי בלי שיהיהו אנשים בסביבתי שאוכל לשתף איתם פעולה. אכן יש אפשרויות מלהיבות כשאדע לבחור את מה שמתאים לי. יהיה לי רוגע ושקט נפשי ותחושת יציבות ולא ארגיש כל הזמן תנודות במצב הרוח שנגרמות בשל תחושות הבחירות הלא טובות שלי בנושא העבודה.

יודה ב

New member
ש1234

כלמה שאתה אומר מוכיח אתמה שאנחנו יודעים כבר, שעד עכשיו היו לך בחירות לא מתאימות. איך אתה הולך לעשות את הבחירות שלך מעכשיו? מה אתה הולך לעשות אחרת?

יודה ב

New member
ש134

נשמע נהדר. מתי ואיפה זה יבוא לידי ביטוי קונקרטי? וכשזה יבוא לידי ביטוי, איך תרגיש? מה תחווה? מה תשמע? מה תראה?

ש1234

New member
מחר בפגישה שיש לי זה אמור לבוא לידי ביטוי.

נשאלת השאלה אם זה יהיה מספק כי ייתכן שהמקום אליו אני הולך לראיון מחר פשוט לא מתאים לי. נחיה ונראה!

יודה ב

New member
ש1234

אם אתה יודע שזה לא מתאים לך, למה אתה הולך? ומה אתה באמת רוצה להשיג מכזו פגישה?

ש1234

New member
זה לא בטוח לא מתאים לי. זה עשוי להתאים לי.

אני רוצה למצוא מקום שאוכל להתמיד בו ושתהיה לי בו חווית הצלחה. אני חושב שההצלחה שלי תלויה בגישה שלי במקום העבודה. אם אקרין שאני סבבה, יאהבו אותי ואצליח.

יודה ב

New member
ש1234

אם כך, מה המטרה שאתה הולך איתה לפגישה מחר. הגדר אותה במדויק כדי שתוכל להשיגה. הגדר מטרה חיובית ומדידה לפגישה והנעל עליה. וזכור כישלון והצלחה הם פרושים שאנחנו נותנים למציאות. בפועל יש רק תוצאות. חלקן תואמות את המטרות שלנו וחלקן לא. למידה היא תהליך שבו בודקים מה עבד ומה לא ומשפרים. בהצלחה!!!

ש1234

New member
אני הולך מחר לפגישה עם 3 מטרות:

1. להיות סבבי, זרם ולא מקשה. 2. להתנגד לשלם עבור קורס מסויים לפני שאתחיל לעבוד ועדיין לגרום לכך שיקבלו אותי. 3. לבדוק האם מקום העבודה שאני הולך אליו עשוי להתאים לי או שכדאי לוותר.

ש1234

New member
התוצאות שהגשתי עד כה בעבודה במהלך חיי

אינן משביעות רצון מבחינתי. אכן אני משתפר כל הזמן, אבל בסופו של דבר כעת איני עובד ואיני מצליח לנגיע לתוצאות המיוחלות מבחינתי: שהן לחזיק מעמד במקום עבודה, להתמיד בו להתפר כל הזמן בתוכו ולהגיע לתוצאות המיוחלות כשאני בו.

יודה ב

New member
ש1234

קודם כל בהצלחה מחר. בדוק מה לא עבד לך עד היום. להחזיק מעמד במקום העבודה, ולהתפרנס הן תוצאות רצויות. אבל הן אינן מטרות ראויות לחיים. מטרות לחיים הן למצוא קריירה מלהיבה שבה אני במיטבי ומתפרנס בכבוד. שם גם אני בטוח שלהחזיק מעמד זו תוצאה טרווילית ולא משהו שצריך להתאמץ בעבורו.

ש1234

New member
אני משתדל להנמיך ציפיות כי לוקח זמן עד

שמוצאים את מקום התעסוקה המלהיב. בהתחלה צריך לדעתי להיות מוכנים להתפשר ובמשך הזמן עם הניסיון והבטחון העצמי מתכווננים עד שמוצאים את מה שבאמת מלהיב.

יודה ב

New member
ש1234

מאוד מעניין מה שאתה אומר, צריך להתפשר עד שמוצאים מקום מלהיב, צוברים הצלחות וביטחון עד שמוצאים מקום מלהיב. בא נראה מה קרה אצלך: באת למקום לא מלהיב, לא התחברת וצברת אכזבות, שלדברך גמרו לך את הביטחון. מה שקרה לך הפוך לחלוטין למה שהיית רוצה שיקרה. מה היה קורה אם מראש היית מחליט ללכת למקום המלהיב אותך באמת, בלי להתפשר? שים לב למה שאני אומר: הבעיה שלך היא לא בך! היא תוצאה של השגיאות שלך בבחירת הדרך, באיסטרטגיה שלך. שנה את מה שלא עובד עבורך ותזכה בקריירה מבטיחה ומהנה!

יודה ב

New member
ש1234

מאוד מעניין מה שאתה אומר, צריך להתפשר עד שמוצאים מקום מלהיב, צוברים הצלחות וביטחון עד שמוצאים מקום מלהיב. בא נראה מה קרה אצלך: באת למקום לא מלהיב, לא התחברת וצברת אכזבות, שלדברך גמרו לך את הביטחון. מה שקרה לך הפוך לחלוטין למה שהיית רוצה שיקרה. מה היה קורה אם מראש היית מחליט ללכת למקום המלהיב אותך באמת, בלי להתפשר? שים לב למה שאני אומר: הבעיה שלך היא לא בך! היא תוצאה של השגיאות שלך בבחירת הדרך, באיסטרטגיה שלך. שנה את מה שלא עובד עבורך ותזכה בקריירה מבטיחה ומהנה!

ש1234

New member
אם הייתי הולך למקום מלהיב, הייתי פורח ומאושר.

אבל כיום לא אצליח להתקבל למקום מליהב, כי אין לי ניסיון וביטחון מספק לכך. מקום מלהיב לא ייקח אותי כיום לדעתי.

יודה ב

New member
שלום לך ש1234

מה קרה עם ראיון העבודה שהלכת אליו? האמירה שלך, שמקום מלהיב לא ייקח אותך, נשמעת לי מוכרת ממתאמנים רבים. רוב האנשים שנמצאים במצבי תסכול ואובדן אמונה עצמית חושבים כך. אתה יכול להיות הכי טוב במקום שבו תאהב ותתלהב וזה לכשעצמו צריך להנחות אותך לחפש את המקום. יכול להיות שבתהליך אימון תוכל ללמוד איך לעשות את זה נכון.

ש1234

New member
בראיון העבודה האחרון אמרתי דברים שגרמו למי

שמראיין אותי לגרום לא לרצות לקחת אותי. אני אומר דברים בראיון שמפריעים למי שאמור להעסיק אותי לקחת אותי.

יודה ב

New member
ש1234

זה ממש לא מפתיע. אם היית הולך לראיון עבודה במקום שבו אתה רוצה להיות, אני בטוח שהיית אומר דברים שגורמים למראיין לרצות אותך.

ש1234

New member
הגיוני, אבל אני כיום לא יודע איפה יהיה לי

ראיון כזה. צריך להבין שאני כבר 10 שנים לא מצליח להתמיד בשום מקום עבודה. קשה לגשר על חוסר הניסיון התעסוקתי שלי, למה שיקחו אותי לעבודה לפי מה שעשיתי בעשור האחרון? בנוסף- הייתי בעשור האחרון באלפי מקומות עבודה- ואני לצערי לא חושב שאני מסכים. פשוט אין לי כוח לחפש מקום עבודה, להתראיין (לעיתים מס. ראיונות) להתאכזב כל פעם מחדש. אני חייב לעבוד ויהי מה. מתוך מעגל העבודה אני כבר אתקדם למשהו טוב יותר. בלי לעבוד זה בעיני קטסטרופה כי אני חייב להיות עסוק ביום יום וקשה לי מאוד להעסיק את עצמי ואני גם מאמין שעבודה זו התרופה הכי טובה עבורי.

יודה ב

New member
ש1234

אני עוקב אחרי ההתכתבויות שלך מספר ימים איתי ועם אחרים. תאכלס, נראה שאתה יודע טוב מאוד מה לא עובד לך, ולמרות זאת אתה מתבצר בעמדתך ומתעקש לחזור עלמה שעשית בעבר והביא אותך למקום בו אתה נמצא כרגע. איינשטיין אמר : אי אפשר לפתור בעיה עם אותה חשיבה שהביאה ליצירתה. אז מה אתה בעצם רוצה? אתה מקבל את התוצאה של התסריט אותו כתבת בעצמך. אם אתה רוצה שינוי ואתה לא יודע מאיפה להתחיל, קח לך מאמן שינחה אותך בדרך. אם אתה רק רוצה לבכות את מר גורלך, תמשיך בדרכך זו.

למעלה