עבודה- מה עושים?

ש1234

New member
עבודה- מה עושים?

יש לי טראומה מעבודה עריכת דין מזה עשור. מה שקרה זה שפעמיים נחלתי כשלון בעבודתי כעו"ד ופוטרתי. מאז לא הצלחתי לחזיק סאף עבודה לאורך זמן. לאחרונה התחלתי "לעבוד" בתיווך. הכוונה- להוציא דלק על חשבוני, לבזבז את זמני, ואחרי 5 שבועות עדיין לא סגרתי אף עסקה והועפתי. עוד פעם נחלתי כישלון צורב. לא שתיווך זו עבודת חיי, אך בכל מקרה לא הכי נעים להיות מפוטר מאף עבודה. חשבתי לשוב ולהתעסק בתיווך, ומשם בעתיד לבחון את האפשרות לשוב ולעסוק בעריכת דין. ניסיתי להפגש עם מתווך אתמול ולבוק אפשרות לעבוד אצלו, אבל אני חושש שהוא לא מעוניין. ובכל מקרה, גם אני לא בדיוק בנוי לעבוד כמתווך, אך גם לא כעו"ד. לגבי תיווך- אין לי כוח לרוץ ולהראות דירות, ולגבי עריכת דין- אני חושש שכל העבודה המשפטית תיפול עלי כשאני מרגיש שאין לי מספיק נסיון מקצועי. אני מרגיש כאילו שום תפקיד לא מתאים לי- האם זה הגיוני? הרי כשאין ברירה כל אדם יכול לעבוד בתפקידים הכי מעפנים... ואין לי ברירה, כי אני חייב לצאת מהבית ולעבוד ולהיות עסוק. אני מרגיש חרא מהמצב הזה שאין לי שום דבר ביד, נמאס לי לחפש כל הזמן עבודה מבלי שתהיינה תוצאות!!! פשוט נמאס לי המצב הזה

ronistar

New member
שקלת אולי את האפשרות

להשתמש בתעודות שברשותך ולהתקבל לחברה בתור יועץ, מנהל אדמינסרטיבי או כל תפקיד אחר שדורש אמנם השכלה אדקמאית אך לא בהכרח עיסוק בו., אני יודעת שהרבה בוגרי משפטים משתלבים יפה בחברות לוא דווקא בתחום משפטים אלא גם בתפקידים אחרים. אולי כדאי לנסות את הכיוון הזה

ש1234

New member
בהחלט שקלתי זאת אך לא הצלחתי להתברג בחברה

בתור יועץ, תפקיד שבהחלט לדעתי היה מתאים לי!

bridges

New member
לפני כל העצות...

שאין בהם שום תועלת משום שמה שסביר, במצבך הנוכחי, שיקרה בעתיד זה שכל משרה שתיקח תגמר ללא תוצאות חיוביות מבחינתך. העניין כאן הוא לא במה שאתה עושה או לא עושה, הוא גם לא בידע או בנסיון שלך וגם לא באינטלגנציה שלך. העניין הוא במה שאתה מביא למקום העבודה שלך. במי שאתה שם. אני חושב שמאוד יועיל לך עבודה באימון בשילוב דמיון מודרך, NLP ו/או ThetaHealing, אבל אנחנו יכולים לעשות תחילת עבודה גם כאן על מנת שתקבל תחושה לגבי העבודה שאתה רוצה לעשות בנושא. השאלה הראשונה שמעניינת אותי: מה הוא החלום הרטוב שלך בתחום העיסוק? במה היית באמת רוצה לעסוק ואיך? עכשיו, אני אחזור על מה שאתה אומר בצורה מתומצתת:
מצאת שלוש עבודות (זה גם עשייה לא פשוטה בימינו) שתיים בעריכת דין ואחת בתיוון.
התוצאות של העבודה בשלושת העבודות הן שפוטרת לאחר זמן קצר.
אתה חווה: חוסר אנרגיה, אולי תחושת כשלון, השאלה שלי היא: מה אתה יכול להביא לשם שיעשה הבדל? הרמז לתשובה נמצא במה שאתה חווה: אם לא היית חווה חוסר אנרגיה, תחושת כשלון וכו' מה כן היית חווה? מי היית? רונן

ש1234

New member
התנסיתי בכעשר- עשרים עבודות, ובכולן אני מרגיש

שנחלתי כשלונות. אני מביא לעבודה שלי לחץ וחוסר סבלנות אטומי שגורם לכל מי במחיצתי להרגיש שלא נעים לו לשהות במחיצתי ולרצות להתרחק ממני בהקדם. קשה לי לעשות מה שאומרים לי. יש דברים שאומרים לי הממונים עלי שעלי לעשותם, אך אני מרגיש מבפנים אך אני ממש לא מסוגל לעשותם ולכן לא עושה לעיתים את מה שאומרים לי לעשות וכתוצאה מכך מועף (זה מה שקרה במקום עבודתי האחרון). אני יכול להביא את עצמי כאדם אנרגטי שכייף להיות במחיצתו וזה מה שיעשה לדעתי את ההבדל.

bridges

New member
אוקי...

עכשיו השאלה היא איך אתה עושה זאת? איך אתה יכול להיות אדם אנרגטי שכיף להיות במחיצתו בעבודה? האם ישנם מקומות בחיים שלך שבהם אתה אנרגטי וכיף להיות במחיצתך? מהם? מה ההבדל ביניהם לבין להיות בעבודה? רונן

ש1234

New member
במקום עבודה קשה לי מאוד שיגידו לי מה לעשות

כשכל הפנוכו שלי מתנגד לעשות את מה שהאומרים לי, כי אני לא מאמין שכך אשיג את המטרה או כי אני מתקשה לפעול בדרך שאומרים לי ואני מספיק יצירתי כדי למצוא דרכים חלופיות שיאפשרו השגת תוצאות אך צריך שהבוסים שלי יהיו מספיק פתוחים לזרום איתי ולא להתנגד לתת לי חופש פעולה.

bridges

New member
מה שאתה אומר זה...

שעבורך, להיות חופשי זה לעשות את הדברים כפי שאתה רוצה לעשותם ולא כפי שאחרים רוצים לעשותם (ובמיוחד אם אותם אחרים הם הבוסים שלך). אני רוצה לכתוב את האמירה שלך קצת אחרת: "אם אני עושה דברים כפי שאחרים אומרים לי אז אני מאבד את החופש שלי". ממה שקראתי עד עכשיו נראה לי שזאת האמירה שגורמת לך להיות חסר אנרגיות ולהרגיש כשלון. האמירה הזאת, יכול להיות שהיא אמונת יסוד שמעכבת אותך. יש לי מספר שאלות על זה:
אתה מאוד רוצה שהבוסים שלך יהיו מספיק פתוחים לזרום איתך. האם אתה מספיק פתוח לזרום איתם?
האם אתה מוכן לשים סימן שאלה על האמונה הזאת? האם אתה מוכן להיות פתוח לכך שהאמירה הזאת איננה "האמת"? האם תהיה מוכן לשנות אותה במידה שתגלה שזאת אמירה שמעכבת אותך בחיים? רונן

bridges

New member
נ.ב.

שים לב שעצם האמירה הזאת כבר פוגמת בחופש האמיתי שלך. משום שחופש אמיתי הוא החופש לעשות דברים כפי שאומרים לך כשזה מתאים וגם להתעקש על לעשות דברים אחרת כשזה באמת חשוב. כרגע, אין לך את האפשרות הראאשונה. האמונה הזאת מחייבת אותך תמיד לנסות למצוא דרכים שונות ממה שאומרים לך. זה לא חופש, זה שעבוד. יש רומן שמעלה בדיוק את השאלה הזאת של החופש: העבד של יצחק בשביס זינגר. אם תקרא את הספר הזה תראה שמושג החופש הוא מושג מאוד מאוד חמקמק ולא תמיד מה שנראה חופש הוא באמת חופש ולא תמיד מה שנראה עבדות הוא באמת עבדות. רונן

ש1234

New member
אני מסכים עם דבריך. אכן במקום עבודתי האחרון

ניסיתי לעשות מה שאומרים לי אך לא הצלחתי בכך לאורך זמן. עלי להמשיך לאמן את השריר של לעשות מה שאומרים לי בלי סייגים ובלי להתווכח!

ש1234

New member
ברור לי שהאמונה הזאת מעכבת אותי וברצוני

להשתנות כדי להצליח להתמיד בעבודה.

bridges

New member
דרכים לשנות אמונות בסיס

לי זה ממש כיף לעבוד עם אדם שמוכן להיות אותנטי עם עצמו ומוכן לשנות את ראיית העולם שלו על המציאות. אני במקביל קורא את העבודה שלך עם המאמנים האחרים ואיך אתה פתוח ומוכן לעבוד בכמה נקודות מבט על אותו האתגר שבפניו אתה עומד. אתה מדבר כאן הרבה על עשייה ואני מדבר על הוויה. יכול להיות מאוד שאם תמשיך, שוב פעם ושוב פעם, להיות "ממושמע" בסוף אכן בסופו של דבר זה יעבוד ותמצא עבודה שתתמיד בה. אבל כל עוד אותה אמונה קיימת שם המחיר יהיה מאוד גבוה: איבוד החופש שלך. אני לא חושב שיש כאן צורך לשנות אותך, אני כן חושב שאתה רוצה לשנות את האמונה הזאת שלך שמגבילה אותך. זה לא אותו הדבר: האמונות שלך הן אינן קשורות למי שאתה. זה מאוד חשוב לי שתבין את זה. אנחנו הרבה פעמים מתבלבלים בין האמונות שיש לנו לבין מי שאנחנו. טוב, די עם ההרצאה: בוא נראה איך אנחנו משנים את האמונה הזאת: אני מזמין אותך לנסות ולמצוא דימוי שייצג את האמונה שלך ש"לעשות מה שאנשים אחרים אומרים לי זה אומר שאני מאבד את החופש שלי". תחשוב על דימוי שיתאר את איבוד החופש שאתה חווה כאשר אתה נמצא בעבודה מסודרת. כמו מי או מה אתה? כמו מי או מה העבודה שלך/הבוסים שלך? רונן

ש1234

New member
אני כציפור דרור בכלוב של חרא (זה אפילו לא

כלוב של זהב). העבודה/ הבוסים שלי זה הרבה פעמים אנשים שלא יודעים מהחיים שלהם (חצי צרה), אך הבעייה האמיתית שהם לא אמינים ולא רגישים אלי ולרצונותי. הבוסים שלי חונקים אותי ואת היצירתיות הטבועה בי ורוצים שאעשה דברים רק בדרך שלהם, למרות שזו לא מתאימה לי.

bridges

New member
עבודה עם הדימוי...

אני מזמין אותך לדמיין את הדימוי הזה ולפרט אותו יותר (את הדימוי עצמו, לא את הפירוש שלו). לדוגמא: מה זה אומר כלוב של חרא? האם הכלוב עשוי מחרא? האם הוא מלא בחרא? מה בכלל גודל הכלוב? מה יש מחוץ לכלוב? היכן הכלוב נמצא? נסה לדמיין את זה ממש כתמונה ממשית או כקטע וידאו. רונן

ש1234

New member
הכלוב הוא כלוב רגיל אם כי גדול, מתאים לגודל

שלי. הוא עשוי מברזלי כסף, אליהם מוצמד הרבה חרא. הכלוב מסריח, מותאם למידותי בדיוק מבלי שיהיה לי מקום לזוז או לעמוד (אני חייב לשבת בו או לשכב). מחוץ לכלוב נמצא מקום לא גדול שנראה כלפי חוץ נקי ומסודר, אך בפנים בתוך המגירות יש בלגן וקשה להגיע למצוא שם דברים לקחת מהמגירות כי הן ממוקמות בצורה מאוד לא נוחה. הכלוב נמצא בראשון לציון (איפה שאני גר כיום, באחד המשרדים המעופשים שם, במיקום אמנם כביכול אסטרטגי בראשון, אך בפועל מיקום שלא מתאים לי להיות בו).

bridges

New member
מאוד לא נעים להיות בכזה כלוב,

נכון? להיות לא מסוגל לזוז מילימיטר לנסות לסתום את העף על מנת לא להריח את הסרחון. לתרגיל הזה אני מזמין אותך לעזוב את המקום שבו אתה נמצא היום פיזית. אנחנו כרגע בעולם הדימויים. עכשיו, תחשוב על שינוי כלשהו בדימוי שיהפוך את הדימוי למהנה עבורך. תנסה לחשוב על שינוי הכי מינימלי שאתה יכול לעשות אבל שיביא לך תחושה של חופש. רונן

ש1234

New member
תראה רונן, חשוב לי להסביר את הרקע למצבי:

התחלתי אולי עשרות עבודות שונות בעשור האחרון, וכל הזמן חוויתי כשלונות ונפילות. יש לי על פניו תארים מפוצצים אך במציאות כבר 10 שנים אני לא מסוגל להחזיק שום מקום עבודה. אז מה נותר לי להאמין לגבי עבודה? מצד אחד אני חושב שלאור התארים והכישורים, היכולות והפוטנציאל, אני צריך לעבוד בעבודה מדהימה. אך המציאות טפחה על פני ונכשלתי עד כה בכל מה שעבדתי בו. בנוסף, עלייה צריכה להיות הדרגתית, לא ניתן לשאוף מעבר לפופיק, כי אז מתרסקים ובגדול. ואני למוד כשלונות ודכאונות קשים מנשוא. להחזיק אמונה שהפעם אצליח? זה לא יחזיק מים כי עשרות עבודות עשיתי ולאלפי ראיונות הלכתי ובכולם נחלתי כשלון. לצאת לדרך והעיקר לעשות- גם זה עד כה משהו שלא ממש הצליח לי, ניסיתי לעשות אך העשייה נקטעה כל פעם מחדש ולא הגעתי למיצוי של אותה עבודה שעשיתי. השינוי שעשיתי לאחרונה היה להחדיר לי לראש בעבודתי האחרונה שאני חייב להתמיד בעבודה ויהי מה. חרקתי שיניים והצלחתי להחזיק מעמד חודש עד שהועפתי. אני לא מסוגל להיות שכיר ולא מסוגל להיות עצמאי, וזה עובדתי מה שקורה בפועל. אני צריך למצוא עבודה שתגרום לי לחוש שאני לא בכלוב של חרא. אני צריך למצוא עבודה שארגיש שנעים וטוב לי. הצורך למצוא הורג אותי, כבר כל כך אין לי כוח לחפש. אני מכלה את חיי בחיפושי העבודה המתישים, אני כבר רוצה לנוח. לנוח מבחינתי זה להיות במקום עבודה ולהתמיד בו ולהגיע לתוצאות מיוחלות.

bridges

New member
משהו שאני מזמין אותך להסתכל עליו...

...משום שאתה אומר שאתה רוצה להיות אותנטי וכנה עם עצמך. התחלנו דרך כלשהי שיש סיכוי כלשהו שתיתן לך פתרון והנה אתה חוזר לשיחה על מה שעברת. וזה לא קורה רק איתי, זה קורה גם עם יודה. זה מאוד קשה לך, זה ברור לי וכל רצוני הוא, למרות שזה מאוד קשה בדו-שיח של פורום, לעזור לך לצאת מהמעגל הזה. אתה יכול לנסות ולחפש את אותה עבודה שתתאים לך או שאתה יכול לשנות את אותה אמונה שמונעת ממך להשתלב בעבודה. אני מציע שכל מה שכתבת כאן זה שוב פעם אותה האמונה שאומרת לך: My way or no way. אני כרגע מופיע לך כאותו הבוס שלא מוכן להקשיב למה שאתה אומר. שים לב שלאמונות יש "חיים משלהן". הן לא כל כך אוהבות שיעלימו או ישנו אותן. מה אתה חושב? רונן

למעלה