עָם הולך ונעלם...

כביכול רוסי? כביכול ילד כאפות?

אז נחתת בשנות התשעים באשדוד\אשקלון\נתניה והיית ילד הכאפות של כיתה ה'. אני מבין למה יש לך משקעים.

דרך אגב, אתה מוכיח שאתה באמת נכד של קוזאק בזה שאתה נוקט בשיטת הקוזאק הנגזל; קודם כל קורא לחצי מהעם פרענקים ואחר כך מתלונן על הבוטות של מי שעונה לך.

מרק82

New member
צודק

זה נכון
אבל תזכור \ כשאני מדבר על פרענק , אני לא מדבר על מזרחי , אני מדבר על ערסים שמתנהגים כמו בהמות ומה לעשות הם בארץ רובם מזרחים
כמה שזה לא נעים לשמוע.
יש לי חברים מזרחיים , שלמדו השכילו וחלקם הרבה יותר חכמים ממני ביי פאר.

אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון ולאיזה ערסים אני מתכווון .

מודה ועוזב ירוחם

אחרי שהערתי לך חשבתי על האפשרות שייתכן ואתה לא מבין את המטען של המילה פרענקים.
כמו אותו סטודנט ישראלי שניסה להתחיל עם אפרו אמריקאית ואמר לה שהוא אוהב את המראה של nigger women

מרק82

New member
אני דווקא מבין היטב

את המילה , אולי יותר משתדע
אבל אני משתמש בה , לעיתים תדירות בארץ כלפי קבוצות ערסים ועדות המזרח מהסוג הלא משכיל , האלים הבוטה שמיצג את נושא הישראלי הרע
תגיד לעצמך את האמת :
מי גנב ברזים בטורקיה
מי מאכלס את רוב בתי הכלא בארץ
מי מאכלס את רוב אירגוני הפשיעה הגדולים בארץ
מי שומע קריוקי בקולי קולות מבלי להתחשב באף אחד שגר בשכונה
מי שומע אייל גולן וחושב שהוא ענק גם אחרי שאנס קטינות יחד עם אבא שלו
מי אומר "אחי" יותר מארבע פעמים במשפט של 6 מילים
מי אומר "שש כסאות " וחושב שזה עברית מצוינת
מי אומר " אני יביא לך ספר "
מי רוצה שתהיה מוסיקה מזרחית בכל תחנת רדיו אפשרית בארץ ואם יש אחת שלא מנגנת כזו , הוא נעלב וחושב שזה קיפוח
מי מנגן על - קיפוח , קיפוח , קיפוח כל הזמן , והוא לא עושה כלום להפוך למערבי יותר , ללמוד ולהשכיל.
אצל מי הדבר הכי חשוב לו בעולם זה, הכבוד שלו , והאגו שלו
מי הפך את ה"שאפוני" למקצוע בכל דבר ,גם אם זה עולה לו הון שאין לו
מי מביא מתנות לארועים בגובה של המשכורת שלו , רק כי ככה ידעו שהוא מצליח , גם אם הוא ממש לא.
מי נמצא בוועדי העובדים הכי מושחתים בארץ ( נמלים, חברת חשמל )
מי חושב שהשכלה זה חשוב אבל יותר חשוב למרוח מיקאפ וללכת לתוכנית ראליטי
מי דקר למוות את הבחור בבאר שבע שירד להעיר לו כי הוא מרעיש ומעיר את בנותיו
מי זרק את ילדיו מקומה 11
מי רצח את רבין
מי רצח את אמיל גרינצוויג
איזה רמטכל נתן בקשה למכור את מניותיו לפני שפתח במלחמת לבנון השניה
איזה נשיא נכנס לכלא בעוון אונס
מיהם רוב ראשי העיריות בארץ שגונבי םולוקחים שוחד , אבל כל הזמן ( עע בת ים)
מי אמר ששאלו אותו בטלויזיה "מה אומר לו יום השואה " , והוא ענה , " זה לא חג שמענין אותי , זה חג של אשכנזים".
להמשיך ...?

מי מתנהג כך ? הסבתות שלי מפולין ומרוסיה ?????

אז אם נראה לך שאני אומר פרענקים כי אני לא מבין את המילה, שיהיה לך לבריאות אבל זה לא נכון.

אבל אם אתה, נאור משכיל, מערבי ומתנהג כמו בנאדם , ולא מתנהג כמו בהמה , אני לא אחשוב כלל להתיחס אליך במובנים של עדתיות , ושל מוסגי פרענק ,
ואם זה מעליב אותך , אני מתנצל מראש , אבל אני יודע בדיוק כלפי מי אני מפנה את הביטוי .

YVRlimor

New member
באיזה פורום אני?

ישראלים בקנדה?
ישראלים ברמיסה עצמית?
חלוקת העם?

באמת מרק 82 כל הכבוד לך (!) שאתה באופן שיטתי בודק DNA לכל בעל קלון.
לא יודעת איפה אתה גר - אבל אם אתה גר בישראל , זו אכן הוכחה שהמצב מחמיר והשסעים בחברה הישראלית מעמיקים כמעט בלי נקודת חזור.
אגב, תסלח לי שלא אוכל לציין את המוצא שלי מכיוון שהוא בנוי משני המחנות.

מרק82

New member
צודקת

אכן השסעים והמצב מחמירים , אבל באמת אינני חושב שכתיבתי ומחשבתי הם הטריגר , אלא אני משקף חשיבה מערבית שקצה בעובדה שהחברה בארץ הפכה לאלימה
ל"מקופחת" , לקריוקי בקולי קולות , בנהיגה פרועה .
אולי קשה לך לקבל את האמת שמדובר בכמות הולכת וגדלה של ערסים , אלימים . כן ורובם ככולם מזרחיים , כואב , אבל זה נכון . אי אפשר ללכת סחור סחור ולא להגיד את המוצא האמיתי
של אותם אנשים .

וזה בשום אופן לא אומר שאני חושב שאני יותר טוב ממזרחיים , ממש לא.
את נשמעת לי רהוטה ומשכילה , ובכלל לא היתי מדבר איתך על הנושא הנ"ל , לולא זה היה מעלה אצלך רגשות כלשהם , בגלל מוצא של חלק ממשפחך. אין לי כל דבר רע להגיד על התרבות
המזרחית ואינני חושב שתרבות אירופית עולה עליה , אל תנסי כלל לקטלג אותי תחת איזה גזעני נחות שלא מבין בקלסיפיקציות ובתרבויות.

את יודעת בדיוק על מה ועל איזה אנשים אני מדבר , וזה כואב לאותם מזרחים שהפכו למערביים ובצדק , להפנים כי רוב האלימות וה"ישראלי המכוער " באים מאותם מזרחיים .
זה לא הופך אותך לכזה , אין לך ולא צריך להיות לך קשר לזה וכמו שאני לא מגן על " פולנים " בחירוף נפש , אינך צריכה לטעמי להגן על מזרחיים באשר הם בחירוף נפש.

YVRlimor

New member
תענוג.

מר מרק אתה תענוג לחוגי הסוציולוגיה ועם זאת, דבריך מעוררים בעיקר עצב רב על מצבה החברתי הירוד של מדינת ישראל ואזרחיה.

פורטי40

New member
דור רביעי היו פטורים

אפילו היטלר ויתר למתבוללים דור רביעי, ולא כלל אותם ברשימת ההשמדה.

אני מסכים איתך שישנם לא-יהודים שרואים ביהודים משהו מיסטי-שלילי. אבל הם מיעוט. רוב הקנדים הלא-יהודים שאני מכיר, אינם מתיחסים למוצא האתני שלך כלל, גם אם אתה יהודי. ואם כן, הם מוקסמים מהסטוריה הארוכה והנפתלת של היהודים.

אותם קנדים מעטים, הם אובססיבים בנוגע ליהודים, והם בוחנים כל תנועה שלך לאור הדיעות הקדומות שיש להם על יהודים. ללא לאות הם מחפשים הוכחה שאתה תאב בצע, שאתה מתלונן סידרתי, שאתה מפונק, שאתה קולני, רמאי, לא מהוקצע, ערמומי, פיקח עד כדי מסוכנות, ...ועוד ועוד. אני בדרך כלל אומר לאלה בפנים, שיש להם אובססיה בכל מה שנוגע ליהודים.

מאד לא מצא חן בעיני השימוש שלך במילת הפ"א. יש לי ספרדים במשפחה, ועבורם זה כינוי גנאי.

מרק82

New member
בסדר, אני מבין שאתה שומר בשער קנדה

ומחליט מי לדעתך כשר ומי לא , מי לדעתך יכול להגיע ומי לא

בא ואזכיר לך עובדה חשובה . אנו הישראלים לא ממש אוהבים אחד את השני , אני ממש אבל ממש לא אוהב ישראלים מזרחיים ערסים
זה מפריע לך ? אז שיפריע . זה ממש לא מזיז לי . אבל באמת .

אם דברי מכאיבים לך , אז שיכאיבו . אם לא מסתדר לך אי האהבה לערסים מזרחיים אז שלא יסתדר .

מכאן ועד ההחלטה מי זכאי מבחינתך לבוא ומי לא, אזי להזכירך, לא אתה קובע , השפעתך על הנושא היא אפס , ממש אפס , וטוב שכך.

ErezInTornoto

New member
לא הבנת וזה לא מפתיע

אמרתי שעדיף שתשאר בארץ. עדיף לכולם, גם לך. בסה"כ נתתי לך המלצה חברית.
אם תבוא לפה תגלה שלחברה הקנדית יש מעט מאוד סובלנות לטיפוסים צעקנים, גזענים, כוחניים, ווכחנים.

דבריך לא מכאיבים, הם מעציבים ומייצגים חשיבה ימי ביניימית שעדיין קיימת אצל אנשים מסויימים. לצערי לא כולנו התקדמנו למאה העשרים ואחת.

אינני מחליט מי רשאי לבוא בשערי קנדה אך נסיוני מאפשר לי לחלק המלצות ואני עושה זאת בשמחה וברצון. המלצתי לך: השאר שם. אם תבוא לפה הצורך שלך לשנוא ימצא מטרה חדשה וזה לא יהיה טוב לאף אחד.

מרק82

New member
תודה על המלצתך המלומדת

בזה מסתיים הדיון בנושא , אתה לא ממש מכיר אותי ואני ממש לא רוצה להכיר אותך
אז בזה מסתיים הדיון בנושא .

dekelsgi

New member
תנסה להסתכל על הנושא אחרת .

קח אירוע אחר לדוגמא :מפרקים קבוצת כדורגל כי השחקנים לא מצליחים להגיע להישגים. יותר מדי חיכוחים על בסיס גזע ודת. חוסר שוויון קיצוני מדי במשכורות מה שיוצר חיכוך נוסף ובסוף מוביל לחוסר יכולת להראות משחק קבוצתי. השחקנים יועברו לקבוצות זרות שם יוכלו להגיע להשיגים טובים יותר. מה בעצם קרה? האם זו התאבדות? השחקנים ברובם ישתלבו בקבוצות החדשות. הבעלים של הקבוצה (שכבת ההון-שלטון) יפסיד אמנם, אך מעבר לחוסר שביעות רצון של האוהדים( הישראלים החיים בחו"ל אולי?) לא נגרם אובדן חיים.

פורטי40

New member
כן אני רואה את ההשוואה, ויש בה משהו נכון

רק שלשחקני כדורגל,כמו לכל מקצוען, אין שאיפה לזהות מיוחדת. אבל לקנדים ליוונים וגם ליהודים כעם, יש, ורבים מהם ייתאבלו אם הזהות תיעלם. אם זה מוצדק או לא? אני לא יודע . לעומת זאת הזהות של הרומאים (מהאימפריה), למשל, נעלמה בהדרגה, ואולי בגלל ההדרגה אף אחד לא התאבל על זה.

קשה לומר שהיהודים לא הגיעו להשגים... הם הובילו בשטחים רבים, בתרבות, כלכלה, מדע, רפואה. לא יודע תודות למה זה. גנטיקה? לחצים ורדיפות?

dekelsgi

New member
אתה כבר מספיד את ישראל?

העם היהודי מחזיק מעמד .טוב או רע? . לא ממש חשוב . יש תהליכים טבעיים שאי אפשר ואולי גם לא רצוי לשנות. הדינמיקה של העם היהודי \ ישראל תמשיך או לכוון של שרידה או של הכחדות זה טבע הדברים וטוב שכך. התהליך הוא ארוך ויכול לשנות כוון . אתה יודע למי ניתנה הנבואה? . אני לא מתימר להתנבא ורק מציין שלי לא ממש אכפת מהעתיד של העם כעם. אני מקווה שבחיי לא תהייה שואה נוספת ומקווה שעם הזמן צאצאי יהנו מחוסר יחודיות( לא יהיו העם הנבחר ) ושחייהם לא יושפעו מנהג אבותיהם שנהגו לאכול בוסר. שהילדים שלי יאכלו- Alberta beef . אור לעמים העם הנבחר וכו - שחצנות יהודית שלדעתי הובילה בחלקה לרדיפת היהודים. ההצלחה של היהודים נובעת אולי מתהליך האבולוציה של היהודים - הכנועים והחכמים שרדו אלפי שנות רדיפה הולידו אנשירוח רבים ופחות אנשי כוח .

פורטי40

New member
טווח השנים הוא כמה אלפים

אני לא יודע מה יהיה בעוד אלף שנה או בעוד עשרת אלפים. אבל אפשר לעשות מעין גרף של שרידות עמים, ומתוך זה להסיק כמה זמן בממוצע שורד עם, ולנסות לחזות מתי ייעלמו עמים שקיימים היום.
טוב התחלתי עם השטויות ההנדסיות שלי... סלח לי.

dekelsgi

New member
עזוב - אי אפשר לנבא

אם אפשר אז היו צופים מתי הבורסה או שוק הנדלן יתמוטטו. אי אפשר . אני קטונתי מלהבין למה .

למעלה