עָם הולך ונעלם...

dekelsgi

New member
למי זה חשוב?

שיעלם העם - תעלם האנטישמיות לא יהיו רדיפות ולהנהגה לא יהיה את מי להאשים
 

פורטי40

New member
זה לא כמו התאבדות?

מסיימים את החיים - מסיימים את כל הצרות ? אני רק שואל.
 

dekelsgi

New member
לא לדעתי.

כנראה שלדעת חלק מהאנשים יש לשמר את הישות הנקראת יהודים\ישראלים. אני לא מנסה להכנס לנושא מיהו יהודי מיהו ישראלי וכו. העם היהודי השתדל שנים ארוכות להתבדל מכל העמים וחינך את דור העתיד שלו על ערכי עליונות הגזע. היה עוד עם שהלך לכוון הזה ולא יצא מוצלח ביותר בשני המקרים. לך כנראה שחשוב שהעם היהודי ימשיך להתקיים ולמרות זאת בחרת לא לחיות במדינה, איבדת את אמונתך באלוהי היהודים והחלטת שלא להוליד יהודים חדשים.וכל התירוצים שתעלה לא יוכלו לשכנה יהודי מאמין אחד. אני מבין את שיקולך ומכבד אותם האם אתה מעדיף את הגישה שלי או של המאמין? אם ענית 1 אני חושב שאתה מבין שהישות הדתית חייבת להעלם. אני חושב שכל הלאומיות באשר היא היא רעה! ולכן בחרתי לחיות במדינה אחרת מעט יותר סובלנית. את ילדי אני משתדל ללמד ( לא ממש בהצלחה מירבית) כבוד לזולת וכבוד לרעיונותיו גם אם הם הזויים מעט. אני לא מוכן לקבל "זכויות" של אחר על פני זכויות שלי גם אם הוא חושב שהסבא בשמיים אמר שכך צריך להיות. אם יעלם העם היהודי לא אזיל דמעה. התאבדות היא אקט של יאוש . התבוללות היא הגיונית וטובה לשיפור העתיד של המין האנושי וזה יותר חשוב מעתיד של חבורת אנשים שכל מה שמשותף להם זה אמונה חסרת כל הגיון באותה האגדה.
 

פורטי40

New member
נחפזת להסיק

העלתי נושא לדיון בלי לומר את דעתי, אם אני מעדיף שהעם היהודי יתקיים או לא.
העם היהודי אינו היחיד שרוצה להתקיים. גם העם הארמני, והעם האירי והיווני, כל אלה רוצים להתקיים. הם מודעים לכך שהם ברובם מפוזרים בעולם ויש סיכוי שחלק גדול מהעם ייעלם.
כאן בקנדה, העם הקוויבקי , חלק ניכר ממנו רוצה להתקיים עם זהות משלו, והם מוכנים להקריב הרבה כדי שהם לא ייעלמו בים-דוברי-האנגלית של צפון אמריקה.
הקנדים שלחו אל מותם 50,000 קנדים כדי שבריטניה לא תיעלם ולהפוך לנאצית.
הקנדים שרפו את הבית הלבן ו(והאמריקאים - את טורונטו) ב 1812 , רק כדי שקנדה לא תיעלם ותהפוך לחלק מארה"ב.
שאלתי פעם קנדי לבן אנגלי, מה הוא חושב על סיכוי החלת חוק השריעה המוסלמי על כל קנדה בעוד שלושה דורות. הוא אמר שזה לא יפריע לו אם זה יתבצע בלי שפיכות דמים. הוא מוכן לוותר על הזהות שלו... אבל אני חושב שהוא יוצא דופן.
 

ready2jump

New member
"להצלת העם היהודי"

שיציל את עצמו. מדהים עד כמה הדברים לא משתנים - כל זבל מכניס את האף שלו איפה שהוא לא שייך. אם ארצה שתציל אותי - אפנה אליך אביגדור. בינתיים עדיף שתעסוק באי שוויון וקיפוח מעמד הביניים בארץ ותדאג לגייס את בני הישיבות. הם לא חייבים להחזיק נשק. שיעסקו בתורנויות מטבח וינקו שירותים.
 

פורטי40

New member
העם היהודי במעגלים קונצטריים

כך אני רואה אותו.
במרכז - החרדים שממשיכים את הדורות בילודה גבוהה ובשמירה קפדנית על הדת. וגם בבידוד מהחברה החילונית/לא-יהודית שמסביב.
סביבם הדתיים המודרניים, שגם הם מקפידים, אבל הם מעורים יותר בחברה שמסביב. ולכן לעיתים יהיו נישואין מחוץ למעגל שלהם ותתחיל התבוללות.
סביבם החילוניים, שלא מהססים להתחתן עם לא-יהודים וההתבוללות וההיעלמות קורית תוך דור או שניים
סביבם אלה שהתבוללו, עדיין עם עין אחת צופיה על היהודים שבתוך המעגלים הפנימיים, אבל הם כבר לא שייכים.
מחוץ למעגל זה - העולם הלא-יהודי.
-
במרכז נמצא מעין היהדות. היהודים במעגלים הפנימיים נעים מדור לדור אל המעגלים החיצוניים, ואז הם נושרים מהעם. התהליך טבעי, לא מפחיד לא מזעזע וכנראה יימשך עד סוף הדורות.


אילו לא היו מתבוללים, היינו מגיעים לשני מיליארד יהודים ... (כפי שאמרתי בעבר, וזעזעתי אחד או שניים כאן).
 

bogdani22

New member
נישואים בתוך המשפחה

מה שאתה מתאר זה ים של בעיות גנטיות כתוצאה מנישואי קרובים חרדים בניגוד לעבר אין יותר כפריים פולנים בסביבה שיגוונו את הגנים.
 

פורטי40

New member
מחלת טאי-זאקס נבעה באמת מזה

אצל חרדים אשכנזים. אבל עכשיו יש גם חרדים ספרדים שמגוונים את מאגר הגנים
 
אני במקומו הייתי יותר מודאג

מהעלמות העם היהודי בישראל.
לא בגלל שהוא מתבולל, סתם בגלל שנשבר לו והוא עובר הלאה.
 

dotandvir

New member
השאלה החשובה היא אחרת

מה הוא העם היהודי והאם ראוי שמדינת ישראל תשקיע מיליון דולר ביום על מנת לעצבו על פי החזון של ליברמן? אני חושב שאם היו משקיעים מיליון דולר ביום באזרחי ישראל שאינם יהודים היה יותר נעים לחיות בישראל.

דותן
 

פורטי40

New member
ליברמן מול ליברליות

מיליון דולר ביום זאת טיפה בים .לא חושב שזה היה משנה הרבה את החיים בארץ.
מצד שני אני לא חושב שליברמן יוכל למנוע התבוללות. הלחצים להתבוללות באים מהסביבה המערבית הליברלית.
מה הוא העם היהודי? זאת שאלה של 4000 שנים. לדעתי זה כלל האנשים שקוראים לעצמם יהודים. ואתה?
 

dotandvir

New member
אני חושב ששר בממשלת ישראל

ראוי לו להתעסק בעניינים של מדינת ישראל ולא בעניינים של אנשים פרטיים במדינה זרה, בפרט שהוא רוצה לחנך לערכים של סגירות ושל התבדלות. העם היהודי הוא ישות נפרדת ממדינת ישראל וטוב להבדיל ביניהם - לא כל היהודים הם אוהבי ישראל ממש כמו שלא כל הישראלים הם יהודים.
יש למדינת ישראל די מה לעשות במיליון דולר ליום שלא כולל חינוך יהודי (כאילו שמדובר במקשה אחת) בארץ זרה. אם מדינת ישראל רוצה לייצר לעצמה ידידים וחברים עדיף שתסתכל במראה ותשאל את עצמה מדוע היא לא פופולארית במדינות מסויימות. אולי הפיתרון הוא להשקיע את אותם מיליון דולר ביום בקירוב לבבות של נוצרים ומוסלמים?

בעיני השאלה הזו היא בור ללא תחתית. מחד גיסה מדינת ישראל כמה כבית לאומי לעם היהודי (כמה סתירות וסיבוכים במשפט אחד) אבל היא לא בהכרח תקבל אליה את כל מי שמחשיב את עצמו כיהודי או כל מי שנרדף בשל העובדה שאחרים חושבים אותו כיהודי. את הפיתרון של השאלה הזו אני משאיר בידי אליהו הנביא (תיק"ו)

דותן
 

פורטי40

New member
דברתי עם ידידי, חבר כנסת לשעבר, ימני מאד

על ההתנגחות בין ימין ושמאל בארץ על רקע אריאל זילבר שקיבל פרס, ואחינועם ניני, שהחרימה את הארוע, ועל הביטויים "פאשיסט" מחד "בוגד" מאידך, ששומעים משני הצדדים. אמרתי שהסגנון הזה הרסני, אבל הוספתי שאני חש שאין לי זכות דיבור משום שאני לא גר בארץ. הוא אמר : כל יהודי באשר הוא, יש לו זכות דיבור על הנעשה בארץ.
לדעתי יש צימוד בין ישראלים ובין יהודי העולם כולו, עם השפעה הדדית משמעותית.
 

dotandvir

New member
אני לא רואה את הצימוד הזה בכלל

בשוודיה הקהילה היהודית לא רואה את עצמה קשורה לישראל וגם משתדלת לא להזדהות יותר מדי עם הישראלים (מהמעט שאני יודע על הקהילה, אני ממש ממש לא מעורה בתוכה). הקהילה הישראלית הרבה יותר קרובה לישראל, כמובן, אבל לא באופן שאני רואה כמשפיע.

איפה בדיוק אתה רואה השפעה הדדית?

דותן
 

פורטי40

New member
AIPAC

http://www.aipac.org/

הקהילה היהודית הגדולה בעולם, בארה"ב, חלק גדול ממנה מעורב רגשית ומעשית בנעשה בישראל. הם פעילים בפוליטיקה המקומית הנוגעת לישראל. ואז מדינאים ישראלים נוסעים לארה"ב ובתמיכתה של AIPAC הם פונים לקונגרס, לנשיא, בנושאים משמעותיים לעתיד מדינת ישראל. בכל בתי הכנסת בארה"ב (כולל בית הכנסת של להט"ב בניו יורק "בית שמחת תורה" , הנוטים מאד לשמאל) יש נוכחות של ישראל, בדגל, בדרשות, בתפילות.
בקנדה בכל בתי הכנסת בהם ביקרתי, אומרים תפילה לשלום המלכה, וגם תפילה לשלום מדינת ישראל. דגל ישראל מתנוסס ליד המייפל ליף.
גם בארגנטינה ובצרפת ובאנגליה, חלקים גדולים מהקהילות מעורים ומתעניינים בגורלה של ישראל. הם מבינים את החשיבות ההדדית.
לא מכיר את הקהילה היהודית בשבדיה.

http://www.aipac.org/
 

מרק82

New member
שואה

אין ספק, כי יהודים , יהודים-כסף הם דבר בעיתי.
אני סבור שיהודים פרענקים זה דבר בעיתי אבל זה נושא אחר.

כמי שמשפחתו נספתה בשואה שהיו אנשים לא חרדים ולא דתיים, הרי שהשנאה מצאה אותם והרגו אותם ללא קשר להיותם דתיים או לא .
לא אוהבים יהודים נקודה .
הם חכמים יותר, חושבים שהם חכמים יותר,
 
יהודים פרענקים זה דבר בעיתי?

אתה לא יהודי אתה במקרה הטוב כוזרי במקרה היותר סביר נכד של קוזאק שאנס את הסבתא שלך.
כדאי שתשנה את הגישה ותתקן את השפה שלך אם אתה רוצה שיתייחסו אליך יפה בפורום שלנו, אחרת אני והמנהל נראה לך את הדלת.
 

מרק82

New member
חכה שניה אני הולך הצידה מפחד

אני כל כך מפחד מהעובדה שאתה והמנהל תראה לי את הדלת, זה ממש מפחיד אותי נורא עד מאוד
ורק מדגיש את העובדה מה אני חושב עליך ועל שכמותך שבאו מאיפה שבאו
אתם תמיד מצליחים להראות את הצד של הכבוד , האגו המנופח , השאיפה האלימה והדורסנית לכבוד .

אתה מתנפל עלי על כביכול בוטות כשבו בזמן אני מבחינתך " נכד של קוזאק שאנס את סבתא שלו "
במקרה הזה אכן אתה רק ממשיך להוכיח את מה שאני אומר על פרענק פארח שכמוך כדבר נכון . גם לי יש חברים ספרדים
אבל הם לא מנבלים את הפה כמוך .
תחזור לביבים מהם באת ותמשיך לאכול מופלתות
 
למעלה