פרק טוב, אבל...
"פרק טוב", כי הגיע הזמן שיהיה פרק מהעלילה הגדולה, הגיע הזמן לחזור למשכפלים ההם, היה פרק מותח (לא כמו זה של אטלנטיס) ומעניין. "אבל..." כי היו בו דברים ממש מעצבנים, שאת חלקם כבר כתבו פה לפני. אז סופסוף שמענו שוב מהמשכפלים, רק שיש בראשם את "חמישי" הזה., שהוא ממש מעצבן. מההתחלה לא אהבתי את הניסיון לתת למשכפלים פנים וראש אחד שחושב בשבילם, זה גורע מהיתרון שלהם כ"צבא של ג'וקים שפושט על מה שבא לו ועושה מה שבא לו". אז עכשיו העיפו את חמישי המעצבן והביאו תואמת קרטר שתפקד עליהם. שזה נשמע לי יותר מטופש, אני חייב לציין. הרי ברור שבקצב הזה עוד מעט נקבל פרק של קרטר נגד קרטר. מי צריך את זה?
אז מה היה לנו? האננס הקבוע על הפריים הראשון של הפרק, ג'ק קורא לוולטר ולסיילר בשמותיהם (כמו שהזכירו כבר לפני), והקטע ש"קרטר" פשוט נפרדה לשלום מהיד שלה היה מקורי, אני חייב לציין (באמת, הפתיע אותי ,בלי ציניות). זהו. מפה זה הדברים המעצבנים, שאת חלקם כבר הזכירו לפני: 1. למה, למה, למה? למה לגלות לקרטר המשוכפלת הכל, אבל ממש ה-כ-ל? נותנים לה גישה חופשית למחשבים, מספרים לה כל מיני סודות, והכל מתחיל בזה שנתנו לה את הכתובת לאתר האלפא! מישהו מעלה על דעתו שהיו נותנים את כל זה לגואולד התורן, חלש ככל שיהיה? למה לא לפגוש אותה בכוכב נייטרלי? הרי כבר היתה פעם בעיה (לא זוכר מה בדיוק) שבגינה נאלצו לפנות את אתר אלפא, נכון? אז מה, הפעם זה לא היה מספיק מסוכן? ולמה לגלות לה הכל? מי מבטיח להם שהיא בסדר, שהיא לא עובדת עליהם, בצורה זו או אחרת? מה זה השטויות האלה? ממש מטופש, לדעתי
2. אני ממש לא אוהב את האזכורים הקטנים האלה שהכותבים זורקים, למשהו גדול שקורה. התקינו מנועי אסגרד על ספינה ארצית? עומדים לשלוח משימה לאטלנטיס? נו? זה לא שווה קצת יותר מאשר שורה אחת בפרק שלם, ועוד בטיזר? רבאק, תנו על זה לפחות דו-שיח נורמלי, ולא סתם שיחת מסדרון. זה אחד הדברים החי חשובים בסדרה (כמו שדניאל אומר), וככה זה עובד? לא מתאים.
3. כבר עברו בערך מיליארד פרקים מאז הצעת הנישואין של פיט, וגם בפרקי קרטר מובהקים כמו זה שהיה, לא אומרים על זה מילה אחת. אחת! מה קרה? פיט מת? זה סוד? היא עוד לא מספרת לחברים? היא התחרטה והיא מתביישת? הכותבים התחרטו? באמת, אחת הדמויות הראשיות עוברת שינוי חסר תקדים בחייה האישיים, מה שלא היה מעולם, והעולם שותק. באמת...
שאלה לסיום: תמיד כשהראו את המשכפלים מכניסים יד לתוך הראש של מישהו, חשבתי שזה רק בכאילו, שהיד לא באמת נכנסת. שהבנאדם שזה קורה לו מרגיש כאילו זה נכנס לראש, וזה מה שאנחנו רואים. למה חשבתי ככה? נראה לי שזה בגלל שאף פעם לא היה עוד מישהו מלבד הבנאדם שזה קורה לו. אבל הפעם ראינו את קרטר ככה כשטיאלק מביט בה מהצד. והם גם הכניסו יד לתוך המחשב. מילא לתוך המחשב, אבל הם מכניסים יד לתוך הראש של הבנאדם?