ס"ג-1 8X11 - Gemini

sprqy

New member
"IF ONLY" ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ג'קו המלך

ארג

עד שיש פרק שמשודר שעוד לא ראיתי (את הקודמים ראיתי כבר בעזרת הדוד מאוזבקיסטן לפני מספר חודשים) אני מפספס את החצי שעה הראשונה של התוכנית כי שכחתי מתי היא משודרת .\

subatoi

New member
פרק טוב, אבל...

"פרק טוב", כי הגיע הזמן שיהיה פרק מהעלילה הגדולה, הגיע הזמן לחזור למשכפלים ההם, היה פרק מותח (לא כמו זה של אטלנטיס) ומעניין. "אבל..." כי היו בו דברים ממש מעצבנים, שאת חלקם כבר כתבו פה לפני. אז סופסוף שמענו שוב מהמשכפלים, רק שיש בראשם את "חמישי" הזה., שהוא ממש מעצבן. מההתחלה לא אהבתי את הניסיון לתת למשכפלים פנים וראש אחד שחושב בשבילם, זה גורע מהיתרון שלהם כ"צבא של ג'וקים שפושט על מה שבא לו ועושה מה שבא לו". אז עכשיו העיפו את חמישי המעצבן והביאו תואמת קרטר שתפקד עליהם. שזה נשמע לי יותר מטופש, אני חייב לציין. הרי ברור שבקצב הזה עוד מעט נקבל פרק של קרטר נגד קרטר. מי צריך את זה?
אז מה היה לנו? האננס הקבוע על הפריים הראשון של הפרק, ג'ק קורא לוולטר ולסיילר בשמותיהם (כמו שהזכירו כבר לפני), והקטע ש"קרטר" פשוט נפרדה לשלום מהיד שלה היה מקורי, אני חייב לציין (באמת, הפתיע אותי ,בלי ציניות). זהו. מפה זה הדברים המעצבנים, שאת חלקם כבר הזכירו לפני: 1. למה, למה, למה? למה לגלות לקרטר המשוכפלת הכל, אבל ממש ה-כ-ל? נותנים לה גישה חופשית למחשבים, מספרים לה כל מיני סודות, והכל מתחיל בזה שנתנו לה את הכתובת לאתר האלפא! מישהו מעלה על דעתו שהיו נותנים את כל זה לגואולד התורן, חלש ככל שיהיה? למה לא לפגוש אותה בכוכב נייטרלי? הרי כבר היתה פעם בעיה (לא זוכר מה בדיוק) שבגינה נאלצו לפנות את אתר אלפא, נכון? אז מה, הפעם זה לא היה מספיק מסוכן? ולמה לגלות לה הכל? מי מבטיח להם שהיא בסדר, שהיא לא עובדת עליהם, בצורה זו או אחרת? מה זה השטויות האלה? ממש מטופש, לדעתי
2. אני ממש לא אוהב את האזכורים הקטנים האלה שהכותבים זורקים, למשהו גדול שקורה. התקינו מנועי אסגרד על ספינה ארצית? עומדים לשלוח משימה לאטלנטיס? נו? זה לא שווה קצת יותר מאשר שורה אחת בפרק שלם, ועוד בטיזר? רבאק, תנו על זה לפחות דו-שיח נורמלי, ולא סתם שיחת מסדרון. זה אחד הדברים החי חשובים בסדרה (כמו שדניאל אומר), וככה זה עובד? לא מתאים.
3. כבר עברו בערך מיליארד פרקים מאז הצעת הנישואין של פיט, וגם בפרקי קרטר מובהקים כמו זה שהיה, לא אומרים על זה מילה אחת. אחת! מה קרה? פיט מת? זה סוד? היא עוד לא מספרת לחברים? היא התחרטה והיא מתביישת? הכותבים התחרטו? באמת, אחת הדמויות הראשיות עוברת שינוי חסר תקדים בחייה האישיים, מה שלא היה מעולם, והעולם שותק. באמת...
שאלה לסיום: תמיד כשהראו את המשכפלים מכניסים יד לתוך הראש של מישהו, חשבתי שזה רק בכאילו, שהיד לא באמת נכנסת. שהבנאדם שזה קורה לו מרגיש כאילו זה נכנס לראש, וזה מה שאנחנו רואים. למה חשבתי ככה? נראה לי שזה בגלל שאף פעם לא היה עוד מישהו מלבד הבנאדם שזה קורה לו. אבל הפעם ראינו את קרטר ככה כשטיאלק מביט בה מהצד. והם גם הכניסו יד לתוך המחשב. מילא לתוך המחשב, אבל הם מכניסים יד לתוך הראש של הבנאדם?

lenin972

New member
תשובות תגובות ועוד...

רק בקשר לשאלה, זה עוד יותר דבילי שהיא הכניסה את היד למסך של המחשב, איזה טובה תצא לה מלהתחבר לאמצעי פלט??? לא ברור בכלל. בקשר לאינדיבידואלים אצל המשכפלים, גם אני לא אהבתי את זה וזה גם די מזכיר את FIRST CONNTECT ששם נתנו פתאום ראש לבורג. זה כן אפשרי להסבר, לפחות לגבי המשכפלים, המקור שלהם הוא כזה בתור התחלה (הבחורה הזאת שיצרה אותם). דבר נוסף, יכול להיות שהם נתקלו בתרבות עם אינטיליגנציה מלאכותית מתקדמת מאוד, קלטו אותה ובכך יצרו את החברה החדשים. ורק בקשר לאלפא סייט שנהרס, זה היה עם הסופר חייל (או חייל על, אם בא לך) של אנוביס.

GoldenEye2015

New member
אוייש

אתם כאלה קטנוניים.טוב, נסספנד לכם את זה.המסך מחובר למחשב,תאי המשכפלים מתוחכמים ומוכשרים מאוד מאוד ולכן הם יכולים לכוון את האלקטרונים וכך את המידע איך שבא להם,מאיפה שהם רוצים עד לדיסק הקשיח.אם כבר, הרי כל מה שהיא קישקשה להם שם על האפנון היה שקר,אז מה בעצם היא הורידה למחשב והם התחילו להתקין?

Enderew

New member
תשובות וכאלה

1. לגבי האלפא סייט - גם אני חשבתי על זה. זה היה דיי מטופש. סכ"ה, אולי יש לה בבטן פצצה גרעינית והיא בסכ"ה פצצה ניידת? 2. מסכים איתך. ובכלל אוניל יותר מכולם מאמין שאסור להשאיר אנשים מאחור וכאלה. אם דניאל נניח היה נתקע באטלנטיס בתקופת האמונד אוניל היה דורש לחטוף ספינת אם של האסגארד כדי ללכת לחלץ אותו. למרות שברור לאוניל שדניאל היה עושה חיים בגלקסייה חדשה עם מל תרבויות חדשות לחקור. הוא היה נשאר חודשים באטלנטיס בלי לצאת ורק חוקר את הארכיטקטורה של העיר... אז למה אוניל לא מתאמץ יותר כדי ליצור קשר עם החבר'ה באטלנטיס??? זה לא מתאים לו לאופי... 3. צודק. זה היה משהו שהיו צריכים להזכיר לפחות פעם אחת לפרק בשית מסדרון... ולשאלתך: להכניס יד למחשב - הגיוני. להכניס יד למקלדת - אני עוד איכשהו מבין. אפילו להניס יד לראש שלה איכשהו הגיוני כי זה נאנו בוטים, הם יכולים לעבור דרך תאים חיים בלי בעייה, להיכנס לה לתוך המוח, ולעשות שם מה שהם צריכים לעשות שם. למרות שזה אומר שהם יודעים המון על מדעי המוח ויכולים חופשי לעשות עם המוח שלנו כרצונם אפילו בלי שנראה (כי נאנו בוטים לא חייבים להיות נראים לעין. אפשר לשלוח אותם כרובוטים מעופפים שיותר קטנים מחיידקים וככה הם יכנסו לכל מי שבאלפא סייט למוח ויקראו משם מחשבות בעת הצורך, ויהרגו אותם בעת הצורך... בקיצור, כאן הם נתנו למשכפלים יותר מידי כוח. כוח שאם היה להם אז באמת שלא היה לנו שום סיכוי. גם לא קטן. כי ם היו יכולים לשים לכל חברי ה SGC מחשירי ציתות על המוח... ולא היינו יכולים לאתר אותם אפילו. וגם לי מאוד הפריע היד במסך. למסך אין קבל קלט! רק פלט. אי אפר לתקשר עם המחשב דרך המסך.

subatoi

New member
2. אין לי בעיה עם זה שלא מזכירים את

החבר'ה של אטלנטיס (שזה יותר גרוע מזה שלא מזכירים את החתונה של קרטר), לזה כבר התרגלתי מתחילת העונה. אבל למה כשכבר כן מזכירים משהו על זה, ועוד משהו כ"כ מהותי, זה רק במשפט שולי אחד בטיזר. זה מה שמפריע לי

lenin972

New member
ואת הפלט היחיד שהיא יכולה להוציא

מהמסך כבר רואים עליו.

subatoi

New member
אולי היא בעצם נורא תמימה, ובעצם

חשבה שהצוות לא יודע לקרוא, אז היא רצתה לתרגם להם את מה שכתוב על המסך?

miip

New member
מו.

זה מה שיש לי להגיד על הפרק :) לא גרוע כמו שזכרתי שהוא - בפעם הראשנוה שראיתי אות פשוט לא סבלתי אותו, אבל לחלוטין... אבל כמה אפשר להפוך את קרטר לטיפשה?! כמו שנאמר במקור בביקורת בגייטוורלד, אני רוצה את הקרטר שלי בחזרה! אני עדיין חושבת שרוב המהלכים העלילתיים היו צפויים להחריד - עליתי על זה שהיא בוגדת בשניהם בשניה שהראו את הסצינה שלה (היא = משכפלת קרטר) עם חמישי. טוב, נו..... ספוילרון קטן להמשך העונה... נסלח רק בגלל ש reckoning היה כל כך נהדר!

uriai

New member
למה היא עזבה את אתר אלפא??

זה מסוג הדברים שלא ממש ברורים לי בסדרה. הנשק היחיד שהיה יכול לפעול נגד קרטר המשוכפלת לא יעיל כיוון שניטרלה אותו. לא ברור לי כלל למה היא לא הורגת את כולם, ויוצרת עוד משכפלים קטנים מכל הטכנולויה שיש שם ואף אפילו משטלת על ספינת האסרד שבאזור.... ממש ממש סוף לא היגיוני

Enderew

New member
היא יודעת שסם ושות' חכמים

אולי היא פוחדת שהם ימצאו דרך לתקוע אותה שם. נניח שהאסגארד יקחו את השער. למרות שלהרוג את סאם המקורית נניח היה יכול להיות צעד חכם...

Piccolo

New member
פרק דיי טוב לדעתי..

בזכות הפרק הזה חזרתי להעריך את סטארגייט שוב.. זה דיי תיסכל הפרקים האחרונים אבל סוף סוף היה משהו ממש יפה לדעתי.. כמה כאן אמרו בנוגע ללמה לא חיסלו את קארטר.. נראה לי שפשוט זה הקטע של קארטר השיכפול.. היא שחצנית, חותרת למטרה שלה ומחפשת את הקושי והאתגר.. או לפחות ככה ירצו להציג אותה לדעתי.. אבל כבר נראה לאן יפתחו את זה.. בכל מקרה זה היה טוב שסוף סוף הם מראים שהביטחון העיוור הזה לא תמיד משתלם.. ושוב פעם הצליחו להביא אותה בהפוך על הפוך על הפוך.. :>

kinspirit

New member
אוקיי *נשימה עמוקה*

דבר ראשון, יש לציין שזאת הפעם הראשונה שאני רואה את הפרק. הדודה מטורקיה שלחה לי את הקלטת לפני כמה חודשים, אבל ברוב חוכמתה היא הקליטה את זה בקידוד טורקי מיוחד שלא יכלתי לצפות בו על הוידאו שלי
אז אלו הן תגובות אחרי צפייה ראשונה בפרק... באופן כללי, נהנתי מהפרק. היה אקשן, היה מתח... אבל היה משהו בפרק הזה שנתן לי הרגשה רעה, לא יודעת לשים את האצבע על מה בדיוק. לא הרגשה רעה שמשהו עומד לקראת, אלא שמשהו חסר בפרק הזה (ולא, זה לא דניאל לפני שאנשים קופצים
). לא יודעת, משהו לא הרגיש לי נכון. אולי זה בגלל, שכמו שאנשים טענו כאן, זה היה כל כך ברור שהיא עובדת עליהם. ואני לא אומרת את זה רק כי ידעתי מה יקרה בעתיד (ועל פי זה שהיא רעה), אלא שזה היה כל כך צפוי וברור. אני חושבת שזה מה שנתן לי את התחושה הרעה, כי זה היה כאילו כל הפרק פשוט ישבתי וחיכיתי ש'הנעל השנייה תיפול' ושהיא תגלה כבר את פרצופה האמיתי. אז כל הפרק היה די מיותר מהבחינה הזאת, כי הרי הבנו מהר מאוד שהיא עובדת עליהם, הבנו שהיא מנסה בעצם לחבל בנשק, ואז כל הפרק באמת סובב סביב משחקי המוח שלה עם סם. משחקים, שלפי דעתי, היו יותר מדי רגשניים מרבית מהזמן. מה שכן, יאמר לזכותם שלא ממש ציפיתי לכך שהיא תבגוד בחמישי. למות שידעתי (מספוילר שקראתי בזמנו בטעות) שהיא הרגה אותו, משום מה זה לא ליווה אותי לאורך הפרק, אז לא ממש ציפיתי לזה. ועכשיו לנקודות הקטנויות (כי זה הרי מה שבאמת מעניין
)-
ג'ק, ג'ק אהובנו - "הלוואי" על שני קרטר (מה שנקרא פליטת פה פרוידיאנית פשוטה ומקסימה (מתה כשהוא עושה את הדברים האלה), עדיין קורא למשכפלים ג'וקים
. אין, אין כמוהו.
כשתור הסביר לטיאלק מה בדיוק הוא צריך לעשות עם המתקן הזה שהוא שלח לו, טילאק נתן מן הבעה כזאת כשהוא סיים את ההסבר - מתערבת אתכם שלטיאלק עברה בראש המחשבה "על מה לכל הרוחות הוא מדבר?"
בכל הקשור לאזכור של הפרומיתאוס - כל מה שיש לי להגיד זה חכו לפרק של שבת הקרובה. זה אוזכר רק בשורה אחת על מנת להסביר מדוע דניאל לא נמצא בפרק הזה, ולהכין אותנו לקראת שבוע הבא, ששם הפרק מתחיל די מאמצע העלילה בלי הסברי רקע (כמו פרקים רבים של סטארגייט).
כפי שאנשים כתבו לפני, התמימות של אנשי הSGC עברה כל גבול הפרק הזה. אין הצדק לזה.
בנוגע לאסגארד - ברור שהם יכולים לטוס בין גלקסיות - הם הרי מגלקסיה אחרת. ואני מסכימה עם מה שנאמר, אני חושבת שמסיבות רבות, היחסים של האסגארד עם הטאורי הגיעו לשלב שבו הם חולקים איתנו טכנולוגיות. סביר להניח שדי הרבה בזכות ג'ק ותו'ר ;-P

subatoi

New member
בקשר לפורמתיאוס

הכל טוב ויפה, אבל זה עדיין אזכור נורא שולי יחסית למשקל האמיתי שלו. שולי, חובבני כזה (התחושה שהוא נותן, לפחות) ומעצבן נורא.

למעלה