סתם תהיה...

AeroSlash

New member
../images/Emo10.gif

Гавнопольский.. והערוץ הזה מעפן
ממרק את הביצים יום וליל לארה"ב.....

בסדר, מה ציפית..

בעלי הערוץ זה כל מיני גוסינסקיי שמוסינסקיי שפוחדים לשהות בגבולות רוסיה ליותר משני וחצי פן ימצאו עצמם מאחורי סורג ובריח.

varui

New member
סבא

שלי הייה בצבא רוסיה הוא יחיד הצליחה להמליט משטח גיבוש לפני גרמנים מגעים אליו הוא הייה הנדסאי מטוסי קרב הוא מת בשנת 1990 עכב דלת ריאות חמורה

M a r U s k A

New member
../images/Emo10.gif

סבא רבא שלי היה בצבא ובמלחמה... אבל הוא נפטר מסרטן כשהייתה בת 10 וסבתא רבא שלי נפתרה חצי שנה אחריו גם מסרטן... והמשפחה הייתה בריב רציני איתם הרבה שנים כך שאין יותר מדי מי יוכל לספר לי על סיפורי גבורה גם אם היו כאלו ...

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo12.gif הלוואי והייתי יודעת..

סבא שלי שחי בארץ היה קטן, והוא ברח מהנאצים עם כל המשפחה לפני שהם הגיעו לעיר שלו. ומצד האבא.. יש מצב הוא נכד של יהודי שהיה בצבא האדום וכל העניינים... אבל מי יודע? רק לפני כמה חודשים גיליתי ששם המשפחה שלי הוא בעצם לא שלי, אז עזבו

כן..

כמה מהסבים רבים (3, אם אינני טועה..) ונראה לי שהיו עוד כמה.. (קרובי משפחה-קרובים אחרים..)

ובקשר לשואה - באבי יאר נחשב?

אנחנו לא בטוחים אם זה היה בבאבי יאר, אבל משפחתו של סבי היו מקייב. סבא רבא שלי הספיק לקחת את כל משפחתו כולל את סבי שהיה אז ילד קטן, ולברוח.. שאר המשפחה (של סבי מצד האבא) לא רצתה להצטרף אליהם. הם חשבו שהם סתם "רואי שחורות" ושלא יקרה להם כלום.. יותר לא שמענו מהם.. ככל הנראה הם נטבחו בבאבי יאר ביחד עם מאות אלפי היהודים האחרים..

../images/Emo41.gifנצחון מסוג אחר

מי שעדיין לא שמע\מכיר (קשה לי להאמין שיש אנשים כאלה..), להלן סיפור הגבורה המיתולוגי של שחקני סטארט\דינמו קייב הגדולה: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=64&docID=19114&lang=he כמו כן, יש שני סרטים דוקומונטרים בנושא TREITY TAIM ו MATCH OF DEATH אא"ט, שמשודר מעת לעת בערוץ 8.
!!!Динамo Турниры 1939 и 1940 годов киевские динамовцы заканчивали восьмыми, а чемпионате СССР 1941 года успели провести только девять матчей... Началась Великая Отечественная война. Среди защитников Родины были и футболисты киевского клуба. Многие из них награждены ордерами и медалями, а те, кому не удалось вырваться из окружения, проявили себя отважными патриотами в тылу врага. Летом 1942 года динамовцы выиграли "матч смерти" у фашистской команды "Люфтваффе" - 5:3, после чего четверо - Николай Коротких, Николай Трусевич, Иван Кузьменко, Алексей Клименко - были казнены...​

Janem

New member
סבתא...

הייתה טייסת קרב. וסבא מרגל במודיעין שדה. שניהם נלחמו את כל המלחמה. סבא הגיע עד ברלין ונפצע. סבתא התרסקה עם המטוס כמה דקות אחרי שהמריאה ונפצעה מרסיסים. ושניהם נפגשו בבית החולים בטשקנט לשם הם פונו.

../images/Emo132.gif לדעתי - המידע הבא יעניין אתכם ביותר

מצורף תקציר הרצאה של יעקב פלקוב, דוקטורנט להיסטוריה באונ' תל-אביב בנושא "שואת יהודי ברית המועצות בדיווחי מודיעין של התנועה הפרטיזאנית הסובייטית: האם ידע הקרמלין על רצח העם היהודי בשטחים הכבושים של ארצו"?. מדובר במידע אשר נחשף לראשונה ואשר מבוסס על אוספי המסמכים הפרטיזאניים מהמדינות הבלטיות, לרבות מסמכים הכוללים מידע בנושא השואה ואשר טרם נבחנו על-ידי החוקרים במערב ובישראל. מסקנתו של החוקר - "ההנהגה הסובייטית, בדרגיה הבכירים ביותר, ידעה היטב על שואת יהודי ארצה בזמן התרחשותה. המידע אשר הגיע לידיה בקביעות, אף אם לא היה תמיד שלם ועדכני, העמיד לפניה אלטרנטיבה של נקיטת קוו תעמולתי תקיף יותר, מכפי שנקטה, המבהיר לעולם את ממדי האסון האמיתיים. אולם, כידוע, אסטרטגיה זו של "סיקור אקטיבי" מעולם לא אומצה בפועל על-ידי הקרמלין"... מכך ניתן להבין, כי לקרמלין פשוט לא היה אכפת מהשמדתם של אזרחים סובייטים - ולו רק בגלל שמדובר ביהודים (מה שלא הפריע לגייס אותם לצבא האדום ולשלוח אותם לשדה הקרב ...). אז, נכון אמנם כל שנה מציינים ברוסיה (וגם הוטרנים בישראל) את יום הניצחון על הנאצים, כשרוסיה ממשיכה להציג את עצמה כמי שהצילה את העולם מזוועותיהם של הנאצים... אבל, תמיד חשוב להכיר את העובדות (גם אם מאוחר...) א. אסור לשכוח ש"הפרוטוקולים של זקני ציון" חוברו ופורסמו לראשונה בשפה הרוסית ב. אסור לשכוח שבתחילת המלחמה סטלין חתם על הסכם עם היטלר (שאחר כך הפר אותו)... ג. אסור לסלוח לרוסים עם זה ששתקו ואיפשרו רצח עם - למרות שכל המודיעין ישב להם בידיים ולמרות שזה לא הפריע להם לשלוח את הפליטים היהודים מפולין כבש תותחים לחזית המערבית... דרך אגב ולא במפתיע - חלק מהמודיעין הגיע מיהודים אשר שרתו בתנועה הפרטיזנית הסובייטית. ניתן לראות כתבה בקובץ המצורף.

אסור לשכוח שדברייך מזכירים יותר תעמולה

אנטי רוסית מאשר מסמך עובדתי. "א. אסור לשכוח ש"הפרוטוקולים של זקני ציון" חוברו ופורסמו לראשונה בשפה הרוסית." עוד יותר חשוב לזכור שמדובר בפרי עמלה של המשטרה החשאית ששרתה את הצאר, שאפילו הוא התנער מהשטויות האלה, ויותר מכך-לאחר שהופל שלטון הצאר השטויות האלה לא עברו את הצנזורה הסובייטית וב2006, ברוסיה העצמאית, שוב הספר הוצא מחוץ לחוק, בשעה שבארה"ב לא נעשה דבר ע"מ למנוע אי פעם את הפצתם או מכירתם של הפרוטוקולים האלה. "ב. אסור לשכוח שבתחילת המלחמה סטלין חתם על הסכם עם היטלר (שאחר כך הפר אותו)..." עוד יותר אסור לשכוח שאין שום קשר בין חוזה אי ההתקפה ליהודים. "ג. אסור לסלוח לרוסים עם זה ששתקו ואיפשרו רצח עם - למרות שכל המודיעין ישב להם בידיים ולמרות שזה לא הפריע להם לשלוח את הפליטים היהודים מפולין כבש תותחים לחזית המערבית... " עוד יותר אסור לסלוח לכל מיני תעמולנים מגמתיים. בזמן שארה"ב ידעה על המתרחש באושוויץ ולא נקפה אצבע, וברה"מ כל מה שיכלה לעשות דאז זה להחריף את התעמולה האנטי פאשיסטית, ברה"מ היא זו שאשמה ברצח עם. מאד הגיוני. דבר נוסף-גיוס יהודים לצבא זה דבר טריוויאלי, יהודים כאזרחים מן המניין היו צריכים להתגייס, בדיוק כמו כל אחד אחר.

למעלה