סתם שאלה.....

tali161

New member
סתם שאלה.....

אני לא יודעת את האיי.קיו שלי אבל נגיד שיש לי בסביבות ה-90 אני יכולה להיות ב-5 יחידות מתמטיקה....

UrbanDK

New member
כן, ובטוח תקבלי בסביבות ה-90!

איך IQ קשור ליחידות במתמטיקה?

אם תשקיעי, תלמדי ותקשיבי בשיעורים - את תישארי/תגיעי לחמש היחידות המיוחלות. אם מישהו רוצה ולא מצליח, זה כנראה בגלל בעיות של הסברה או הקשבה לא טובה.

תות15

New member
בטח שמעת על זה..

צריך סוגים מסויימים גבוהים של אינטליגנציות כדי להיות ברמת מתמטיקה מובחרת..

אני חושב שאת מפספסת משהו.

מעבר למה שכבר ציינו פה - ממוצע האיי-קיו של האוכלוסיה הכללית הוא 100. בכיתות מחוננים רבות תנאי הקבלה המינימלי הרשמי הוא 140 נקודות איי-קיו. ישנם אנשים עם איי-קיו נמוך מ-100 נקודות שיכולים להתקבל לכיתות לימוד של מתימטיקה ב-5 יח"ל, משום שיש להם כישרון מתימטי יוצא מגדר הרגיל ומבחני האיי-קיו מודדים מגון של כישורים פרט למתימטי, אך זה לעתים מזומנות נלווה לסוג של אוטיזם או הפרעת תקשורת אחרת, או מה שמכונה באוכלוסייה הכללית "בעייה" מסוג זה או אחר.

irisgh

New member
../images/Emo45.gif

נכון. 90 זה נמוך מהממוצע. אבל IQ בודק מגוון כישורים. אם היכולת המתמטית שלך גבוהה, יתכן שהיכולות בתחומים אחרים יהיו נמוכות או גבוהות. דווקא ישנם בדיוק גאונים מתמטיים שהם לא משהו בתחומים אחרים. אם את מתכוונת לציונים שהם סביב ה- 90, אז זה משהו אחר, ועדיף לשאול את המורים.

irisgh

New member
מובן, אבל

ברור. יש אפילו לקות למידה ספציפית כזו - לדברים חשבוניים, ונקראת משהו כמו דיסקלקוליה. וברור שסופר מוצלח בהחלט יכול להיות בינוני ביותר במקצועות המתמטיים. אבל, בדקו באוניברסיטה, איך הבחינה הפסיכומטרית (שהיא בחינה כללית, שמורכבת ממגוון משימות, כולל מתמטיות, לשוניות, ועוד) מנבאת את סיכויי ההצלחה בהמשך. והסתבר, שלגבי מרבית המקצועות (כדוגמת רפואה), היא אכן מנבאת טוב מאוד. [בחינה פסיכומטרית היא מין בת דודה של מבחן אינטיליגנציה, בתוספת חלק באנגלית, ושחוברה כך שתוכל להערך באופן המוני]. אבל, שדווקא אינה מנבאת היטב את ההצטינות בלימודי מתמטיקה. ז"א, על מתמטיקה מופשטת (ברמה אוניברסיטאית) ניתן לחשוב כעל סוג של כישרון מאוד ספציפי. כמו שאדם אחר יכול להיות כשרוני מאוד בציור. ושלישי בעל כשרון בתנועה. אלו הכל סוגים של אינטיליגנציות, אבל שאינם דווקא בקורלציה גבוהה לאינטיליגנציה הכללית (זו שמורכבת מכל סוגי האינטיליגנציות).

Replica1

New member
תגובה

איי קיו 90, זה איי קיו נמוך, אך אין קשר ישיר בין זה לבין מתמטיקה. אם תתרגלי כמו שצריך, ואם יש לך קליטה מתמטית, אז אולי תצליחי..

למעלה