סתם סקר קטן,

יוקאס

New member
../images/Emo6.gifאני לא אתפלא...

אם בכמה השנים הקרובות החקיקה בארץ תכריח אנשים בגילאי ה30 לבקש רשות מההורים לצאת לשירותים ליותר מדקה! ואני יודעת שזה בא בפרדוקס מוחלט למשפט האחרון שלי (שמאוד מזלזל באופן ההחלטות של הכנסת המחוקקת) אבל אני חושבת שבהחלט כדאי שלאד"י יהיה תוקף משפטי אחרת, כמו שאמרתי מקודם, הוא סתם כרטיס חסר ערך שמזכיר לך תמיד שמחכים שתמות כבר כי מישהו צריך את האיברים שלך (אבל עכשיו אני כבר סתם צינית). בדר"ך המשפחות כן ילכו לקראת הנפטר בהנחה והן משפחות שמכבדות את משאלתו האחרונה...

unholy

New member
למעשה

כרטיס אדי לא נותן כלום. לאחר שתמות (חס וחלילה טפו טפו טפו) כרטיס האדי מודיע שאתה עקרונית מסכים לתרום איברים. עדין שואלים את המשפחה ויש פרוצדורה בירוקרטית אבל זה לא שאם יש לך כרטיס אדי אוטומאטית האיברים שלך מועברים לתרומה (למען האמת, הייתי מאוד שמח אם זה היה ככה...) בכולופן יש'לי כרטיס אדי...תומך מאוד נלהב בלתת דברים שבאים לי בחינם:)

amazone

New member
אין לי כרטיס אדי

ולא בגלל שאני מתנגדת לתרומה אלא ההפך מכך א. אני לא מאלה שמוותרים מהר ולכן, לא הייתי רוצה שינתקו אותי כי יש לי כרטיס וזה מה שהייתי רוצה - לא מספיק טוב. אני רוצה להחליט בהתאם למצב, משמע להודיע אם אני מוכנה לעבור לעולם הבא כצוואה מ החיים ולא בגלל שאני חלילה עולה כסף לביטוח ב. בכל מקרה צריך אישור של המשפחה כדי לקצור איברים עם כרטיס או בלי כרטיס. מי שיש לו אישור מכיר אותי מספיק לדעת מתי אני מוכנה כך שהכרטיס מיותר

unholy

New member
אני לא חושב שלסמוך על הקרובים

בצורה עיוורת זה צעד נכון. בשעת צער קורים מקרים ששיקול הדעת הקר וה"לוגי" מועפל ע"י שיקולים רגשיים ולא בטוח שלדון על תרומת איברים כשבדיוק מתת יהיה הדבר שהכי בוער להם...

amazone

New member
זה נוהל שקיים - כרטיס או לא כרטיס

באופן אישי לרופאים יש שיקולים אחרים ורובם לא לטובת המטופל - כירורג שנתקל ברגל סוכרתית ימליץ לכרות למרות שקיים טיפול זול יותר שמצריך מינימום שיקום וכסף בהשוואה לשיקום מבוגר ללא רגל כולל התאמת הבית וטיפולי פיזיותרפיה. אבל מה לעשות שזוהי נקודת המבט של הכירורג ושאף אחד לא ממש רוצה לטפל בניקוז מוגלה המורסות של סוכרתיים כך שהבחירה היא או כריתה או לחכות לסוף הכואב ביותר. רופאים קונבנציונליים לא מסתכלים מעבר לקיר, המבט שלהם לא רואה את המדרכה, מעבר לכביש, הרחק מהבתים ועד לחוף הים המלא באנשים. יש טיפולים שמוכרים להם. רובם ניסיוניים ולא מוצלחים במיוחד. הם עולים כסף והמטופל תופס מיטה. הסטטיסטיקות לא לטובתו. לא רוצה לסמוך על בנאדם כזה שיחליט האם הגיע זמני, זה לא ההגיון שאני תומכת בו - ואני במקרה קשורה לתחום אז אני מכירה ועברתי הכשרה בנוגע לרציונל שלהם.

maverick 42

New member
איפה, באיראן?

עם איזה רופאים לא אנושיים עבדת? אני יכול לומר בביטחון שרובם לא ככה. הוא אמנם רופא, אבל הוא גם בן-אדם FFS...

amazone

New member
מה הקשר לכפייה הדתית באיראן?

רופאים משועבדים לסיכויי הצלחה וסטטיסטיקות. הוא בן אדם שרוצה להצליח בקריירה שלו ולשפר סיכויי הצלחה, משמע לקבל רק מקרים בטוחים כדי לשפר את אחוזון ההצלחה שלו. זה יכול להיות מהרבה סיבות. זה מקצוע של עדר סביב אחד שמצליח לבלוט והיתר מתנהגים כמוהו

maverick 42

New member
אוקי...

רופאים הם לא מוסכניקים. לרוב מדובר על אנשים שעברו קרוב ל 13 שנה הכשרה על מנת לעסוק במקצוע המיוחל. אם את חושבת שאותם אנשים עבדו כל כך קשה רק בשביל "הקריירה" - אז את לא מכירה רופאים, רק נדמה לך שאת מכירה אותם.

amazone

New member
רק נדמה לי?

אני נמצאת בתוך המערכת המחורבנת [ברובה] הזו מספיק זמן כדי לקבוע עובדות! אתה נמצא בתוך המערכת או שבמקרה אמא שלך רופאה או דוד שלך גניקולוג, ועל סמך הכרות זו ניתנת לך, כביכול, הסמכות לקבוע עובדות בשטח?

amazone

New member
בן ל.. ואח ל... יפה לך

אני במקרה עובדת ב... וקשורה באופן ישיר לבתי חולים וחדרי מיון ונמצאת בתוך המערכת עצמה כך מה שהמשפחה שלך לא מספרת לך או עדיין לא יודעת או בכלל לא מעורבת בתחום לא הופך אותך למבין בנושא

maverick 42

New member
בוא נפסיק את הדיון כאן

כי אין לך מושג מה רמת המעורבות שלי במערכת, ולמען האמת - זה לא ממש מעניין אותי שתדעי.

amazone

New member
מסכימה שאין טעם להמשיך את הדיון

ודווקא יש לי מושג מהי רמת המעורבות שלך - ביטאת אותה בידיעותיך על המערכת ובהכרה שלך אותה באמצעות קרובי משפחה שלמרות השכלתם, אין הכרח למעורבותם. בהצלחה בכל מקרה

shay4442

New member
יש

ולשמחתי גם הספקתי לתרום השנה דם בניידת שנמצאת כל שנה באת"א(בתקווה שלא תהיה הפעם האחרונה השנה). מקווה שאם חס וחלילה יקרה לי משהו האברים שלי יעזור לכמה שיותר אנשים

mcookie

New member
אין כרטיס

כי כל המהלך של חתימה והצהרה על איזה איברים אפשר לוותר גורמת למשפחה לאי נוחות מסויימת, אבל מי שצריך לדעת (ולאשר בסופו של דבר) יודע שאני רוצה לתרום. וכמו שכבר אמרו, בכל מקרה המשפחה צריכה לאשר גם אם יש כרטיס, אז ייתכן שאפילו יותר חשוב ליידע אותם לגבי ההחלטה מלחתום.

למעלה