אוקיי...
אז בוא נתחיל בלתקן כמה דברים: א. אני בת - רואים את זה בהודעות שלי ב. יש לך נטיה להגיע להנחות די פרועות לגבי מה אני חושבת או לא חושבת על המוות שלי או של אחרים. לידיעתך, בתור אחת שעבדה במשך שנה שלמה במחלקה האונקולוגית של שניידר, יצא לי לראות מקרוב את המוות של כמה וכמה אנשים שהכרתי ואהבתי במחלקה הזאת - וזה כולל גם את תהליכי הגסיסה הלא קלים (בלשון המעטה) שהם עברו. כולם חושבים על המוות שלהם. כולם! בין אם מישהו רוצה לתת לתקופת זמן הזאת חשיבות גבוהה מאוד או לא - זה כבר תלוי ביציבות הנפשית שלהם. לא נראה לי נורמאלי במיוחד שבגילאי העשרים-שלושים שלך אתה תתחיל לסמן איזה איברים היית רוצה שיחתכו החוצה מהגופה שלך - כי אם אתה מודיע למשפחה שלך (ויותר מפעם אחת, כדי שזה יכנס לתודעה שלהם טוב טוב) מה אתה רוצה אז זה יקרה. כרטיס אד"י הוא מיותר מאוד. בין היתר בגלל שהוא לא מחייב כלום והוא רק מראה שהנפטר מסכים לתרומת איבריו. באותה מידה אני יכולה להסתובב עם סתם פתק בכיס - כי זה מה שכרטיס אד"י הוא בעצם - סתם כרטיס. וכל עוד אין לו תוקף משפטי אין שום טעם לעשות כזה טררם ובלגן פסיכולוגי למשפחה שלך כשאתה עוד חי. אגב, ילדים שנפטרו ותרמו את איבריהם לא החזיקו כרטיס אד"י - זה לא מנע מהמשפחות לתרום את איבריהם. וההנחה שלך על משפחות חרדיות היא מכלילה ואין בה שום צדק - כי אני מכירה יותר משתי משפחות חרדיות שכן הסכימו לתרומת האיברים. זה שבעיתונים תמיד כותבים על סוג מסוים של אנשים בתוך המגזר זה לא אומר שכולם כאלה - זה כמו שתגיד שכל הילדים הערבים זורקים אבנים. ולהערתך האחרונה, כרטיס אד"י לא מהווה שום חשיבות מבחינת פקטור הזמן כי בכל מקרה הולכים לברר אצל המשפחה אם היא מסכימה לתרומה - הזמן הזה מתקזז. יודע מה, אני מאוד בעד תרומת איברים - שלא תבין אותי לא נכון, ואני גם הודעתי לאמא שלי שאני מוכנה לתרום את איבריי בבו העת (ראה לעיל) - אבל כל עוד אין לכרטיס תוקף משפטי אני לא רואה שום סיבה להחזיק אותו, ואני גם בספק מאוד גדול אם הוא אי פעם יקבל תוקף משפטי כי אם כל הכבוד לתרומת איברים , בית המשפט לא יכול להכריח משפחה מה לעשות עם גופת הנפטר - בית המפשט לא גידל אותו, המשפחה גידלה אותו. נתינת תוקף משפטי לוקחת את זכות ההחלטה מידי המשפחה וזה דבר שלא נראה לי שיצא לפועל בזמן הקרוב (או הרחוק).