סתם, בתור "סקר"...

Ewan McTeagle

New member
סתם, בתור "סקר"...

שאלה קטנה, ואם אפשר, בשורה אחת: למה אתם ממשיכים לחיות? תמיד עניין אותי לדעת הסיבות שמחזיקות אנשים שונים (אנשים שמהרהרים על זה, בגלל זה הם פה) בחיים.

למה???

New member
במשפט אחד

כי האי ודאות של המוות מרתיעה והאי וודאות של החיים ממגנטת אלכס...

Lechko

New member
במשפט אחד... ננסה

כי עדיין לא מצאתי סיבה למות. אלכס

amirjak

New member
בשביל להנות!

העולם הוא כמו עץ פרי, רק צריך לקטוף ממנו את הפירות!

למה???

New member
מה יש פה להסביר...?!

ואם לא אמרת שלא... ויש אפשרות שכן אז למה דווקא לחיות..?

amirjak

New member
פשוט מאד

מהמוות אין חזרה ואם לא בטוחים אז פשוט לנצל גם את החיים עד הסוף ואז את המוות. יש בחיים רק דבר אחד שהוא או שחור או לבן וזה מוות וחיים.

amirjak

New member
הפילוסופיה היהודית..

הכל תלוי בתפיסת העולם. ותפיסתי (שזו גם תפיסת היהדות ברובד מסוים) היא שכדי לנצל את החיים צריך להנות בהם. השאלה איך וע"י מה... הרבה בקשר לזה למדתי בספר "מתן תורה" של רבי אשלג.

למה???

New member
זוהי תפיסת היהדות?

הא?! מעולם לא שמעתי על זה... תפנה אותי למקור שהבאת שממנו הסקת את זה. אלכס..

amirjak

New member
תחפש את הספר

"מתן תורה" של רבי אשלג.. נראה לי שלבני ברוך יש את המאמר הזה בספר "מבוא לקבלה". בעיקרון עפ"י היהדות והקבלה תכלית החיים היא להנות. והבורא יצר אותנו רק כי רצה להיטיב לנו.

למה???

New member
אממ...

על העיקרון הזה מעולם שמעתי... למדתי וקראתי הרבה על היהדות ואף דיברתי עם המון אנשים ומאף אחד לא הסקתי שתכלית החיים היא להנות... אלה לעשות מצוות שזה לא קשור להנאה כלל... יכול להיות שתפיג מזה הנאה ויכול להיות שלא אך זו היא לא התכלית בכל אופן... (אלא המצוות עצמן) זה שהבורא יצר אותנו כדי להיטיב לנו לא חייב להתקשר עם הנאה! בכלל בכלל לא... אתה אפילו לא יודע מה הוא טוב (אם אתה כן, אני אשמח לשמוע) <למשל יש אנשים שכל חייהם סבלו עקב הדברים הנוראיים שעברו אך זה עזר להם בגיל יותר מאוחר להתמודד עם החיים וכך לסבול פחות וגם להעריך אותם הרבה יותר ולהנות מדברים קטנים שאדם "נורמלי" (שלא סבל כמוהם) לא היה מייחס להם חשיבות...> ולכן אתה לא יכול להבין את המשפט הזה "הבורא יצר אותנו רק כדי להיטיב לנו"... ואף לא לקשר אותו עם הנאה (יש אנשים שסובלים עקב עשיית המצוות אך מקבלים על זה שכר בעולם הבא, איך תסביר את זה?) אלכס...

למעלה