סתם, בתור "סקר"...

Ewan McTeagle

New member
מסכים, אבל השאלה איפה ביהדות

את מחפשת. בקהלת כתוב: "את האלהים ירא ועל מצוותיו שמור כי זה כל האדם". וליבוביץ' אומר שקורות ודרכי העולם הזה הם טפל לגבי האלוהים.

amirjak

New member
"כי זה כל האדם"

נראה כי הכוונה כאן היא לומר שהאדם "מורכב" מתרי"ג מצוות וממיראת השם. שע"י עשיית הדברים הנ"ל מתחברים אל הקב"ה ומקבלים הנאת אינסוף.

amirjak

New member
תגיד ל

כשטוב לך אתה לא נהנה? ובכל מקרה יש להבין שתכלית הבריאה היא לגרום לטוב ולהנאה, אנחנו רק באמצע הדרך ההגעה לתכלית קיומנו עוד רחוקה רחוקה. ע"י קיום המצוות האדם מתקרב אל הבורא ולכן מקבל ממנו "אור" שגורם לו להנאה. " אתה אפילו לא יודע מה הוא טוב " - ההגדרה שלי לטוב היא קרבה לקב"ה.

למה???

New member
תגיד לי אתה

כשטוב לי אני נהנת, אך הטוב הזה הוא זמני וחולף... כשאני מסתכלת אחורה ונזכרת בזמנים בהם היה לי טוב אני לא תמיד מבינה למה ולא תמיד נהנת להזכר... כשרע לך אתה לא סובל? מה זה מתקרב לבורא? איך אפשר להתקרב לבורא? איפה הוא נמצא? בכל מקום? אז אתה קרוב אליו... כשאמרו לך לעשות מצוות לא אמרו לך שבעזרתם את "תתקרב" לבורא... ציוו עליך לעשות אותם לא אמרו לך שבגלל זה יהיה לך אושר תמידי והנאה מרובה... אלכס...

amirjak

New member
כי זה לא טוב מוחלט

כשרע לי כמובן שאני סובל אבל כמו שאמרתי מקודם אנחנו רק באמצע הדרך שמובילה אותנו להגעה אל הטוב המיוחל הזה. שכפי שאומרים (ביהדות) הסבל הנוכחי שלנו הוא כאין וכאפס ביחס לטוב ולהנאה שנרגיש בסוף התהליך. כאמרתי להתקרב אל הבורא התכונתי להתחבר אל הבורא וזאת עושים ע"י קיום מצוות, באמת כשניתנו המצוות סיבת הקיום והתכלית שלהם לא נאמרה בגלל הרבה סיבות כשהעיקרית שבינהם היא חוסר היכולת של אותו דור שקיבל את התורה בסיני לקבל גם מצוות וגם את הסיבה, מסתבר שהם הבינו זאת ולכן אמרו "נעשה ונשמע". הם יקיימו מצוות יתקרבו לבורא וכך יוכל לקבל את הזכות לדעת את המשמעות והתכלית של כל מצווה. לאחר אלפי שנים התיר הקב"ה לגלות שהתכלית הכללית של המצוות היא לתקן את האדם כדי שע"י אותו תיקון יוכל להתקרב (להתחבר) אל הבורא, חיבור שיעניק לאדם הנאת אינסוף. את יכולה לקרוא על זה בספר "התניא" של רבי זלמן שניאור

למה???

New member
זה גם לא רע מוחלט

אתה יודע בכלל על מה אתה מדבר?!? לא היתה חוסר יכולת לקבל ת'מצוות, עובדה שהם ניתנו דווקא בדור הזה! אם היתה חוסר יכולות המצוות לא היו מתקבלות (תרתי משמע)... לפי מה שידוע לי ה"נעשה ונשמע" חל גם לגבי כיום... אך מי אני שאגיד. אני מעדיפה שתתן לי את הפסוקים ופרשנים מוכרים... (אני עדין לא יודעת על מה אתה מדבר...)

amirjak

New member
זאת שאלה שיקח לי קצת זמן לענות עליה

אז אנא העזרו בסבלנות..

amirjak

New member
זאת שאלה שיקח לי קצת זמן לענות עליה

אז אנא העזרו בסבלנות..

כי אני נושמת

כי יש טעם לחיי, מפני שאני מאושרת, מפני שאני כבר כאן, מפני שאין אלטרנטיבה (מוות לא בא בחשבון) מפני שאני אוהבת את מה שיש לי. מפני שהחיים יפים

Ewan McTeagle

New member
שאלות המשך:

השמחה - מה היתרון בה? (או בלשון אחרת "מה זו עושה?") הנאה - כנ"ל ולמה המוות הוא אי וודאי?, או במילים אחרות, למה האופציה של מוות היא פחות טובה (ומה זה טוב?) מלהמשיך לחיות?, במילים עוד יותר אחרות, למה אתם מעדיפים בחירה על בחירה, או איך מתבצע תהליך הבחירה עצמו אצל כל אחד ואחד מכם?

Lechko

New member
תגובה

מה זאת אומרת יתרון? אין יתרון בשמחה והיא לא עושה כלום.. .זו פשוט הרגשה טובה. מן אות חשמלי או שמעורר הפרשה של אנזים מסויים מגזע המוח שגורם לך הרגשה שאתה רוצה שתחזור שוב ושתמשך כמה שיותר זמן. המוות, בשבילי לפחות, וודאי מאוד, אני מבין שאני אמות. למדתי לחיות עם זה בלי להלחץ, בין אם זה יהיה עוד 50 שנה או עוד 50 שניות. זו לא ברירה טובה יותר מלהמשיך לחיות (באופן טבעי, אין דבר כזה "טוב" או "רע" זו הגדרה סובייקטיבית לחלוטין). ותהליך הבחירה לא מתבצע, הוא התבצע בשבילי, אני חי, בתור המקבילה של החוק הראשון של ניוטון, אני אמשיך לחיות עד שיופעל כח שיעצור אותי. זה לא שצריך סיבה לחיות כי אני כבר חי, צריך סיבה למות, ואין סיבה כזאת (לפחות לא מהפרספקטיבה שלי) אלכס

Ewan McTeagle

New member
מאיפה לך?

שתמות? (אולי לא). ומה הכוונה "התהליך התבצע בשבילך"? (ככה אתה מאמין?)

Lechko

New member
הכוונה שלי

כשאמרתי "תהליך הבחירה התבצע בשבילי" התכוונתי שלא שאלו אותי כשנולדתי (לפחות לא שידוע לי, ואם לא ידוע לי עכשיו, זה לא משנה כי זו לא בחירה שלי במודע). פשוט באתי לעולם, לא שאלו אותי אם אני רוצה או לא רוצה. ואני חי עכשיו (תחבר אותי למכשירים, תראה סימנים)... התכוונתי שאם אני כבר נולדתי.. אז למה לא להמשיך עם זה? ו... מאיפה לי שאני אמות. הממ.. תראה, לא הייתי מתנגד לא למות, אבל אתה יודע, יש הזדקנות של התאים, הלב נדפק עם כל פעימה שלו... קשה לחיות יותר מ100 שנים. ואם אתה מתכוון לזה שהדבר הזה שנקרא מוות הוא למעשה לא חידלון, יכול להיות, זה עדיין לא משנה את הקביעה שאין סיבה טובה מספיק למות (אני מקווה שאין עולם הבא ואין גלגולים) אלכס

Lu Tze

New member
תשובה לשתי השאלות:

1) כמה סיבות, קודם כל, למות זה סופי, החיים בסוף יסתיימו (תמיד תהיה אפשרות למות). דבר שני, אני יוצא מנקודת הנחה שאין אחרי המוות כלום, ולכן אני לא אוכל לעשות אז דברים שמסבים לי אושר (נתעלם לרגע מהעובדה שכשאני אמות כל התודעה שלי נעלמת, לכן זה לא ממש משנה אם אני נעלם או לא). חוץ מזה, יש לי אינסטינקט הישרדות שמחייב אותי להמשיך לחיות. 2) (מנקודת מבט ביולוגית) היתרון באושר הוא שהוא גורם לנו לעשות דברים והוא מהווה סיבה לכשעצמו לעשות משהו ללא צורך גופני-חיצוני. כך למשל, אין לך סיבה להתאהב, אבל כשזה קורה, אתה מרגיש טוב. זה פשוט טריק אבולוציוני כדי לגרום לנו לעשות דברים שאין בהם צורך מיידי. אותו דבר לגבי הנאה.

Ewan McTeagle

New member
ראה תגובתי\שאלתי ל-Lechko ועוד:

מה המשמעות של כל התחושות האלו אם אין להם מטרה?

Lu Tze

New member
יש לתחושות האלה מטרה,

לגרום לך לבצע דברים שלא מועילים לך מיידית. חשבתי שהבהרתי את עצמי. ומה פשר השאלה "איך אתה יודע שתמות?" גוף האדם לא מתוכנן לחיי נצח.

Ewan McTeagle

New member
תראה, זה פורום פילוסופיה לא?

איך אתה יודע שתמות? מתת כבר? חזרת? זה התנסות שחוויתה? (וגם אם כן, מי אמר לך שתחווה אותה שוב?) זה שראית בעולם הדימיוני שלנו שאנשים מצים, זה מספיק בשבילך לדעת שבטוח תמות? או שזו רק השערה (אחרי הכל)? ואם השערה, למה דווקא על ההשערה הזאת אתה מסתמך (מניסיון קודם? מלקבל את מה שאתה רואה מסביב - אנשים שבסוף מתים - כאמת?)

Lu Tze

New member
זה פורום פילוסופיה, אבל זה לא אומר

שאתה יכול להתעלם מהעובדות. השאלה "איך אתה יודע שאתה תמות" היא לא פילוסופיה אלא התפלספות חסרת טעם, כל עוד אין לך נקודה. נניח שאני לא אמות, אז מה? איך זה משפיע על השאלות ששאלת? אתה לא יכול סתם לזרוק לאוויר שאלות פסאדו-פילוסופיות ולקוות שיש במה שאתה אומר היגיון. כמובן, שאם יש לך נקודה, תתעלם מכל מה שאמרתי. אבל תסביר אותה.

למעלה