סתם, בתור "סקר"...

למה???

New member
לא...

חברה שלך נדלקה על איזה מישהו שגם את נדלקת עליו אבל לא סיפרת לה... יום אחד הוא בא ומציע לך לצאת איתו, את ממש מאושרת את יוצאת איתו וממש טוב לך איתו!!! אחרי כמה זמן את מספרת לחברה שלך כי את יודעת שאת צריכה כי משהו בתוכך (המצפון) אומר לך שזה הדבר ה"נכון". בקיצור, את מספרת לה והיא כועסת עליך, זורקת עליך נעל ויוצאת מהבית שלך בטריקת דלת. את עצובה, שלוש שעות אחרי הוא מתקשר, את יוצאת איתו ואת מאושרת. ראית, פה את גם מאושרת וגם מרגישה רע! קורה... (אם את לא מסכימה אז הסבירי לי בבקשה מהי שמחה...) אלכס...

את מתארת כאן סדר

רנדומלי של מקרים. היא מאושרת, אחר כך מציק לה מצפונה, אך כך היא עצובה וכעבור 3 שעות היא שמחה שוב. אני סתם מקשה עליך. מצד אחד היא יכולה להיות עצובה ומצד שני היא יכולה להיות מלווה ברגש של נקיפות מצפון. אך מה רע כל כך בשמחה! גם את וגם אני כתבנו שאם לא הייתה שמחה או להפך עצב לא היה ניגוד ואז לא היינו מבדילים. זה עדיף לך?

למה???

New member
לא...

הרגשות ממשיכים ללוות אותה כמו שציינת, היא היתה שמחה אך גם מלווה בנקיפות מצפון (רגש "שלילי") אח"כ הרגישה רע בגלל חברתה אך גם מאושרת בגלל הבחור ואח"כ שוב מאושרת ומרגישה רע... זה לא קשור לרע שבשמחה, זה בא להראות לך שאדם לא מרגיש רק רגש אחד כל פעם אלה אוסף של רגשות... ולכן אושר זה לא דבר מוחלט. אם את רוצה שאני אקשר את זה לרע שבשמחה, אז ככה, היא עשתה מעשה מגעיל לחברה שלה רק כדי שהיא עצמה תוכל להיות מאושרת בכך שהיא תזכה בבחור. היא מאושרת וחברה (שלא זכתה בבחור, ושלברה שלה בגדה ובנוסף לכך שהיא בגדה בא היא מאושרת) שלה רוצה להתאבד! לרצות להתאבד זה רע לא?! כי הרי אושר זה טוב ודכאון זה ההפך= רע. אז פה לאושר היו השלכות רעות. גם יכול להיות שהאושר הזה יביא אותה לטיפשות והיא תסכים לשכב עם הבחור בלי קונדום וכך להכנס להריון ולהרוס לעצמה ת'חיים. כאדם מאושר הוא לא תמיד שם לב למציאות מסביבו (אלה למציאות שגורמת לו להיות מאושר) וכך יכול לדפוק את עצמו ולהוביל למצבים "רעים" אלכס..

יש אושר מהול בעצב

או ברגשות אחרים אך יש גם אושר טהור. בחתונה, בלידת ילדיך, ועוד. כמובן שיש מצבים בהם מקרים אלו אינם נובעים מתוך אושר אך הנקודה שלי היא שיש גם אושר שלא מהול בשום רגשות שמאכירים אותו.

למה???

New member
לא..........

אף פעם את לא תיהי רק מאושרת. אין כזה מצב, את לא תתני לעצמך בכל מקרה. גם אם תרגישי רק טוב... יהיה איזה משהו שתתכחשי אליו אבל הוא עדין יהיה קיים. לידת ילדייך זו לא דוגמא טובה, כי זה ממש כואב! וזה סבל רציני... אני לא יודעת מה לגבי חתונה אבל טוענים שיש מלא לחץ וכל החרא הזה.... וגם אם יש אושר שלא כבול ברגשות אחרים, אז?!??! מי אמר שזה דבר טוב...? מי אמר שהשלכות של זה תמיד יהיו טובות? את מתעלמת מהנקודה, כל הנקודה שלי היתה, למה החלטת שאושר זה רק דבר חיובי!? אלכס...

אני ח ולקת על דעתך

אומנם אישה סובלת בזמן הלידה אך התוצר שהוא התינוק מהווה אושר טהור באותו רגע. עצם העובדה שסבלתי קודם ואולי אני ממשיכה לסבול זה דבר נפרד לגמרי. ברגע שאת מאושרת שיש לך ילד. שהבאת צאצא חדש לעולם כל המכאובים וכל מה שקורה מסביב מתגמד ואף נעלם לתקופה מסויימת. יש דבר כזה אושר טהור. כמובן שזו עניות דעתי. מדוע החלטתי שאושר זה דבר חיובי? מפני שאושר נתפס אצלי כדבר טוב ולא רע. אושר נתפס אצלי כשאיפה להיות מוקפת בו רוב הזמן. אצלי אושר יכול להיות יותר טוב מכל סם (אני לא לוקחת סמים). עוד לא הייתה לי סיבה לראות את האושר בתור כדבר שמסתמן לשני פנים והוא גם שליליץ ברגע שאחווה "אושר שלילי" דעותי ישתנו עד אז דברי נשארים בעינם.

למה???

New member
תגובה.

לא נראה לי... לפחות מי ששאלתי (3 נשים) אמרו לי שהן לא היו מאושרות כ"כ בעת הלידה (אחת מהן קיבלה טראומה מהלידה ובכלל לא רצתה להסתכל על התינוקת). את חושבת שזה דבר נפרד, אך מאין לך לדעת שאת לא מתכחשת לסבל? או שאת פשוט שוכחת אותו לכמה רגעים (או יותר, זה לא משנה)? זה לא מבטל את קיומו. אם את מתכוונת לרגעים בהם את שוכחת את הסבל שלך, אז בסדר, נקרא לזה "אושר טהור". פחח.... תגידי, מה ההגדרה שלך לאושר? "אושר יכול להיות טוב יותר מכל סם" סם(אני לא מתייחסת לכל הסוגים) גורם לאושר. אז איך אושר יכול להיות יותר טוב מאושר? וסם זו דוגמא מאד טובה, את לוקחת משהו (כן... את לא, אבל במצב היפוטתי) שמזיק לך לבריאות אך גורם לך לאושר עילאי, באיזשהו שלב האושר מתפוגג אך המוח והגוף שלך נפגעו... מי אמר שהדברים שגורמים לך לאושר הם לא כמו סמים? מי אמר שמה שגורם לך לאושר לא פוגע בך בצורה שונה? מי אמר שהאושר לא פוגע בך? הרי באיזשהו שלב הוא מתמוגג... המצב הזה יכול להביא אותך למשל לתחושת ריקנות שתביא אותך לדיכאון (המצב ה"רע"). את לא חושבת שזה קצת דפוק להשוות משהו למשהו שאין לך מושג בו? את לא יכולה לעשות את זה, אין בזה שום הגיון... אלכס...

אומנם לא ילדתי

אך 3 נשים הן לא מדגם. אין לי הגדרה לאושר. הוא יכול לבוא בכל מיני תכנים בכל מיני צורות. כיצד אושר יכול להיות יותר טוב מאושר (סם)? ובכן, סם זה דבר מלאכותי ואושר אמיתי או טהור נוצר בצורה טבעית ולא על ידי כימיקלים שגורמים לך להיות "מאושרת" בדיעבד. עוד לא נפגעתי מאושר כך שאיני יכולה לענות לך מאין אני יודעת שאושר לא פוגע בי בצורה שונה. נכון, באיזה שהוא שלב האושר מתמוגג או מוחלף בהרגשה אחרת ותחושת הריקנות או הדיכאון שאת מתארת כאן הם ניגוד. זאת אומרת שאם אחד מהמרכיבים, אושר או עצב לא היו קיימים אז לא הייתה הגדרה כזו של "אושר" ו"עצב". תמיד משהוא יבוא אחר כך לשלילה או לחיוב. את לא יכולה לצפות שדבר מה ימשך לנצח כי אין דבר כזה. אם את מתכוונת ב"השוואת משהו שלמשהו שאין לי מושג בו" לסמים אני יכולה להגיד לך שבוודאות אני יודעת שסם הוא חומר מלאכותי שיוצר תופעות מלאכותיות.

למה???

New member
מה זה משנה?!

מה זה משנה מלאכותי או לא!? זה לא משנה איך האושר נוצר, כשאת מאושרת אז את מאושרת! (את לא מרגישה מאושרת באופן מלאכותי...) בטח שהן מדגם, את נתת לי כאן משפט בסגנון "אישה שיולדת חווה אושר טהור" ואני בדקתי (3 פעמים) וגיליתי ההיפך. ולכן המשפט שלך מתבטל... <אלה אם כן את אומרת -"כשX ילדה היא חוותה אושר מוחלט! וזאת עובדה" (קצת קשה להוכיח את זה אם בכלל אבל רק לשם ההסבר..) ואז אני לא אוכל להוכיח ההיפך.> אם לא ילדת זה קצת טיפשי שאת מביאה את הדוגמא הזאת... תביאי דוגמאות שאת יכולה להתבסס עליהם... את לא כל כך יודעת על מה את מדברת (גם אני לא מבינה בלידות) ולכן אין טעם להכנס לויכוח כי הוא יהיה חסר בסיס... בטח שנפגעת מאושר, אני לא צריכה להכיר אותך כדי לדעת... כמו שאמרת, לאושר יש את "ההפך" שלו שמלווה אותו תמיד... על סמך מה את אומרת ששום דבר לא יתקיים לנצח!? את לא מודעת מספיק לעולם מסביבך כדי לטעון כזה דבר. אלכס...

מאוד משנה מלאכותי או לא

יש הבדל בין להיות מאושרת כי את מאושרת או להיות מאושרת כי סיבבו לך את הראש (מוח). לא כתבתי כי כל אישה שיולדת חווה אושר טהור. אם כך משתמע מהודעתי אז אני מתנצלת. יש נשים (לא עשיתי סקר לא יכולה להעיד כמה) שחוות אושר טהור לאחר הלידה. מאושר דווקא לא נפגעתי. אני יכולה להעיד על כך בשלמות. על סמך מה אני אומרת ששום דבר לא ייתקים לנצח? כי הכול נגמר בסוף וגם זה עניין שנוי במחלוקות. בסופו של דבר את מתה אם את "ממשיכה" או לא לחיים הבאים זה כבר משהוא אחר אך שום דבר לא נמשך לנצח. את לא יכולה להיות מאושרת לנצח כי יבוא משהוא שיקטע אותך. חיית המחמד שלך לא תהיה שם לנצח, אמא שלך לא תהיה שם לנצח, לעולם לא תשארי בגילך הנוכחי כמובן שכל זה תקף לגבי כולנו. כאשר אני מאושרת והרגש הזה מתחלף הוא לאו דווקא מתחלף ברגש שהפוך ממנו. ממאושרת אני יכולה להפוך לשמחה, או למתרגשת או לכל דבר אחר שלא בהכרח הוא שלילי

אחרי מה את חותרת?

מה הנקודה שלך? ממזמן סטינו מהנושא "מהי ההגדרה של להיות מאושר ומה היתרון בכך" משהו כזה...לא זוכרת.

למה???

New member
ויכוחים לרוב כן מובילים לאנשהו...

אלו לא התנצחיות. לומדים מהכל... שיהיה... אלכס...

מהשרשור הזה לא למדתי...

ואני מרגישה שבמקום לתת את חוות דעתי אני צריכה להוכיח מה אני חושבת ובזה אני לא מעוניינת.

למה???

New member
מה ההבדל?

אולי תגידי לי מה ההבדל? <כדי שאני אוכל להגיב על זה ולא לחזור סתם על מה שכבר אמרתי (אין אושר מלאכותי כי בסה"כ לא משנה ממה הוא נוצר הוא אושר)> ושוב, את לא אומרת בודאות, אין פה על מה להתוכח. אין סיכוי שלא נפגעת... אבל זה יהיה סתם ויכוח של כן-לא-כן-לא וכו' אז נעזוב את זה... לא... פה יש טעות. אממ... א. את בעצמך אמרת שאת לא יכולה לחתום על זה שהכל נגמר... אז מה את רוצה? חיית המחמד שלי/ אמא שלי דווקא כן יכולה להיות לנצח אך לא באותה צורה(ז"א כן באותה צורה שלה עצמה אך לא באותה צורת חיים שהיתה קודם), מי אמר שהדמיון שלי הוא לא צורת חיים? ומי אמר שהם לא מתות רק מבחינתי? ואי אפשר לדעת אם מוות הוא סוף. אז נכון, המצב תמיד משתנה... אבל להגיד שאין משהו שלא נגמר... אין לך בסיס.... ברור שהגיל שלי לא ישאר אותו דבר מבחינתי, כי אני סופרת לפי ספירה מסוימת וכך אני כפופה לספירה הזאת, אני יכולה לשנות ספירה וכך לדאוג להשאר באותו גיל. אממ... לא נשמע לי הגיוני שאושר מתחלף לשמחה/ להתרגשות וזהו. אני לא שוללת ת'אפשרות שאדם יכול להגיע למצב של אושר תמידי! אבל את לא במצב של אושר תמידי, ואת גם חיה לפי חוקים מסוימים ששומרים על כך שלא תיהי מאושרת (או שמחה או מתרגשת) יותר מדי זמן... וגם אם הרגש עצמו לא מתחלף ברגש "שלילי", את חיה במקום בו יש גם עצב וגם אושר, ולכן יהיה גם עצב מתישהו... והמתישהו הזה זה לא פעם בשנה, מדובר על כל יום, כל יום יש לך מלא רגשות שונים, ביניהם גם רגשות שליליים. אלכס...

shykedmi2

New member
שמחה, הנאה ובחירה -

היתרון בשמחה ובהנאה בעיניי הוא כזה. לעיתים יש זמנים בחיים שלנו שאנו יודעים באותו הרגע כי הם נפלאים, וכאלו שאנו לא יודעים עליהם שהם נפלאים (כמו הילדות, ברגעי קיומה; מזג אוויר קסום). כל אלה נכנסים למאגר העצום של הזיכרון שלנו. מדי פעם, ללא שום סיבה, התמונות והרגשות הללו עולות וצפות מעל פני הזיכרון ונכנסות לתודעה שלנו. אלו הן תחושות אשר למעשה, לפחות בעיניי, מחזירות בדיוק מכסימלי את אותה התחושה שהורגשה בפעם הראשונה של אותו אירוע, מה שבעצם נותן הרגשה שאתה שם בעצם. תחושת ערגה. החוכמה הגדולה היא לזהות מהיכן מגיעות הרגשות האלו, מאילו סיטואציות, לתייק אותם ולהפוך אותם לנגישות בכל עת. זוהי הרגשה נהדרת מהולה בתסכול, כאשר לעיתים אתה מבין שהתחושה הספציפית מוכרת לך, אך אין לך מושג מאיפה, והתחושה היא עילאית כאשר אפשר לדעת. אני לא יודע אם זה עונה על השאלה כל כך, משום שהשאלה היא מעט לא מובנת וקשה להתבייתות. באשר לבחירה. בחירה אידאלית יכולה להיעשות כאשר אתה יודע בין מה אתה בוחר. כמובן שיש מקרים שבהם זה לא קורה, ובכל זאת עלינו לבחור (שכן כל החיים אנחנו מקבלים החלטות קשות), אבל בפטאליות של המוות אין לדעת. הרי מעטים מאוד האנשים היודעים מהו מוות (אם בכלל, אני לא מכיר אחד כזה אישית). לא מעט מאלה שכן יודעים מחליטים האמת בסופו של דבר לבחור במוות לאחר ש"ניצלו" ממנו. אף אחד לא יכול לערוב שהמוות הוא רע יותר מהחיים, ומשום הסיבה הזו אנו "מעדיפים בחירה על בחירה", מאחר ואנחנו יודעים מהם החיים, אך לא יודעים מהו המוות. אם לפשט את זה בהגזמה לדימוי: לפנייך שני מאכלים - אחד שאתה מכיר (טעים או לא טעים), ואחד שאתה לא מכיר. הראשון נראה כמו תמיד, והשני לא נראה טוב (כי כך המוות נראה בעינינו - קר, לא ידוע, ודאי). במה תבחר (אם עלייך לבחור)? לא יודע מה לגביך, אך אני הייתי בוחר במאכל שאני כבר מכיר. אולי זה פשטני מדי, ואולי זה לא קלע למטרה, אבל אני מניח שהכוונה הובנה.

כי...

לא סיימתי את מה שעליי לעשות כאן עדיין. לפירוט, ראה את הודעותיי על המטרה בחיים.

למעלה