סתם, בתור "סקר"...

*שיחזור*

חשבתי על שאלה ספציפית אחת יותר מאחרות לאחרונה. המטרה- וזוהי המסקנה שלי. כולנו באנו לעולם במטרה לשנות. לשנות בצורה אקטיבית או פסיבית כל אחד בדרכו שלו. אני מאמינה שאני חייבת לעשות משהו לטובת הכלל, כדי שכשאמשיך הלאה, אדע שלפחות חייו של אדם אחד השתפרו, והמרבה כן זה משובח. דוגמא, יש המשנים בלהתנדב, לארגוני צדקה או למשל לתרום כספים לאגודות (חולים, נכים וכו').ואילו הפסיבים עליהם דיברתי הם תמריץ, אתה רואה את השכן שלך שכל היום נח מול הטלוויזיה וחברו גווע ברעב ואתה אומר לעצמך "זה בלתי נסבל". אני מקווה שעשיתי הגיון עוד משו, הסבל, לדעתי הוא יכול להיות מהגלגול הזה או מהגלגול הקודם (בהנחה שיש כזה ושהיינו לנו כזה) אבל הכל בא לשרת את המטרה, ז"א אדם שלא סבל לא יכול להבין את סבלם של אחרים. לדעתי(וזו רק דעתי), אנשים שחיו בתנאים (לא בהכרח כלכליים ממש לא בהכרח) קשים יותר קל להם והם מרגישים מחויבות גדולה יותר לעזור לאחרים. עד כאן להפעם.

Ewan McTeagle

New member
יפה מאוד

במיוחד אהבתי שאת אומרת שזה "לדעתך". אז אם זה לדעתך, למה את חושבת ש"כולנו באנו לעולם במטרה לשנות" ולא רק את? כי גם כתבת "אני מאמינה שאני חייבת לעשות משהו לטובת הכלל, כדי שכשאמשיך הלאה" שעם זה אני מסכים.

אז ככה....

דבר ראשון- "יפה מאוד" היא תגובה מעט בעייתית לדעה של מישהו. אתה יכול להגיד "מוצא חן בעיניי" או "מסכים", בכל אופן, תתעמק בזה. דבר שני- הבהרה. באנו לשנות, זה לא חייב להיות במודע. אני יודעת , השכן שלי לא. כמו שכתבתי בהמשך, פסיביות לעומת אקטיביות. אני מקווה שעשיתי הגיון.

amirjak

New member
מכיר את המדרש

על האנשים שהגיעו לגן עדן בעודם חיים?

erezsh

New member
עכשיו כשאני חושב על זה :)

את האמת אין לי סיבה. אבל אין לי סיבה לא. אני רק יודע דבר אחד: אם אני רוצה למצוא סיבה לחיות (או לנסות לפחות) אני חייב להישאר בחיים, כי כשאני מת ספק שאוכל לעשות כן.

Alcharzor

New member
כל יהודי יענה על שאלה כזו

כך: "למה לא?" ואני אוסיף - כי עדיין לא נמאס לי לחיות

erezsh

New member
הממ...

לפעמים נמאס לי ממשחק מחשב מסוים. אחרי זמן מה (נניח חודש) זה עובר. אם הייתי מוחק אותו ושורף את ההעתקים כשנמאס לי ממנו, הייתי אחרי חודש מתחרט על כך.

Alcharzor

New member
חבל שבחיים אמתיים אי אפשר

לבצעה SAVE , זה הי עוזר לחיות

AndreaCorr ©

New member
כמו שכבר אמרו מעליי...

אין אלטרנטיבה. איני מאמינה באלוהים וחבריו. מאמינה רק במדע מדוייק, שלפיו אנחנו חיים ומתים, וכאשר אנחנו מתים - זהו הסוף המוחלט בהחלט. מכיוון שהטיעון הזה מוביל לכך שחיים רק פעם אחת- אז לא חבל לסיים אותם לשווא? עוד משהו, אין כזה דבר חיים מלאים ברע מתחילתם ועד סופם. תמיד יש נקודות אור ורגעי אושר... ושווה לחיות לו רק בגלל רגעי האושר הללו.

למעלה