סתירות בתורה

לא,

אלא את זה שללא פרשנות הטקסט המקראי מוזר. העיוות של הפרשנות המסורתית נתון לויכוח בינינו ואחת הסיבות לכך היא העובדה שהתעלמת ולא התייסת להסברי בדבר ה`צופן` (כלומר, התורה שבעל פה שכוללת את הפרשנים המסורתיים עליהם אמרת שעיותו את המקרא) שניתן יחד עם הטקסט. שימי לב. אני מתעלם מהתוקפנות שבין השורות שלך ומשתדל להתדיין באופן ענייני. אני לא בטוח שתפגשי עוד הרבה חרדים שיגיבו כך. אז אם את רוצה להמשיך עניינית - אהלן וסהלן, ואם את רוצה להמשיך בדרכך הנוכחית, עדיף לכולנו שתעצרי בזאת.

rachel437

New member
היכן אתה רואה תוקפנות

כתבת כאילו אני ואתה הסכמנו על משהו מסוים ואני עניתי לך באותה מטבע. עכשיו לענינינו, אתה מאמין שהתורה היא מסמך אלוהי ולכן אין לך ברירה אלא לקבל את התורה שבעל פה כעסקת חבילה,אחרת איך תתרץ את כל הסתירות בתורה. אני לעומת זאת מאמינה שהתורה נכתבה ע"י בני אדם ולכן לא זקוקה לתורה שבעל פה כדי לתרץ את טעויות התורה, וגם עם התורה שבעל פה נשארו הרבה סתירות ללא מענה.

אוקי.

ז``א שאינך חפצה לשמוע כיצד המאמין שהתורה מהא-ל מסביר את סתירות התנ``ך. טוב לך עם אמונתך שהתנ``ך נכתב ע``י בני אדם. אכן, בזאת ויכוחינו תם.

rachel437

New member
סע לשלום

אני הייתי בעבר בצד שלך, אני מכירה את כל התרוצים, כמו אין מוקדם ומאוחר בתורה, שבעים פנים לתורה, דברה תורה כלשון בני אדם, וכו'. עם תרוצים כאלו, אפשר להפוך כל ספר למסמך אלוהי.

אתה יכול לסובב ולעוות כל דבר כך שיראה

נכון. אתה יכול לבנות לעצמך עולם מושגים חדש לגמרי ולהתפלפל עד שכולם יתעטשו ובכך להיות צודק לא משנה מה תגיד. ועל זה אני מוקיר את תער אוהקם - תן לי את ההסבר הכי פשוט לכל טענה, מבלי לעשות אינבוקציה לדברים לאלים ולפיות. ה"סתירות" בתנ"ך לא מעניינות אותי. העובדה שמדובר בכתב עתיק שקומפל ע"י מלומדים מתקופת הברונזה (אני מגזים, זה היה אחרי תקופת הברונזה. אבל זה יותר קרוב לתקופת הברונזה מאשר שזה קרוב לימינו) על הסף מונעת ממני מלהתייחס אליו ברצינות. כשאני קורא ספרים שנכתבו ע"י מלומדים מהמאה הזאת, אני נכמר כשאני מברר שדבריו נכתבו לפני כמה שנים, שלא לדבר על כמה אלפי שנים - הידע האנושי התקדם בצורה אקספוננציאלית ב300 שנים האחרונות. למה להסתמך על כתבים עתיקים כשיש לנו ידע הרבה יותר מועיל והרבה יותר מדויק כיום? למי אכפת מהסתירות בתנ"ך כשיש לנו כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, גיאולוגיה? כשאנחנו יודעים כבר כיצד לרתום את הטבע ואת היקום ולגלות דברים מדהימים מדי יום ויום. אני קורא בשני בלוגים שנקראים בהתאמה ביו ונאנו סינגולריטי. כל יום הבלוג הזה מתעדכן בפיתוחים החדשים בעולם הביולוגיה ונאנוטכנולוגיה - אתה יודע איזה דברים מדהימים מדענים בני ימינו מפיקים כל יום? ועל מה אנשים מבזבזים פה את זמנם? על ללמוד פילוסופיות בנות אלף שנה ולהתווכח על דקויות שמבוססות על הנחות יסוד ארכאיות? למה? למה לבזבז על זה את הזמן?

Wolverchenus

New member
../images/Emo45.gif

בזמן שכולם מבזבזים זמן בלהתלהב כשבצורה מקרית או מסולפת לאחר פרשנות התנ"ך "ניבא" משהו או אמר משהו שהוא נכון קמה לנו כאן צורה מחשבה ויצירה שכל כולה ניבויים על העולם, על טבעו. היא מאפשרת לנו לשלוט בטבע, בכוחות של גרעיני האטום, בבביולוגיה שלנו, לטפל במחלות ולהאכיל את העולם.... אני מדבר על המדע כמובן.

צופן דה וינצי

7 מידות שהמציא הלל, לא נשמע מעולם. וכל מה שדרש בפני בני בתירה ממידות הללו, דחו אותו על הסף. עד שכיזב בפניהם שכאילו הינו תלמיד של שמעיה אנגיל ואבטליון, והביא עדות מפיהם. ורבי ישמעאל הרחיבן ל13 מיטות, וריה``ג ל 32 מיטות.

אתה חייב לתרגם לי את הדברים האלה לחילונית,

מה זה "מידות"? מי זה הלל? מי אלה (או מה זה) בני בתירה? מי זה שמעיה אנגיל ואבטליון? מי זה רבי ישמעאל? מה זה מיטות? ומי זה ריה"ג? גאד, אני פשוט לא מבין על מה אתה שח, ואתה כותב בשפה שלכאורה שנינו מדברים בה.

denverenum

New member
אה נכון, שכחתי...

אולי תשיג מחשב? נחמד לקרוא אותך ולהדיין איתך.

המכשף התקלקל

וכמה חודשים אני טוען שבקרוב ארכוש מכשף דנדש. אך הפעם כבר איני מאמין להבטחותיי. בפשטות, אני עצלן, ועכ``ז לא יירחק היום, ואתפלא כי התגברתי על עצלותי ברוכשי מחשב חדש.

חחחחח...

בחיי, אתה אגדה.

לא כתבתי בארמית.

מלבד כמה עיוותי לשון לצורך ההומור, מיטות במקום מידות. וכן הוספתי לשמעיה, את התואר אנגיל. ומידות -רבים של מידה. ואף היא אינה ארמית. ומה לעשות ובני בתירא שם משפחה שבא בארמית.

Trance O Matic

New member
מחשב חדש,

מ 1,800 עד 2,200 ש"ח כולל - קרביים, מסך, מערכת הפעלה. תוך 3 4 ימים ממועד העיסקה, מר עצלן
:) . לשימוש בסיסי בלבד.

למעלה