סשן פורום 22-5

בארס

New member
סשן פורום 22-5

כאמור, מחר בשעה 20:00 אנחנו עושים הרצת ניסיון לרעיון של מפגש הפורום הוירטואלי. להזכירכם מדובר בשעה שבה כל מי שיכול מתפנה להקדיש קצת זמן לשיחה אינטראקטיבית עם שאר הנוכחים. הדיון מוגבל לשרשור אחד (מעונף ככל שיהיה) וזה השרשור הזה כלומר - כל ההודעות ישורשרו כאן כל מי שרוצה לפתוח נושא או סתם לעשות רעש מוזמן לפתוח ענף חדש בשרשור הזה אבל נשתדל שלא להתפזר החוצה ממנו. נראה לי שזה יהיה מועיל אם נעלה רעיונות לנושאי שיחה כבר עכשיו כמו שאפשר לראות יש לנו מנהל פורום חדש (אפשר לעשות לו זובור :) ובכלל היה כאן די פעיל לאחרונה :)

alissa

New member
יש לי יש לי נושא

חלומות. (בליילה לא בהקיץ
) מה מקומו או תפקידו של החלום מבחינת התפתחות רוחנית? עד כמה ניתן להעזר בחלומות לקדם ולקרב את עצמנו לעצמנו? כיצד עלינו להתייחס לחלומות אותם אנו חולמים והאם אנו יכולים לשאוב מהם תובנות שיסייעו לראיה צלולה יותר? אני מוצאת את הנושא הזה כמרתק ואני מרגישה שאינו נחקר דיו. אשמח מאוד באם נדון בזה כאן. תודה, Alice

בארס

New member
נושא רחב

ויש כאן אנשים עם לא מעט ניסיון בתחום הזה. הנה כמה התייחסויות שלי לשאלות שהעלית: 1. מקומו של החלום ...לא משנה מאיזו בחינה (רוחנית, פסיכולוגית, ביולוגית...) הוא מקומו כמו שהוא "ממוקם" באדם...יש מסורות שנותנים להם משקל בתהליך הלמידה וההתפתחות העצמי אבל זה לא מחוייב המציאות. 2.ניתן במידה מסויימת, כמו שמכל דבר ניתן ללמוד על עצמנו משהו גם מחלומות אפשר. 3. לא חייבים להתייחס אליהם, אלא אם כן מתעורר בחלום איזה עניין שיש לו השפעה עמוקה עלינו. הנקודה שהכי יכולה ללמד אותנו על עצמנו בחלום היא לדעתי העובדה שמי שחולם זה "אני" באמת...כלומר, אותה מהות שאני מזהה כעצמי בחלום זה באמת אני...ובחלומות אנחנו "מתנסים" בכל מיני מצבים דימיוניים ויש בזה לא מעט ללמד אותנו על העצמי האמיתי.

אישית

לא אוהבת להתעסק עם ניתוחים של חלומות גם לא מטפיסית וגם לא מיסטית... מה שכן היו לי כמה חלומות מיוחדים כאלה שגרמו לכמה "נקודות היפוך" בחיי.. ואותם אני זוכרת עד היום בעצם לי יותר קל להגיע לדברים בחלום או שינה בכלל אני מניחה שזה קשור במידת מה במקום האישי של כל אחד

או.. זה ממש.. ממש..

אני לא בטוחה עדיין שזה המקום.. אנסה לחשוב על זה ואם יתאים אני אכתוב

בארס

New member
אז את ...

...מפריה את הצורך מניתוח החלומות מהפעילות בחלום עצמה, כי לפי מה שאני מבין עד כה את דוקא די פעילה בשעת החלימה.

בארס

New member
../images/Emo13.gif

טוב, אז הנה לך טיפ... כשלא רוצים לדבר על דברים אישיים עוברים לדבר ברמה התיאורטית או הפילוסופית. אבל ...בקצב שלך :)

זה לא משהו אישי כזה אישי

זה פשוט לא ממש מתאים.. אומר כך.. בסוג החלומות המדובר כשיש צורך זה קורה לי מאליו

בארס

New member
מעניין

אבל נעצור כאן:) (בארס מפגין שליטה על האונה השמאלית P:)

בת דמות

New member
תודה. פופ קורן בשיחה על חלומות

זה קלאסי. וד"א- גם אני מתייחסת לחלומות (מיעוטם) לפי סוגים

בארס

New member
מה הקשר?

חשבתי שפופ קורן מתקשר לקולנוע ורופא שיניים... ועכשיו חייבים גם למצא קשר לאבטיח ולחלומות כדי שאני לא אצא חמור ;)

בת דמות

New member
מחלקת התפיסה הסמלית

קשר הפופקורן: הוא העמדה של לשבת בניחותא עם פופ קורן, מודעים לגמרי למעמד הצפיה ומצד שני מעורבים לגמרי בחווית החלום המוקרן (מי מקרין ואיך- זה לא בשבילי לעכשיו) קשר המסטיק: לועסים קצת את החומר, נושפים לתוכו ונוצר בלון של יש שמלא בריק, בסוף הבלון מתפוצץ. קשר האבטיח: אבטיח זה טעים רופא שיניים: אני מוותרת לגבי הסוגים, אני חושבת שהכי שכיח זה סוג חלומות המסטיק שבהם החלום הוא מעין עיבוד או "המשך" של הפסיכולוגיה\ קרמה של קורות היום..או התקופה

בארס

New member
:)

טוב...באמת נושא מעניין. אולי כדאי גם לקחת אותו כנושא לדיון במהלך השבוע. אני זוכר חלומות מסטיק שיש לי בזמן האחרון שהם ממש כמו לעיסת מסטיק...שמתי לב שלפעמים אני כאילו "נתקע" על איזה קטע של חלום וחולם אותו שוב ושוב... ובכלל החלומות שלי כבר לא נראים לי כמו איזה "סרט" לינארי שרץ לו ואני בתוכו אלא לפעמים ה"זמן" רץ אחורה וקדימה ולצדדים... :)

בארס

New member
לרגע תהיתי...

...אם המסטיק זו איזושהי אמירה בקשר לנושא החלומות?

למעלה