סרט

יוסי תקשיב

אתמול שידרתי סרט שהורדתי באימיול ובאה לי פוליסית אמרה שאסור. זה לא היה שום ערוץ בתשלום.

איך יודעים עם הערוץ אסור לשידור?

הרי ניתן לטעון שגם ערוץ הטלוויזיה מישראל ערוץ1 הוא ערוץ בתשלום, כי לא מקבלים אותו בחינם דרך חברות הכבלים והלווין שבמדינת ישראל,אלא משלמים עליו כחלק מחבילת הבסיס, אז ההגדרה של ערוץ בתשלום לא כל כך מובנת לי

ועוד משהו

אם יש פה עניין של זכויות יוצרים אז אני חושב שהשאלה היא לא האם זה ערוץ בתשלום, למשל נשאלת השאלה האם ערוץ הטלוויזיה מישראל ערוץ 1 מותר לצפיה בחינם מחוץ ליבשת המזרח התיכון? הרי אם משדרים את שידורי ערוץ הטלוויזיה מישראל ערוץ 1 באינטרנט אז הוא עלולים לראות אותו גם מחוץ ליבשת המזרח התיכון מה שיכול להחשב להפרה של זכויות יוצרים, למשל ערוץ הטלוויזיה מישראל ערוץ 2 ניקלט בחינם במדינת ישראל, אבל בלווין התיקשורת הוא משדר בלווין תיקשורת שאזור השידור שלו מוגבל למיזרח התיכון,הנהלת הערוץ זה יכלו לבקש שהערוץ הזה ישדר באזור קליטה יותר רחב,אבל הם לא עושים זאת,הם לא סתם עושים זאת,הם כניראה לא מעוניינים שיצפו בערוץ הזה מחוץ למדינת ישראל,אז לשדר שידור מהערוץ הזה באינטרנט בידיעה שגם מחוץ למדינת ישראל יצפו בערוץ הזה, נראה לי שזו הפרת זכויות יוצרים בלי לבקש רשות מבעלי הערוץ שיצפו בערוץ הזה מחוץ למדינת ישראל, ואני בדקתי אין קשר בין לשדר בלווין באזור קליטה יותר רחב לבין לשלם יותר כסף,כי בעל השידור תחנה שמשדר על הלווין שלוקח תדר מסויים בלווין הוא זה שקובע מה יהיה גודל איזור הקליטה של התדר שבו הוא משודר בלווין,למרות שלכוונן את רוחב אזור הקליטה זו אפשרות בלוויני תיקשורת חדישים, בשביל ההוכחה,יש ערוץ שניקרא ערוץ 3 של רשות השידור של מדינת ישראל,כאמור רשות השידור של מדינת ישראל לא נראית מאלו שמשקיעים הרבה כסף ונראה שיש בה עכשיו גם קיצוצים ובכל זאת קודם היא שידרה את הערוץ שלה 3 ישראל באזור קליטה רחב בלווין שניקלט גם ביבשת אירופה כלומר מחוץ ליבשת המזרח התיכון ,אז זה לא עניין שהוא כספי יותר אלא עניין של זכויות שידור,כי את ערוץ 1 של רשות השידור היא לא שידרה באזור קליטה רחב בלווין שניקלט ביבשת אירופה כלומר מחוץ ליבשת המזרח התיכון,לא ש נראה שהצפיה של ערוץ 1 של ישראל מיועד למדינות השכנות למזרח התיכון אלא שבלווין תיקשורת זה כמעט שלא אפשרי לדייק בגבול אזור הקליטה כי ניתן רק להרחיב את או להצר את אזור הקליטה,אז במצב כזה המדינות השכנות גם יכולות ליקלוט את השידור הזה,אבל אין זה מוכיח שזה נעשה באופן חוקי מבלי להפר זכויות יוצרים,יש ערוצים שלפי החוק זכויות יוצרים מותרים לצפיה דרך לוויני תקשורת ויש שלא מותרים לצפיה,אפילו אם הם ערוצים שלא חסומים לצפיה, אז ההגדרה של זכויות יוצרים לפי החוק החדש של הבלוג טיוי היא מורכבת,לא?

יוסי

אני חושב שכל העניין של זכויות יוצרים זה לא האם הערוץ ניקלט במדינת ישראל בשידור פתוח,אלא האם בעלי זכויות היוצרים המשדרים תכנים בערוץ שניקלט במדינת ישראל ואו מחוץ למדינת ישראל,מסכימים שהאחרים גם יהנו מהיצירה ואו היצירות שלהם,מבלי שיהיה להם מזה רווח כספי

gal ban abu

New member
אתה אשכרה מטוטם לווין נשבע לך

איזה חפירה דפקת שם נראה לי שגם מפה יחסמו אותך בקרוב אם באת לשגע אותם פה ז ה פורום טכני לטיפולים בתקלות ולא פורום זיוני מוח לווין

אז לפי מה שאתה טוען

צריכים למחוק גם את התגובה של סימנים של שלכת כי היא רשמה בפורום הזה על חוקים ולא על בעיות טכניות

X ר ת ו ר

New member
תיכף אני אמחק את כל ההודעות ואחסום ניקים.

כפי שנאמר, זהו פורום טכני בלבד, יש פורום חברתי,דברו שם על נושאים כאלה (לדבר,לא לחפור על אותו נושא ב60 אשכולות), במידה ויש איזו סוגיה הכי קל והכי פשוט לשלוח מייל להנהלת הבלוג על מנת לקבל תשובה, אף אחד ממנהלי\אדומי הפורומים,לא כלולים בשיקולי ההנהלה, קחו את זה בחשבון ותפסיקו להכשיל בשאלות מוזרות שלנו,אין תשובות עליהן, שוב,שלחו מייל ! תודה.

benjs

New member
ממש מבלבל

כל הפורומים של המבוגרים זה סרטים אולי כמה בודדים לא והם די ריקים... איך לא חוסמים אותם? ולעצם העניין הטכני... Camtasia זו תוכנה ללכידת מסך ויצירת סרט אבל אי אפשר לשדר איתה סרט כאילו זה ממצלמה.

למעלה