אני כותב בתפוז למעלה מ10 שנים
תפוז הוא מקום פתוח להחלפת דיעות , וזוהי נשמת אפו של כל פורום - חופש הדיבור שמדוכא במקומות אחרים. תפוז הוא בהחלט מקום כזה. גם בעבר לא עוררתי מריבות , ולא הצפתי. לגופם של דבריך - אני חושב שההבחנה שלך בין "חופש דיבור אמיתי" ל"חופש דיבור נג'סי" איננה אמיתית. פנאט חרדי יחשוב שכאשר מדברים איתו על אבולוציה (נניח) , זהו ניג'וס. הוא יסתום את האוזניים , ירגיש לא נעים וגם יראה זאת כלפי חוץ. הסיבה היא שכולנו אוהבים לחשוב את המחשבות שאנחנו רגילים אליהם , ושונאים כאשר מעוררים אצלינו מחשבה שיכולה להסיט אותנו מה"מקום הבטוח" שלנו. מצד שני - כל התקדמות בכל תחום מושגת דווקא כאשר אנחנו מאפשרים לעצמינו לחשוב את המחשבות הללו - אלו שמסיטות אותנו מהמקום הבטוח ושנחשבות כניג'וס. האנשים הגדולים בעולם שאלו את השאלות שלאנשים אחרים נראו מגוחכות או טריוויאליות. האנשים שיצרו בעולם שינוי ממשי אלו האנשים שהתקוממו נגד מה שנהוג היה לחשוב. אלו האנשים שלהרבה אנשים אחרים הדיבורים שלהם נשמעו כניג'וס. לכן חופש הדיבור הוא דבר קדוש - בעיני. ולא משנה לאיזה צד. כל חופש דיבור קדוש (אלא אם כן הוא פוגע\ מפלה\ מעודד אלימות כלפי אנשים אחרים). חופש הדיבור הוא נשמתה של הדמוקרטיה. אני לא חייב להסכים , אני יכול לחלוק בחריפות על דיעות מסוימות , אבל אסור לסתום לאחר את הפה בטענה שזה ניג'וס.