סרט חשוב

yoni13077

New member
מוזר לי מה שאתה אומר

כי השיר דווקא הושמע בלי סוף אז.. גם בויקיפדיה אין איזכור על איסור השיר לשידור. אגב, זה מזכיר לי שיר מדכא אחר שהיה באותה תקופה, ליפול על גן עדן של תופעת דופלר (ברוך פרידלנד המוכשר). http://www.youtube.com/watch?v=EImhG-7Wqtg

אם אתה אומר

לי זכור שהיה דיבור על זה שאסרו על השמעת השיר (שמעתי את הדיבור מאחותי), לא ממש הייתי צמוד למקלט הרדיו בתוקפה זו.

לא אל תספר לי על ילדה שאיבדה את עינה

אאתה בטח זוכר את השיר "אחרינו המבול " נורית גלרון, בת זוגו של רפי רשף, השיר כזכור נאסר ע"י רשות השידור בשנות השמונים כיוון שהוא התריס נגד מדיניות הצבא בשטחים. ורפי רשף שהגיש את ערב חדש (כאמור בן זוה) שידר את שוב ושוב ללא טיפת אינטגריטי. http://www.youtube.com/watch?v=2pUMo9yXL34&feature=player_detailpage#t=100s

נשמע יותר כמו מדינת תל אביב

הדי מנותקת מכל השאר... טרם המהפכה החברתית בואכה רוטשילד.

berko2

New member
אפרופו מדינת תל אביב

במשך שנים הייתה בתל אביב אמרה "חולון זה חו"ל"

למה אתה חושב?

אני סבור שהלינקים שהבאתי הרבה יותר מעניינים ומרגשים מאשר לצפות בוידאו של שעה וחצי בו מתבכיינים נוצרים אדוקים שמנסים להחדיר את האמונה שלהם בכסות מדעית לכתלי האקדמיה ונפתסים מקלקלתם ומושלכים החוצה בעצם ניתן לומר שצפיה בלינקים הללו שהם כמובן נוסטלגים קימעה אבל מדברים לנשפ הצעירים והבוגרים כאחד יתן לכל איד תחושה של משמעות בעולם והבנה שיש בשביל מה לחיות כמה קשה לכתוב במחב"תית בלי פסיקים ואנטר איך הם מצליחים להחזיק ראש זהו אני מתיאש

yoni13077

New member
זה 'ליד'

כדי שיהיה מושלם אתה צריך לכתוב עם פסיקים בלי רווח,סתם כדי שיהיה דומה למקור אולי אז תוכל להיקרא מחב"ת אמיתי,בעזה שיט

berko2

New member
חשבתי שזה נסיון לשרשר לשרשור ט"ו באב

אבל well played.

yoni13077

New member
אחרינו המבול זה לא בדיוק שיר אהבה :)

ואגב, סנדר, השיר הוא ביקורת על האדישות התל אביבית בזמן האינתיפאדה.

ינוקא1

New member
צפיתי בסרט

בערך 50 דקות (אני מודה שגם לי לא היה כח לכל השעה וחצי). ראשית - יש שם אנשים רבים שפוטרו רק כי העזו להזכיר את הדיעה הזו - לאו דווקא כי זו דעתם. אבל חוץ מזה פתיחות מחשבתית היא נכס , וחשובה לכל הצדדים. בעבר היתה זו הכנסיה הנוצרית שאסרה להשמיע דעות שסתרו את מה שהאמינו בו אז , היום זו האקדמיה. השאלה היא היכן עובר הגבול - האם ראוי לאסור השמעת דעות ? האם ראוי להחרים אנשים שאינם בקונצנזוס ? (ואינני מדבר על דעות הקוראות לפגוע באנשים \ מין \ גזע \ דת \ לאום \ דמוקרטיה). חוץ מזה התקדמות המחקר היא דווקא דרך שאילת שאלות , דווקא דרך ערעור על החשיבה המקובלת - כל המדענים הגדולים היו כך מניוטון ואיינשטין עד דארווין עצמו. אנשים ששואלים שאלות ומערערים על הדרך המקובלת הם נכס ולא נטל.

ינוקא1

New member
אני אהבתי את הקישור

שהוא עושה בין שירים לאירועים היסטוריים.

תנוח דעתך

זה לא שאתה מתכנן לפרסם מאמר מדעי בקרוב וחושש לעורך, נכון? ואם החלטת לעשות מסע בעקבות "מטילי אמה וצנזורה על דעות", אז אני חושב שזה קצת מגוחך למצוא אותם דווקא באוניברסיטאות. לא שהם כולם שם צדיקים תמימים וכוהנים גדולים, אבל עדיין מי שלא ישם בלילות מפחד מדעה שונה זה לא הם... אלא ה"נרדפים" המסכנים דומעי התנין שהזכרת בהודעה שלך. אני בטוח שאתה ידעת מזה, וההודעה הייתה ללא מחשבה עמוקה. אני מתשה להאמין שפספסת עד כדי כך את יכולת ההבחנה והביקורת.

ינוקא1

New member
כל פנאטיות וצנזורה על דיעות היא רעה.

לא משנה מאיזה צד. הצנזורה היחידה שהיא מוצדקת זה על דיעות שיכולות לפגוע אחר \ להפלות אחר \ לסכן אחר.

אוקי, ובפינתנו סיפורו של אלחנן שלה

אז הנה עוד דוגמה לצנזורה - והפעם דוגמה ש*כן* קשורה לפורום הזה. אני מעתיק מתוך הבלוד של תומר פרסיקו, על אדם בשם אלחנן שילה, וזה מה שקרה לה לפי הבלוג הנ"ל. (http://tomerpersico.com/2011/08/08/agnon_kabbalah/) שילה מגיע מתוך האורתודוקסיה, אולם מאמריו פורצים את גבולותיה. אולי לא מפתיע לכן שהוא הקריב לא מעט עבור עמדותיו. במאמר שפורסם במקור ראשון ביוני 2009 הוא קרא להתמודדות כנה של הציבור האורתודוקסי עם ביקורת המקרא ולהבנה מורכבת יותר של עיקרון "תורה מהשמיים" (המאמר כולו כאן). פרסום המאמר גרם לפיטוריו (מבחינה פורמלית "הפסקת עבודה"), ביוזמת הרב נריה גוטל, ממכללת 'אורות', ומאוחר יותר, בעקבות לחצים על הרב שאר ישוב כהן, גם ממכון 'נזר דוד', שם עסק בעריכת כתבי הרב הנזיר. קשה שלא להעריך את אומץ לבו של שילה, כמו גם את קטנותם הרוחנית של מפטריו. זה המאמר שבעטיו הוא פוטר: http://www.academics.co.il/Articles/Article17125.aspx מומלץ לקרוא (ביקורת על גישת המאמין הנפוצה המזלזלת ודוחה בממצאי ביקורת המקרא)

למעלה