בואי נעשה סדר:
בעקרון, לא אכפת לי מה היתה גרסת הכתוביות או מה שלא יהיה, העקרון זהה:
1. פותחים את הקובץ הראשון עם הסרט, ומוודאים שלכל אורכו הוא מסונכרן כראוי (ז"א, אם היינו רוצים לראות "רק" חצי סרט - הכל היה נהדר).
2. פותחים את הקובץ השני, שכמובן שהוא לא מסונכרן כראוי לסרט שלנו, כי הוא מיועד להיות בתחילת הוידאו שלו (כי אם היה לנו סרט ב-2 חלקים, אז זה היה מופיע בתחילת החלק השני).
3. פותחים ביחד איתו את הסרט בתוכנה, ו"דוחפים" אותו למקומו (בדר"כ תספיק השהייה, אם לא - אפשר לעשות התאמה).
4. כעת הקובץ השני מתאים בדיוק לחצי שלו בסרט, ז"א שאם הייתי מתחיל לראות את הסרט מהאמצע - היה לי כתוביות כמו שצריך. (כמובן לשמור)
5. עכשיו אנחנו בעצם נמצאים במצב בו יש לנו 2 קבצי כתוביות שכל אחד מהם מתאים בדיוק לקטע שלו, אבל רק לחצי מהסרט, וכביכול נוכל להחליט לראות בנגן של הסרט את החצי הראשון של הסרט עם קובץ כתוביות 1, והכל יהיה טוב, ובאמצע הסרט להחליף את קובץ הכתוביות ולהמשיך לראות.
6. פותחים את קובץ הכתוביות השני, מעתיקים את כולו (ז"א בוחרים את כל השורות, ועושים "העתק"), ואז סוגרים את הקובץ.
7. פותחים את קובץ הכתוביות הראשון, יורדים לכתוביות האחרונה, ומדביקים שם את הכתוביות שהעתקנו מהחלק השני (לא לשכוח לשמור).
8. כעת יש לנו קובץ מאוחד כראוי.
[למען הסר ספק, כאן בעצם הסברתי מה לעשות אם יש לך סרט שמגיע בקובץ יחיד, אולם הכתוביות מגיעות ב-2 קבצים]