סרט וכתוביות

tari2

New member
יש לי dvdrip

ועודגרסה אחרת,זה מתאים?

אבל מה עם הכתוביות? הן לא טובות הרי בלי קשר לסרט אז מה אני עושה?
ועכשיו זה כשאני פותחת סרט אחר זה פותח לי אותו עם תרגום בגרמנית,בגלל הסרט עם התרגום בגרמנית שהורדתי...:\

HassiD

New member
בואי נעשה סדר:

בעקרון, לא אכפת לי מה היתה גרסת הכתוביות או מה שלא יהיה, העקרון זהה:
1. פותחים את הקובץ הראשון עם הסרט, ומוודאים שלכל אורכו הוא מסונכרן כראוי (ז"א, אם היינו רוצים לראות "רק" חצי סרט - הכל היה נהדר).
2. פותחים את הקובץ השני, שכמובן שהוא לא מסונכרן כראוי לסרט שלנו, כי הוא מיועד להיות בתחילת הוידאו שלו (כי אם היה לנו סרט ב-2 חלקים, אז זה היה מופיע בתחילת החלק השני).
3. פותחים ביחד איתו את הסרט בתוכנה, ו"דוחפים" אותו למקומו (בדר"כ תספיק השהייה, אם לא - אפשר לעשות התאמה).
4. כעת הקובץ השני מתאים בדיוק לחצי שלו בסרט, ז"א שאם הייתי מתחיל לראות את הסרט מהאמצע - היה לי כתוביות כמו שצריך. (כמובן לשמור)
5. עכשיו אנחנו בעצם נמצאים במצב בו יש לנו 2 קבצי כתוביות שכל אחד מהם מתאים בדיוק לקטע שלו, אבל רק לחצי מהסרט, וכביכול נוכל להחליט לראות בנגן של הסרט את החצי הראשון של הסרט עם קובץ כתוביות 1, והכל יהיה טוב, ובאמצע הסרט להחליף את קובץ הכתוביות ולהמשיך לראות.
6. פותחים את קובץ הכתוביות השני, מעתיקים את כולו (ז"א בוחרים את כל השורות, ועושים "העתק"), ואז סוגרים את הקובץ.
7. פותחים את קובץ הכתוביות הראשון, יורדים לכתוביות האחרונה, ומדביקים שם את הכתוביות שהעתקנו מהחלק השני (לא לשכוח לשמור).
8. כעת יש לנו קובץ מאוחד כראוי.

[למען הסר ספק, כאן בעצם הסברתי מה לעשות אם יש לך סרט שמגיע בקובץ יחיד, אולם הכתוביות מגיעות ב-2 קבצים]

tari2

New member
זה מה שאני עושה.

הבעיה הכזאת,בקובץ הראשון הכתוביות הראשונה היא של שם הסרט שמתחילה בשניה 28. סבבה.
הכתוביות השניה מתחילה ב00:51
אחריה ב 00:54
00:57
1:02

מה אני עושה עם זה?
התאם לא עוזר

HassiD

New member
זה DVD?

את אמורה להעיף את השורות של "שם במאי, שם סרט" וכדו', ולהתאים מהרגע הראשון שאומרים משהו עד הרגע החארו ןבו אומרים משהו (בכתובית הראשונה, ז"א איפשהו באמצע הסרט).

ובסרט השני באותו עקרון, רק שהפעם ההתחלה תהיה איפשהו באמצע הסרט.

ככה שבסוף יתקבלו לך 2 קבצים:
הראשון - ייגמר באמצע הסרט.
השני - יתחיל מאמצע הסרט.

tari2

New member
איך אני מוחקת את השתי שורות האלה

?

אני עושה התאם מהשורהשהסרט עצמו מתחיל אבל זה מתחיל לי בפועל מהשם במאי

HassiD

New member
לסמן אותם וללחוץ על DELETE

אם זה ממש מטריד אותך שהן יהיו חסרות, ואת מרגישה צורך עז שהן יישארו, אז את יכולה גם לגזור אותן, להתאים ואז להדביק בחזרה...

tari2

New member
אבל אין לי אפשרות

אני לוחצת ויש "נטוי,קו מודגש,צבע" דברים כאלה
איןמחיקה
אני לא רוצה אותם,אני פשוט רוצה שהסרט יתחיל כשהשחקנים מדברים!

HassiD

New member
לא צריך אפשרות

פשוט תלחצי על השורה, היא תהיה בצבע כחול, ואז תלחצי במקלדת על DELETE, זה כבר ימחק... (או אם תעשי CTRL+X, זה יגזור, ותוכלי להדביק בCTRL+V...)

tari2

New member
אוקיי

מחקתי.

עשיתי התאם וכתבתי שהמילה הראושנה בסרט מתחיל בשניה 54, אבל את השורה האחרונה אני לא יכולה מתי הא נגמרת,כי הכתוביות הן רק חצי סרט.אז הכתוביות האחרונה נאמרת בדקה 54 איך אני יכולה לדעת מתי היא נאמרת בסרט בפועל?

ועוד דבר כשאני מעתיקה את הכתוביות השניות אחרי הכתוביות הראשונות הן לא מופיעות בסרט-בתוכנה.
תודה..

HassiD

New member
ככה

סביר להניח שזה מסתיים פחות או יותר באותו זמן, ז"א זה יהיה באיזור של ה-50-60 דקות, תנסי לראות איפה זה, אין דרך אחרת...

את הכתוביות השניות את מסנכרנת משם והלאה (ז"א אם גילית שהכתוביות הראשונות מסתיימות נגיד ב-53, אז הכתוביות השניות יתחילו בערך משם ויסתיימו בסוף כמובן...).

אחרי שתסנכרני גם אותן, אז תבחרי הכל ותעתיקי, ותלכי לסוף הקובץ הראשון ותדביקי, ויהיה לך קובץ אחד גדול (ולשמור כמובן...)

tari2

New member
טוב

מצאתי כתוביות שבאות בקובץ אחד ערכתי ושמרתי. עכשיו משום מה הקובץ לא נפתח בוי סי אל,וכשאני פותחת את את הסרט,בגרסה אחרת,זה בא עם כתוביות בגרמנית..:(
איך אני מבטלת את זה?

tari2

New member
הממ

כנראה עשיתי משהו והקול לא טוב עכשיו בvlc לא שומעים בכלל גם כששמים הכי גבוה. וווינדוס מדייה פלייר - איך הוא קורא כתוביות? הוא לא קורא לי

יש לך מושג:? :]

HassiD

New member
wmp קורא רק כשהשמות זהים

כמובן, פרט לסיומת, ועד כמה שידוע לי, גם זה קורה רק במקרים שהתקנת את המקודד של VOBSUB (הוא מותקן בדר"כ עם כמעט כל חבילת מקודדים שיש, אני יודע שהוא קיים בK-LITE...)

tari2

New member
הסרט

הסיומת שלו זה avi שיניתי את זה לזה.
והכתוביות זה srt.

עכשיו,
1. זה נפתח בvlc וב bsplayer אבל כנראה עשיתי משהו והקול נדפק, אני לא שומעת טוב בכלל שם...איך אני פותרת את זה?הורדתי מחדש וזה עדיין כך.
2. בווינדוס מדיה פלייר משום מה הוא פותח את הרשימת השמעה אבל הוא לא מראה את הסרט, ז"א יש את כל הקטע אבל זה כמו שיר ששומעים. שומעים את כל הסרט אבל לא רואים בכלל.
ואיך נותנים הוראה לווינדוס לזהות כתוביות?
3.לא הבנתי מה הקטע עם המקודדים..
תודה רבה!

HassiD

New member
תורידי את זה

http://filehippo.com/download_klite_mega_codec/

זאת חבילת מקודדים, אמור להיות בה הכל, כמובן לפני-כן תמחקי את המקודדים שהיו לך לפני כן (אם התקנת מקודדים כלשהם). סביר להניח שזה יפתור את הבעיות השונות שנתקלת בה...

בתחילת ההתקנה תבחרי באפשרות 7-8, מה שנקרא שם lots of stuff

tari2

New member
אין לי מושג במקודדים

קניתי את המחשב ככה אין לי מושג אם יש או אין בו,איך אני בודקת את זה ואיך אני אדע שמה שאני אוריד עכשיו באמת יעשה טוב ולא רע למחשב?וזה יפתור את הבעיה של הקול? אין דרך אחרת בינתיים לתקן את זה?

HassiD

New member
את צוחקת?

את לא באמת חושבת שאחרי שרשור שלם מה שבא לי לעשות זה לשדל אותך להוריד וירוסים למחשב, נכון?

בכל מקרה, מדובר באחת מחבילות המקודדים הנפוצות אם לא "ה..". את מוזמנת לגגל בעצמך או לחפש עליה מידע בכל מקור אחר שתראי לנכון...

בנוסף, את מוזמנת להעלות צילום מסך של "הוסף/הסר תוכניות" (מהלוח בקרה), ונוכל לומר לך אם יש לך מקודדים שכדאי להעיף לפני התקנת החבילה...

tari2

New member
לא

אבל גם כשמוריידם ווינדוס יש אזהרה אז אני שואלת.
ואוף!!!!!!! הורדתי את הקודק הזה http://www.codecguide.com/ ואז זה הביא לי את הדף הזה,שאומר שהכל בסדר לא? ועדיין אין קול בוי אל סי ובבי סי. זה משהו שאני עשיתי אם כך. ובמדיה פלייר יש קול.

HassiD

New member
מה? מה הורדת שם?

יש שם קישור גם לK-LITE, שזה בעצם בדיוק מה שהבאתי לך, ככה שאם הורדת משם את ה-K-LITE, אז הכל טוב ויפה, כמובן, שאת צריכה להתקין אותו, כן?

אבל בכל אופן, עדיין את תיאלצי לוודא שאין עוד מקודדים על המחשב, כי הרבה פעמים כמה מקודדים שונים יחד יוצרים בלאגן...

tari2

New member
התקנתי אותו..

kay pack 5/9/0 k-lite

זה גם כתוב לי בתוכנות...
והסרתי כל מקודד אחר...

למעלה