סרט וכתוביות

tari2

New member
סרט וכתוביות

יש לי את הסרט תלמה לואיז,הורדתי אותו פעמיים, והsubtitle workshpo פותח אותו , אז אפשר לראות רק את הכתוביות אבל לא את הסרט. ז"א יש מסך שחור,וכתוביות. מה עושים עם זה?

ואיך אני מחברת שני קבצי כתוביות לקובץ אחד? שהשני ימשיך מהראשון
תודה!:)

HassiD

New member
ככה

לגבי פתיחת הקובץ, אם אחרי שאת עושה בתפריט סרט>פתח (או פשוט CTRL+P), זה עדיין לא נפתח, אז אולי כדאי לרענן את המקודדים (ז"א למחוק ולהתקין שוב או משהו כזה).

לגבי הסנכרון, את צריכה לסנכרן כל אחד מ-2 החלקקים בנפרד, ז"א שיהיו לך ביד עכשיו 2 קבצים שכל אחד מהם מתוזמן כראוי. ואז את נכנסת לקובץ של החלק השני, בוחרת את כל הכתוביות (CTRL+A), מעתיקה אותם (CTRL+C), פותחת את קובץ הכתוביות של החלק הראשון, מגיעה לכתובית האחרונה ומסמנת אותה (END), ואז מדביקה (CTRL+V), וזה ידביק לך שם את כל מה שהעתקת מהקובץ של חלק 2 (זה בעצם מודבק מיד אחרי הכתובית המסומנת, שבמקרה שלך היא הכתובית האחרונה, ובגלל שכל חלק מסונכרן בפני עצמו - נשמר לך הסנכרון כראוי), וכמובן, לא לשכוח לשמור...

tari2

New member
הממ

לגביהסרט שני סרטים כאלה עובדים טוב, רק בתוכנה זה לא נפתח, ושניהם ממקורות טובים..לאדעת אם זה זה יעזור שאני אוריד שוב

אגב ראית את המסר שלי?

HassiD

New member
ראיתי

אני עוד "משיג" את הפרקים.

אבל לגבי הסרט והתוכנה. לא התכוונתי שהמקודדים דפוקים, פשוט לפעמים יש בעיית ממשק כלשהי בין הsubtitleworkshop והמקודדים על המחשב, ובדר"כ זה נפתר כאשר מתקינים את המקודדים מחדש... ז"א גם אם את מצליחה לראות את הסרט בתוכנה אחרת - עדיין התקנת המקודדים יכולה לעזור.

בנוסף, כשאת אומרת לא נפתח, את מתכוונת שאת פותחת את הסרט ממש בתוכנה וזה לא נפתח, או שאת פותחת את הכתוביות והסרט לא עולה אוטומאטית? כי אם זה האפשרות השניה, פשוט "תגררי" את הסרט לתוכנה...

tari2

New member
מה ז"א מקודד?

ולמה שהוא לא יהיה טוב?

אני פותחת את הסרט,והסרט רץ שומעים קול,אבל לא רואים,המסך שחור. והכתוביות עובדות. איפה שהקול אמור להיות לדוג' אז מופיעות הכתוביות

HassiD

New member
הסבר

כאשר את קונה מחשב חדש (או מתקינה מחדש את הווינדוס), אם תמסי להפעיל סרטים - הם לא יפעלו, כי אין את הממשק להפעיל אותם (למרות שיש לך מדיה פלייר), בדיוק כמו שאם תנסי לפתוח קובץ PDF את לא תוכלי אם אין לך את התוכנה המתאימה. עכשיו, בשביל לצפות בסרט צריך 2 דברים: תוכנה מתאימה, ומקודד. בגלל שיש הרבה מאוד פורמטים וסוגים של קידוד לקובץ, אז מי שמייצר את הנגן לא מכניס בפנים את המקודדים, אלא רק משתמש במה שיש על המחשב (כדי שלא יצטרכו להוציא עדכונים לנגן כשיש שינויים במקודדים, וגם כדי שכל התוגנות שצריכות מקודדים יוכלו להשתמש בהם, ולא רק הנגן), ולכן מורידים נגן בנפרד ומקודדים בנפרד. ישנם נגנים ספציפיים בהם יש מקודדים מובנים, כ"כ יש אפשרויות להוריד חבילה של מקודדים הכוללת נגן (כמו K-LITE שזאת בעצם חבילת מקודדים, שגם יש בה את MEDIA PLAYER CLASSIC).

בכל אופן, אם התקנת את כל המקודדים, אז כל התוכנות אמורות להצליח להשתמש בהם. רק מה הבעיה? לא תמיד התוכנות האחרות מספיק טובות, ולכן יכול להיות שתתקיני מקודד כלשהו, ונגן/תוכנה אחת יצליחו להשתמש בו כמו שצריך, ונגן/תוכנה אחרים לא. וזה בדיוק מה שקרה אצלך. יש בעיה ידועה ב-subtitleworkshop שהוא לפעמים לא מתחבר טוב למקודדים, ואז צריך להתקין אותם מחדש או לאפס אותם (וישנם מקרים שאפילו restart פשוט למחשב יספיק).

אז כפי שאת רואה אצלך בתוכנה, המקודד של האאודיו כמו שצריך, כי הסאונד עובד, ורק המקודד של הוידאו לא טוב (ז"א הוא טוב, כי את מצליחה להשתמש בו בתוכנות אחרות, אבל ה-subtitleworkshop ספציפית נתקע איתו...)

אם יש לך K-LITE אז את יכולה לנסות לבצע איפוס, אולי זה יעזור... (תכנסי בתפריט של K-LITE שב"התחל" ל-CODEC TWEAK TOOLS, ותעשי RESET)

tari2

New member
בקשר לאיחוד כתוביות

מז"א לזמן כתובית אחרונה? לחצתי עליה והעתקתי את הכתוביות הראשונות אבל לא קרה כלום

HassiD

New member
התכוונתי

שאחרי שאת מעתיקה את כל הכתוביות שבקובץ השני (ועכשיו הם בעצם "שמורות" בקליפבורד ומחכות להדבקה), את הולכת לסוף הקובץ הראשון (ז"א לכתובית האחרונה שבקובץ הראשון), ועושה "הדבק", ואז הוא אמור להדביק את כל הכתוביות שהעתקת לפני רגע (שזה בעצם כל הכתוביות מהקובץ השני), ואז יש לך את כל הכתוביות באותו הקובץ.

tari2

New member
התוכנה לא מזהה לי את הכתוביות

יש לך המושג?..הורדתי את זה ושמתי בתיקיית הורדות ועכשיו זה לא מזההאת זה כשאני פותחת את תיקיית הורדות בתוכנה. זה כן מזהה לי כמה,וערכתי אותן, אבל כשהורדתי עוד פעם כתוביות חדשות זהלא זיהה

HassiD

New member
אני מתנצל, אבל לא הבנתי

את מתכוונת שכאשר את מנסה לפתוח את קובץ הכתוביות באמצעות לחיצה כפולה עליו אז הוא לא נפתח ב-SUBTITLE WORKSHOP? או מה בדיוק?

tari2

New member
הורדתי את הכתוביות

ועכשיו הם נמצאות בתיקיית "הורדות". יופי. אני נכנסת לתוכנה, עושה פתח כתוביות,מחפשת את הקובץ של הכתוביות,ואין.יש כמה קבצים אחרים כמו הסרט או כתוביות אחרות אבל זה לא . :

HassiD

New member
ומה הסיומת של הקובץ?

מה קורה אם את פותחת אותו "בכוח" (ז"א או בעזרת "פתח באמצעות", או לבחור ב"פתח" שבתוכנה לשנות למטה ל"כל הקבצים")

tari2

New member
ה נפתח

אבל עכשיו יש בעיה אחרת, הקוב הראשון של הכתוביות הוא מתחיל טוב, משניה 28 עד דקה 54, ז"א 00:54
והקובץ השני מתחיל מדקה 00:30 עד 00:45
וכשאני מעתיקה את הקובץ השני לראשון זה לא מתלבש טוב

זה אומר שחסר כתוביות? בכל הכתוביות זה כך

HassiD

New member
מה? איך זה יכול להיות?

את מסכימה איתי שהכתוביות אמורות להיות מחולקות כך שקובץ מס' 2 מגיע אחרי קובץ מס' 1, ככה שאם קובץ מס' 1 מסונכרן כראוי, ומסתיים ב-54 דקות, אז קובץ מס' 2 אמור להתחיל באיזור ה-54-55 דקות, ואין שום מצב שהוא יתחיל מאמצע הקובץ הקודם, אלא אם כן לא מדובר ב-2 קבצים ששייכים לאותה גרסה...

tari2

New member
ברוררר

זה מה שאני תוהה. והורדתי עוד כתוביות ובכולן זה כך, אבדוק שוב ליתר בטחון. ומה אני צריכה להוריד עכשיו את כל הכתוביות מכל האתרים ולפתוחאותן בתוכנה? זה מעצבן, וגם אם יש כמה כתוביות בתיקיית "הורדות" אז התוכנה לא תזהה כל כתוביות, ואז אני אצטרך למחוק ולהשאיר רק כתובית אחת כל פעם כדי לבדוק אם זה עובד..

כבר אי אפשר לראות סרט חלק

HassiD

New member
אם תוכלי להעלות יהיה נחמד

או לפחות לשם קישור של הכתוביות, אני אשמח להעיף מבט.

בנוגע לכתוביות, לא בדיוק הצלחתי להבין את הבעיה עם הפתיחה שלהן. ז"א לחיצה כפולה לא עובדת? זה נפתח בתוכנה אחרת? או שהכתוביות נפתחות והסרט לא? מה בדיוק מתרחש...

tari2

New member
קישור

[URL='http://www.subscenter.org/he/subtitle/movie/never-</a>been-kissed/']http://www.subscenter.org/he/subtitle/movie/never-been-kissed/[/URL]

זה כן נפתח הכתוביות, אבל אם יש כמה כתוביות באותה תיקייה אז התוכנה לא תזהה .אז כל פעם צריך להיות כתוביות של סרט אחד ולא של כמה סרטים כדי שהתוכנה תפתח את זה.

הקישור הזה הוא של הסרט יכול להיות שאולי בקישורים באתרים אחרים זה התרגום ישלים אחד את השני,אבל אין לי ממש דרך לבדוק את זה

HassiD

New member
מה?

התוכנה של הכתוביות לא פותחת קובץ כתוביות אם את לוחצת עליו פעמייםויש כמה קבצי כתוביות באותה תיקיה? לא הבנתי...

ואני אבדוק לגבי הכתוביות... איזה גרסה הסרט שאצלך?

tari2

New member
לי יש את הגרסה הזו>

Never.Been.Kissed.(1999).Divx5.AC3.6.Ace

הורדתי כמה כתוביות של הסרט,כמה גרסאות,ואם אני באה לפתוח את זה בתוכנה זה לא יהיה.יהיה רק גרסה אחת.אז אם אני רוצה שהתוכנה תפתח לי גרסה מסוימת אני חייבת למחוק את כל הגרסאות האחרות. יכול להיות שזה בגלל שזה מאותו סרט?, תבדוק את זה בעצמך בכל מקרה אם אתה יכול

ולא הבנתי לגבי התוכנה של הסרת התרגום ,שאגב לא הצלחתי להוריד אותה,זה לא יעבוד מאה אחוז ?כי שמעתי בקורות טובות עליה

HassiD

New member
התכוונתי איזה סרט יש לך

אני מניח שאם יש לך גם את הסרט בגרסה הזאת זה אמור להתאים, ומכיוון שזה לא מתאים - אז בטח אין לך את הגרסה הזאת בדיוק, ולכן שאלתי מה גרסת הסרט שברשותך...

מה הכוונה זה לא יהיה? ז"א נגיד יש לך "כתובית 1", "כתובית 2" ו"כתובית 3", אז לא משנה את מי תנסי לפתוח תמיד תפתח לך "כתובית 1" במקום מה שתנסי? כי בעקרון עד כמה שידוע לי, הץוכנה לא מאפשרת לפתוח כמה כתוביות בו זמנית, ז"א את חייבת לסגור אחת אם את רוצה לפתוח את השני, אבל לא יותר מזה...

לגבי הסרת התרגום, זה יעבוד, אבל רואים שאריות, מעין טשטוש כזה, ככה שזה קצת מעצבן..
יש תוכנות שמתיימרות להיות טובות מהשאר, לא ניסיתי אותן, אבל לפי התצלומים שלהם זה נראה די מוצלח. יש כאן קישור עם הסברים והכל...:
http://www.compression.ru/video/subtitles_removal/index_en.html

למעלה