סרטי השבוע

סבבה, עניין של פרספקטיבה

לטעמי הדמויות ההזויות והדביליות שירתו את העלילה ועיצבו את ההנאה מהסדרה, אבל בשבילך זה בדיוק מה שהרס את ההנאה. קורה.

בול!

Davy Jones

New member
חודש יוני

"צא וראה" - הסרט הסובייטי הראשון שיצא לי לראות מעולם, ואיזה ספתח מדהים! שעה ראשונה פסיכודלית ומהפנטת, שעה שנייה חלום בלהות שגם ממנו אין לך יכולת להוריד עיניים. בעולם בו סרטי שואה הוליוודים מציגים באירוניות רבה אנושיות בתגובות של גיבוריהם, כאן "צא וראה" אינו מאפשר שלוות נפש לצופים ומציג אלימות נוספת כתגובה לאלימות שטנית. האם זה נכון ומוסרי להגיב כך למשהו לא מוסרי? זה מתקשר במיוחד לאירועי הימים האחרונה בארצנו. לפעמים הרגשתי שהסרט פוזל לחד מימדיות בהצגת כל הצצדים לצערי. וללא הסצנות האחרונות המרהיבות בווירטואוזיות הקולנעית שלהן וודאי הייתי מקשיח את עמדתי. צילום ועריכת פסקול מהמדהימים שנראו בקולנוע אי פעם.

"יומיים ולילה" - ונעבור לסרט שכולו אור אנושי אחד גדול, להבדיל אלף אלפי הבדלות. מריון קוטייר מציגה כנראה את הופעת המשחק הטוטאלית ביותר של שחקן כלשהו עד כה ב-2014. מרגשת, פגיעה וניתנת אפילו יותר מדי להזדהות. השבח לאל על כזו שחקנית אלוהית, ושתפסיק לעשות סרטים באנגלית. הם נחותים בהרבה מסרטיה בצרפתית. הסרט עצמו קשה לצפייה היות והוא קטן מימדים וריאליסטי להחריד. לא מתאים לכולם, אבל מי שזה מתאים לו - ירוויח כפליים.

"קצה המחר" - סרט הקיץ האולטימטיבי והכיפי ביותר שיצא לי לראות כנראה מאז "ספיידרמן 2" אי אז בשנת 2004. מהנה בטירוף, קולח להדהים (פרס אוסקר לעריכה - עכשיו ומיד!), מצחיק, מרגש ומה לא. אפילו הסוף השנוי במחלוקת מצא חן בעיניי,היות וכשחושבים עליו לעומק הוא בהחלט לא כזה פשוט כמו שנראה במבט ראשון. טום קרוז הוא יצור נאלח לעיתים קרובות, אבל בחיי שכלוזר יצא לו תפקיד נהדר. הפתעה נהדרת לקיץ.

מיכאל1411

New member
על 'צא וראה'

המשחק של קוטיאר בחדש של האחים דארדן יותר טוב ממה שהיא עשתה ב'חלודה ועצם' של ז'אק אודיאר?

Davy Jones

New member
מבחינתי אין שום ספק

אבל אני לא מחובביו הגדולים של "חלודה ועצם", בלשון המעטה. כשמריון קוטייר צריכה לשחק בתור... הממ, ובכן - ביצ' קטנה, אפילו אם זה רק בתחילתו או לכל אורכו של הסרט ("חלודה ועצם", "התחלה") אני לא כל כך מחבב את סגנון המשחק שלה.

mrpink3

New member
אסירים

"wow them in the end, and you've got a hit"
אה?

סרט בינוני בשני השלישים הראשונים שלו, אפילו קלישאתי, אבל מערכה שלישית עצומה לא רק שמצילה את המצב אלא משנה את כל התמונה.
צילום, משחק, אווירה, פסקול - טופ, טופ קלאס.

מיכאל1411

New member
איך זה ש

לא עושים כבר מותחנים כאלה טובים בארה''ב? 'אסירים' הוא דוגמה איכותית לאיך מותחן אמיתי צריך להיראות בכל אספקט.

BlackUnicorn

New member
before sunsrise (1995)

סרט קסום עם משחק נדיר. הרגשתי שאני צופה בזוג אמיתי לכל דבר ועניין... היה מעניין וכיפי. לקח איזה 20 דק'-חצי שעה להתחבר ואז זו הייתה התאהבות טוטאלית.
מקווים היום להמשיך עם הסרט הבא (יש שלושה בסדרה).
9/10

BlackUnicorn

New member
אולי היום.. אם יהיה לנו כוח

אתמול ראינו את השני (Before Sunset)
לא קסום כמו הראשון וקצר מדי, אבל עדיין מקסים ואני מתה על הכימיה ביניהם. אח"כ קראתי שהם שכתבו את התסריט (screenplay?) בעצמם, זה אולי מסביר את זה, הרגיש מאוד מאוד טבעי.

למעלה