סרטי השבוע שלי
Snowpiercer
למען האמת זה סרטו הראשון שאני רואה של ג'ון-הו בונג ואני לגמרי סבור שזה לא הסרט הנכון להתחיל איתו עם ג'ון-הו בונג אבל ידעתי לגמרי לצפות למשהו שידהים אותי, וכך קרה.
אומנם הרעיון של הסרט נשמע טיפה קלישאתי ואם הוא היה כישלון לא הייתי ממש מופתע אבל הוא היה לגמרי ההפך. סרט מקורי ביותר, מותח מהשנייה הראשונה ועד השנייה האחרונה, בנוי בצורה פנטסטית עם בימוי באמת מדהים, עיצוב סטים כל כך מרשים, הופעות מעולות ואמינות ביותר של הקאסט, אקשן כל כך אדיר עם כוריאוגרפיה מעולה של הקרבות... הסרט אומנם היה טיפה צפוי והתסריט סבל טיפה מעודף קיטש ברגעים מסויימים אבל בסך הכל הסרט הזה היה מהנה בטירוף והרגיש כמו רכבת הרים (הייתי חייב חח) שעצרה לי את הנשימה ממש עד לרגעים האחרונים.
8/10
Le manège
סרט סטופ-מושן קצר וקריפי בטירוף של שני הגאונים ז'אן-פייר ז'נה ומארק קארו שפחות הרגיש לי כמו סרט, יותר כמו פשוט סיקוונס סטופ-מושן קריפי ולא ברור.
הרעיון של הסרט לא ממש מובן אבל ממה שהבנתי הסרט הוא על קרוסלה שמסתובבת על-ידי ילדים שנכלאו ונענשו לסובב אותה כל ימי חייהם. הסרט בסך הכל עשוי בצורה בסדר, יחסית לכלים שהיו להם אז ויחסית לעובדה שהם היו ממש ממש בתחילת דרכם. ההשוואה לטים ברטון די מתבקשת כאן כי אומנם מבחינה טכנית ויצירתית הוא ברמה גבוהה משלהם בסרט הזה אבל הוא ללא ספק יכול ללמוד המון מהם איך ללכת עם הקריפיות עד הסוף ולא להקלע לקלישאות ולנסות להתחבב על הקהל הרחב.
6/10
The Bunker of the Last Gunshots
סרטם המצולם הראשון של ז'אן פייר ז'נה ומארק קארו שמתרחש בעתיד ביזארי וחולני לחלוטין. אווירת סייברפאנק עתידני קריפית וביזארית ביותר, ללא ספק מורגש הטאץ' הייחודי שכנראה כבר מאז היה לז'אן פייר ז'נה. העלילה וההתרחשויות קצת לא היו מובנות לי אבל זה לא ממש פגם לי בחוויה... אהבתי ממש את הפסקול ההזוי ואת השימוש הגאוני בסטופ-מושן. סרט קצר טראשי והזוי לגמרי, נהניתי מאוד אפילו שהיה קצת חובבני מדי.
7/10
Pas de repos pour Billy Brakko
סרט קצר שז'אן פייר ז'נה ביים ומארק קארו רק עזר בכתיבת התסריט... מין קולאז' של צילומים אמיתיים והמון המון צילומים, תמונות, פוסטרים, תמונות מונפשות וכו מסרטים, ספרים וכו עם קריין שמספר סיפור על אדם שקרא בעיתון על המוות של עצמו. כמובן שגם יש שימוש קטן בטכניקת הסטופ-מושן שז'אן פייר ז'נה פשוט לא יכול לוותר עליה.
חמוד מאוד.
6/10
Things I Like, Things I Don't Like
סרט קצר בבימויו של ז'אן פייר ז'נה ואני חושב שזה גם הסרט הראשון שהוא עבד עליו לגמרי לבדו, ללא עזרתו של מארק קארו.
הסרט הזה הוא פשוט מקור כל ההשראה לפתיחה של אמלי. דומיניק פינון (שמשתתף גם בכל הפיצ'ר-פילמס של ז'אן פייר ז'נה) פשוט מציין רשימה של פטישים ודברים שהוא אוהב ודברים שהוא שונא, בדיוק כמו בפתיחה של אמלי. ערוך ועשוי בצורה פשוט מושלמת, מצחיק ביותר, שימוש במגוון טכניקות רחב (כולל כמובן את הסטופ-מושן האדיר וקולאז'ים של שוטים או חלקים קטנים ממגוון סרטים)... פשוט מקסים.
כאן כבר ללא ספק רואים בבירור את הסטייל של ז'אן פייר ז'נה, כאן הוא ללא ספק כבר לגמרי ביסס את הסטייל שלו.
8/10
Noah
טוב, אני ציפיתי לאכזבה, אבל בחיים לא הייתי מצפה מארונופסקי לחרא כל כך עצום.
אני באמת באמת נתתי לו צ'אנס, גם אחרי שכבר קלטתי שזה כנראה החרא הכי גדול שאראה בשנה הקרובה, אבל ככל שהסרט התקדם השעמום והחוסר עניין שלי בו הגיע לרמות די נוראיות, היו בו קטעים כל כך מגוחכים ברמה שלא הייתה מביישת את דה רום בכלל.
והתסריט.... אוי התסריט, באמת שבתור צופה אני מובך ופגוע מבחינה אישית לצפות במשהו כזה דביק ומגעיל, חוויה מבחילה לגמרי.
באמת שלא מצאתי שום דבר טוב ביציקה הזו, החל מהקאסט שנתן פשוט הופעות פתטיות אחת אחת, התסריט המסריח, השימוש הכל כך פאקינג עלוב ואדיוטי ב CGI, הפסקול הנוראי, העלילה שלא מצאתי בה שום קמצוץ של עניין ויותר מזה היו אפילו רגעים שפשוט לא יכלתי לעצור את עצמי מלהתפקע מצחוק מכמה שזה מגוחך.
מקווה לפחות שארונופסקי נהנה מבריכת הכסף שהוא שוחה בה כרגע, כי תשוקה לקולנוע וליצירה ובכללי רצון לעשות קולנוע אין לו בכלל.
אין שום מצב בעולם שארונופסקי באמת שלם עם מה שהוא עשה כאן, עם הזבל עלי אדמות הזה שראיתי כרגע, זה לא ארונופסקי, הבחור שביים סרטים כל כך מדהימים כמו פיי, רקוויאם לחלום, ברבור שחור והמתאבק, זה סתם בן אדם תאב בצע שמעדיף למכור אומנות וכישרון מטורף בשביל חתיכות נייר מסריחות וציפוי מוזהב לבריכה החדשה, מבחיל בכל קנה מידה אפשרי.
2/10 (וזה רק אם אני ממש חייב לתת לזבל הזה ציון...)
The City of Lost Children
אני מצפה לראות את הסרט הזה המון המון זמן... מאז שהתחלתי להתעניין בסרטים אני חושב, לפני שראיתי משהו של ז'אן פייר ז'נה אפילו. הוא היה מעולה לגמרי אבל הוא ללא ספק לא עמד בציפיות שלי, מה שחששתי שייקרה בגלל שכל הזמן הזה ציפיתי לו יותר מדי.
מדובר בסרט שעשוי בצורה באמת מושלמת, אווירה קריפית ילדותית כמו שאפשר לצפות מז'אן פייר ז'נה, עיצוב הסטים כאן הוא אני חושב עיצוב הסטים הכי גאוני שראיתי אי פעם, פסקול מעולה ובעיקר המון המון יצירתיות מבחינת הבימוי של ז'אן פייר ז'נה ומארק קארו... רק שהסרט פשוט לא מעניין מספיק. אני לא יודע למה הוא לא עניין אותי. העלילה של מיקמקס לדוגמה או אמלי הרבה יותר ילדותית ומגוחכת אבל פשוט אין בו את הקסם שיש בהם, אני לא יודע איך להסביר את זה. הרעיון של הסרט ענק לגמרי, האווירה קריפית ומצמררת, הסצינות גאוניות, אבל עדיין משהו היה חסר מבחינת התוכן של הסרט שאני לא יודע להסביר (שזה ממש מוזר אגב, כי לרוב חוסר תוכן לא ממש מפריע לי בסרטים).
8/10
(Crash (2004
לא ממש מבין את כל השנאה לגביו, הוא אומנם יכול להיתפס בעיניי אנשים כמאוד מטיפני ומתאמץ אבל לא תפסתי אותו ככה בכלל... סרט באמת מעולה, לא השתעממתי ולו לשנייה אחת, בנוי בצורה מעולה (המבנה שלו הזכיר לי מאוד את המבנה של הסרטים של אלחנדרו גונזלז אינאריטו), הופעות נחמדות של קאסט שאת האמת שאת מרביתו אני די שונא, מבויים בצורה באמת טובה מאוד.
בסך הכל מאוד נהניתי, אני לא מרגיש שהסרט חידש לי משהו אבל הוא בהחלט זרם לי מאוד.
8/10
Tim and Eric's Billion Dollar Movie
אני לא צפיתי בתכנית של שני הגאונים האלה אבל צפיתי בהמון מערכונים שלהם והייתי פשוט חייב לצפות בסרט הזה (מתכנן בקרוב גם לראות את הסדרה).
קומדיה אבסורדית שפשוט גרמה לי לבכות מרוב צחוק. כל כך הרבה דברים הזויים וגאוניים שגרמו לי לא להפסיק לצחוק, טים ואריק בהחלט שני גאונים וכמובן הופעות האורח של זאק גליפיאנקיס (שהיה אדיר כהרגלו), ג'ון סי ריילי ווויליאם פארל שידרגו את הסרט לגמרי.
כיפי בטירוף, הזוי, גרם לי לא להפסיק לצחוק. בסך הכל סיפק לי בידור מעולה מעולה מעולה.
8/10