כמה מהשבועות האחרונים-
סוף העולם:
באתי לסרט הזה בלי כמעט ידע מוקדם. ידעתי שזה הסרט הבריטי ההוא של אדגר רייט, שאמור להיות מהנה לאללה, נו, הזה שלא הקרינו בארץ.
אבל לא ראיתי את שני הסרטים הקודמים בטרילוגיה (שהבנתי שהם בכלל לא מאוד קשורים אחד לשני, תקנו אותי אם אני טועה) ואפילו את הטריילר לא ראיתי. למעשה, לא ידעתי מה בכלל העלילה של הסרט. אבל 'סקוט פילגרים' של רייט הוא סרט מבריק בעיני ברמות אחרות, אז החלטתי לנסות.
ובסופו של דבר-כמו שאמרו-מהנה לאללה.
עוד בהתחלה הוא היה מצחיק וחביב (המשחק של כולם כמעט מצויין, ובמיוחד סיימון פג. מפתיע אותי שהוא די נשכח בכל סקרי סיום השנה למיניהם).
אבל אז? פתאום גם רובוטים וסצינות אקשן מפוצצות באדרנלין? עוד בבקשה!
בחיי, אם סצינות האקשן ב'אנט-מן' הבא של רייט יראו כמו סצינת השירותים בסרט הזה-count me in!
הסאונדטראק טוב, הבימוי אדיר והתסריט שנון ומצחיק.
מה שכן-הוא לא תופס לכמעט שעתיים. לקראת הסוף הוא נמרח מאוד וטיפה קיוויתי שהוא 'יפרוש בשיא'. בעיני אם היו מקצצים אותו באיזה עשרים דקות +- זה היה יכול להפוך את התוצר הסופי לטוב עוד יותר.
בכל מקרה-סרט מהנה בטירוף, כייפי והזוי. מאוד מאוד הזוי.
8/10
העולם על פי דנקן:
איך אפשר להתאכזב מסרט שלא היו לך ציפיות אליו?
הנה לדוגמא, כך-תראה מעט מאוד סרטים בשנה אחת, לקראת סופה הסופי והמוחלט בהחלט תחליט-'היי, אני צריך לראות עוד סרטים מהשנה הזאת'. תיכנס לVOD, ותמצא סרט שכבר מהטריילר לא מאוד התלהבת, אם בכלל. אבל הרבה אנשים ראו אותו ואמרו שהוא ממש אחלה ואפילו יותר מזה, והנה הוא מולך במרחק לחיצה בVOD, אז מה-לא תראה?
הקטע עם הסרט הזה הוא שלדעתי הוא היה פשוט סתמי נורא. הוא לא הצחיק מספיק, הוא לא ריגש, לא התחברתי עם הדמות או עם הסיטואציות שהוא נקלע אליהן. עכשיו נכון, מרוב הסרטים אני לא מצפה להזדהות עם הסיטואציות שעולות בהן, אבל בתור נער שצופה בסרט התבגרות אני בהחלט כן.
והכי גרוע מהכול-לא התחברתי בכלל, לגמרי, לחלוטין עם הדמות הראשית. אני לא לקחתי אותו בתור נער ביישן. הוא בקושי דיבר כל הסרט. אם היו אומרים לי שיש לו אוטיזם מסוים, או נכות חברתית כזאת או אחרת. לא הייתי מופתע.
דנקן הוא בערך הדמות היחידה בסרט הזה שעוברת שינוי כלשהו. כמעט כל שאר הדמויות נתקעות כל הסרט על התווית שהודבקה להן מהרגע שפגשנו אותם-הוא המניאק שהגיבור שונא, הוא המגניב והקול שעוזר לגיבור הסרט.
רובן הכמעט מוחלט של הדמויות לא מקבלות כאן כמעט שום עומק-לא נודע לנו למה לעזאזל סטיב קארל מתנהג כמו מניאק, הוא פשוט כזה. לא ידוע לנו למה אמא של דנקן ממשיכה עדיין לחיות איתו ולא מעירה לו על כלום, למרות שהיא שמה לב לאיך שהוא מתנהג לדנקן, וכו'.
ואת רוב הסרט אתה מעביר בציפייה לכך שדנקן יעשה משהו, ולוקח לזה יותר מדי זמן לקרות. וגם עד לשם זה צפוי מדי.
מה שכן-השחקנית של האמא שיחקה טוב מאוד, והוסיפה לדמות ולסרט מעט יותר.
5/10. פ'סדר כזה. אם אין לכם משהו יותר טוב.
הזאב מוול סטריט:
אני מאוד רוצה גלידה, אבל דווקא לסרט הזה באתי עם ידע מוקדם. ראיתי את הטריילר, אני יודע את העלילה, ומן הסתם מכיר את הבמאי והשחקן.
הקטע הוא שעד לא לפני הרבה זמן לפני הסרט הייתי בטוח שעלילה אין כל כך לסרט הזה. לא הייתי עד כדי כך רחוק, אבל כן הסתבר לי שיש איזשהו קו עלילה רציף לעקוב אחריו. הקטע הוא שהקו הזה לא היה מעניין, דרמתי או מפולפל מספיק. באיזשהו שלב הסרט באמת נתקע על ' ג'ורדן בלפורט עשיר בטירוף' ומשם והלאה אתה רק מחכה לנפילה שלו.
והסרט הזה ארוךךךךךךךךך נוראאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא. הוא פאקינג שלוש שעות, ואני מצטער-אין לזה שום טיפת הצדקה. ובאמת שאני אחד שזורם עם סרטים ארוכים, באמת. לא השתעממתי למוות, כי בכל זאת אדרנלין יש לא מעט בסרט הזה, אבל השלוש שעות האלה
בהחלט מורגשות. הייתי אומר עליו שזה סרט מעולה להעביר את הזמן בכיף טהור אם הוא רק היה קצר הרבה יותר.
חוץ מזה-הסרט הזה, שדרמה הוא במובהק לא, לא מאוד מצחיק. אותי לפחות, והאמת שכבר קראתי בכמה מקומות שאנשים כתבו שכל האולם התגלגל מצחוק-זה לא היה ככה אצלי. אפילו לא בסצינת הלימונים, שעם כל כמה שדיברו עליה מצאתי את עצמי מחכה לה רוב הסרט,שבסופו של דבר הייתה נחמדה, אבל לא מדהימה כמו שעשו ממנה, ובמהלך כמה חלקים בסרט מצאתי את עצמי חושב שאם לא סקורסזה היה עומד מאחורי זה הסרט הזה היה נשחט הרבה יותר (תסקלו אותי אחר כך).
אבל הנה משהו שיפתיע אתכם, לאור כל מה שרשמתי עד עכשיו-דווקא די נהניתי מהסרט הזה. יש לזה שלוש סיבות-
1. בימוי-לא סתם סקורסזה הוא סקורסזה. גם אם אני לא תמיד מת על הסרטים שלו (אבל תמיד מחבב +, זה כן. לפחות ממה שראיתי), אין ספק שהבנאדם יודע את העבודה. סצינות הסמים (שזה הרבה מהסרט) מבויימות מצויין והסצינה בין הראשונות בסרט, כשבלפורט מגיע לראשונה לוול סטריט היא מצויינת ומכניסה היטב לאטרף ולפאניקה שבמקום הזה.
2. משחק-דיקפריו לא כזה מדהים, ואמנם לא ראיתי עדיין את HER אבל אני מניח שלפניקס מגיעה יותר המועמדות לאוסקר, אבל בהחלט טוב מאוד, נכנס היטב לדמות ולגמרי מתאים לו מניאק. הייתי שמח לראות אותו ביותר תפקידים כאלה מאשר הגבר המהורהר סטייל INCEPTION ושאטר איילנד (למרות שאלה שני סרטים שאני מאוד מאוד אוהב). ג'ונה היל דווקא כן מצויין, ובעיני צריך לקחת את שחקן המשנה באוסקר.
3. פסקול-אולי המעלה העיקרית של הסרט. אצל סקורסזה הפסקול לדעתי כמעט תמיד מצויין, אבל כאן הוא היה בכלל מצויין, וכלל שניים מהשירים האהובים עלי אי פעם (דבר שמצד אחד היה נחמד כי אלה אחלה שירים, ומצד שני קצת הקשה עלי להתרכז בסרט בזמן שהם הושמעו)-ca plane pour moi
http://www.youtube.com/watch?v=adpHAp2pjNM וגרסת קאבר מעולה שלא הכרתי לmrs robinson
http://www.youtube.com/watch?v=fe3Iy97T8_0
וחוץ מזה, השליש האחרון של הסרט כבר באמת טוב.
7/10 ממש נחמד.
בינתיים ראיתי רק שני סרטים מתוך המועמדים לאוסקר (זה וGRAVITY), ויש לי עוד שלושה מהמועמדים שבאמת חשוב לי לראות-12 שנים של עבדות, her וamerican hustle