סרטי השבוע
(2013) גנוב על המיניונים Despicble Me 2
נהניתי הרבה פחות מאשר הקודם. הרגשתי כאילו התסריט נתפר די מהר ובלי מחשבה מקדימה, תורם לכך
חוסר המיקוד, בדיחות לא הכי מוצלחות וכיוון עלילתי לא ברור. המיניונים בסדר והאנימציה ממש אחלה.
10/5
(1981) הצוללת Das Boot
ראיתי את הגרסה בת 3 וחצי השעות של וולפגנג פיטרסן. אני ממש לא מקנא במפעיל המצלמה ובוא בעת
מעריץ את מה שהוא השיג כאן. המצלמה היא כמו דמות בפני עצמה, עם חיים משלה בתוך הצוללת הגרמנית.
זה חתיכת דבר, שיא טכני שלא ראיתי הרבה זמן. דחיסה מאיימת ובלתי פוסקת של רגשות אנושיים.
10/7
(1973) רוח הכוורת The Spirit Of The Beehive
נחשב לאחת מיצירות המופת של ספרד לדורותיה. אהבתי את הילדות המקסימות, האווירה הפסטורלית והצילום הנוגה.
דמויות האב והאם היו די דוממות וזה קצת הפריע לי, הן לא התפתחו או היו חלק כלשהו מהעלילה. הסרט הוא סוג
של משל חולמני מהפנט אבל פשטני להחריד כי אין פה ערך מוסף שאפשר באמת להיאחז בו. סרט טוב ולא מעבר.
10/6
(1973) הארי המזוהם 2 Dirty Harry: Magnum Force
הסרט הראשון של דון סיגל היה מעולה, איסטווד ניפץ מוסכמות של סרטי שוטרים והנפיק כמה וואן ליינרים בלתי נשכחים.
הסרט השני בוים ע''י מישהו אחר אבל עדיין קיבלנו פה סרט קשוח, מסוגנן ומהודק. איסטווד יוצא לחקור מחדש את
דמותו כשוטר עם קוד משל עצמו כשהוא נתקל בקבוצה קיצונית הרבה יותר ממנו וזה עשוי ממש מעניין. ההפקה די
מהוקצעת ויש אקשן מרשים ושורה חדשה שציטטתי כל השבוע בבית ובחוץ.
10/7
(1970) המעגל האדום The Red Circle
כן, בלי ז'אן פייר מלוויל לא היינו זוכים לראות הרבה מהבמאים החשובים שפועלים היום. בלי הסרט הנידון, טרנטינו
בחיים לא היה עושה את 'כלבי אשמורת' למשל. בערך לקראת אמצע סרט הפשע הצרפתי של מלוויל, ישנו סיקוונס
ארוך ובלתי נשכח, משהו כמו 20 דקות, של שוד לילי דומם. אולי אחד הרגעים הקולנועיים הכי מבריקים שיצא לי לחזות בהם.
כמו ב'הסמוראי' ו'צבא הצללים', לא הכי התחברתי למרכיב הרגשי ומקווה שזה שונה בשאר סרטיו.
10/7
(1968) והיה אם If
לינדזי אנדרסון, במאי בריטי מהמשפיעים ביותר בממלכה, הציב תמונת מראה של חברה מדכאת ואצורה בדמות
סיפורם של מס' דמויות בפנימייה לבנים. מלקולם מקדוואל מעולה פה, זה למעשה התפקיד שגרם לקובריק ללהק
אותו ל'התפוז המכני', אגב. חשבתי שהסרט מיושן מדי ולא מצליח לשכפל את תעצומות הנפש שנשא עימו מאז.
10/5
(1947) סיפר מהעבר Out Of The Past
נואר לא רע של ז'אק טורנייה. הופעות מצוינות של רוברט מיצ'ם וקירק דאגלס.
10/6
סיימתי לראות את
תרגיע של לארי דיוויד, זו אחת מהיצירות הקומיות הגדולות בכל הזמנים לטעמי.