סרטי השבוע

lightflake

New member
מומלץ

השבוע ראיתי

נברסקה- כתבתי בתחילת השבוע. סרט חביב עם מעט הומור ציני ומשעשע, רגעים עצובים ועלילה טובה. אבל הרגשתי שקצת מהסרט עבר לי מעל הראש. סרט בעיקר למבוגרים.
דון ג'ון- סרט לא רע בכלל. קומדיה רומנטית שונה מהמקובל שמעלה רעיונות מעניינים ועם משחק טוב של כולם. אהבתי.
מלחמת העולם Z- סרט בסדר. לא התלהבתי. יש כמה רגעים טובים ואקשן לא רע אבל לא משהו מלהיב יותר מדי.
היא- סרט מקסים. חואקין פיניקס נהדר בתפקיד הראשי וסקרלהט ג'והנסון חמודה מאוד בתפקיד קולי בלבד. הסרט גם מכיל רגעים משעשעים ביותר והוא גם מעלה רעיונות מעניינים מאוד על היחסים שבין האדם לטכנולוגיה. הבעיה היא שכמו לא מעט סרטים מהזמן האחרון, 'היא' נמשך יותר ממה שהוא היה צריך להימשך. הוא מרגיש יחסית ארוך והיה אפשר לקצר כמה קטעים בו. סך הכול סרט מקסים ונהדר שיהיה שווה אזכור בסיכום השנה.

timboy123

New member
כמה מהשבועות האחרונים-

סוף העולם:

באתי לסרט הזה בלי כמעט ידע מוקדם. ידעתי שזה הסרט הבריטי ההוא של אדגר רייט, שאמור להיות מהנה לאללה, נו, הזה שלא הקרינו בארץ.
אבל לא ראיתי את שני הסרטים הקודמים בטרילוגיה (שהבנתי שהם בכלל לא מאוד קשורים אחד לשני, תקנו אותי אם אני טועה) ואפילו את הטריילר לא ראיתי. למעשה, לא ידעתי מה בכלל העלילה של הסרט. אבל 'סקוט פילגרים' של רייט הוא סרט מבריק בעיני ברמות אחרות, אז החלטתי לנסות.
ובסופו של דבר-כמו שאמרו-מהנה לאללה.
עוד בהתחלה הוא היה מצחיק וחביב (המשחק של כולם כמעט מצויין, ובמיוחד סיימון פג. מפתיע אותי שהוא די נשכח בכל סקרי סיום השנה למיניהם).
אבל אז? פתאום גם רובוטים וסצינות אקשן מפוצצות באדרנלין? עוד בבקשה!
בחיי, אם סצינות האקשן ב'אנט-מן' הבא של רייט יראו כמו סצינת השירותים בסרט הזה-count me in!
הסאונדטראק טוב, הבימוי אדיר והתסריט שנון ומצחיק.
מה שכן-הוא לא תופס לכמעט שעתיים. לקראת הסוף הוא נמרח מאוד וטיפה קיוויתי שהוא 'יפרוש בשיא'. בעיני אם היו מקצצים אותו באיזה עשרים דקות +- זה היה יכול להפוך את התוצר הסופי לטוב עוד יותר.
בכל מקרה-סרט מהנה בטירוף, כייפי והזוי. מאוד מאוד הזוי.

8/10

העולם על פי דנקן:

איך אפשר להתאכזב מסרט שלא היו לך ציפיות אליו?
הנה לדוגמא, כך-תראה מעט מאוד סרטים בשנה אחת, לקראת סופה הסופי והמוחלט בהחלט תחליט-'היי, אני צריך לראות עוד סרטים מהשנה הזאת'. תיכנס לVOD, ותמצא סרט שכבר מהטריילר לא מאוד התלהבת, אם בכלל. אבל הרבה אנשים ראו אותו ואמרו שהוא ממש אחלה ואפילו יותר מזה, והנה הוא מולך במרחק לחיצה בVOD, אז מה-לא תראה?
הקטע עם הסרט הזה הוא שלדעתי הוא היה פשוט סתמי נורא. הוא לא הצחיק מספיק, הוא לא ריגש, לא התחברתי עם הדמות או עם הסיטואציות שהוא נקלע אליהן. עכשיו נכון, מרוב הסרטים אני לא מצפה להזדהות עם הסיטואציות שעולות בהן, אבל בתור נער שצופה בסרט התבגרות אני בהחלט כן.
והכי גרוע מהכול-לא התחברתי בכלל, לגמרי, לחלוטין עם הדמות הראשית. אני לא לקחתי אותו בתור נער ביישן. הוא בקושי דיבר כל הסרט. אם היו אומרים לי שיש לו אוטיזם מסוים, או נכות חברתית כזאת או אחרת. לא הייתי מופתע.
דנקן הוא בערך הדמות היחידה בסרט הזה שעוברת שינוי כלשהו. כמעט כל שאר הדמויות נתקעות כל הסרט על התווית שהודבקה להן מהרגע שפגשנו אותם-הוא המניאק שהגיבור שונא, הוא המגניב והקול שעוזר לגיבור הסרט.
רובן הכמעט מוחלט של הדמויות לא מקבלות כאן כמעט שום עומק-לא נודע לנו למה לעזאזל סטיב קארל מתנהג כמו מניאק, הוא פשוט כזה. לא ידוע לנו למה אמא של דנקן ממשיכה עדיין לחיות איתו ולא מעירה לו על כלום, למרות שהיא שמה לב לאיך שהוא מתנהג לדנקן, וכו'.
ואת רוב הסרט אתה מעביר בציפייה לכך שדנקן יעשה משהו, ולוקח לזה יותר מדי זמן לקרות. וגם עד לשם זה צפוי מדי.
מה שכן-השחקנית של האמא שיחקה טוב מאוד, והוסיפה לדמות ולסרט מעט יותר.

5/10. פ'סדר כזה. אם אין לכם משהו יותר טוב.

הזאב מוול סטריט:
אני מאוד רוצה גלידה, אבל דווקא לסרט הזה באתי עם ידע מוקדם. ראיתי את הטריילר, אני יודע את העלילה, ומן הסתם מכיר את הבמאי והשחקן.
הקטע הוא שעד לא לפני הרבה זמן לפני הסרט הייתי בטוח שעלילה אין כל כך לסרט הזה. לא הייתי עד כדי כך רחוק, אבל כן הסתבר לי שיש איזשהו קו עלילה רציף לעקוב אחריו. הקטע הוא שהקו הזה לא היה מעניין, דרמתי או מפולפל מספיק. באיזשהו שלב הסרט באמת נתקע על ' ג'ורדן בלפורט עשיר בטירוף' ומשם והלאה אתה רק מחכה לנפילה שלו.
והסרט הזה ארוךךךךךךךךך נוראאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא. הוא פאקינג שלוש שעות, ואני מצטער-אין לזה שום טיפת הצדקה. ובאמת שאני אחד שזורם עם סרטים ארוכים, באמת. לא השתעממתי למוות, כי בכל זאת אדרנלין יש לא מעט בסרט הזה, אבל השלוש שעות האלה בהחלט מורגשות. הייתי אומר עליו שזה סרט מעולה להעביר את הזמן בכיף טהור אם הוא רק היה קצר הרבה יותר.
חוץ מזה-הסרט הזה, שדרמה הוא במובהק לא, לא מאוד מצחיק. אותי לפחות, והאמת שכבר קראתי בכמה מקומות שאנשים כתבו שכל האולם התגלגל מצחוק-זה לא היה ככה אצלי. אפילו לא בסצינת הלימונים, שעם כל כמה שדיברו עליה מצאתי את עצמי מחכה לה רוב הסרט,שבסופו של דבר הייתה נחמדה, אבל לא מדהימה כמו שעשו ממנה, ובמהלך כמה חלקים בסרט מצאתי את עצמי חושב שאם לא סקורסזה היה עומד מאחורי זה הסרט הזה היה נשחט הרבה יותר (תסקלו אותי אחר כך).
אבל הנה משהו שיפתיע אתכם, לאור כל מה שרשמתי עד עכשיו-דווקא די נהניתי מהסרט הזה. יש לזה שלוש סיבות-
1. בימוי-לא סתם סקורסזה הוא סקורסזה. גם אם אני לא תמיד מת על הסרטים שלו (אבל תמיד מחבב +, זה כן. לפחות ממה שראיתי), אין ספק שהבנאדם יודע את העבודה. סצינות הסמים (שזה הרבה מהסרט) מבויימות מצויין והסצינה בין הראשונות בסרט, כשבלפורט מגיע לראשונה לוול סטריט היא מצויינת ומכניסה היטב לאטרף ולפאניקה שבמקום הזה.
2. משחק-דיקפריו לא כזה מדהים, ואמנם לא ראיתי עדיין את HER אבל אני מניח שלפניקס מגיעה יותר המועמדות לאוסקר, אבל בהחלט טוב מאוד, נכנס היטב לדמות ולגמרי מתאים לו מניאק. הייתי שמח לראות אותו ביותר תפקידים כאלה מאשר הגבר המהורהר סטייל INCEPTION ושאטר איילנד (למרות שאלה שני סרטים שאני מאוד מאוד אוהב). ג'ונה היל דווקא כן מצויין, ובעיני צריך לקחת את שחקן המשנה באוסקר.
3. פסקול-אולי המעלה העיקרית של הסרט. אצל סקורסזה הפסקול לדעתי כמעט תמיד מצויין, אבל כאן הוא היה בכלל מצויין, וכלל שניים מהשירים האהובים עלי אי פעם (דבר שמצד אחד היה נחמד כי אלה אחלה שירים, ומצד שני קצת הקשה עלי להתרכז בסרט בזמן שהם הושמעו)-ca plane pour moi http://www.youtube.com/watch?v=adpHAp2pjNM וגרסת קאבר מעולה שלא הכרתי לmrs robinson http://www.youtube.com/watch?v=fe3Iy97T8_0
וחוץ מזה, השליש האחרון של הסרט כבר באמת טוב.

7/10 ממש נחמד.

בינתיים ראיתי רק שני סרטים מתוך המועמדים לאוסקר (זה וGRAVITY), ויש לי עוד שלושה מהמועמדים שבאמת חשוב לי לראות-12 שנים של עבדות, her וamerican hustle

אם אהבת את סוף העולם

אז אתה מאוד מאוד תאהב את Shaun of the Dead ואת Hot Fuzz. שני הסרטים האחרים בטרילוגיה שהם אדירים לא פחות מסוף העולם. אה, וגם הסדרה Spaced (ניתן למצוא את פרקיה ביוטיוב עם תרגום באנגלית) מומלצת מאוד.

timboy123

New member
כן, אני בהחלט אנסה להשלים את הטרילוגיה,

לאור הסרט. ועל הסדרה לא שמעתי, נשמע מעניין-אבדוק.

jnus1

New member
שני סרטים

1. ההוביט 2 מפלתו של סמאוג- בתור חובב פנטזיה אני לא יכול שלא לאהוב את טולקין. הסרט הראשון היה תענוג צרוף, למרות ההתבססות החלקית על הספר, והוספת דברים מהנספחים או סתם המצאות של פיטר ג'קסון. גם החלוקה לטרילוגיה של ספר בין מאתיים ומשהו דפים לא בדיוק מעיד על אלטרואיזם או אומנות פרופר. יחד עם זאת, האפקטים והריאליסטיות של הסרט עשו לי את זה. גם המשחק של חלק. יש סצנות חזקות ביותר ומרשימות וניו זילנד נראה כמו גן עדן ומצולם היטב. בשני- יש המשך של אותו קו, רק שזה נראה פחות ההוביט, במציאות הספר פחות מתקשר לשר הטבעות (מתקשר אבל לא באופן מהודק כמו שעושים בסרטים האלה ) בכלל הקשר מתרופף יותר אפילו בין הספר לסרט בחלק השני. מבחינת אפקטים מרהיבים הסרט משתווה לראשון ולעיתים אף עולה עליו, מבחינת עלילה יש יותר עומק. הדרקון הוסיף בהחלט ומדובב היטב. ויזואלית זה מעט פחות ניו-זילנד ויותר תסריט, אך עדיין הפריע לי מאוד המריחה של התסריט כשת'כלס אין באמת יותר מידי על מה. אז הוסיפו דברים יותר מעניינים אבל עדיין אין שום הצדקה לחלוקה לשלושה סרטים. היה צריך לחלק לשניים זה מספיק עומק מבלי למרוח. על אף כל זאת, הסרט השני סרט טוב ושווה צפייה עדיף באיימקס או באיכות, קולנוע גלובוס למשל בירושלים זוועתי שאין דברים כאלה, אני שמח שסינמה סיטי נפתח עוד מעט כדי לגאול את מי שלא רוצה לנסוע לאיזור המרכז כדי לראות סרט (מוצר תרבותי מינמלי כיום) האולמות מיושנים, והאווירה מתיימרת להיות סינמטקית אך ממש לא עושה חשק זה מרגיש כמו מתנ"ס שמקרין סרטים במחירים מופקעים. וחבל. רב חן בכלל אין מה לדבר על השירות המחפיר. חבל להכביר מילים.
אם אני צריך לדרג אז 4/5.

הסרט השני 12 קופים- אחד הסרטים חזקים. ויל סמית משחק טוב, ולצידו שחקנית ששכחתי את שמה. העלילה קצת חתרנית ומזכירה שילוב של מועדון קרב+מטריקס. מאוד נהניתי. הסוף קצת היה מנותק וחסר לי אבל סה"כ סרט מאוד מומלץ . 4/5

jnus1

New member
נכון. אבל משהו היה מנותק לי

למרות שחופרים עליו שזה כאילו החלום שלו, אבל עדיין אני אישית לא אוהב סופים כאלה כמו של האחים כהן, שהם במאים מעולים ועדיין אוהב יותר הידוק של העלילה ופחות "מאגניבות" של סיום סרט לא קשור ולא מסביר.
לא ברור לי לגמרי מי מה מו (היה רמז אבל לא הראו בבירור). אבל זו דעתי האישית כמובן. זכותך לחשוב אחרת :)

jnus1

New member
בנוגע ל12 קופים- מעניין מדוע לא עשו לו המשך

בדרך כלל הוליווד אוהבת מאוד לעשות סרטי המשך. זה אחד הסרטים הכי מתחננים להמשך. הסוף די פתוח בסופו של דבר.

lightflake

New member
איזה מזל שלא

סרט מושלם לגמרי מבחינה עלילתית
מה לא הבנת בעצם ?
החלום שרודף אותו זה כי בתור ילד הוא רואה את המוות של עצמו ואת זה מראים בסוף, הוא הספיק להודיע להם (לעתיד) מי אשם בהפצת הוירוס ולא כפי שהם חשבו והם שולחים מישהו אחר כדי שיהרוג אותו כך שהמעגל נסגר והוירוס לא יופץ ולמעשה כל העתיד האפוקליפטי ימחק

jnus1

New member
אולי פספסתי את הקטע

שמוידעים לעתיד לרופאאים כאילו? ושולחים מישהו להרוג את הג'ינג'י ההפיץ את וירוס היו בהחלט כמה קטעים שראיתי בחטף, כך שיכול להיות שלא שמתי לב אליהם לגמרי. אולי בגלל זה הסוף לא הסתדר לי. לפעמים אני אוהב שמאכילים בכפית את הצופים. בהתחלה למשל, סתם סיבכו את הענינים. אבל בנוגע לסרט המשך, לדעתי כמעט לכל סרט אפשר להמשיך, והוליווד מתה על המשכונים. לרוב גרועים (שרק למשל דוגמא להמשך מוצלח) אבל יש גם מתי מעט מוצלחים. אני חושב שהעלילה הייתה יכולה להמשיך בהחלט. אבל יש מצב שהסרט זרע את הזרעים של מטריקס וכדו' אז אולי זה לא משנה בעצם. משהו מרגיש שדורש המשך לסרט הזה לי לפחות. יש טעם של עוד :)

jnus1

New member
...

*שמודיעים לעתיד לרופאים? *שהפיץ את הוירוס . כשאמרתי "התחלה" התכוונתי לסרט התחלה ולא להתחלת הסרט...

lightflake

New member
זה סרט מסובך מדי בשביל לראות בחטף

אפילו הגיבור עצמו מתבלבל אם הוא באמת מהעתיד או סתם משוגע

האמת אני לא יודע אם בסוף הכוונה היא להרוג את הבחור שטס להפיץ את הוירוס או רק לקבל מידע אודות הוירוס על מנת למצוא תרופה לאלו שבעתיד (כי אז אנחנו נכנסים לפרדוקס של חזרה בזמן שהעתיד כולו יימחק) לדעתי הכוונה היא לחסל אותו אבל מה שחשוב הוא שבשדה התעופה הוא מספיק להודיע את המידע לעתיד ובסוף רואים שאחת המדעניות מהעתיד יושבת בטיסה ליד ההוא שטס להפיץ את הוירוס, כלומר הם מגיעים אליו וזה סוגר את העלילה מספיק טוב בשבילי, אבל אתה יכול לשמוח כי עכשיו קראתי בויקיפדיה האנגלית שמתוכננת סדרת טלויזיה על בסיס הסרט...

jnus1

New member
לדעתי האופציה השניייה יותר ריאלית

אבל זה הכול ספקולציות. בסופו של דבר אלו רמזים ולא הראו את הכוונה באמת. אנילא אומר שרמז זה לא דבר חזק בסרטים, אבל לפעמים דברים ברורים, יותר חזקים ואמיתיים. הסצנה הייתה חזקה ביותר בסוף, ועדיין... (לדוגמא: איך בדיוק זה שהוא יושב לידה בטיסה אומר שעלו עליו?)

אבל בטח גם אתה תיהיה שמח אם תצא הסדרה הזו. אם כי, ממה שאני זוכר, סרטים שהפכו לסדרות וההפך, בדרך כלל מאבדים מהאיכות שלהם. יש סרטים שנועדו להיות סרטים, אבל זה תלוי מאוד כמובן. לגבי הריכוז אני תמיד משתדל להיות מרוכז בסרט בייחוד רציני שכזה במאת האחוזים. לפעמים אין ברירה ואז יוצאים מריכוז. בסרטים כמו "התחלה" המחיר הוא גבוה :)
אולי גם ב12 קופים. אבל אני עדיין חושב שיש בעיה לגבי הסוף. מאיזה שהוא היבט.

lightflake

New member
מה זאת אומרת ?

זאת עובדה שהם שמעו את המסר שברוס השאיר להם וחזרו לרגע הזה בדיוק והגיעו לבן אדם שאשם בכל הבלאגן כפי שהם רצו... נכון שלא מראים בדיוק מה עושים איתו אבל זה לא כזה קריטי, זה רמז מספק לדעתי, הרי כל העניין היה שהם בכלל חשבו כל הסרט שזה בכלל הבחור השני (בראד פיט) עם הצבא שלו אשם אבל הוא רק התכוון לשחרר את החיות מגן החיות ולעשות בושות לאבא שלו... אם אני זוכר נכון אפילו פעם אחת מיד אחרי שברוס משאיר את ההודעה מישהו מגיע אליו ונותן לו נשק ואז הוא לא מצליח ונהרג ואז הם חוזרים פעם נוספת ומגיעים לבחור במטוס (קנו בדיוק את המושב שלידו ואולי החליטו להפיל את המטוס מעל האוקיינוס או משהו)

אני דווקא לא אוהב שמאכילים את הצופה בכפית,
לדעתי יש שם הרבה חומר לסדרה, השאלה אם יעשו אותה כמו שצריך, זה יכול להיות נחמד, למרות שזה יהיה מוזר בלי ברוס ובראד

jnus1

New member
לא הבנתי כך את הדברים כי לא ראיתי הכול

בריכוז והיו דברים שהפסדתי. הבנתי שבראד לא התכוון לוירוס הזה בכלל... ושהוא שיחרר את החיות מגן החיות זה דווקא היה ברור. אבל לא היה לי ברור שהם חזרו בזמן כדי לחסל את הבחור ההוא וכו' זה היה רמז לא ברור. לי לא זכור כלום על הפלת מטוס מעל האוקיינוס זאת שיושבת לידו הייתה נראית נחמדה יחסית למשהי שרוצה לחסל אותו. בכל מקרה, עוב את הדיון הזה. לפעמים, הכפית עוזרת לפעמים הורסת. בלי ברוס ובראד באמת יהיה מוזר אבל נראה איך יהפכו סרט לסדרה זו כבר משימה קשה בפני עצמה.

lightflake

New member
אז תראה את הדקה האחרונה של הסרט (ספוילר)

שניה אחרי שברוס מת רואים את הג'ינג'י מתיישב במטוס ולידו (הפלא ופלא) יושבת אחת המדעניות מהעתיד ואומרת לו "תראה איזה עולם זה, יריות בשדה התעופה, אנחנו כנראה המין הבא שיכחד" ואז הוא עונה לה: "גברתי, נראה לי שקלעת בדיוק לנקודה" (היא כבר יודעת שהוא הולך להשמיד את העולם כי היא כבר הגיעה מהעתיד וכבר מודעת לכל מה שקרה) ואז היא לוחצת לו את היד ואומרת "שמי ג'ונס, אני סוכנת ביטוח" אבל באנגלית זה קצת יותר משמעותי:
Jones is my name. I'm in insurance.
כלומר "אני בביטוח" והכוונה במקרה הזה שהיא הגיעה כדי להבטיח שהוא לא יצליח לבצע את המטרה שלו על מנת להציל את האנושות!
(איך היא תעשה את זה פחות קריטי, לדעתי יש רמז בסוף שהיא כן הולכת להפיל את המטוס כי רואים את הילד ברוס מסתכל לשמיים על המטוס שממריא, זה רק רמז, אבל לדעתי זה מספיק)

זה סוף מושלם לסרט מושלם, במיוחד הסצינה של המוות של ברוס וזה שהבחורה מחפשת מסביב לראות את ברוס הילד ורואה אותו שם מסתכל על כל הסצינה...

למעלה