סרטי השבוע שלי
The Doom Generation
כל כך חיכיתי למשהו כזה מגרג אראקי וסוף סוף זה הגיע!
שלושת הסרטים הראשונים שלו (לא כולל דה לונג וויקנד, כי לא ניתן להשיג אותו) פשוט אכזבו אותי אחד אחרי השני ועכשיו הגיע הטירוף בצורת סרט הזה שפשוט טיגן לי כל תא במוח עם כמה מדהים זה היה.
הסרט הזה הגיע אליי כל כך בהפתעה, פשוט לא הייתי מוכן שגרג אראקי יעשה משהו בסגנון הזה... פשוט סרט טריפי בטירוף עם אווירת בי-מובי משוגעת, צבעוני בטירוף (no pun intended
), מופרע, ביזארי, המון גור מוגזם ומגוחך אז הל (במובן הטוב כמובן חח), ניהיליסטי, מצחיק בטירוף עם המון המון הומור שחור.. פשוט גאונות צרופה, אחד הדברים הכי מהנים שנעשו בלי שום ספק.
כמובן אי אפשר לשכוח את הפסקול היותר ממושלם של הסרט, שלמרות שהפסקולים של גרג אראקי מדהימים מהסרטים שלו שראיתי, הפסקול הזה מתעלה עליהם בכל כך הרבה רמות... בחירת שירים פשוט משוגעת (אליס (!!!) ובלו סקייד אנ קליר של סלואודייב, פנטריישן וסאמטיימז אולווייז של ג'יזס אנד מארי צ'יין, אנדרטואו של לאש, ניין אינצ' ניילז, רייד והרשימה לא נגמרת, ושלא נדבר על כל האיזכורים הגאוניים לדיס מורטאל קויל שהסרט מוצף בהם וכמובן את חולצות מיניסטרי שג'יימס דובאל תמיד מקפיד ללבוש בסרטים של אראקי חח)... ואם כבר מדברים על ג'יימס דובאל, הוא נתן פה הופעה פשוט גאונית ביחד עם רוז מקגוון המדהימה שללא ספק העלו את רמת החווייתיות של הסרט בהמון רמות.
עבודת הסינמטוגרפיה והעריכה בסרט פשוט מבורכת ואראקי עשה עבודה ממש פנטסטית בבימוי ובכתיבת התסריט הגאוני (שכן בין היתר הוא גם היה אחראי על עריכת הסרט).
טוב, הביקורת שלי מתבלגנת יותר ויותר, בערך כמו הסרט עצמו, אז אני אעצור ופשוט אגיד שזה סרט מושלם בכל קנה מידה אפשרי.
אם מקודם פקפקתי ביכולותיו של אראקי ליצור סרט שייתקרב לעור מסתורי, עכשיו לא רק שהוכח לי אחרת אלא שאני גם כל כך להוט להמשיך להתקדם בפילמוגרפיה שלו, ללא ספק במאי בחסד.
10/10
Standing Up
אני ציפיתי שהוא יהיה חיקוי מעפן של מונרייז קינגדום אבל לשמחתי ולהפתעתי הוא לא ממש היה חיקוי של מונרייז קינגדום (טוב, מלבד אולי הוויזואליות שלו שניסתה ממש קשה להתחקות אחרי מונרייז קינגדום) וללא ספק היה מהנה.
לא משהו שלא ראיתי לפני כן והסרט היה עמוס בקלישאות מן הסתם (לא שציפיתי אחרת...) אבל הוא עשה את העבודה שלו בצורה באמת טובה.
7/10
The Hunger Games: Catching Fire
באמת שאנשים יצאו מכל פרופורציות לגבי הסרט (שאגב, אין לי מושג למה רוב הביקורות ששמעתי עליו שליליות כי דווקא ב RYM לדוגמה הוא קיבל ביקורות ממש טובות יחסית לסרט בסגנון)... באמת שנהניתי ואני שמח שהחלטתי לצפות בו למרות כל השנאה ששמעתי כלפיו. כלומר, הוא לא הדהים אותי.. הוא לא היה קרוב אפילו, אבל אני חושב שהתגובות הזועמות קצת מוגזמות מדי.
סרט כיפי בסך הכל, שעתיים וחצי שעברו לי ממש ממש מהר (באמת שמאוד הופתעתי לטובה), הופעות מעולות של ג'ניפר לורנס המדהימה וג'נה מאלון, שלמרות התפקיד הקטן שלה הייתה ענקית... למרות כל זה שהדמויות היו מאוד מאוד שטחיות והסרט עמוס בקלישאות (במיוחד בצד ה"רומנטי" של הסרט שהיה פשוט זוועה... שזו אגב גם הייתה הבעיה הכי גדולה שלי בסרט הראשון).
סרט מהנה ללא ספק, שמח שהחלטתי לצפות בו.
7/10
Charlie Countryman
וגם הסרט הזה קיבל כל כך הרבה ביקורות שליליות וכל כך לא מגיע לו... זה סרט שראוי להמון הערכה לפי דעתי.
הסרט הזה הרגיש כמו חלום מטורף עם ווייב טריפי ביותר, עלילה ביזארית בטירוף שעם כמה שהיא הייתה חסרת פואנטה ככה היא הייתה סוחפת, דמויות שהחיבור אליהן מגיע כל כך בטבעיות (לפחות בשבילי)... באמת שאני לא יכול למצוא דבר אחד שלא אהבתי בסרט.
הקאסט כאן עשה עבודה אדירה לגמרי (עם הופעות גאוניות של שיה לה באף ומאדס מיקלסן) וכמובן גם הבמאי שעם סרט ביכורים כזה מדהים אני לגמרי צופה לו עתיד במיוחד בצד היותר טריפי של הקולנוע (אם הוא באמת ימשיך באותו כיוון של הסרט הזה... מקווה שכן).
בסרט היה סוג של הרגשת רפטטיביות כזו (בעיקר מבחינת האירועים ההזויים והרצף הביזארי שלהם) שהזכירה לי קצת את סטייל הרפטטיביות שהיה בספרינג ברייקרס... גם השימוש בלוקיישנים מיוחדים מאוד ובוויזואליות מאוד מאוד תרם לאווירת החלום של הסרט.
כמובן גם הפסקול שלו שעד עכשיו פשוט לא יוצא לי מהראש (הוא היה כל כך מדהים והשימוש בו היה כל כך טוב שכשיצאתי מאולם הקולנוע פשוט לא הפסקתי לזמזם את הת'ים של הסרט).
ממליץ ממליץ ממליץ בטירוף לצפות בו ולא לשים לב לביקורות המבאסות עליו... סרט שפשוט מלא בתשוקה ואווירה מדהימה, ללא ספק אחד הסרטים הכי טובים שיצאו השנה ופרדריק בונד הוא ללא ספק תגלית השנה בשבילי ואני ממש מחכה לעוד דברים שלו.
9/10
Out of the Furnace
את האמת שלא היו לי ממנו כל כך הרבה ציפיות (למרות הקאסט העצום שלו) אז לא התאכזבתי אבל יצאתי ממנו לגמרי בתחושת meh.
הסרט באמת היה עשוי בצורה מהודקת היטב וההופעות של הקאסט היו אדירות (במיוחד וודי הארלסון שבשבילי עשה את רוב הסרט) והרעיון הכללי שלו היה מסקרן ללא ספק.. אבל משהו שם פשוט היה חסר כל כך. הקצב שלו היה ממש לא טוב... הוא היה איטי אבל בצורה די מייגעת וכל האווירה שלו נתנה הרגשה ריקנית וחסרת תשוקה כזו... הוא הזכיר לי מאוד את ain't them bodies saints מהבחינה הזו כי גם איתו היו לי בדיוק את אותן בעיות.
6/10
Ghost in the Shell
וואו, אכזבה פשוט עצומה... מזמן לא התאכזבתי מסרט בצורה כזו.
אחרי כל הדיבורים והתשבוחות עליו ועל כך שהוא אחד מסרטי האנימה הכי משפיעים וטובים אי פעם אני באתי אליו עם ציפיות כל כך גבוהות ורציתי לראותו אותו כבר המון המון זמן והוא פשוט לא עמד בשום קריטריון שחשבתי שהוא יעמוד.
העלילה שלו בנאלית למדי, אנימציה די גרועה ומשעממת (ואני לא קונה את כל האמירות לגבי "הוא נוצר ב 95 וביחס לתקופה האנימציה והעיצוב שלו היו חדשניים ומרתקים" כי זה פשוט בולשיט... עובדה שהאנימציה של איינג'לז אג שנוצר ב 85, גם סרט של מאמורו אושי, מתעלה על האנימציה כאן באינסוף רמות, ועובדה שהאנימציה בסדרת האנימה ליין מסוף שנות התשעים מתעלה על האנימציה כאן באינסוף רמות ואותו דבר לגבי נאון ג'נסיס אוונגליון, אקירה, כל סרט של מיאזאקי והרשימה לא נגמרת), דמויות שפשוט אי אפשר להתחבר אליהן בשום צורה... העניין הוא שזה מוזר כי אלה הטענות שלי בכל סרט מכה שאני רואה, אז או שאני פשוט לא בנוי לסרטי מכה או שסרטי מכה פשוט נועדו בשביל סצינות אקשן מגניבות וזהו.
ואני לא יכול להתלונן, סצינות האקשן כאן היו אדירות לגמרי (זה גם רוב מה שנהניתי ממנו בסרט) אבל זה פשוט לא יכול להחזיק סרט שלם... הנקודה הכי חזקה של הסרט מבחינתי הייתה הפסקול שהוא פשוט יצירת מופת בפני עצמו ובזבוז מוחלט של פסקול כל כך מדהים בשביל סרט כל כך ריקני.
אני פשוט לא מאמין שהיוצר של הדבר הזה הוא אותו אדם שיצר יצירת מופת כמו איינג'לז אג.
6/10 (לולא הפסקול וסצינות האקשן האדירות הייתי נותן לו בסביבות 4/10)
In Bruges
ענק ענק ענק!
הופעה גאוניות של קולין פארל, כתיבת תסריט ברמה הכי גבוהה שיש, בימוי אדיר וחדשני, מוצף בהומור שחור כמו שאני אוהב...
הסרט הזה הוא הרבה יותר מסתם עוד קומדיית פשע, הוא כל כך מסקרן, מבריק, סוחף (מסוג הסרטים שהצופה נכנס ממש בצורה מנטלית לסרט, ככה אני הרגשתי לפחות) ומצחיק בצורה יוצאת דופן, עם קצב מהיר וסטייל אדיר ביותר.. נהניתי כמו משוגע.
מאוד אהבתי את השימוש בלוקיישנים בברוז' ואת הבחירה שלהם בסרט.. עשה לי חשק מטורף לבקר בעיר.
9/10