סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2013) לפני חצות Before Midnight
להתעורר, לחשוב, להתנות אהבים, לישון. אין חשיבות לרצף כי הסרט מדבר על איתחול ועל כמיהה לשיחזור מערכת.
דיאלוג, דיאלוג ושוב דיאלוג - לזה יש חשיבות ונפח בסרט החותם את עלילות ז'ולי דלפי ואית'ן הוק, הזוג הכי מייצג של
התקופה הפוסט-רומנטית. מתיקויות הלשון של 'לפני הזריחה' ו'לפני השקיעה' מפנות מקום לרוחות חדשות של חקר
משמעות האהבה ומכאוביה. לינקלייטר נוגע ומחטט בפצעים, מאבחן בעיות ומציע חוות דעות לאופי הטיפול במחלת
הקונפליקט המתפשטת אצל הדמויות. הרבה זמן לא הרגשתי כאילו מתחשק לי להיכנס לאחת הסצינות ולהיות חלק ממנה,
להקשיב, להתרגש, לצחוק ולדבר עם אנשים שבאמת מבינים את הקשיים המתרוצצים בחיים מחוץ לקולנוע.
זה ממש תיעוד אחד לאחד של מה שקרה, קורה ויקרה בינינו לבין הפרטנרים שלנו, התרת הסימנים המוקדמים של אכזבה
לעיני כולם. ומי יודע, אולי כשענני החורף יתפזרו להם, נוכל לראות את שמש התקווה. או שלא. אבל אני בעד נימה אופטימית
אז נלך על חתיכת ''כן'' אחד גדול. אולי התסריט הכי טוב של 2013, באמת גרם לי להביט אל מעבר לנראה.
10/8

(2008) הנחשול The Wave
גרסה חדשה וטובה יותר, אפקטיבית עד צמרמורת לאותו סרט שהקרינו לנו בחטיבה/תיכון.
מרצה בגרמניה המודרנית מנסה תרגיל מעניין ויוצא דופן על תלמידיו והאופן בו הכל יוצא משליטה מאוד מעורר מחשבה.
סרט עם טון יציב ולא אפוי למחצה, המסרים עוברים ברמת המיקרו והמקרו, כדאי מאוד לראות.
10/7

(2007) ביקור התזמורת
צריך להצדיע לערן קולירין על היושרה האמנותית והמחויבות לתסריט הראשוני והמקורי. יש לו ראייה קולנועית יוצאת דופן
בנוף הישראלי, בטח למישהו שלא למד פורמלית את התחום. הסרט הבא שלו, 'ההתחלפות', הוא הברקה שלא נראתה כמוה
מזה שנים. ובחזרה לתזמורת - הבימוי של קולירין מעורר השראה, נשגב ממש, כל פריים וקומפוזיציה סוחטים פרץ רגשות חמים.
הבעיה שלי עם הסרט שהוא צר מימדים, אם נראטיבית ואם שכלית. הצניעות שלו מקסימה, לא מטיל ספק בכך, רק שמשהו היה חסר.
10/6

(1991) קדחת הג'ונגל Jungle Fever
יצירת המופת הפרטית של ספייק לי, הסרט הכי טוב שלו לטעמי. התאהבות של גבר שחור באישה לבנה הופכת את המרחב
הפרטי שלהם לדיון סוער ומתוח על יחסים בין גזעיים באשר הם. הדמויות של לי, כולל הוא עצמו, כתובות בעומק והומור נהדרים.
סרט עם עוצמה מרחיקת לכת, כמעט כל סצינה היא בבחינת שיא מעורר התפעלות. מזכיר קצת את הקולנוע של סקורסזה.
10/8

(1988) אליס Alice
עיבוד צ'כי מופרע למדי של 'אליסה בארץ הפלאות', ממש לא מתאים לילדים. אליס חולמת בהקיץ והסוריאליזם חוגג בטירוף.
סרט גדוש מוזריות והמצאות ויזואליות, כמו טריפ קולנועי שממזג בין המטריד ליפה. ואין מקום לתמימות, רק לגילויי סקרנות בריאים.
10/7

(1962) חארקירי Harakiri
קלאסיקה יפנית מרתקת של מאסאקי קוביאשי, פציפיסט מוצהר שאמנם היה חייל בעל כורחו אבל הטיף לפרופיל נמוך וערכים
של דה-מיליטריזם. אפשר לראות זאת בבירור בסרטו המעולה המתרחש במאה ה-17, הימים ימי פוסט מלחמת האזרחים.
לוחם לשעבר מגיע למשכן הסמוראים של הפיאודל ומבקש לבצע חארקירי, אקט ריטואלי עצמי של התאבדות ע''י שיסוף הבטן
לרוחבה ומייד לאחר מכן עריפת ראש מחרבו של נציג המשכן הנבחר. קוביאשי מגולל סיפור מהפנט על מוסר ואידיאלים כפולים,
חושף מניעים לא מקובלים בעליל ומגדיר מחדש את דמות הסמוראי, בלי התהילה והכוח. יוצא מהכלל.
10/8

מיכאל1411

New member
לא היה זמין להשאלה באוזן

''השאלתי'' מהרשת עם כתוביות באנגלית. ושאלה לי, אם כבר -
כשאני מעביר סרטים מעל ג'יגה ל USB הם משום מה לא מנוגנים במלואם בטלוויזיה דרך הדיוידי,
איך זה יכול להיות אם היואסיב גודלו 8 ג'יגה? (בלפטופ הסרטים מעל ג'יגה ומשהו תמיד עובדים אבל
זו ''צפייה'' לא צפייה ואז נאלץ לחפש קובץ קטן יותר אבל קשה לוותר על איכות - וכאמור לא תמיד יש עותקים
זמינים של סרטים להשאלה באוזן בחיפה)

Top10Movies

New member
אני מנחש שהבעיה שלך היא

שכנראה ה USB מפורמט ל FAT32 ולא NTFS.
תפרמט אותו מחדש, ותשים לב להגדיר אותו ל NTFS.
חשוב לעשות את זה עם כל כונן נייד שקונים.

אם הסתבכת, צור קשר.

gavrik

New member
כמה דברים

1. אתה לא יכול לחבר את הלאפ טופ לטלויזיה (HDMI/VGA) ככה שהלאפ טופ יהיה הנגן אבל המסך יהיה בטלויזיה?
2. מה הכוונה "הסרטים לא מתנגנים במלואם"? כאילו מנגן חצי שעה ואז מפסיק?

מה ש-top10movies ענה לך רלוונטי במידה והבעיה שלך הייתה שאתה לא מצליח להעביר סרטים של מעל 4 גיגה לדיסק און קי שלך, לא חושב שזה מה שאתה תיארת.

מיכאל1411

New member
אין לי כבל, עם USB הכי פשוט

הגודל של היואסיב הוא 8 ג'יגה אבל משום מה הוא מנגן בערך חצי מתוך סרט שעולה על 1.1 ג'יגה ולא ברור לי למה.

gavrik

New member
הוא פשוט עוצר באמצע הסרט?

ככל כנראה הבעיה היא ה"תוכנה" של ה-DVD, אני מניח שמדובר במשהו מיושן יחסית שלא מספק תמיכה טובה ומלאה בקבצי מולטימדיה.
אבל במידה ויש לך טלויזיית LCD, אז חבל על הזמן שלך עם זה, פשוט תשיג כבל VGA או HDMI (כבל HDMI טוב אתה יכול לקנות ב-35 שקל) ותחבר את הלאפ טופ לטלויזיה שישמש כמסך ותראה ככה.
זה יותר מסורבל, אבל האיכות הרבה הרבה יותר טובה.

gavrik

New member
אם תפרמט רוב הסיכויים שה-DVD יפסיק

לזהות את ה-USB שלך

Dude1969

New member
מיכאל

כרגיל תענוג לקרוא את הביקורות שלך. "חראקירי" סרט אדיר, ומי שרוצה לצפות בו יכול פשוט להוריד כתוביות מאתר "סאבטייטל".

אני ראיתי לאחרונה:

הנהר האדום (1948)

האוורד הוקס מלהק את מונטגומרי קליפט הצעיר לצידו של ג'ון וויין - הקלאסיקה של המערבונים באותה תקופה. ג'ון וויין בסרט זה מדהים בנוכחותו השקטה ורבת העוצמה. קלאסיקה על מוסריות של "אב ובנו" בקונפליקט ארוך ומייגע של מסע בקר שבסופו תומאס דנסון מתנגח במת'יו גארט'. נופים מדהימים, שחקנים גדולים ובסצינות הדרמתיות בעיקר, בהחלט מרתק.

ציון שלי: 7 וחצי מתוך 10 (עם נטייה ל-8).

ג'וני גיטאר (1954)

מערבון רוויזיוניסטי שאין כמותו. כאשר שני נשים הן הדמויות המרכזיות, השימוש הייחודי של ניקולאס ריי בצבעים הוא מדהים, והצילום בסרט מרהיב לחלוטין. כמו כן התסריט הוא מהטובים שיצא לי לראות אי פעם בז'אנר. ג'ואן קרופורד בתצוגה אדירה, וסטרלינג היידן תפור בדיוק למידותיו של ג'וני "גיטאר" לוגן. אחד המערבונים הכי איכותיים שנעשו לטעמי.

הפרש הבודד (2013)

סרט מאכזב לטעמי שיותר קרוב לסרט הרפתקאות, על חברות בין פרש אידיאליסט ואינדיאני מוזר (ג'וני דפ המוכשר מאוד). על אף שהסרט עושה רושם צולם איפה שהמערבונים הקלאסיים צולמו הסרט הזה מבוזבז. גם מהקומדיה שהייתה בו לא השתעשעתי. ואין ספק שהבמאים והעורכים של היום ממש מתמחים בלהרוס סרטים עם האפקטים. בקיצור סרט שלא שווה ממש את הזמן בשביל צפייה אחת בסדר אבל אכזבה.

ציון סופי: 5 וחצי מתוך 10.

שדרות סאנסט (1950)

נואר שמסופר כמו Fairy Tale הכתיבה מושלמת, סיפור נצחי ומלודרמטי של תהילה הפוגשת ברוח רפאים של שחקנית ב-"גיל הזהב" של חייה כאשר עבר מפואר מאחוריה וברוב תעוזתה היא חולמת על קאמבק, גלוריה סוונסון באחת התצוגות הנשיות הנפלאות שנראו אי פעם, אפילו בסצנות המוגזמות כאשר "נורמה" ו-"ג'ו" צופים יחד בסרט היא מכשפת את המסך ובואו לא נשכח, שגם אם זה נראה מוגזם, זה משום שזו המהות של הדמות שהיא מגלמת ולכן היא נותנת תחושת תיאטרליות. (היא כמעט מפחידה בסרט הזה).

בילי ווילדר עם בימוי של בית ספר לקולנוע. סינמטוגרפיה מבריקה ותפאורה מדוייקת, צילום באווירה גותית ואפלה, פס-קול קסום והופעה הירואית של וויליאם הולדן שלא התרשמתי ממנו בד''כ אבל כאן התפקיד באמת תפור עליו. האמת שמהפילמוגרפיה של וויילדר אני תמיד יאהב לפני הכל את "Double Indemnity" היקר מאוד לליבי אבל זו הקלאסיקה האמיתית שלו. יצירת פאר. היה מועמד ל-11 פרסי אקדמיה וזכה בשלושה. הסרט הכי טוב של בילי וויילדר (לא המועדף עלי) שראוי ללא פחות מ-4.5 כוכבים.

ציון סופי: 9 מתוך 10.
ציון שלי: 8 מתוך 10.

מיכאל1411

New member
תודה!

אצלי 'נהר אדום' מדורג 8

בדיוק השבוע ראיתי את 'שדרות סאנסט' ו'ביטוח חיים כפול'.. ארחיב בשישי

Dude1969

New member
מחכה לראות מה חשבת על "ביטוח חיים כפול"

והאם זו הפעם הראשונה שצפית בו...? :)

מיכאל1411

New member
כן

אם זו לא פעם ראשונה, תמיד מציין זאת אבל נדיר שאני כותב על צפייה בסרט שהיא אינה ראשונית.

mrpink3

New member
העולם על פי דנקן

החצי השעה הראשונה מעולה, ומעוררת הזדהות. אבל בסופו של דבר אני חושב שזה הגיע למקום לא נכון. בנאלי וצפוי.

סאם רווקול שחקן הקולנוע השנוא עליי.

BlackUnicorn

New member
לא הבנתי את ההתלהבות ממנו.

כזה פוטנציאל אדיר לדמות שלו, ובסוף סתם הפך לעוד סרט.

AsafA55

New member
אני מאוד חיבבתי אותו

בעיני הוא היה סיפור פשוט ומקסים.
אולי כי לא חיפשתי את הפאנץ' אלא הסתפקתי בפשוט,לפעמים זה הכי כיף.

למעלה