סרטי השבוע

timboy123

New member
GRAVITY

יש ביקורת, ויש גם בלוג חדש. מוזמנים בהמוניכם!

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2684052

(להבא אפרט יותר בהודעה עצמה, סביר להניח שגם פשוט אכתוב כאן את הביקורת מהבלוג. זה פשוט השלב שהבלוג רק מתחיל וחשוב לי שהוא יצליח, עד כמה שאפשר)

Top10Movies

New member
נראה לי כדאי שתשנה את הפונט

קשה לקרוא ככה.

אולי זה רק אני.

BlackUnicorn

New member
מעייף מאוד לעיניים.

timboy123

New member
שיניתי את הפונט, תודה :)

האמת היא שזה היה די במכוון-זה הפונט של כתיבת תסריטים. אבל אם זה לא הולך זה לא הולך

Murdock18

New member
מזל שלא הביאו בסוף את רוברט דאוני ג'וניור,

כי לא הייתי מפסיק לראות אותו כאיירון מן בסרט מהסוג הזה.

lightflake

New member
ולהלה

צפיתי עכשיו בסרט הזה (חינם בWALLA - תודה ! )
http://www.imdb.com/title/tt0862467/
במילה אחת: מדהים!
סרט כמעט בלי מילים בכלל אבל עם הרבה אמירה
אני בטוח שהרבה לא יאהבו אותו כי זה בין "סרט אמנותי" ובין סרט עלילתי, אבל למי שאוהב שסרט מכניס אותו לעולם (ימי-ביניימי במקרה הזה) אחר ומיסתורי, (מי שאהב את סטייל אפוקליפטו לדוגמה) אני בטוח שיהנה, צילומים מרהיבים, מוזיקה אמביינט מצמררת ועולם אחר מיסתורי ואכזרי ...

ככה אני אוהב סרטים

ואגב, הערה לוואלה, ברוב הסרטים שראיתי בוואלה יש בעייה שהתרגום מתהפך כל פעם שיש איזה סימן שאלה או נקודה באמצע המשפט... חבל, צריך להודיע להם על זה...

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2012) פרנסיס הא Frances Ha
באחת הסצינות האחרונות של הסרט, גרטה גרוויג אומרת ''אני אוהבת דברים שנראים כמו טעויות''. אז אולי זה בדיוק מה
שקיווה נוח באומבאך לעשות: סרט שנראה כמו טעות, פגם גנטי, אנומליה קולנועית עם יעוד משלה. וזה מלבב. כלומר, אם מצליחים
להיפטר במהירות מהקולות בראש אחרי בערך 10 דקות מהפתיחה, קולות המפצירים כי ''ההיפסטרים באים! ההיפסטרים באים!''
והם באו. והפלא ופלא, לא חירבו את קדושתו של הטקסט. יאיי.באומבאך וגרוויג כתבו ביחד טייק אחד ארוך על ניו יורק של ימינו,
ניו יורק בשחור-לבן, ניו יורק מדוללת רגשית וניו יורק הרחוקה מדימיונות הרומנטיקה של וודי אלן. חיפשתי פה את לנה דנהאם
מדוושת על אופניים וינטג'יות כי זה בדיוק הסרט שהיא עשתה בעצמה לפני 3 שנים, 'רהיטים זעירים'. והוא, אגב, היה מעט טוב יותר.
דור ה-N, דור הנרקסיסטים, לא מוצא את עצמו. אז באומבאך/גרוויג מחפשים אותו בעצמם. קשה לקבוע מה הם השיגו, חוץ מסרט שמאוד
נהנה לחיות ולהכריז על מידות חדשות של שנינות ואילתור. השבוע התקיימה סדנה של מפיקים בכירים בירושלים, בעיקר מתחום הטלוויזיה.
אחת המפיקות הייתה סנדרה שטרן והיא אמרה שרעיונות הם כמו ישבנים. לכולם יש אחד. צריך רק למצוא את הטובים ביותר. אז אני לא יודע
לגבי טיב הישבנים של באומבאך וגרוויג אבל יכול לומר כי טיב הרעיון שלהם לא היה שלם במיוחד. הדמויות שוקקות מחד וחדורות מוטיבציה להגדיר
מחדש את האימפולס כמוטציה מאידך. אם פרנסיס הייתה אמורה להיות ה''להיות או לא להיות?'' של 2013, אז אני אלך על הגרסה
שלה ל-''להיות'' ואשפר את חיי כי ה-''לא להיות'' מפחיד מדי. אה! לא היו חתולים בסרט וזה לא בסדר. רק תוהה.
10/7

(2009) קטלין ורגה Katalin Varga
סרט הונגרי/רומני. כמו מהלומה רגשית הגונה. הסרט מחלק עצמו בצורה חכמה, כך שהמערכות מבדילות עצמן אחת מהשנייה ומתארות
שלוחות שונות של האופי האנושי הרוקם גרסאות מחרידות של גורל ומוסר בלי בושה. דרמה חברתית הפוסעת בתלם מוצל מעלילות נקמה.
ודמות אישה מרתקת במרכזה. וזה מטלטל. אלמלא התמהמהות מיותרת בחצי הראשון, הסרט יכול היה להיות אפילו יותר מדהים.
10/7

(2009) נקמה Vengeance
מסתבר שסרט הנקמה של ג'וני טו, במאי מחונן ומוכשר מהונג קונג, היה מועמד לדקל הזהב בקאן 2009.
יש הרבה סטייל וכוונות טובות בסרט אשר אותו כינה רוג'ר איברט ''מערבון קלאסי''. פירוק מעניין ומפותל של דמות הרוצח השכיר.
10/7

(2007) האיש מכדוה''א The Man From Earth
הברקה תסריטאית שגרמה לי סחרחורת מרוב סוטול של אינטקלט. אז יש איזה פרופסור צעיר אחד שעושה מסיבת פרידה כי הוא עוזב
ומזמין כמה מחבריו, מרצים לתחומים שונים. נפלט לו והוא מספר שהוא למעשה כבר בחיים 14 אלף שנים. יאפ. כל הסרט נסוב סביב
החידה הגדולה, האם הוא מבלף ופשוט יודע לספר נראטיבי עקבי ונטול חורים, פיקציה לכל דבר. או שמא הוא דובר אמת, אמת מרתקת.
הסרט רובו ככולו מתרחש בסלון ביתו של הפרופסור, אין שחקנים מוכרים (והם מצוינים), התקציב היה נמוך מהרגיל ואיכשהו הסרט הצליח
לקבל מעמד של קאלט עם הזמן ומגיע לו. חוויה.
10/8

(1971) בהלה בפארק הסמים The Panic In Needle Park
התפקיד המשמעותי הראשון של אל פצ'ינו. צריך להוריד בפניו את הכובע, לא כל אחד יכול לקחת על עצמו לגלם ג'אנקי בשביל לקבל
הכרה אמיתית והוא ראוי לכל שבח. תיאור בוטה של השוליים בניו יורק, ממש התענגות מזוכיסטית המלווה בקלוז אפים גסים של
הזרקות הירואין ותוצאות האופוריה שלאחר מכן. סרט עם תעוזה מחתרתית על עולם קשה והרסני. באמת מבהיל.
10/7

(1960) לה דולצ'ה ויטה La Dolce Vita
פליני עושה קולנוע נדיר ומופלא, כבר גיליתי זאת ב'לה סטרדה'. גם 'לילות כביריה' ו'זכרונות' היו פנינות מוארות מאהבה טהורה לאמנות השביעית.
מרצ'לו מסטרויאני באמת שחקן עם קלאסה וכריזמה מהפנטת, אהבתי את המסע לחיפוש עצמי שלו דרך תחנות שונות הגלומות בדמויות המשנה.
סרט סוחף עם אמירות לכאן ולכאן על המקום שלנו בחיים. יש פה יופי של סצינות. כבר בא לי לראות שוב.
10/8

gavrik

New member
the man from earth

פעם ראשונה ראינו אותו כמה חבר'ה כשסתם חיפשנו משהו מעניין לראות, מן הסתם התקבל פחות טוב בחבורה בגלל חוסר ה"פעולה", אבל אני דווקא התחברתי ולאחר מכן צפיתי בו שוב.
כמה שהסרט "קטן", הגדולה שלו היא בטקסט.

Murdock18

New member
על "האיש מכוכב ארץ".

הופתעתי מאוד (מ-א-ו-ד) לטובה כשראיתי אותו. סרט לא מוכר אך מעולה, עשוי מצוין ומרתק ביותר. אני ממליץ בחום!

** רוזבד

New member
רק את

"כוח משיכה"
סרט פשוט מדהים,
מבויים ומצולם בצורה מרשימה,
בסרט יש המון אפקטים נהדרים ומוזיקה טובה,
מבחינת עלילה, הסרט בהחלט מותח, כתוב ומשוחק טוב,
אני צופה מועמדויות לאוסקר במיוחד בגזרת הצילום והאפקטים,
אני לא מרבה לומר את זה על סרטים, אבל באמת אהבתי את התלת מימד,
ממליץ ביותר.

Murdock18

New member
מה חשבת עליהם?

אני תוהה מה חשבת בעיקר על "איש הפלדה", משום שאותו ראיתי ואת הסרטים האחרים לא.

למעלה