סרטי השבוע

reasonforall

Active member
סרט אחד

תור - העולם האפל
מאוד נהניתי. מי שמתכוון לראות - מומלץ לראות קודם את 'הנוקמים'.
נטלי פורטמן אדירה. מצליח לה בכל פרויקט שהיא לוקחת בו חלק.

yaeli54

New member
ההצעה הטובה ביותר

"ההצעה הטובה ביותר: ומותר לוותר עליה" - טוען ארז דבורה.

"ההצעה הטובה ביותר: יצירת אמנות נדירה" -כותב כנגד נחום מוכיח.

אחחח, אין על הסרטים השנויים במחלוקת.

לא ממליצה לקרוא דבר על הסרט לפני הצפייה בו.

יובלפמ

New member
3 סרטים

תור: העולם האפל שהיה מהנה מאוד
פול מטאל ג'קט המדהים
וגרביטי ראיתי לפני, אבל יצא השבוע אז נכניס אותו לרשימה, שפשוט עוצר נשימה וחוויה שלא הייתה בקולנוע כבר הרבה זמן.

lightflake

New member
חח.. גם אני ראיתי השבוע את פול מטאל ג'קט

צירוף מקרים, סרט טוב אבל משהו הרגיש לי חסר בסוף, החלק של הטירונות הרגיש לי יותר חזק מהחלק של המלחמה ונראה לי שזה גרם לאיזה טעם של פספוס בפה... לא יודע... מה אתה חושב?

יובלפמ

New member
אני מאוד אוהב את החלק הראשון

ואם תשאל אותי כרגע כנראה שאני אגיד שהוא יותר טוב, אבל ממש אל תתפוס אותי במילה על זה. שניהם מעולים מבחינתי ויש אימייג'ים חזקים לאורך כל הסרט.. (פעם ראשונה שראיתי את כל הסרט ולא רק חלקים) אני היה לי מעניין לראות איך מה שהדריכו אותם בטירונות בא לידי ביטוי במלחמה(מעבר לזה שהסרט מעניין).

lightflake

New member
מרתון וודי אלן - מס' 3

קח את הכסף וברח (1969)

סאטירה על סיפורו של פושע מפורסם ושלומיאל במיוחד (וודי) הבנויה חלקית מראיונות של אנשים שהכירו אותו וחלקית מחייו עם אשתו ומעלליו בפריצות לבנקים ובריחות מהכלא, הרבה קטעי נונסנס.

דעתי: קומדיה קלאסית קלילה ומצחיקה בטירוף למי שאוהב את הצד היותר הזוי ומוטרף של אלן, המשחק של וודי הזכיר לי קומדיות של צ'ארלי צ'פלין. 8/10

מנהטן (1979)

וודי כגרוש ניו-יורקי מרוכז בעצמו שכותב תוכניות טלויזיה ושגרושתו עברה לגור עם אשה ועומדת לכתוב עליו ספר שהוא מפחד שיצא לאור, בינתיים הוא יוצא עם תלמידת תיכון שמתאהבת בו אבל הוא מתאהב במאהבת של החבר הכי טוב שלו ...

דעתי: דרמה קומית וודי-אלנית קלאסית אינטליגנטית נהדרת, אחד מסרטי החובה לחובבי וודי, אחת העונות של "הבורגנים" מסתיימת בדיוק בקטע שלקוח מהסרט הזה, הסרט הזה מעניין ורלוונטי גם היום 35 שנה אחרי יציאתו. שחור/לבן 9/10

דני רוז ברודווי (1984)

סיפורו של דני רוז, מנהל אמנים בשואו-ביזנס. הסיפור מסופר בפי חבורה של אמנים שיושבת במסעדה ונזכרים בסיפור אחד מחייו שבו דני נאלץ למצוא את המאהבת של אחד מהאמנים שהוא מייצג ומסתבך עם משפחת פשע. מצולם בשחור/לבן עם מיה פארו.

דעתי: קלאסיקה וודי-אלנית נהדרת, מהנה מצחיק ושומר על עניין לכל אורך הסרט. 8/10

בעלים ונשים (1992)

מה קורה כאשר חבריהם של בני הזוג הנשואים (וודי ופארו) מודיעים להם שהם החליטו להפרד...
בסרט משולבים חלקי ראיונות כביכול עם הדמויות עצמן ובחלקים אחרים הצילום הוא כמו סרט תעודי כאשר המצלמה משוטטת אחרי הדמויות וזה נותן תחושה ריאליסטית. עם ג'וליאט לואיס וליאם ניסן.

דעתי: בחינה יפה של שאלת חיי הנישואין, פארו שחקנית ענקית. למרות שזה לא מהסרטים המצחיקים של וודי זהו אחד הסרטים המצוינים שלו 8.5/10

תעלומת רצח במנהטן (1993)

מה קורה כשקרול ולארי ליפטון, זוג הניויורקרים הנשואים בשעמום (דיאן קיטון וודי אלן) ביחד עם כמה מחבריהם (אלן אלדה ואנג'ליקה יוסטון) חושדים שהשכן המבוגר שלהם רצח את אשתו ומחליטים לחקור את העניין...

דעתי: קומדיית מתח נהדרת קלילה וכיפית במיוחד, עוד סיבה מצויינת לאהוב את וודי אלן 8.5/10

אל תשתה את המים (1994)

בימי המתח בין ארה"ב לברה"מ, משפחה אמריקאית (אב – וודי אלן, אם – ג'ולי קאבנר (מארג' סימפסון) ובתם – מים ביאליק) נחשבים בטעות למרגלים במהלך טיול ונאלצים למצוא מחסה בשגרירות האמריקאית שנמצאת באופן זמני בניהולו של בן השגריר (מייקל ג'י פוקס) והעניינים כמובן מסתבכים.
לפי מה שהבנתי זאת גרסת הטלויזיה שנעשתה ע"י וודי לאחר שלא היה מרוצה מסרט שנעשה ב69 על בסיס אותו מחזה שהוא כתב.

דעתי: זו קומדיה שמרגישה מפוספסת, אמנם יש קטעים מצחיקים מאוד (במיוחד של וודי) אבל יש גם לא מעט קטעים שלא עובדים ומשחק גרוע במיוחד של מים ביאליק 6/10

לונג

New member
תעלומת רצח במנהטן

מבחינתי הסרט הטוב ביותר של וודי ואחד האהובים עליי באופן כללי. את "בעלים ונשים" פחות אהבתי, אבל אם כבר סרטים מאותה תקופה, אני ממליץ מאוד על "צללים וערפל" המעולה

ערן1987

New member
יצא לי לראות רק סרט אחד השבוע

וגם אותו ראיתי הערב בצפייה ביתית עם החברה, ואחריו הגיע מרתון קצר של "הבחורה החדשה". כיף!

נדודי שינה בסיאטל: מהסרטים האלה שידעתי שאראה ביום מן הימים והנה זה קרה. סרט חמוד בסך הכל, הרעיון יפה מאוד (יש שם אפילו כמה רגעים שמזכירים את החיפוש בפייסבוק אחרי אנשים
) אבל הביצוע קצת פחות מוצלח. כלומר, לא ממש הצלחתי להרגיש את הרומנטיקה שבסרט. על סמך מה מג ריאן מתאהבת בטום הנקס, רק כי החבר שלה לא מתאים לה? נו, באמת.

חברה שלי אמרה לי לא להיות ציני לגבי הסרט הזה, וזה הגיוני כי אז (93') היה פחות "נהוג" להיות ציני לגבי קומדיות רומנטיות כאלה, אבל לא יכולתי שלא להיות ציני כלפיו כמה וכמה פעמים. בערך כל הקלישאות נמצאות פה וגם אם הסרט מעביר כשעה וחצי בצורה מהנה בסה"כ הוא עדיין לא טוב כמו שחשבתי שיהיה. לא חשבתי שיהיה מדובר ביצירת מופת אבל ציפיתי שאצחק יותר ובעיקר שאשכרה ארגיש עניין כלפי הדמויות עצמן וזה לא ממש קרה.

אבל היי, לפחות טום הנקס שוב מוכיח לי שהוא שחקן פשוט מעולה, מהבודדים שיכול לעשות קומדיה ודרמה בצורה מצוינת. מלך.

THOR1997

New member
שאלה לתל אביבים כאן, אם יש כאלה

האם ראיתם את כוח משיכה בקולנוע לב? אני רוצה לדעת אם הוא אפקטיבי גם על המסכים הקטנים יחסית של לב או שכדאי לנסוע ליס פלאנט\סינמה סיטי.
תודה
(ולא ראיתי שום סרט השבוע
)

** רוזבד

New member
נכון לעכשיו

הוא מוקרן רק באולם 1 (שם ראיתי אותו) ואם אתה מכיר את אולם 1 אז אתה בטח יודע שהמסך שלו ממש לא קטן.

In Heaven

New member
הסרטים שראיתי השבוע:

Two Lovers
כמו שצפיתי, ה-מאסטרפיס של ג'יימס גריי. טוב בכל כך הרבה רמות משאר הסרטים שלו (למרות שהם גם מעולים).
ליהוק בהחלט הזוי של חואקין פיניקס שהייתי צריך להתרגל אליו לאט לאט בדמות הלא ממש אופיינית לו הזו... אבל ככל שהתקדם הסרט ככה התחברתי יותר ויותר לדמות שלו, הרבה בגלל ההופעה הפנטסטית שלו, שהיא ללא ספק אחת ההופעות הכי טובות שראיתי בסרט רומנטיקה.
בין סרטי הרומנטיקה היותר עוצמתיים ומהפנטים שראיתי, עם תסריט מדהים ובימוי יוצא מן הכלל של גריי... בהחלט יצירת מופת שבכלל לא נופלת לקלישאות ושומרת את הצופה מהופנט לאורך כל הסרט.
9/10

La bouche de Jean-Pierre
סרט מצמרר ביותר של לוסיל הדזיהלילוביץ', אשתו של גספר נואה והבימאית של innocence. הזכיר לי מאוד מאוד את carne, הסרט הקדמה ל i stand alone של נואה... אם זה בצורת הבימוי של לוסיל, אם זה בסינמטוגרפיה (שמן הסתם תהיה מאוד מאוד דומה כי גספר היה אחראי עליה כאן), אם זה בצילום, בעריכה, בעובדה ששני הסרטים מתמקדים על דמות של ילדה חסרת כל תקווה ועוסקים בנושא הפדופיליה... סרט מאוד מאוד מדכא ואיטי ואפילו די אפל עם כמה סצינות חזקות בטירוף. ההופעות של השחקנים בסרט היו מדהימות, שזה ממש ראוי להערכה יחסית לקאסט של אנשים שלא שיחקו מעולם, במיוחד הילדה שהייתה פשוט אדירה.
סרט מאוד קשה ומצמרר, עבודה ממש אדירה מצד גספר בסינמטוגרפיה ומצד לוסיל בבימוי ובכתיבה... פשוט מת על הקיצוניות של הצרפתים האלה, מדהימים אותי כל פעם מחדש.
8/10

Stoker
כל כך נהניתי מהסרט הזה. הפן הוויזואלי שלו פשוט עוצר נשימה... הבימוי הענקי של פארק צ'אן ווק הופך את הכל לחוויה מהפנטת ומרטיטה... אוי וכל כך נהניתי מההופעה המצויינת של מיה ווסיקובסקה המדהימה.
עלה בי חיוך דבילי ביותר כשהרמוני קורין הופיע על המסך חח
8/10

Gravity
הסרט הזה הוא חוויה. חוויה אינטנסיבית, מהפנטת וסוחפת ביותר. אז נכון, יש שיגידו שהסרט הזה הוא סתם איזה טריק וויזואלי ושהוא "עוד אווטאר" או משהו כזה... אבל לפי דעתי ממש לא. כל האווירה בו הייתה פשוט מטורפת, הפסקול היה מצמרר ורגעי השקט פשוט הרעידו לי את כל הגוף, הבימוי של קוארון היה יוצא מן הכלל, הסינמטוגרפיה המדהימה של הסרט (כמו שאפשר לצפות מגאון כמו עמנואל לובזקי)... פשוט מדהים.
9/10

Regular Lovers
הצילום ענקי, הפסקול מעולה, ההופעה של לואי גארל מדהימה, הרעיון מעניין... אבל משום מה פשוט איבדתי את עצמי בתוך הסרט הזה מהר מאוד. אולי בגלל הסיבה שהוא באורך 3 שעות, אולי אני פשוט לא מתחבר לאווירת התקופה הזו... ממש אין לי מושג, פשוט איבדתי עניין בסרט מהר מאוד. מאכזב, ציפיתי ליצירת מופת.
6/10

Dirty Harry
אקשן נחמד מאוד... עשוי טוב, מותח, כתיבת תסריט נחמדה והצילום הפתיע אותי מאוד. לא הדהים אותי או חידש לי משהו, אבל נהניתי ללא ספק.
7/10

מיכאל1411

New member
ראיתי את 'תמימות' הצרפתי, באמת מיוחד

את הסרט האחר של אישתו של גספר נואה שהזכרת לא הכרתי ואצפה בו בקרוב, תודה!

סטוקר מעולה מבחינת בימוי אבל הסתריט גונב מהיצ'קוק ולא ממש מקורי או מעניין. בלי צ'אן ווק זה סרט מיותר..

In Heaven

New member
אדיר אתה!

innocence באמת סרט מדהים, אחד האהובים עליי פעם. ממש שמח שאהבת!

ומסכים לגמרי לגבי סטוקר, אבל הבימוי והפן הוויזואלי בו כל כך הדהים אותי שלא יכלתי שלא להתאהב בסרט הזה.

lightflake

New member
שתי אהבות

אני מסכים שזה סרט טוב ובמיוחד חואקין (או איך שקוראים לו) אבל מה הקטע של הסוף? האם באמת ייתכן להחליף את האהבה שלו במישהי אחרת רק כי הראשונה הבריזה (כאילו נגמר הגלידה בטעם וניל אז ניקח גלידה שוקולד?)
לדעתי הסוף מפספס משהו מהעוצמה של הריאליזם של הסרט הזה, הרי הוא חנוק לגמרי מהמשפחה שלו שמסדרת לו גם את העסק וגם את הבחורה הם תופרים לו את החיים והוא רק רוצה לברוח ובסוף באורח פלא הוא מביט לקגע בכפפות שנפלו אל לים ופתאום הוא רואה את האור והופך להיות ילד טוב שעושה מה שאבא מוני מושונוב והאמא היהודיה רוצים ... אהמממ... אני לא מאמין שזה באמת פתרון שהיה יכול להחזיק מעמד, אולי אני טועה, ראיתי את זה עם אחי והוא אמר שזה סוף מושלם, לדעתי זה פשוט לא ריאלי בעליל, הייתי הרבה יותר אוהב אם זה היה נגמר בכך שהוא פשוט עולה על הטיסה לסאן פנציסקו וממשיך הלאה לעתיד לא נודע מאשר חוזר לחיים שרק לפני שניה הוא ניסה לברוח מהם!

In Heaven

New member
דווקא להפך לפי דעתי...

הסוף הזה באמת מושלם ורק תורם לראליסטיות של הסרט... לפי דעתי, אם הוא היה עולה על הטיסה לסאן פרנסיסקו זה היה פשוט האפי אנדינג שנראה מאולץ בטירוף וכל כך שמחתי שגריי בחר שלא לסיים כך את הסרט...
שים לב שאתה לא באמת יודע אם הפתרון הזה יחזיק מעמד... וה"הארה" הזו שהוא חווה היא דווקא מסמלת את כך שהוא בחר להמשיך הלאה לפי דעתי, לאו דווקא בחר להיות ילד טוב. את האמת שזה כול להיות סוג של האפי אנדינג, תלוי איך מסתכלים על זה חח (אותי אישית הוא די דיכא בכל אופן).

lightflake

New member
איך? זה בדיוק הסוף

הקלישאתי של הנה הוא בחר ב"תלם" בחיים שההורים שלו רצו בשבילו ושברור (כביכול) שהם החיים הנוחים ו"הנכונים" בשבילו (גם העסקים גם המשפחה מרוצה גם הבחורה שאוהבת אותו)

לא יודע, אני לא אומר שהסוף שהצעתי הוא מושלם, בטח אפשר לחשוב על אופצייה טובה יותר כי גם הוא בעייתי וגם הוא כבר הפך לקלישאתי אבל זה נראה לי יותר תואם לכל התחושה של החנק שמת להתפוצץ שפיניקס מעביר בצורה כל כך מעולה לאורך כל הסרט
אולי הוא היה צריך לחזור לארוחה המשפחתית אבל לא לתת לה את הטבעת אלא את הכרטיסים ולהגיד לה שתבוא איתו ברגע זה לטיסה ואז זה פותח את האופציות ... להעביר את הטבעת מאחת לשניה זה פשוט מוגזם עד כדי גיחוך ותכלס אפילו די משפיל כלפי הבחורה שהיא "אופצייה ב'" אפילו שהיא לא יודעת מכך...

אחי הוא רומנטיקן כזה שמאמין נורא באהבה וזוגיות ומשפחה... אז מן הסתם הוא אהב את הסוף ואני בדיוק הפוך ממנו

גולי233

New member
השבוע שלי

מלחמת העולם Z. בידור סביר. איזה סרט אהבתם יותר - מלחמת העולם Z או אני אגדה?

In The Loop.
רק התחלתי. נראה ממש ממש כמו הסדרה "פולישוק" רק באנגלית. אמשיך בקרוב.

אורפן בלאק.
חובבי הסדרות – אני ממליץ בחום לנסות.

למעלה