הסרטים שראיתי השבוע:
Two Lovers
כמו שצפיתי, ה-מאסטרפיס של ג'יימס גריי. טוב בכל כך הרבה רמות משאר הסרטים שלו (למרות שהם גם מעולים).
ליהוק בהחלט הזוי של חואקין פיניקס שהייתי צריך להתרגל אליו לאט לאט בדמות הלא ממש אופיינית לו הזו... אבל ככל שהתקדם הסרט ככה התחברתי יותר ויותר לדמות שלו, הרבה בגלל ההופעה הפנטסטית שלו, שהיא ללא ספק אחת ההופעות הכי טובות שראיתי בסרט רומנטיקה.
בין סרטי הרומנטיקה היותר עוצמתיים ומהפנטים שראיתי, עם תסריט מדהים ובימוי יוצא מן הכלל של גריי... בהחלט יצירת מופת שבכלל לא נופלת לקלישאות ושומרת את הצופה מהופנט לאורך כל הסרט.
9/10
La bouche de Jean-Pierre
סרט מצמרר ביותר של לוסיל הדזיהלילוביץ', אשתו של גספר נואה והבימאית של innocence. הזכיר לי מאוד מאוד את carne, הסרט הקדמה ל i stand alone של נואה... אם זה בצורת הבימוי של לוסיל, אם זה בסינמטוגרפיה (שמן הסתם תהיה מאוד מאוד דומה כי גספר היה אחראי עליה כאן), אם זה בצילום, בעריכה, בעובדה ששני הסרטים מתמקדים על דמות של ילדה חסרת כל תקווה ועוסקים בנושא הפדופיליה... סרט מאוד מאוד מדכא ואיטי ואפילו די אפל עם כמה סצינות חזקות בטירוף. ההופעות של השחקנים בסרט היו מדהימות, שזה ממש ראוי להערכה יחסית לקאסט של אנשים שלא שיחקו מעולם, במיוחד הילדה שהייתה פשוט אדירה.
סרט מאוד קשה ומצמרר, עבודה ממש אדירה מצד גספר בסינמטוגרפיה ומצד לוסיל בבימוי ובכתיבה... פשוט מת על הקיצוניות של הצרפתים האלה, מדהימים אותי כל פעם מחדש.
8/10
Stoker
כל כך נהניתי מהסרט הזה. הפן הוויזואלי שלו פשוט עוצר נשימה... הבימוי הענקי של פארק צ'אן ווק הופך את הכל לחוויה מהפנטת ומרטיטה... אוי וכל כך נהניתי מההופעה המצויינת של מיה ווסיקובסקה המדהימה.
עלה בי חיוך דבילי ביותר כשהרמוני קורין הופיע על המסך חח
8/10
Gravity
הסרט הזה הוא חוויה. חוויה אינטנסיבית, מהפנטת וסוחפת ביותר. אז נכון, יש שיגידו שהסרט הזה הוא סתם איזה טריק וויזואלי ושהוא "עוד אווטאר" או משהו כזה... אבל לפי דעתי ממש לא. כל האווירה בו הייתה פשוט מטורפת, הפסקול היה מצמרר ורגעי השקט פשוט הרעידו לי את כל הגוף, הבימוי של קוארון היה יוצא מן הכלל, הסינמטוגרפיה המדהימה של הסרט (כמו שאפשר לצפות מגאון כמו עמנואל לובזקי)... פשוט מדהים.
9/10
Regular Lovers
הצילום ענקי, הפסקול מעולה, ההופעה של לואי גארל מדהימה, הרעיון מעניין... אבל משום מה פשוט איבדתי את עצמי בתוך הסרט הזה מהר מאוד. אולי בגלל הסיבה שהוא באורך 3 שעות, אולי אני פשוט לא מתחבר לאווירת התקופה הזו... ממש אין לי מושג, פשוט איבדתי עניין בסרט מהר מאוד. מאכזב, ציפיתי ליצירת מופת.
6/10
Dirty Harry
אקשן נחמד מאוד... עשוי טוב, מותח, כתיבת תסריט נחמדה והצילום הפתיע אותי מאוד. לא הדהים אותי או חידש לי משהו, אבל נהניתי ללא ספק.
7/10