סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(1979) תוף הפח The Tin Drum
זוכה דקל הזהב והאוסקר לסרט הזר הוא עיבוד לספרו של גינתר גראס.
סרטו של פולקר שלנדורף ממש מפרק לאנושות את הצורה.
דרך עיניו של אוסקר, פיטר פן מסוג קצת אחר, כרוניקות הקיום
מתפלשות בכאוס ונזנחות לנבול כי מגיע להן. תעלוליו חסרי התקנה
נועדו לאלף את הקרובים לו ולשמור על שפיות בעולם העולה בלהבות.
הסרט בולע את המציאות טרום ופנים מלחה''ע ה-2 ונותן לנו לבהות
בתהליכי העיכול יוצאי הדופן שלה. סרט מיוחד במינו, מרגש וקורע לב.
10/9

(1971) מקבת' The Tragedy Of Macbeth
הסרט הראשון של פולנסקי אחרי הירצחה של שרון טייט בידי חבורת מנסון.
כשנכנסים לדיכאון וייאוש קיומי, כנראה רק עיבוד של מחזה שייקספירי טראגי
יכול לרפא את הכאב. כמתבקש, סרט מאוד מהורהר ואלים. קומפוזיציות של פעם במאה.
10/7

(1946) הנודעת Notorious
אמנם נחשב לאחד מהגדולים של המאסטרו היצ'קוק אבל אני מצאתי אותו משעמם ברוב חלקיו.
אינגריד ברגמן מופלאה כמו תמיד וקארי גרנט מעט אנמי לצידה. תסריט לא מספיק טוב.
10/4

גםצופה

Member
מנהל
אין לי הרבה זמן

אבל השבוע ראיתי את שוב 'נ"ב אני אוהב אותך' המבוסס על הספר של סיסליה אהרן...

הסרט בתכלס מאד חמוד... אם כי שונה מהספר ורציתי לבחון את זה שוב.

כעקרון בסרט מתואר שהם חיו בארה"ב בעוד שהסיפור עצמו הוא באירלנד (כמובן שאירלנד מופיעה בסרט - אבל כמקום שטסים אליו לחופשה וכיוצב'...)
בסרט גרי והולי נפגשים בטיול של הולי באירנלד ובספר הם חברים כבר מהתיכון ועוד...

בהחלט סרט מומלץ

Murdock18

New member
נדיר לראות סרט שנאמן למקור באופן אבסולוטי,

יש יותר ויש פחות כמובן. לפעמים השינוים נראים לא הכרחיים בעליל, אבל אני מניח שלתסריטאים יש את השיקולים שלהם. לא כל מה שעובד בספר, בהכרח יעבוד גם במדיה הזו. אני אישית סלחן יחסית בקטע הזה.

גםצופה

Member
מנהל
אבל עדיין אתה מצפה לאיזה קשר...

בנער החידות מבומביי לא היה קשר כלל בין הסרט לספר וזה די הרגיז - כי אתה מצפה לאיזה קשר כל שהוא.

סרט שהיה יחסית קשור לסרט ולמרות שזה ספר פילוסופי... זה למשל 'חיי פיי'. - בעיני העיבוד שלו לקולנוע הוא מוצלח מאד (ונדמה לי שהם זכו על כך באוסקר...)

Demon Barber

New member
2 סרטים + דקסטר

אסירים
דניס וילנב כבר הרשים אותי מאוד עם סרטו הקודם 'האישה ששרה', כך שלא יכולתי שלא לצפות לסרטו החדש עתור הכוכבים בעל הטריילר הבהחלט מושך.
לא התאכזבתי, סרט מצוין, מייאש, מרתק, משוחק מצוין, מצולם נפלא, אם כי היה אפשר בהחלט לקצץ ממנו פה ושם סצינות, היו לא מעט שניסו להוסיף לאווירה
הקודרת אבל הם סתם העיקו. שווה צפייה בהחלט.

בית לחם
פתיחה מוצלחת, לאחר מכן הסרט הרגיש לי קצת לא ממוקד - התראות על פיגוע בירושלים, בלגן... רגע, תנו לי שנייה לנשום ולהכנס לסרט.
בהמשך עדיין הרגשתי שהתסריט לא ממוקד מספיק, אך למרות זאת היה סוחף, אינטנסיבי ומרתק, כשבאמצע יש סצינת אקשן שהותירה
אותי פעור פה, לא האמנתי שכזה דבר נעשה בישראל ועוד בסרט הראשון של הבמאי, שאפו בהחלט.
חבל לי שלא פרטו מעט על תחילת השיתוף פעולה של סנפור ורזי, וצחי הלוי ממש אנמי, לא שיחק מוצלח לדעתי, אפילו הוריד לי מהסרט. בכלל היו דברים שהרגשתי
שמגיע להם יותר התמקדות ולא קיבלו. סיום הסרט חזק.

דקסטר - עונה אחרונה (אולי
)

לא האמנתי שיגיע הרגע שבו אייחל לרגע שהסדרה תגמר כבר. העונה דווקא התחילה מעניין, יחסי דברה-ווגל-דקסטר בהחלט היוו מוקד עניין,
לא דקסטר של פעם, הייתה הרגשה של סתמיות, אבל הסדרה עדיין נותרה מבדרת בעיני. אפילו יחסי זאק-דקסטר היו מעניינים. לא יודע מה קרה להם באמצע, הסדרה הפכה לה לטלנובלה גרועה, כל כך הרבה התעסקות בדברים לא מעניינים - הבת של מסוקה, משולש קווין-דברה-ג'יימי, אלווי, שתפסו חלקים נרחבים מהפרקים. הסדרה מעולם לא הצטיינה בכתיבת דמויות משנה, אבל בעונות הקודמות זה לא הפריע כ"כ כמו בעונה הזאת! כמה התעסקות בחרא! המסקנות שאליהם דקסטר הגיע בסיום מעניינות ונכונות, אך עדיין הסיום מאותן בעיות של שאר העונה, למרות שהוא לא מזוויע כמו שעושים ממנו. חבל דקסטר, חבל.

Murdock18

New member
"דקסטר" מאוסה מבחינתי כבר כמה עונות טובות...

כשהאחרונה היא ממש השיא. ראיתי רק שלושה פרקים והעונה הזו משעממת להחריד ובלתי נסבלת. הסדרה הזו באמת נהייתה כמו סוג של טלנובלה וגם אני השתמשתי במילה הזו כדי לתאר אותה, עוד מהעונה החמישית למען האמת. אמנם ראיתי רק שלושה פרקים עד כה מהעונה הסוגרת, אבל זה היה בקושי רב ובסבל רב. אני לא רואה את עצמי מסיים אותה בזמן הקרוב, למרות שאני מת כבר לראות את הסיום שלה.

אגב, לגבי "אסירים", מישהו ראה גם את "מי מפחד מהזאב הרע"? יש לי הרגשה שיש קווי דמיון לא מעטים בין שני הסרטים, או שסתם נדמה לי.

mrpink3

New member
אני אוהב לקרוא טורים שבועיים בעיתון

הכותבים אמורים לכתוב מספר מילים מסוים, או אפילו אותיות. אני לא בטוח, ועל זה הם מקבלים כסף.
תחביב שלי זה לקרוא את כתביהם ולנסות לדמיין אותם במצב שבו הם אומרים 'נו, אולי אני אוסיף פה עוד מילת תיאור', ' או שאולי אני אציג בסוגריים מצב מביך במודעות עצמית. זה בטח יגמור כמה תווים'. אותו דבר עם דקסטר, הבחור כתב קומיקס מבריק. אמרו לו 'נו ניתן לך בוחטה של כסף על זה', אז הוא כתב עוד אחד. גם זה היה אחלה. לאחר מכן כבר היה זה מדובר בחטא וההסתייגות הראשונית שלי מדברים כאלה היא מהמקור האומלל שלהם ורק לאחר מכן מאיכותם העלובה.

Demon Barber

New member
לגבי אסירים,

אולי בשעה הראשונה קיים דמיון קל, בהמשך ממש לא. שני סרטים שונים לגמרי.

לגבי דקסטר, אני דווקא מהבודדים שממש אהבו את עונה 5. בעיני, כמעט ברמה של הראשונה.
העונה השישית זוכה בעיני לעונה הכי גרועה של דקסטר, אולי העונה הכי גרועה שראיתי בסדרה כלשהי. פשוט תת רמה.
לגבי הטלנובלה - עוד מהעונה הרביעית התחילו עם זה, כש (
בהמשך) לגווארטה ובאטיסטה התחילו לצאת, לא יודע
את מי זה עוד עניין חוץ מיוצרי הסדרה. אבל זה לא תפס יותר מדי זמן מהסדרה וזה לא הפריע... בעונה האחרונה זה כן, מה גם שהרסו מלא דמויות,
הפכו אותן למטומטמות (דברה) וזה היה פשוט כואב לראות את זה.

Murdock18

New member
זה הרושם שקיבלתי מהטריילר

והמחשבה שהם זהים הצליחה לייאש אותי מראש. סה"כ הסרט קיבל ביקורות טובות יחסית והביקורת שלך משכנעת, אז אני חושב שאתן לו צ'אנס למרות מה שחשבתי.

alphac

New member
--->

(2013) 42
דרמת ספורט מצוינת על שחקן הבייסבול השחור הראשון (בתקופה המודרנית) בליגת הבייסבול האמריקאית הראשית.
הוא בהחלט ראוי לחשיפה.

(Upside Down (2013
העולם פוצל ל-2 עולמות בגרביטציות הפוכות, והאוכלוסיות בהם חיות זו לצד זו.
הרעיון מקורי מאוד (איש ואישה שחיים כ"א בעולם האחר ומנסים למצוא דרך לחבור אחד לשניה) אולם הביצוע יכל להיות הרבה יותר טוב.
בכל זאת נהניתי להעביר איתו את הזמן, לא כבד וסה"כ נחמד.

mrpink3

New member
אמריקן ספלנדור

אמנם כלפי חוץ נראה שמעביר תחושה של ריקנות וחוסר-פואנטה אך ככזאת שמותירה תקווה בלב הצופים לגבי חייהם שלהם.

Murdock18

New member
אבל אפילו הטריילר שעמם אותי ולא דיבר אליי.

מצד שני, טריילרים לא מעט פעמים הם לא משקפים. אולי אפילו לרוב. על כל פנים, איזה סרטים מזכירים אותו לדעתך?

** רוזבד

New member
ראיתי את

״Rush״
הייתי מסוקרן לגבי הסרט הזה כבר לפני כמה חודשים (בתקופת הצילומים רון הווארד פירסם בטוויטר כמעט כל יום תמונות מהסט)
באתי לסרט עם הרבה ציפיות, וזה סרט דווקא לא רע,
למרות שבכמה סצנות שם הדיאלוגים לא יושבים טוב,
ממליץ, במיוחד לאוהבי מירוצים,

״צל הימים״
הייתי בהקרנה של סריטה,
אני חייב לציין שזה סרט ממש, אבל ממש מקסים, כתוב ומבויים טוב,
יופי של ליהוק, האינטראקציה בין הדמויות עובדת טוב,
הסרט מרהיב מבחינה ויזואלית, יופי של צילום ועיצוב,
ממליץ בחום לכולם.

למעלה